ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

3 ימים בירדן וטיסה מעמאן

פורום טיול לירדן, מצריים והאזור
    2
    10
    3247
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gauntlet
      gauntlet נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      עברתי פה על ההודעות באתר ובמיוחד המידע המצוין של שי  על עלויות ונהלים בטיול בירדן.
      אני מתכנן לטוס למזרח מעמאן (הפרש מאוד מאוד גבוה בעלות טיסה) דרך בחריין.
      התוכנית בגדול היא לרדת לאילת, לילה אחד בעקבה, משם נסיעה לפטרה, לילה או שניים בפטרה. נסיעה לעמאן (אולי לילה אחד בעמאן) וטיסה הלאה.
      החששות שלי:
      1. כיוון שאני מטייל יחיד, קראתי שההגירה הירדנית לא ממש שמחה לקבל מטיילים בודדים ועלולים להחזיר אותי אחורה. האם שימוש בסוכן יבטיח את הכניסה? (למרות שאין לי צורך בשירותים אחרים מהסוכן), ואם כן, מה לקבוע איתו, רק תחבורה למלון?
      2. ללא רכב. איך ההגעה למעבר הגבול באיילות? במונית, אוטובוס? ואם כן, מה העלויות?
      תודה לעונים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

הגעה למעבר הגבול הדרומי, באמצעות אוטובוס/טיסה לאילת, משם אפשר להגיע במונית בסביבות ה-50 ₪ (תלוי בנהג/אם יסכים להפעיל מונה?). 

סוכן כנראה יעזור להעבירך (הם מרוצים מאד מתשלום לסוכנים).

אני הגעתי לבד ולמרות שהיו לי הזמנות למלון אינטרקונטיננטל בעקבה ואישור-הזמנה למלון בעמאן, תיחקרו אותי במשך כמעט שעה על תוכניותי, עברי ,לימודי, כתובת מגורי וכו' (כמובן שסיפרתי מה שנוח לי שידעו- לא עניינם של השלטונות בירדן!), כשיצאתי שמעתי דרך החלון את שיחותיהם בערבית-לא אהבו את ביקורי הרבים בירדן וביררו בטלפון על אזור מגורי (גילו שהוא נחשב)!

אם יש לך כבר כרטיס, אולי כדאי להמנע מחיטטים בחייך. 

העיר עקבה, לא מעניינת, אלא אם אתה רוצה לצלול.

גם המסעדות לא משהו מלהיב(למרות שיש כאלה שהתלהבו מהן), היגיינה - מושג לא מוכר בעיר.

שני לילות בפטרה, נשמע גם קצת יותר מדי (5-6 שעות, לשיטוט באתר עצמו), בעיירה עצמה, אין מה לעשות יותר מדי.

*מונית מהמעבר לעיר עקבה צריכה לעלות 11-10 דינר (נהגי-המוניות, תמיד דורשים יותר- אפשר להתמקח. יתרון, אם אתה דובר-ערבית).

יש אוטובוס מפטרה לעמאן (אם אתה ממהר, תברר על מחירי-מוניות).

לחברה הזו, יש גם מספר קווי-אוטובוס מעקבה לעמאן (לעבדאלי, ווחדאת, טרבאבור, 7th circle).

*אוטובוס סביר- (תלוי בעונה, בקיץ סיוט, למרות המיזוג המיושן). 

בעמאן, יש יותר אפשרויות בילוי. 

מונית מעמאן לנמה"ת בסביבות ה-25 דינר.

אם אינך מעוניין לשהות בעיר, אולי מונית ישירה מפטרה לנמה"ת.

• ?

אתר חברת האוטובוסים Jett-

http://www.jett.com.jo/SubPage.aspx?PageId=230

• gauntlet

תודה רבה מאוד!

בגלל שתהיה לי טיסה למזרח ואחריה טיול ארוך, אני צריך שלא ייפול הקטע של ירדן, אחרת לא הכי נורא אם לא יכניסו אותי, אז בכל זאת אשתמש איכשהו בשירותי סוכן.
            השאלה היא מה לומר לסוכן? שייקבע לי את המלונות שראיתי כבר באינטרנט או יקנה לי כרטיסים לתחבורה ציבורית? אין לי עניין לקחת טיול ג’יפים או שום דבר מעבר למלונות ותחבורה ציבורית...

• ?

(נותקתי מהאתר).

