ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ביקור יום בפארק דנאלי

פורום צפון אמריקה
    5
    10
    1923
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rafikfir
      rafikfir נערך לאחרונה על ידי

אנו מתכננים ביקור יום בפארק דנאלי (אמצע יולי). קנינו כרטיסים לשאטל עד מרכז אליסון. בכוונתנו לעשות טיול קצר לפני שאנו חוזרים עם השאטל.

אני מתלבט עם זו טעות לוותר על Wander Lake?  זה יאריך את הדרך ואולי לא ישאר זמן לעשות טיול.

מה דעתכם?

האם יש לכם רעיון אחר כיצד לעשות ביקור של יום בפארק?

שאלה נוספת היא לגבי מסעדה.  לאחר הביקור, פנינו מועדות למלון ב healy.  היכן מומלץ לאכול ארוחת ערב?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עופר אלסקה
        עופר אלסקה נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שהתכנית שלכם טובה.

אישית נראה לי שהנסיעה עד וונדר לייק ארוכה מדי (5.5 שעות לכל כיוון) ושהערך המוסף לא שווה את הזמן הנוסף על האוטובוס. מצד שני, אם אתם קונים כרטיס לוונדר לייק זה לא יעלה לכם בעוד תוספת עלות משמעותית, ואם תרצו אתם יכולים לרדת באיילסון או להמשיך הלאה בנסיעה – תוכלו להחליט במקום לפי מזג האויר, רמת האנרגיה וכו’. 

האפשרות היחידה שטובה יותר בעיניי (אבל משמעותית יותר יקרה) היא לקחת טיסה פנימה עד קנטישנה, ומשם לחזור עם האוטובוס חזרה לאזור הכניסה לפארק. בצורה כזאת אתם רואים את כל הפארק וגם מרוויחים הצצה מהאויר על הדנאלי עצמו. ההפרש בעלויות הוא בסביבות $300. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • sd_love_nature
          sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי,

מה עוד אתם רוצים לעשות בדנאלי?

אולי לראות את כלבי המזחלות?

לעשות מסלולי הליכה בחלק הראשון של הדרך?

לבלות זמן במרכז המבקרים? (אני תמיד אוהבת ללמוד על האיזור במרכז המבקרים לפני הביקור עצמו, זה מעשיר את החוויה ונותן עומק לדברים כשרואים אותם)

אם מטיילים עם ילדים – לעשות איתם את הפעילות של הריינג׳רים הצעירים?

אם אתם רוצים להספיק מסלול הליכה או עוד מספר דברים מלבד נסיעה באוטובוס – יהיה קשה להספיק אם תסעו עד וונדר לייק.

אם בסוף מחליטים לנסוע לוונדר לייק – המלצה קטנה: אל תלכו רק לראות את האגם (הוא יפה וחמוד וההליכה אליו קצרה), אם יש ראות טובה בזמן שאתם שם – הכנסו לאתר הקמפינג ונסו לראות את דנאלי (אולי אפילו מהכביש יראו?). לפי מה שהבנתי זו הנקודה הכי טובה לראות את ההר שיש אליה גישה עם רכב (אישית ראיתי אותו רק משם ולא ממרכז המבקרים איילסון כי כשהיינו במרכז היה מעונן מאוד אז אין לי למה להשוות Smile )

ולא לשכוח לארוז אוכל לאוטובוס!! (כל כך הרבה תיירים ראינו שהופתעו לגמרי שאין אפשרות לקנות אוכל במרכז איילסון Smile)

• rafikfir

היי עופר, רעיון מצוין אבל יקר...שומרים את הכסף לאטרקציות אחרות.  נראה לי שאשאר עם תוכניתי המקורית להגיע עד מרכז אליסון.  האם יש מסלול הליכה לא ארוך ולא קשה משם?  

האם כדאי לעצור בעוד נקודה להליכה קצרה (עד שהאוטובוס הבא מגיע… לדעתי תוך שעה) ?  אילו עוד מקומות שוות לעצירה?

תודה

• rafikfir

היי.

אני מתכוונים כמובן להתחיל במרכז המבקרים. 

במהלך הנסיעה אנו מעוניינים לבצע עצירה אחת או לכל היותר שתיים,  להליכה קצרה של שעה או שעתיים.

חשבתי שמרכז אליסון זו נקודה טובה לעצירה.  אם יש לך הצעה אחרת או נוספת, אשמח לשמוע.

בנוסף, האם יש מסעדה באזור הכניסה. אם כן, האם מומלץ לאכול שם?

תודה, רפי

• sd_love_nature

היי,

גם לדעתי אם מתכננים להקדיש יום אחד לפארק אז כדאי להגיע עד איילסון, זו נקודה טובה לעצור בעיקר אם יש ראות טובה כי אז נשקף משם נוף מאוד יפה.

אנחנו עשינו שם מסלולון שיורד לנהר (אם יש ראות טובה אולי כדאי לעשות את המסלול שעולה מעלה ממרכז המבקרים. בפעמיים שעברנו שם היה מעונן ולכן בחרנו לעשות את המסלול לנהר)

חוץ מזה אנחנו מאוד נהננו ממסלול באיזור של savage river, מסלול לאורך הנהר. מתאים מאוד גם אם אין ראות טובה/מזג אוויר פחות טוב. לאיזור זה אפשר להגיע גם בלי האוטובוס (לחנות שם עם הרכב) כך שהליכה קצרה זו לא חייבת להיות ביום הנסיעה באוטובוס, אולי אפשר לגנוב כמה שעות מיום לפני/יום אחרי לביקור נינוח בחלק הראשון של הפארק – זו חוויה אחרת לנסוע שם עם רכב, לעצור כשרואים מוסים בצד הדרך לכמה זמן שרוצים Smile (האוטובוסים לרוב גם עוצרים, אבל זו חוויה שונה לחלוטין כי הם עמוסים, אתה לא בהכרח ליד החלון או בצד שממנו רואים משהו וגם יש להם זמן מוגבל לנסיעה ולכן לא באמת יכולים לעצור להרבה זמן)

