תכנון טיול
-
אשמח לעזרתכם לתכנון טיול לכחודש וחצי בארה"ב, מזרח ומערב.
אני בשלב הראשוני של התכנון ויש יותר מדי מידע ואינפורמציה באינטרנט שכבר הלכתי לאיבוד.אם יש לכם המלצות על מדריכים או כתבות לתכנון הטיול ברמת לאן לנסוע.
בגדול תכנון היציאה אמצע חודש אוקטובר, באילו מקומות הקור יהיה גורם בעייתי לנסיעה.
תודה

-
השאלה שלך קצת כללית מדי
בוא ננסה לכוון
* מה התקציב שלך? ובהתאם לכך – מה סוג הלינה
* טיול רכוב או לא (אתה מעל גיל השכרת הרכב?)
* האם אתה מכוון לטיולים עירוניים או מחוץ לערים או גם וגם?
* האם זו פעם ראשונה שלך בארה”ב?
* האם יש לך עוגנים, מקומות שלא תרצה להחמיץ?
-
באמצע אוקטובר עדין ניתן לבקר בכל ארה”ב הרצופה (לא יודע לגבי אלסקה), כאשר יתכנו בהחלט בעיות בהרי הרוקיס, בפארקים לאומיים כמו גליישר וחלקים מילוסטון לאחר תחילת ירידת שלגים.
זה זמן מצוין לבקר בדרום ארה”ב, כאשר יש לקחת בחשבון כי בדרום מזרח עדין יתכנו הוריקנים, שאם יקרו ודאי ישפיעו על מסלול הטיול, אבל גם בדרום מזרח זו תקופה טובה בהרבה מאשר הקיץ (שהוא הביל + גשמים). בעברי ביקרתי בקרולינה הצפונית ובמדינות השכנות בחודש דצמבר. הגשמים היו מועטים, לא היה שלג. טמפרטורות המינימום היו מסביב לאפס, אבל בצהריים הן עלו לאיזור ה- 10 – 15 מעלות (צלזיוס). כמובן שהיה צריך ביגוד חם, אבל אני לא הסתובבתי עם כובע צמר או צעיף.
בצפון מערב ארה”ב אני חושב שכבר מתחילה העונה הגשומה ואחר כך השלגים. חא זמן אידאלי לבקר שם. בקליפורניה אני חושב שזה זמן טוב לביקור.
גם בצפון מזרח ארה”ב זה זמן טוב לבקר, ואולי תוכלו לראות בתחילת זמן הביקור עוד צבעי שלכת, אם כי כנראה שתגיעו לשם לאחר השיא. היות והשלכת יורדת מצפון לדרום, במקומות דרומיים יותר ודאי תוכלו לראות את השלכת בשיאה.
כמובן, שכל ההערות שעשיתי לגבי מזג האויר הן בערבון מוגבל כי יש שנים (2017, למשל) בהן הקור היה רב יותר ומוקדם יותר והתחיל לרדת שלג בתקופה בה בדרך כלל הוא לא יורד, למשל בדרום מזרח ארה”ב.
כמובן שרצוי שכוון הטיול יהיה מצפון לדרום ומגבוה לנמוך בגלל ענין הקור.
כאשר תחליטו על איזור, יש מדריכי תיירות שתוכלו להוועץ בהם. בפורום הזכירו את ספרי נטע דגני. יש כמובן גם אחרים כמו אלו של Lonely Planet. מובן שניתן להתיעץ בפורום ולקרוא כתבות על האיזורים בהם תטיילו באתר למטייל ובמקומות אחרים ברשת.