טיסה מעמאן דרך בחריין
-
שלום,
פרסמתי כבר בפורום ירדן, אבל אולי יהיו פה תובנות חדשות
אני מתכנן לטוס למזרח מעמאן (הפרש מאוד מאוד גבוה בעלות טיסה) דרך בחריין.
התוכנית בגדול היא לרדת לאילת, לילה אחד בעקבה, משם נסיעה לפטרה, לילה או שניים בפטרה. נסיעה לעמאן (אולי לילה אחד בעמאן) וטיסה הלאה.
החששות שלי:
1. כיוון שאני מטייל יחיד, קראתי שההגירה הירדנית לא ממש שמחה לקבל מטיילים בודדים ועלולים להחזיר אותי אחורה. האם שימוש בסוכן יבטיח את הכניסה? (למרות שאין לי צורך בשירותים אחרים מהסוכן), ואם כן, מה לקבוע איתו, רק תחבורה למלון?
2. האם כדי להימנע מסיבוכי שאר הטיול (לא רוצה לפספס טיסות המשך וכולי), עדיף לעשות את הפרוצדורה של מעבר ישיר לשדה התעופה באוטובוס במעבר בית שאן ולוותר על טיול בירדן? ואם כן, איך זה עובד , כמה עולה ועד כמה זה יעיל יותר.
תודה לעונים -
אהלן,
לא אמורה להיות לך שום בעיה לעבור לבד ולטייל לבד.
טיול מהנה,
-
אם תראה להם כרטיס טיסה והזמנות למלונות (עדיף לעקבה) לא אמורה להיות בעיה, למרות שזה לא לגמרי מובטח.
זה בהנחה שאין עליך ציוד שטח (שק שינה, אוהל וכדומה), שאז עזרה של סוכן היא הכרחית.
קח בחשבון שבדרך חזרה (בהנחה שתחזור באותו האופן) תצטרך לשלם 40 דינר (כ- 200 שח) לוויזה. לגבי ההלוך – למיטב ידיעתי אם תשהה שלושה לילות ומעלה בירדן תהיה פטור מתשלום זה.
אם תרצה אשלח לך בפרטי טלפון של סוכן אמין מעקבה שייתן לך תשובה יותר מלאה.
-
תודה על התשובות.
אני אזמין מראש מלונות לעקבה, פטרה ועמאן, לילה בכל מקום. ויהיה לי כרטיס הטיסה ביד.
אשמח אם סוכן ייעל את המעבר בגבול, בעיקר כי הדרכון שלי פעיל מאוד (עובד מהמחשב) וזה כנראה יעלה אצלהם שאלות. אבל…
מה בעצם הסוכן נותן לי ותמורת מה, אם אני מזמין מהאינטרנט את כל המלונות ונוסע בתחבורה ציבורית?
בכל מקרה אשמח למספר של הסוכן. תודה. -
שלחתי הודעה פרטית -
לא אמרת כיצד קנית הכרטיסים. לחברת fly east יש (לפחות היה) אוטובוס שיוצא מהמרכז, דרך מעבר בית שאן לעמאן, ענין של כמה (הרבה) שעות. אולי תוכל להתחבר אליו ולחסוך את כל הטירחה שבירידה לאילת/עקבה, לינה וכד’.
אני, כצפוני, עליתי על אוטובוס זה בצומת מגידו, בתאום מראש.