לתחבורה ציבורית, אין צורך בסוכן, אלא אם אתה רוצה להגיע מעקבה לפטרה, ברר מה עלות ההסעה דרך הסוכן (יש באתר מספר שמות של סוכנים, מעולם לא נעזרתי בהם, לכן אין לי מידע).

בדוק מחירים מלונות באתרים ושאל על מחירים דרך הסוכן.

תחנת האוטובוסים של חברת Jett, נמצאת צפונית למלון מובנפיק ריזורט ומזרחית-דרומית לקמפיסקי (בין רחוב המלך חוסיין לבין רחוב אל ראשיד), ניגשים למשרד ומזמינים מקום באוטובוס (אפשר יום לפני ולרוב יש מקומות גם באותו היום). 

אם אתה מתכנן לשהות יום  בעקבה ואז לנסוע לפטרה, קח מונית (יש גם תחנת אוטובוסים רגילים, אבל לא נראה לי שכדאי לנסוע בהם-יותר מיושנים מהג׳ט). 

הכל תלוי בתוכנית שלך. 

• gauntlet

תודה, התוכנית היא לשהות לילה או שניים באזור פטרה מהסיבה הפשוטה שאגיע כנראה בשעות אחה”צ-ערב, וביום למחרת אעדיף לדעת שאני חוזר מהאתר למלון, ולא נשאר תלוי באוויר עם הדברים שלי בשמירת חפצים.
                ואז יהיה לי גם יום שלם למחרת לטייל בעמאן.
                בכל אופן, לדעתי אנוע בתחבורה ציבורית (מהסוג האיכותי יותר), אלא אם סוכן יציע לי הסעה במחיר מספיק קרוב. ואני אזמין דרכו את המלונות לפי המחירים שאראה באתר בוקינג.

שוב תודה

• ?

אכן עדיף.

לפי מה שכתבו , מי שלן יומיים בירדן משלם מחיר "מוזל" בכניסה לפטרה.

כדאי לצלם את אישורי ההזמנה של המלונות בקופה, אלא אם תזמין דרך הסוכן ואז כדאי לבקש אישור על הזמנת המלונות (הייתי שם 3 פעמים, אבל כשעדיין שילמו 10 דינר).

קו האוטובוס של חברת Jett לפטרה, הפסיק לפעול.

יש רק מיניבוסים מהתחנה המרכזית, שיוצאים כנראה רק כשמתמלא המיניבוס (ולא פועלים אחרי השעה אחת- לפי מה שקראתי). 

מונית אמורה לעלות מ-35 דינר-50 דינר( המקסימום שדי מוגזם).

*ניתן להחליף שקלים לדינר גם בעיר עצמה (השער יותר טוב מאשר בארץ ובגבול), יש צ׳יינג׳ים של  Western Union, בהמשך רחוב king Hussein אחרי הטיילת לכיוון דרום / בשדרה (רחוב אל חוסיין בין עלי) ממול למלון הילטון ברחובות הקטנים(טאבארי/אחד אחריו במעלה השדרה).

הצ׳יינג׳ ליד ההילטון לא כדאי.

כמובן שרצוי להחליף קצת כסף לפני המעבר לירדן (יש בעיר אילת, לא תמיד יש להם מספיק במלאי בתוך מרכז המסחרי ליד השופרסל, או ממולו, ליד הסופר-פארם).   

אם אתה צריך עזרה במקומות בעמאן, אל תהסס לשאול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • gauntlet

היכן אתה מציע לבקר בעמאן? והאם בטוח להסתובב?
                    לא מתכוון לצעוק ברחוב שאני ישראלי כמובן, אבל קצת חושש כי אני די נראה...

• ?

לא ציינת מה מעניין אותך לראות, אבל יש שלושה מקומות שבהם גם מסתובבים תיירים.

* בג׳בל עמאן-  (בכיכר - first circle- עצמה כמה מסעדות מערביות לא ניסיתי, אך עמוסות תמיד במקומיים)

* rainbow street, אחרי ה- circle 1 (בהמשך רחוב- אלכוליה אל עלמיה אל איסלמיה).

