מסע לפולין
-
שלום
מתכננת לאמצע מרץ מיני מסע לפולין למטיילים עצמאיים לשבוע.אנחנו זוג דתי במחצית השניה של שנות החמישים. הכנתי טיול לפי מה שקראתי באתר מבקשת הערות והמלצות.המטרה לא להספיק את כל המקומות כמו בטיולים של התיכוניסטים אלא את העיקר מבחינתנו.אין לנו כוונה לבקר בכל בית קברות יהודי או בית כנסת.
נקודת המוצא היא הרצון לבלות את השבת בקרקוב .
סיכוי סביר שנצא ביום שני ונגיע בבוקר לוורשה ואז
יום שני-בית הקברות,עיר עתיקה לינה בוורשה
יום שלישי -מחנה טרבלינקה חזרה לוורשה אולי מסלול הגבורה לינה בוורשה
יום רביעי- לודג’ גטו וכיכר השילוחים לינה בקרקוב
יום חמישי- אושוויץ-בירקנאו לינה בקרקוב
יום שישי -קרקוב
שבת -קרקוב
ראשון- נסיעה חזרה לוורשה דרך מיידנק.לינה בוורשה
שני-טיסה בבוקר הביתה.
רוב הסיכויים שניקח מדריך בוורשה ואולי בקרקוב
אני מבינה שבוורשה אין צורך במכונית .האם יש צורך לשכור מכונית לשאר הימים או אפשר להסתדר עם נהגים מקומיים?
האם להתחיל את הטיול הפוך ממיידנק?
האם יש גם אתרי טבע שאפשר לראות גם כדי להקל קצת על הכובד שבטיול.
תודה
-
אני אשמח להוסיף קצת מנסיוני:
בוורשה אפשר לנסוע עם אובר , זה אפליקציה פשוטה, וזולה מאד ונוחה,
ממליץ לשכור רכב עם חברת אקספרס להשקיע בדרגה D+ ולקבל רכב מפנק יוקרתי
אני מצרף לינק לסיכום שערכתי עם לינקים למיקומים בקרקוב ועוד + אוכל כשר
https://kosher2travel.blogspot.co.il/2017/11/blog-post_50.ht ml
-
אנחנו עשינו את הטיול הזה במסגרת טיול מאורגן. בכל זאת, אני מצרפת לך את הפוסט שכתבתי לסיכום המסע (סוג של יומן מסע). אני חושבת שתוכלו למצוא שם מידע והסברים רלבנטיים. אולי זה גם יעזור לכם בתכנון המסלול.
לגבי רכב – הנסיעות מאוד ארוכות. תשאלו את עצמכם אם יש לכם כח ורצון לנהוג בעצמכם (כאשר חלק מהכבישים מיושנים ולא נעימים לנהיגה).
שבת בקרקוב זה רעיון נהדר. אני מאוד אהבתי את קרקוב ויש בה המון מה לראות בשבת. ורשה דווקא איכזבה אותי.
לגבי מסלול הגבורה בוורשה, כתבתי גם בבלוג שבעיני הוא החלק החלש של המסע. אם בכל זאת חשוב לכם לצעוד בו, עשו זאת רק עם מדריך. המסלול עצמו כולל הליכה בשדרה עם עצים, ו-10 אבני דרך עם טקסט עליהן. ללא מדריך, המסלול לא משאיר הרבה רושם (אם בכלל). אל תוותרו על המוזיאון היהודי שבסוף המסלול. המוזיאון מרשים מאוד. על חלק מהמוצגים חלפנו במהירות (בעיקר על חיי היהודים בפולין לאחר השואה), אבל לדעתי המוזיאון נותן תמונה כוללת ומלאה של חיי היהודים בפולין לפני ובמהלך השואה, ומשלים בעצם את כל המראות והמידע באתרים האחרים במסע.
בית הקברות היהודי בוורשה יפיפה. בית הקברות היהודי בלודג’ אפילו יותר. אמנם כתבתם שאתם לא רוצים לבקר בכל בית קברות יהודי, אבל לא כדאי לכם להחמיץ את זה של לודג’ אחוזות קבר מפוארות, לצד חלקת קבר ענקית של כל הרוגי הגטו.
לגבי בית הקברות בוורשה, כדאי לכם להתמקד בקברים ספציפיים ולגשת ישירות אליהם. וכמובן לא לדלג על קברי האחים של הרוגי הגטו.
אני לא הייתי מתחילה ממידנק, מהסיבה הפשוטה שמיידנק הוא מחנה ההשמדה הכי מוחשי שנותר. זה סוג של בוקס לבטן. אם מתחילים איתו, כל שאר המקומות שרואים אח”כ מאבדים מעוצמתם.
-
שלום גם לך,
מספר הערות:
*בין לודז לקרקוב יש את Bolimowski Park Krajobrazowy=פארק גדול מאד ויפהשמורות טבע , שניתן לטייל בו הרבה זמן. יערות בהחלט מרשימים ונקודות חן .
גם בוורשה עצמה יש פארקים יפים .
*לדעתי, לנסוע ביום אחד בין קרקוב לוורשה דרך מיידנק-מאד ארוך ומתיש (מעל 500 ק”מ) רק של נסיעה. אם אתם חייבים את מיידנק-הייתי לנה בדר, ואז כולל ביקור בעיירה קזימירס דולני היפה. לשיקולכם.
-
תודה רבה מאוד עוזר
-
היי,
קראתי את הפוסט שלך ועליו ביססתי את התכנון .ההמלצה שלך לעשות את ה”מסע” הזה שאני מדברת עליו כבר כמה שנים ,היא שגרמה לי הפעם לבצע.
גם אני חשבתי כך על מיידנק לפי מה שאת כתבת בבלוג.
תודה גדולהעל הבלוג והטיפים הנוספים
-
שלום נירית
בכל מקרה אנחנו צריכים לחזור (כנראה)ביום ראשון מקרקוב לוורשה ולכן חשבתי לנסוע דרך מיידנק מה גם שהכל סגור ביום ראשון.אנחנו כנראה נהיה 4 ימים בקרקוב האם עדיף באחד מהם לנסוע למיידנק?
תודה אסתי