פריצה למכוניות בנגב - עד כמה המצב חמור ומה עושים?
-
שלום חברים,
אנחנו (זוג) מתכננים טיול בסופ”ש הקרוב באזור המכתשים.
ראיתי בכמה מקומות שמזהירים לא להשאיר את הרכב ללא השגחה במהלך הטיול, מחשש פריצה.
מנסה להבין עד כמה המצב חמור. זה באמת בעייתי וסיכוי סביר לפריצה? מה עושים? אנחנו שניים ואין לנו אפשרות להשאיר מישהו להשגיח. חייבים להסתפק רק בחניונים מסודרים עם שומר?
אשמח להצעות וטיפים מבעלי הניסיון.
תודה!
-
השאלה איפה בנגב. הנגב הצפוני הרבה יותר בעייתי מהערבה ומאזור אילת לדוגמא.
מה עושים?
- מתכננים מסלול שמתחיל/מסתיים בתחנת דלק (לדוגמא בצומת הערבה למסלולים בנחל פרס או תמר וצפית) או בישוב (מסלולים שיוצאים מערד), או במקומות אחרים הגיוניים (מפעלי אורון, לדוגמא).
- חונים צמוד לכבישים ראשיים. שם כנראה לא יפרצו לכם. (לדוגמא – בתחילת מסלול נחל פרס חניתי הרבה פעמים, מעולם לא פרצו).
- חונים בעיר קרובה ולוקחים מונית. -
איזה מסלול תכננתם, אגב? -
תודה. ספציפית חשבנו על המקומות הבאים:
- בתרונות רוחמה – אולי אפשר להשאיר את הרכב בקיבוץ? נותנים להכנס?
- המכתש הקטן – ראיתי שיש איזושהי נקודת תצפית, אבל זה אומר להשאיר את האוטו בסוג של אמצע שומקום (אם כי לזמן קצר). היית ממליץ לוותר?
- המכתש הגדול – חשבנו להשאיר את האוטו בחניון החולות הצבעוניים ולעשות מסלול מעגלי קצר (נדמה לי שזה נקרא הסנפיר הקטן). אני מניח שיהיו שם יחסית הרבה אנשים..?
- עין עבדת – חניון מסודר ובתשלום, אז אני משער שאין בעיה. (?)
-
בעין עבדת אין סכנה (לפחות במשך היום), בחולות הצבעוניים בסופ״ש ובחגים יש בדרך כלל הרבה אנשים.
בקשר לתצפית של מכתש קטן – האזור די מועד לפריצות, אבל יש סמוך לשביל בסיס צבאי קטן. ניתן להשאיר שם רכב בבטחה. (מופיע בעמוד ענן). יש גם ברז למילוי מים למטיילים, שהחיילים הנחמדים סידרו.