אלפים צרפתים וליון-שאלות
-
אז גם אנחנו בין הנוסעים הקיץ לאלפים הצרפתים…

כמעט באמצע אוגוסט. 13 לילות טיסה לג’נבה חזרה מליון שבת צהרים.
זוג +2 בגילאים יהיו 13,16.
הלילות המחולקים 6 לילות אצל נואל ו7 לילות שאמוני ועל כך מתלבטת ....
1. האם לנסוע ישירות ביום הטיסה בבוקר משאמוני לשדה התעופה בליון? (שעתיים וחצי..)הטיסה ב1330.
2. 6 לילות שאמוני ואז לילה אחד בליון טיול במשך היום מהצהרים ,בבוקר לשדה.
3. 2 לילות בליון ו5 לילות שאמוני כך מטיילים אחהצ-ערב בליון ועוד יום מלא.
בבוקר נוסעים לשדה התעופה.
למי שהיה בליון איך מסתדרים עם החנייה? מגיעים עם האוטו למרכז העיר
ומחנים בחניון ציבורי? או לחילופין למצוא מלון עם חנייה ? . בתוך העיר נתנייד רגלית .הכוונה למצוא מלון בחצי האי פרסקוויל.
מה עדיף והאם הנסיעה לשדה התעופה ארוכה ? יש דגשים שצריך לדעת עליהם ..?
התלבטות נוספת :שאמוני האם נחמד יותר ולהתעקש על מלון/דירה בתוך העיירה.? באמת אז לא צריך את האוטו? וגם כמובן קירבה למיסעדות בערב .
ושאלה אחרונה להיום -אודה עוד לא נכנסתי לעובי הקורה בענייני המסלולים בשאמוני אבל הילדים שאלו אם יש מקום שעושים שם סקי?..
זוכרת שקראתי על משחקי שלג ...כרגע מתוכנן א.ד.מ. ,הרכבת האדומה. אולי אולי האגם הלבן
האם יש מקום כמו ההיטרטוקס בטירול ? ומה מצב השלג באוגוסט ?
תודה לעונים
-
בקשר לנסיעה ביום הטיסה: לדעתי אפשרי. באזור שאמוני אין עמסי תנועה. אל ליון אתם צריכים להגיע כבר אחרי שעות העומס.
בשאמוני כיף לישון במרכז אבל לא הכרחי. באזור שאמוני אפשר בקלות להסתדר בלי רכב. יש תחבורה ציבורית חינמית בעמק ואנחנו קיבלנו מבעלי הדירה גם כרטיס נסיעה חינמי ברכבת. יש הרבה רכבלים שיוצאים מהעיירה.
גם אם תתמקמו במקום פחות מרכזי מאשר מרכז שאמוני לא תתקשו למצוא מסעדות קרובות. האזור מאוד תיירותי.
לא ידוע לי על שעשועי שלג באלפים הצרפתים.
-
ליון – מתחת לכל הככרות הרבות שבעיר יש חניוני מכוניות. אין לי מושג מה מחירם ועד כמה הם פנויים.
ממליצה לקרוא את הפוסט שכתבתי אחרי הנסיעה הראשונה לליון
והפוסט שכתבתי אחרי ביקור חוזר בליון
רבקה
-
תודה טלו..נצטרך להחליט בקרוב..ותודה רבקה כבר סימנתי לי בבלוג שלך מקומות.
-
נסיעה מ- AIX LES BAINS לליון ארכה לנו כשלוש שעות.
המרחק משאמוני יותר ארוך, ולא הייתי לוקח סיכון שמסחיבה כלשהי תתקעו בדרך ביום הטיסה ותאחרו לטיסה.
ליון שווה ביקור של יום-יומיים בלי בעיה, יש שטיילו בה גם יותר, אז אני הייתי מתכנן להגיחע אליה לשתי לילות.
מתחת לכיכר המרכזית, וכנראה בעוד מקומות, יש חניון ענק, שלא היה יקר במיוחד, אבל לא יודע ה המשמעות אם חונים שם זמן ארוך. הכי טוב למצוא מלון עם חניון.
