ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בקשר להתנדבות

פורום אפריקה
    5
    5
    1417
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ofek_3814758
      Ofek_3814758 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם, בוקר טוב.laugh
      מקווה שיש כאן מישהו שיכול לעזור לי ולענות

לשאלותיי, כי כבר הגעתי לנקודה בחיי של אי ידיעה

ונקודת מפנה בחיים שלי והלוואי ותעזורו לי. 

אני משתחררת במרץ, ב15, התקבלתי לסוכנות

היהודית עברתי מיונים, החלום שלי היה להתנדב

בדרום אפריקה, והתקבלתי, לעבוד עם ילדים

וחינוכם, בדרבן, לאחר ששילמתי מקדמה של

100 דולר כדי להבטיח את מקומי בפרויייקט קיבלתי את האינפורמציה לגבי הפרויקט "תן"
      , וקיבלתי חום קצת, כמה אני צריכה לשלם ובסהכ

רציתי להתנדב, "ההתנדבות" תעלה לי באזור

10אלף שקל, לשלושה חודשים, היענות לשאלותיי

מהסכנות גרועה, מרגישה שאין לי כל כך גב יציב, 

כעת יש 

בצורת של מים באפריקה, וזה גם מעלה בי 

ספקולציות של מה יהיה... frown

בנוסף לכך, לאחר "הטיול" אני מתכננת לגשת

למיונים ביוני של שנקר או בית ברל, לעשות תואר 

באמנות, שלוקח 4 שנים. 

אז בגלל זה אני בלבטים עם עצמי, מתי לצאת, כי אם זה דרך הסוכנות אז הטיסה ב16 באפריל עד ה8 ביולי, וזה קצת בעייתי, התחלתי לחפש מקומות אחרים שאני יכולה להתנדב בהן והגעתי לאתר go eco. 

קיבלתי יחס חם, מה שלא קיבלתי מהסוכנות היענות מהירה, הרבה פרויקטים בכל עולם הקשורים לחינוך וילדים, אך הבעיה סליחה אתגר! שהוא גלובלי ויכול להיות שבכלל לא יהיו ישראלים, ואני יוצאת למסע הזה לבדי. 

השאלה שלי , היא מה לעשות? ללכת דרך 

הסוכנות לא לחרוג מהלוז שלהם וזמן טיול יהיה רק 

בשבתות, כי לא אוכל אחר כך לטייל כי אצטרך לחזור למיונים של המכללה, או ללכת דרך go eco, אך המחיר הוא בהתאם, והעלויות שם אפילו קצת יותר גבוהות, אך תאריכים נוחים יותר. 

למה אפריקה? חלום רטוב וגם רציתי לעשות שם תיק עבודות, ושם צריך יותר עזרה מבחינתי, אך כבר קורצים לי מדינות אחרות בזווית העין. 

אני רק באמת צריכה סדר בראש ואם יש לכם 

איזשהו טיפים לתת לי כדי להאיר את עיני, ומה כדאי יותר ומה כדאי פחות, על מה ללכת ועל מה לא... 

ממש תודה לכם , אופק

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

דבר ראשון, בכל התנדבות או פרויקט תמיד לשאול את השאלות ולבדוק את הפרטים הקטנים לפני שאת משלמת כל סכום שהוא. 

יש לומר שכיום תחום ה”התנדבות” בעולם הפך בעצם לסוג של ענף תיירות, ועוד כזה שהוא בכלל לא זול. כבר יצא לי לראות פרויקטים של התנדבות שבהם העלות תמורת ההתנדבות גבוהה פי 3 או יותר ממימון השהייה באותה המדינה בעצמך ללא התנדבות. זה נכון שתרומה כספית היא גם חשובה, אבל לפחות לי יש הרגשה שלא פעם הארגון המתווך גוזר קופון לא מבוטל, וגם שאותו ארגון מתווך הוא אפילו לא מקומי, כך שהכסף לא הולך ברובו לתושבי אותה מדינה.

יש לי הרגשה שדווקא הפרויקטים של הסוכנות היהודית יחסית פחות יקרים, אבל לא בדקתי. יש אגב פה באתר דף עם מידע על הפרויקט שלהם:  http://www.lametayel.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7 %A7%D7%98+%D7%AA%D7%9F++%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95+%D7%9C%D7%9 4%D7%AA%D7%A0%D7%93%D7%91

ויש באתר שלהם גם פירוט על עלויות, כך שזו לא היתה צריכה להיות הפתעה:

http://www.tenprogram.org/Costs

בסופו של דבר את צריכה להחליט מה את רוצה. זול זה לא יהיה, אז אם זו הסיבה המרכזית להתנדבות, פשוט תוותרי עליה ותעשי טיול נטו. אם את באמת רוצה להתנדב וזו המטרה המרכזית, תתנדבי. תשווי בין התוכניות שמוצאות חן בעינייך מבחינת תוכן, תנאים, מחיר, זמן חופשי, והתאמה לתאריך התחלת הלימודים שלך ותגיעי למסקנות. 

על איזה שיקולים כדאי לפסוח?

בצורת – בחייך, מתי אין בצורת באפריקה? בצורת יש גם בישראל.

האם יהיו שם ישראלים – ישראלים יש בישראל. את רוצה לנסוע ליבשת אחרת כדי לחוות תרבות אחרת, אז בשביל מה את חייבת ישראלים ועברית סביבך? יהיו מתנדבים אחרים, מארצות שונות בעולם, וזו הזדמנות מעולה לפגוש אותם, להכיר תרבויות אחרות ולשפשף את האנגלית. בעיניי דווקא זה יתרון לפרויקט בינלאומי על פני הסוכנות היהודית. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • עידו
          עידו נערך לאחרונה על ידי

ברוכה הבאה! 

אכן, לצורך ״התנדבות״, המתנדב צריך לרוב לשלם לא מעט כסף לגוף בו הוא מתנדב.
          מציע לך לבדוק גם בפורום ״מתנדבים בעולם״ כאן בפורום – אולי יוכלו לעזור לך בהתלבטות, ואולי גם למצוא מקום התנדבות זול יותר...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • gauntlet
            gauntlet נערך לאחרונה על ידי

אני חושד שבאתר workaway ההתנדבויות יותר ישירות, ואולי אפילו בחינם

• matan1993
              matan1993 נערך לאחרונה על ידי

אני התנדבתי בעצמי באפריקה עם go eco היו לי בעיות לקח להם מלא זמן לחזור עלי אני התנדבתי עם projects abroad שהיה מצוין אני התנדבתי במדגסקר הם יוכלו לארגן לך מה שאת צריכה ממליץ לך לדבר איתם להשוואה projects abroad ענו לי באותו היום שפניתי עליהם

https://www.projects-abroad.org.il/destinations/?gclid=CjwKC AiAqvXTBRBuEiwAE54dcCZYaDNlgEMLapafIAUP1sv3n8gpgKoMi5xl_2Tal 13VjSrliV6BzRoCH40QAvD_BwE

זה האתר שלהם תהני מקווה שעזרתי

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון