סים לארה"ב
-
איזה סים אמריקאי מומלץ לקנות לטיול של חודש בחוף מערבי? ואיפה לקנות.
צריכים אינטרנט וקצת שיחות בתוך ארה”ב.
תודה
-
בכל חנות של AT&T או של T-MOBILE בארה”ב.
רצוי לפני כן לבדוק האם הטלפון שלכם יעבוד טוב יותר ברשת זו או אחרת:
-
היי
כשאנחנו טסים לארה”ב אנחנו נוהגים לרכוש כרטיס אחד בארץ ואת שאר הכרטיסים בארה”ב כמו שראובן ציין, אנחנו משתדלים גם לגוון בין החברות.
בארץ רכשנו כבר פעמיים מ-Simless כרטיס של T-Mobile והיה מצוין.
בהצלחה.
-
בגדול המחירים ינועו בתחום של 150 ש”ח ועד 500 ש”ח לכל סים
השאלה הראשונה היא כמה אינטרנט. 1 גיגה? 6 גיגה? 20 גיגה?
הכי פשוט – סים ישראלי עם חבילה כזו או אחרת (יש חבילות לארה”ב)
או מהספק הרגיל שלכם
או סים מיוחד לצורך הטיול
מחיר – החל מ-150 ש”ח
מתאים לתקציבים נמוכים של 1-3 גיגה
היתרון – עובד מרגע הנחיתה, אולי שומרים על המספר
הכי יקר – סים אמריקאי שנמכר בישראל. יש כמה חברות כאלה. היתרון הוא שיש לכם שירות כזה או אחר + אפשרות למספר ישראלי וכו’. אבל זה פתרון מאד יקר.
אם צריך חבילת גלישה גדולה יחסית אז סים מקומי יתן פתרון הכי כלכלי. מחירים נעים בתחום של 150-250 ש”ח
החסרון הגדול הוא שצריך לקנות אותם בארה”ב. כלומר זה לא עובד מרגע הנחיתה אלא לוקח זמן עד שמגיעים לקנות, והקנייה עצמה גוזלת זמן לא זניח (החל מחצי שעה, יותר אם מדובר על סטייה גדולה מהמסלול)
-
לגבי הכרטיס המקומי, אין אפשרות לקנות אותו בשדה תעופה בארה”ב?
-
לא ואם יש, עולה הרבה יותראבל חנויות של T-MOBILE ו-AT&T יש מלא בכל מקום.
-
יש הרבה מאד סוגים של סימים ותוכניות מקומיות.
כמו שבארץ ברור לנו שנשלם רק 20-50 ש”ח לחודש לתוכנית, אבל יש גם תוכניות של 100 ש”ח ויותר.
אז החנויות בשדה התעופה מחזיקות רק או בעיקר את הדילים היקרים
כמו שראובן אמר בערים יש שפע חנויות של AT&T ושל TMobile ושם אפשר למצוא חבילות אטרטיביות יחסית
אבל צריך להגיע אליהן בשעות הפתיחה! -
עד לפני כמה שנים השתמשנו רק במפות מניירמה יקרה אם לא יהיה טלפון יום-יומיים ? מה עוד שברוב בתי המלון יש אינטרנט. ותוכניות ניווט יש מלא OFF-LINE.
-
בהחלט -
קניתי סים בחברה שנקראת לייקה מובייל.שם לא מוכר אבל היתה לי קליטה מצויינת לאורך כל הטיול(צפון מזרח,ניו אורלינס ווגאס). אינטרנט חזק ושיחות חופשי לארץ.עלה $29
-
היי
צריכים בערך 1 גיגה ו-200 דקות שיחה למשך חודש.
בעבר נסענו עם גולן אבל בזמנו היה מורכב להתחבר וכמו כן אין בכלל שיחות בתוך ארה”ב, לכן מעונינים לקנות סים מקומי.
-
תיקון קטן – בארה”ב לא מוכרים סים, אלא תוכנית לתקופה של 3 שבועות או של חודש. את הסים עצמו מקבלים בחינם.
העלות של התוכנית של שיחות ו- Data ב- AT&T היתה בסתיו האחרון $45 + מס. ב- $10 נוספים מקבלים 1000 דקות שיחה לישראל. כמות הנתנוים שהתכנית כוללת הוא 6GB; לדעתי מעל ומעבר למה שצריך לחודש של טיול. למי שמטייל חודש ולא יותר, שימו לב לדאוג ולבקש שהתוכנית לא תתחדש עם תום החודש. אני נשלחתי לחנות של AT&T עצמה במקום חנות של resellers של AT&T. שימו לב.
לגבי הטלפון. אני משתמש בטלפון לא חדש של Meizu, והיתה לו בעיה עם ה- LTE bands של AT&T. קיבלתי רק שירות של דור 3 (UMTS). השירות היה טוב וללא בעיות.
-
יש הרבה חנויות של resellers ופחות של AT&T עצמה. במקרה שלי, רציתי תוכנית לחודש ללא חידוש אוטומטי, אש שלחו אותי לנסוע עוד כ- 20 דקות עד לחנות של AT&T עצמה. אגב, הרווחתי קצת בענין המס, כי החנות של AT&T היתה כבר בניו המפשייר, והמס היה רק 75 סנט.