ברחוב יש הרבה בתי-קפה ומסעדות

*רצוי לעבור את בתי-הקפה עם הנרגילות בתחילת הרחוב, אלא אם מתחשק לך, לי הן נראו קצת "מלכודות תיירים", ככל שממשיכים ללכת (קרוב יותר לי British Council) ישנם בתי קפה ותה (Turtle Green Tea Bar) ומסעדות שבהם גם מקומיים (גם היפסטרים), אפשר לעשות קודם סיבוב ברחוב לראות מה נראה לך.

יש כמה חנויות עם מזכרות תיירים, כלי זכוכית עתיקים וחנויות בגדים חולצות עם הדפסים ( לא כמו בירושלים, יותר מתוחכמות), חנות עם כריות, שטיחים ועוד פולקלור ירדני-פלסטיני (לתיירים עשירים).

אם תמשיך במורד הרחוב, פנה  ימינה היכן שנמצאת "וילה מנגו" לרחוב- עומר בין אל חטאב, המשך לכיוון ה"רויאל פילם קומישן" (יהיה משמאלך)קצת בהמשך מצד ימין של הרחוב יש חנות ספרים Books@Cafe (גם באנגלית) נכנסים עולים במדרגות לקפה-מסעדה-בר עם אוכל מגוון ומארחים ידידותיים לכל (אמנם הם פלסטיניים, אך חיו בארה"ב).

תפריט המסעדה

https://www.booksatcafe.com/pages/menu

אם תחזור לכיוון רח' ריינבו סטריט, פנה ימינה ב"וילה מנגו", המשך ללכת בירידה (15 מטר) יש מדרגות המובילות ל"דאון טאון" - אזור השוק מסגד "אל חוסייני" והאמפיתאטרון הרומי -הנמצא צפונית מזרחית למסגד -5 דקות הליכה .

* אם אתה חושש להסתבך , אפשר לעצור מונית לשם (מוניות בעיר עולות גרושים, אמור לעלות עד-דינר).

* ב"דאון טאון" (וואסאט אל בלד), ברחוב הנקרא המלך טלאל, נמצא המסגד הישן, ככל שמדרימים יש גם חנויות בגדים (גלביות, שמלות רקומות,כאפיות), בשמים, תכשיטים (ופיצ׳פקעס-אבל רובם מהמזרח ושם תמצא יותר בזול) בדים מסוריה, כלי-בית ועזרי-בישול תנורי-חימום סוריים).

חנויות דיסקים, שמיכות "לזוג המאורס"…ומיץ קנה-סוכר!

מהחלק המזרחי של הרחוב, יוצאים רחובות המובילים לשוק (כל כמה רחובות, יש אזור עם חנויות "בנושא שונה" שוק ירקות ופירות, אזור של חנויות צעצועים, "הכל בחצי-דינר", מגבות ומלא פיצ׳פקעס (הרב מסין), אזור של בגדים יד-שניה (נראים יד-חמישית), דיסקים, נעליים וחיות (תרנגולות, אפרוחים, ארנבונים, ציפורים ועוד אומללים.

במסעדות באזור זה, לא הייתי ממליצה לאכול (אלא אם יש לך קיבה מברזל).

אם תלך צפונה ממסגד "אל חוסייני" , כמה מטרים ממנו, פנה שמאלה, לרחוב א-סעדה, מצד ימין יש  שני דוכני מיצי פירות (פליטים פלסטינים), טעים מאד *פלאפל טעים יש ברחוב לידי אפשר לשאול אותם (אם אני לא טועה , כי אכלתי שם לפני עשור, "מטעם אל נג׳אח", אך עדיף לשאול אותם ).

בהמשך בסמטה היוצאת  מרחוב א-סעדה , "כנאפה חביבה", המקום בירדן לאכול - משלמים בקופה בכניסה (כנאפה נעאמה-עדינה/ח׳ישנה-עם שערות עבות יותר),נכנסים לכוך התור יכול להיות ארוך, נותנים את הפתק ומזמינים. אוכלים בחוץ, כמו כולם.

יש להם סניף מקורי (!) שני (עם עוד סוגי מתוקים, מעמולים עוגיות בזאק, בקלאוות, מלבי ו"אום עלי" ושירותים יחסית נקיים) הולכים לכיוון מערב פונים ימינה לרחוב המלך חוסיין , בהמשכו נמצאת "חביבה" השניה.