וד”ש לנואל האחת והיחידה!! יהיה לכם כייף אצלה.
יורם
-
סליחה דפנה על ה”פלישה” לשרשור.
סנצ’ו,
לפי גוגל מפות מאקס לה בן לליון שעה ורבע נסיעה.
איך לקח לכם 3 שעות?
עומסים מיוחדים בשעות היום?
אני שואלת, כי מתכננים טיול לקיץ ובאחד הימים בן הזוג יסע מאנסי לשדה התעופה בליון להביא את הבן שמצטרף אלינו באמצע החופשה.
הטיסה של הבן אמורה לנחות לקראת חצות הלילה, אז אני מקווה שהנסיעה הלוך ושוב תארך בדומה להערכה של גוגל מפס.
-
הי סאנצו תודה ויש לך כבר ד”ש בהתכתבויות מנואל…
גם הנהג שלי חושב כמוך לגבי ליון, קצת חבל לי להוריד משאמוני ולהשאר עם 5 לילות שזה 4 ימים מלאים ושני חצאי יום לבחירה בימי המעבר.
יספיק לנו?
לגבי ליון טיילת עם ילדים והם נהנו?
סמדר -בכייף אפשר להתפרץ ...
-
הי דפנה, לשאלותייך לגבי שאמוני: כן, מומלץ בחום רב בעיני ללון בלב העיירה. במיוחד אם תהיו שם רק כמה ימים בודדים. לאן ניתן להגיע ברגל בעיירה? לרכבל לא.ד.מ, לרכבת האדומה, לפארק השעשועים עם מגלשות ההרים, ולרכבל של הברוונט. וכמובן למסעדות, חנויות, בתי קפה, מרכולים ופטיסריות. בקיץ מחשיך מאוחר וכיף להסתובב בערב בעיירה עם האפשרות לקפוץ לדירה מתי שרוצים לנוח/להתרענן ואפילו להתפצל.
הרכבלים לפלג’ר (האגם הלבן) לגרנד מונטטס (שעשועי השלג שהיו סגורים כשאנחנו הגענו, ובכל מקרה לא מדובר בסקי וגם אין שם מזחלות כמו בקפרון או ביונגפראויוך אלא רק מה שתביאו איתכם) ולקרחון Les Bossons דורשים נסיעה קצרצרה ברכב או בתחב”צ.
-
היה עומס בלתי רגיל בדרך לליון, על שנסענו בכביש אגרה.
מהסיבה הזו, שיכולים להיות אירועים בלתי צפויים, לא הייתי עושה דרך כזאת בבוקר של הטיסה.
-
אני חושב שבסה”כ יש לכם הרבה ימים לטייל בכל האיזור ולא צריך להצטער על מיעוט לילות בשאמוני.
מקסימום, תעשו השלמות סביבה בנסיעה מנואל, שהנאתכם מובטחת אצלה.
-
תודה רבה , סנצ’ו.

-
הי יונה תודה על התשובה המפורטת ותודה סנצ’ו
בקשר לליון באמצע אוגוסט לינה עם מזגן הכרחית?
ובקשר לרכב האם אולי עדיף להזדכות איפשהוא (שאלה טובה..) על האוטו בליון עצמה אם אפשר במרכז ולנסוע ברכבת או מונית לשדה התעופה? חוסך חיפוש אחרי מלון עם חנייה שראיתי כבר שלא מובטח...
-
מלון מומלץ בליון עם חניה
Quality Suites Lyon Confluence -
תמיד בערים-עדיף עם מזגן,
מטבען הן חנוקות יותר.
ואפשר להחזיר את הרכב בליון- בדקי את העיתוי (לא יום ראשון) ומיקום ההחזרה מול מיקום הלינה.
במרכז העיר מסובך למצוא מלון עם חניה מובטחת (לשים לב בחלק כותבים “יש חניה” אבל כאשר בודקים באותיות הקטנות לא מוגדר שזו חניה של המלון או עלות...מה שמרמז מאד על כך ש”,,לכו תחפשו חניה בקרבת מקום...”