תחבורה ציבורית בלונדון
-
איך הכי נוח לשלם עבור נסיעות בתוך העיר בלונדון?
לקנות אוייסטר קארד?
יש אפשרות לשלם באמצעות הטלפון?
-
אין תשלום בטלפון למיטב ידיעתי.
אפשר להנפיק אויסטר ולשים עליו כסף ולשלם איתו פר נסיעה, או לקנות כרטיס שבועי (שגם אותו מטעינים על האויסטר), תלוי מה מתאים לך. יש גם אפשרות להשתמש בכרטיס אשראי קונטקטלס במקום אויסטר אבל אין לי ממש פרטים על זה.
-
קראתי שאפשר לשלם ב TUBE עם Android Pay אלא שאין לי מושג איך ניתן לוודא שזה אכן יעבוד.
-
שים לב לכך שיש שני כרטיסים בלונדון
אויסטר – שאתה כבר מכיר
טראבל קארד – שהוא כרטיס מסוג אחר (ובין היתר מאפשר כניסת 1+1 למספר רב של אטרקציות בעיר). מתאים בעיקר למי שנוסע לתקופה של שבוע.
-
הבנתי שניתן לרכוש אויסטר ולטעון לתוכו כסף. אבל זה יותר מסורבל משימוש בטלפון הנייד ובאנדרואיד PAY. רציתי לברר אם מישהו כבר ניסה בהצלחה את שיטת התשלום באמצעות הטלפון הנייד בלונדון.
-
תיקון קל: זה לא בדיוק כרטיסים מסוג אחר. גם טרבלכרד שבועי אפשר להטעין על אויסטר.
וההנחות של 1+1 זה רק לטרבלכרד נייר שקונים בתחנות רכבת עילית וממילא זה לא רק “למי שנוסע לשבוע” אלא למי שנוסע עם עוד מישהו (כי המבצע הוא כרטיס שני חינם לאטרקציות), ושווה את המאמץ רק אם באמת הולכים לאטרקציות שבמבצע (אישית לא טרחתי).
לגבי השימוש באנדרואיד pay אפשר לקרוא פה:
https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/contactless/other-meth ods-of-contactless-payment/android-pay
זה אתר התחבורה הרשמי של לונדון.
בעיניי זה פחות נוח. אם נגמרת הבטריה או יש בעיה בטלפון אתה תקוע.
-
הסוללה לא תיגמר כי יש לי סוללה חיצונית שמטעינה 5 פעמים.
נראה לי יותר נוח מאשר הצורך להחזיר את האוייסטר קארד לקבלת היתרה והפיקדון חזרה.
-
אם אתה בוחר באויסטר ולא בטרוולכארד אז יש פתרון פשוט. תשתמש בכרטיס אשראי שלך שמתפקד בדיוק כמו אויסטר אבל לא צריך לקנות אותו, להטעינו ולהחזירו. התנאי היחיד שהוא צריך להיות contactless. בארץ רשום עליו-pay pass.
d

-
טוב לדעת. אני אברר אם יש לי כרטיס שהוא PAY PASS.
האם אפשר בכרטיס אחד להעביר כמה נוסעים ??
-
לא. גם באויסטר אי אפשר. כל נוסע צריך כרטיס נפרד.
-
על המאסטר קארד כתוב אצלי PAY PASS, אז זה אמור לעבוד ללא כל רישום ?
-
אויסטר מומלץ חזרתי לא מזמן מלונדון. רוכשים את האויסטר בשדה התעופה ומטעינים אותו בסכום הנחוץ, ביום האחרון מקבלים חזרה את הסכום שנותר כולל הפקדון במכונות שישנם בטיוב. במידה ונוסעים ביום מסויים רק באוטבוסים מחוייבים רק על 4.4 פאונד פחות מנסיעות במטרו.
-
אם לא יפעל ה PAYPASS נקנה אוייסטר.
-
רק רציתי לעדכן שהישראכרט עבד מעולה ולא היה תורך לקנות אוייסטר.