(*ממול לחביבה, יש מדרגות (שלט של מלון  Riviera ו DHL) המובילות לג׳בל אל ווייבדה (jabel al weibde), אזור נחמד, עם בתים בסגנון רחביה-טלביה-  רחוב - כולייה אל שריעה (kuliyye a-sharia) מסעדות ובתי-קפה, תיירים והחפסטרים וקונדיטורית - Fairuz , בעלים מקסימים , אמנם בסגנון שנות ה-80, אבל יש להם כמה טארטלטים טעימים, כדור שוקולד ענקי טעים ועוגיות קוקוס (תלוי אם הפעם הצליח להשיג קוקוס).

בקצה הרחוב , נמצאת "כיכר פאריס" (עם אלמנטים מצרפת) ו"המכון הצרפתי" (קולייה א-שריעה-4) וקונדיטוריה צרפתית, צמודה אליו.

חנות חולצות עם הדפסים (Jobedu) ועוד אביזרים עם הדפסים מעניינים ברחוב "אל בעונייה")  

https://www.jobedu.com/en/ 

*קצת אחרי "חביבה" יש את מסעדת "אל קודס", טובה למקומיים, לזרים נותנים לחכות שעות למנה (גם אם תדבר עם המלצרים בערבית מצרית).

*אבל, אם חוזרים לרחוב א-סעדה וממשיכה מערבה לרחוב prince Muhammad, מצד ימין יש את "מטעם האשם"- החומוס שכל התיירים אוכלים.

מסעדה נוספת, יותר מגוונת ויותר היגיינית יש בהמשך רחוב "פרינס מוחמד", שמה - ג׳אפרה Jafra,  (שלט עם שמה מופיע על מרפסת )נכנסים אליה דרך "פסאג׳ון", נכנסים בדלת ועולים למסעדה.

אווירה שמחה(פתוחה גם עד מאוחר בערב) ויש נרגילות.

*מסעדה סורית איכותית "Rosa Damascena", נמצאת כמה מטרים דרומה מה- 2nd circle (דוואר א-תאני )  בצד של השגרירות הטורקית , ברחוב "אל קולייה אל עלמייה אל איסלמייה" (פתוחה מהבוקר, צהריים וערב קצת עמוס), אמנם מחירים קצת יותר גבוהים מחומוס "האשם", אבל שווה לנסות מאכלים לא מוכרים מסוריה. 

אם חשקה נפשך בכנאפה אחרת מ"חביבה", "ממתקי אל נאפישה"-"Al Nafeesha",

נמצאת באותה כיכר שניה (דוואר א-תאני) מאחורי מלון ה"Belle Vue", לכיוון רחוב Al buhtori.

גם שם תמצא מבחר מתוקים וכנאפה שזורים עליה 'חצי טון' פיסטוקים!

טעימה מאד והמוכרים נחמדים (אחד מהאחראים על בכנאפה, בדואי מדרום ירדן, עבד באילת, אם לא עזב, אדם חמוד ודובר עברית!).

אם תמשיך ברח' al buhtori, תמצא גם כמה שווארמיות - מוכרים גם ארוחות שווארמה במחיר מגוחך1 דינר וקצת ("וואג׳בה" - דיל של צ׳יפס, סלט שווארמה ורטבים בשקית) ועוד חנויות (רב הקונות שם, הן עובדות מהפיליפינים).

אם תמשיך ברחוב הזה מזרחה, בערך קילומטר, תמצא את "ה-חומוס" (יש גם ארוחות בוקר של סלט שקשוקה ומה שהכין האחראי) - שם הרחוב משתנה ל- Taher Al Juqqah (או בשמו האמיתי- עומר אבן אל עפראן), בין הרחובות: Mohammad Rashid Reda , לרחוב Abdul Aziz Jawish. 

מרכז מסחרי קטן (שורה של כמה חנויות).

יותר נח להגיע לשם מריינבו סטריט, אם את מגיע מכיוון הכיכר הראשונה פנה שמאלה לרחוב Mohammad Rashid Reda (קפה Strada, הנחמד נמצא שם), המשך למטה, פנה שמאלה, אחרי גינת-המשחקים (NY Park), ותמצא מצד שמאל את המקום (אם תסמן במפה, תראה שניתן להגיע לשם גם מ- Books@cafe).

מכיוון שלא ציינת במה אתה מתעניין, אצטרך גם גלריות ומוזיאון –

Jordan Museum- פסלים, תכשיטים כלים שנמצאו בירדן ( חלקם מדהימים) רבים מהמוצגים הועברו  מהמוזיאון בסיטדל (אם יש לך זמן אחה"צ, תצפית מרהיבה על עמאן, רק חבל שלא טורחים לשמור על המקום.  כדאי לצפות בתמונות בגוגל מאפס).