לגבי מסעדה – אין לי מושג Smile אני חושבת שיש שם איזו מסעדה, בטוח יש מכולת קטנה (ליד אתר הקמפינג ריילי קריק שנמצא קצת לפני מרכז המבקרים)

הרבה אופציות לאכול יש כמה מיילים צפונה מהכניסה לדנאלי – לא יודעת בדיוק איך קוראים לאיזור הזה אבל אני קראתי לו ״הדיסנילנד של דנאלי״ – יש שם המון חנויות מזכרות, כמה מלונות, כל מני אפשרויות של אוכל ועוד כמה מכולות קטנות.

איזה כיף הולך להיות לכם!

• ylyb
                  ylyb נערך לאחרונה על ידי

האמת… לא זוכר בדיוק עד איפה נסענו, אבל זה היה בוודאות לאחת התחנות הרחוקות יותר.

מה שאני זוכר זה יום ארוך מאד, חד גוני, משעמם, מעייף… ומיותר: לא ראינו בתוך הפארק נופים ייחודיים שאין מחוצה לו. זה באמת נראה כמו הרבה מקומות אחרים שנסענו בהם באלסקה… לא הבנו למה הגדירו דווקא את האזור הזה כפארק לאומי (למעט מיקומו של ההר)

הזכירו כאן איזה אגם… יש אגמים דומים בכל מקום באלסקה. יש אגמים הרבה יותר יפים בפארקים אחרים בארה”ב (ועל אחת כמה וכמה ברוקיז הקנדיים)

בעלי חיים – הסבו את תשומת ליבנו לכמה נקודות לבנות זעירות ואמרו שאלה עיזי הרים (ראינו כאלה ממרחק עשרה מטרים ב Glacier NP בארה”ב), אמרו לנו לחפש נקודה חומה זזה במרחק ואמרו שזה דב (יש מקומות שבהם אפשר לראות דובים בוודאות וממרחק נגיעה, ושווה להשקיע בזה את העלות – למשל ב Katmai NP). בעלי חיים גדולים אחרים ראינו הרבה יותר בילוסטון.

מתנצל, אבל נוצרה איזו הילה סביב אלסקה בכלל וסביב פארק דנאלי בפרט… וצריך לתת קצת קונטרה Smile

לגבי מסלול הליכה – ממרכז המבקרים הראשי של הפארק יוצאים כמה מסלולים. אם יש לכם כוח לטפס קצת ולהגיע לנקודת תצפית נוף יפה, נסו את Mount Healy Overlook Trail

• ofuks
                    ofuks נערך לאחרונה על ידי

וואו...כל כך לא מסכימה עם הנאמר למעלה

היינו ב brooks falls קטמאי שלושה ימים בקיימפ ובדנאלי בתוך הפארק עם קרוון שלושה ימים.

שני מקומות שונים בתכלית, אבל שניהם לא פחות ממדהימים בעיניי. אהבתי מאד את דנאלי, ראינו המון חיות ובניהם דובים בלונדים וחומים מקרוב מאד. זכינו לראות בברור גם את הר מקנלי (זה שמו, ולא דנאלי).

לא חייבים לנסוע ברצף בשאטל את כל הדרך. אפשר לרדת בכל נקודה (במיוחד שווה במעברים), ללכת על הכביש ולעלות שוב לאוטובוס הבא אחריו או עם מפה להיכנס קצת פנימה. 

באמצע ספטמבר הקרוב חוזרים שוב לאסלקה ודנאלי גבוה ברשימה

אורית

הר מקינליהבלונדים בדנאליחום חביב בדנאלי
                    • sd_love_nature

מחזקת את דבריה של אורית.

כמובן שבסופו של דבר חוויות בטבע הן דבר מאוד סובייקטיבי, ומה שהיה מהנה לאחד לא תמיד מהנה לאחר. 

גם אנחנו מאוד נהננו מ-5 הימים שהיינו בדנאלי. הדבר היחיד שקצת הפריע לנו היה המון האדם שבמקומות הפופולאריים יותר, אבל זה משתנה ברגע שיורדים מהאוטובוס והולכים קצת (עדיין יש יותר אנשים מאשר במקומות אחרים...).. אנחנו גם ישנו בקמפינג בוונדר לייק – מה שהיה החוויה הכי טובה בשמורה – שקט ומקסים (ולא באק-קאנטרי כך שמתאים גם למי שלא רוצה לטייל עם תיק גדול על הגב)

היינו בהרבה מקומות יפים באלסקה, אפשר לוותר על דנאלי ולהוסיף מקומות אחרים יפים לא פחות, זה רק שאלה של מה המסלול ומה המטיילים מחפשים.

אגב – שם ההר הוא דנאלי, אחרי מאבק של 40 שנה הוא שונה לדנאלי ב-2015.

איזה כיף לכם שאתם חוזרים לאלסקה! מקווה מאוד לחזור יום אחד..

• ofuks
                        ofuks נערך לאחרונה על ידי

חח..נשאר בסוף דנאלי?

נדמה לי  שקראתי איפה שהוא שטרמפ ביטל את ההחלטה של אובמה (כמו את כל שאר התקנות שלו..) לשנות סופית את השם לדנאלי

שמחה שעדיין בתוקף..laugh

כך או כך מקסים

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון