דולומיטים באמצע מרץ
-
שלום
מתכננת נסיעה של עד שבוע באמצע מרץ.
חשבתי על הדולומיטים -האם כדאי מבחינת מזג האויר ,עד כמה אתרים סגורים?
טיול כוכב או שני כוכבים מה נקודת המוצא הטובה אם אני רוצה להתרכז באיזור של קנזיי אורטיזי מרמולדה-באיזור גארדה היינו.
אם מזג האויר לא מתאים אשמח להצעות אירופאיות נוספות .
תודה
-
באמצע מרץ עונת הסקי בדולומיטים עוד בעיצומה. זה אומר שקר ומושלג. סביר להניח שאפשר לעשות טיול חורפי אבל הוא לא יוכל להיות זהה לטיול של קיץ. תחשבי מה בדיוק את רוצה לעשות בטיול הזה ואז תבדקי נקודתית אם יהיה אפשרי. אפשר להתייעץ כם בפורום סקי מה המצב בדיוק.
-
תודה שקד
ממש לא מדובר על חופשת סקי אלא על טיולי טבע וקצת עיירות בדרך.אני מבינה שזה לא מתאים במרץ .
-
עיירות הסקי של החורף הן עיירות הטיולים של הקיץ. אני בטוחה שיש דברים שיהיה אפשר לעשות ומקומות לטייל בהם, אבל אי אפשר לקחת טיול קיץ ולהעביר אותו לחורף כמו שהוא.
-
היי שקד, מרשה לעצמי "להתלבש" על השרשור הזה ולהוסיף שאלות..
גם אני מתכנן טיול משפחתי בסוף מרץ ,בין השאר בדולומיטים.
קראתי וחיפשתי באינטרנט לא מעט ולא הצלחתי לקבל תמונה ברורה האם כדאי להגיע לאיזור הר מרמולדה בתקופה הזאת או לא. ואם כן – אז מה ניתן לעשות.
כוונתי – אני חושב על יומיים-שלושה באיזור הדולומיטים. עיקר העניין הוא לטייל. האם כדאי? האם כדאי\אפשר לעלות ברכבלים להר מרמולדה? האם זו עונה שמתאימה לטיולים בטבע או שהכל מושלג וקר מידי?
כמו כן – שוקל להקדיש יום אחד לסקי (כולנו חסרי נסיון לחלוטין, לכן מן הסתם ניקח הדרכה וכו’) אבל זה עניין נפרד..
אודה מאוד לתשובתך
-
אני לא ממש מבינה בסקי ולא יכולה לתת תשובה מאוד חכמה וגם לא הייתי באזור הזה בחורף. למה אתה קורה ״לטייל״? לנסוע ולראות נופים יפים? מסלולי הליכה של כמה שעות? יש הבדל גדול בין השניים. המשוואה היא פשוטה אתר סקי בחורף = מסלולי הליכה בקיץ. אם עונת הסקי עוד בעיצומה אתה יכול להיות בטוח שיהיה שלג ויהיה די קר. יכולים להיות ימים יפים ובהירים. עדיין ההרים מכוסים בשלג וסביר להניח שקר, במיוחד בפסגות. הייתי במרמולדה ממש מזמן אז אני לא זוכרת את הרכבלים ששם. אם אותו רכבל משמש גם לגולשים וגם ל”מטיילים״ אז ה״טיול״ שלך יכלול לראות נוף מלמעלה ולרדת מהר בחזרה. אי אפשר ללכת איפה שיש גולשים.
אני בחרתי לוותר על סקי למען שלומן של הברכיים שלי. מחברים שגולשים אני למדתי שהיום-יומיים הראשונים הם די מבאסים כי לומדים איך להיות עם המגלשיים, לעלות ולרדת מהרכבלים ואולי קצת להתקדם. עדיין יוצאים עם מכות ושרירים תפוסים. אני מבינה שזה שווה אם מתכוונים להמשיך עוד כמה ימים לגלישה עצמה. כאמור, לא מניסיון.
-
אני טיילתי 3 ימים באזור קנאזיי במרץ.
עונת הסקי בעיצומה, והחוויה נהדרת.
יצא לי מזג אויר מצוין – 13 מעלות ביום ושמש. בלילה נוחתת הטמפרטורה לאזור ה-0.
הרכבלים פתוחים. והנופים נהדרים. הכבישים והמדרכות כבר פנויים מהשלג.
במרמולדה לא היינו אבל בפורדוי כן. היה קר מאוד, 15 מעלות מינוס, אבל הנוף היה מדהים.
כמובן שהאטרקציות הם רק סביב השלג – מזחלות, אופנועים וכאלה. הטבע בעונה הזאת הוא שלג. לא רואים ירוק או חום, רק לבן...
-
היי, אני גם נוסע לצפון איטליה ולדולמטים באמצע מרץ האם אפשר לשלב איזור האגמים,מילאן,ורונה,אגם גארדה והדולמטים בשבוע באמצע מרץ? האם הכבישים מאיזור אגם גארדה לכיוון הדולמיטים יהיו פתוחים בתקופה זו?