המוזיאון נמצא בדאון טאון, בהמשך רחוב קינג טלאל, אחרי הכיכר (אל תעצור/תתיישב בכיכר- היה לי שם,  לפני שנים, מפגש ושיחה לא נעימים עם שני קרימינלים עיראקים- הצלחתי לשרוד עם קצת הומור ו"דיבור ים-תיכוני" מהשכונה.

*גלריה ג׳אקארנדה(Jacaranda ), בהמשך הרחוב מהי Books@Cafe, רחוב Taher Al Juqqah (כך כתוב בגוגל מאפס), יותר מוכר בשם- Omar Ibn el Afran עומר אבן אל עפראן.

* גלריה נוספת - The Khalid Shimano Foundation- בכניסה וילה של פלסטיני אמיד, שתרם את המקום לגלריות, הופעות מוסיקליות, מקום לאמנים לגור וליצור וקפה, אם האחראי המצרי מציע (בתשלום).

שני מבנים במעלה הרחוב, יורדים דרך גינה יפה עם פסלים וממצאים ארכאולוגיים , תצפית לסיטדל ולעיר ועוד שני מבנים שבהם מוצגות תערוכות של אמנים עכשויים, דוכן קטלוגים של התערוכות שהוצגו ומחוץ לשער מבנה נוסף לתצוגה. 

פתוח כל יום מהשעה 10-19. חוץ מיום שישי.

★ובקשר לחשש, כמובן שאין צורך להצהיר על ישראליותך, כי רב התושבים בעמאן , פליטים פלסטיניים.

אם ישאלו מהיכן אתה, אמור שאתה מקפריסין (או אי נידח אחר יווני- ספק אם מישהו שם דובר יוונית), גם מלטה, יכולה להתאים לחזות ולשפה (בשני האיים, דוברים גם אנגלית).

אני לא חששתי לומר שאני מישראל, למרות שכמה תושבים המליצו לי לומר שאני גרמניה. 

לא הזיקו לי, היו אדיבים ומנומסים, כפי שאני הייתי כלפיהם (כבד אותם, יכבדו אותך), רק ניהלו איתי שיחות ערות וארוכות  על המצב וכו'…

אבל, היחס לבחורה ישראלית, יותר נח מלבחור (שסביר ששירת בצבא, שטחים וכו').

* אם בעל-מלון (שיודע שאתה ישראלי) יחל בשיחה על הבעיות, רצוי לא להתעמת איתו, אמור- כן, כן, אתה צודק ונסה לעבור לנושא אחר(לא לדבר על פוליטיקה ולעג למלך הירדני/פשוט לסיים מהר את השיחה, לא להרים את  הקול, לדבר בצורה מנומסת (את דעותינו על הממלכה ההאשמית נשמור לשיחות בארץ).

כמו אצלנו - כבוד, זה שם המשחק ואתה אורח במדינתו.

אין חשש להסתובב ברחובות , בעיקר במקומות שציינתי- באזור השוק ושאר העיר שמור על חפציך, יש כייסים - וילדים שאולי ינסו לבקש כסף, או ילכו אחריך (אל תתנדב לתרום מכספך, למרות הצער ממצבם). 

גם בערב, הסתובבתי חופשי ( "שרה גיבורת ניל"י) לא הציקו לי ברחוב.

עם נהגי-המוניות, המצב יותר מעצבן- כנראה לך לא יציקו.

* חשוב לפני הנסיעה במונית לבקש שמפעיל את המונה (יש רבים שמציעות לך מחיר לתיירים), נסיעות בתוך העיר מדינר אחד עד מקסימום 2, אם את נוסע לקניות באחד מהקניונים, נסיעה (גם בפקקים הנפוצים) אמורה לעלות 4-3.5 דינר .

★אמור- "עלא עדאד" ala adada , יעני :(נסיעה) במונה.

מלון מצאת ?

תהנה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • gauntlet

שאפו על המידע המפורט
                        תודה רבה

מלון אחפש מתישהו בבוקניג באזור בו יש ריכוז גבוה של מלונות, וכנראה באחד מהרחובות התיירותיים שציינת. יש עוד זמן.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון