השיבה להודו אחרי 28 שנים
-
עברו חודשיים וקצת מאז חזרנו מעשרה ימים בהודו..
לפני שאתחיל קצת תמונות.
אני כבר מזהיר כי זה הולך להיות פוסט מאד צבעוני ועם הרבה דמויות מעניינות.
-

-
כמה דיוק וצבע בתמונות. מהמם.
-
מדהים .כל תמונה מיוחדת .מה הספקת לראות בהודו בעשרה ימים?באיזה מצלמה צלמו התמונות?מחכה לעוד תמונות חוויות.
-
היי יורם
איזו הפתעה נעימה! כבר חשבתי שעל הודו לא תספר.
תמונות נהדרות עם התחלה מבטיחה
אתה מחזיר אותי להודו שלי מלפני בערך אותו הזמן…
אהבתי את האזהרה על פוסט מאד צבעוני ועם הרבה דמויות מעניינות, – בשמחה וכמה שיותר!
לימור
-
ברוכים הבאים למצטרפים.
T.p – כשמטיילים בהודו, זה בלתי אפשרי שלא לראות את כל הצבעים שמסביב. צריך רק להרים מדי פעם את המצלמה, ותופסים מה שמסביב. לא צריך לחפש.
יעל – התמונות כולם צולמו רובם בנייד הסמסונג 7, וחלקם עד שהסוללה נגמרה ואת המטען השארתי בבית בניקון D3200.
לימור – אני מקווה שתהני לחזור אחורה בזמן, ואולי אף יבוא לך לחזור לשם.
-
עוד תמונה אחת לפני שמתחילים ואיך אפשר בלי הצ’אי ההודי הנהדר שנמזג לתוך סלוני חרס חד פעמים שטעם החימר רק מוסיף לטעם הנפלא של הצ’אי.

-
בין דצמבר 1988 למרץ 1989 טיילתי בהודו כחלק מהטיול במזרח. עוד לא היו יחסים דיפלומטיים בין ישראל להודו, כך שבהודו כמעט ולא טיילו ישראלים, ורק מדי פעם אפשר היה לפגוש פה ושם בישראלים בודדים והיה בזה קסם מיוחד בשונה משאר מדינות המזרח.
ככל שטיילתי ככה יותר ויותר התאהבתי במדינה המיוחדת הזאת, שאי אפשר להישאר אדיש אליה. תאהבו אותה או תשנאו אותה. לא מכיר מישהו ששאלו אותו איך הודו ויגיד פשוט “בסדר”.
ככה הרגשנו גם בטיול הזה.
-
איזה יופי יורם תמונות נהדרות, , מחכה בקוצר רוח להמשך...לי לקח רק 24 שנים לחזור..(.טיול ראשון ב 1982-3) מבחינתי אין על הודו בעולם,

-
חיפשנו יעד לטיול בנובמבר, וכל אפשרות שעלתה נפסלה מסיבה שונה. אחרי כל אפשרות כזו ניסיתי מול אשתי את הודו והיא נפסלה על ידה.
בסוף היא הסכימה.. אחרי ששכנעתי אותה שזה המקום הכי מתאים לנובמבר..
גם הודו הענקית נחלקת לאיזורי אקלים ומזג אויר שונים ולא כל אזור מתאים לכל עונה, ואחרי בחינה של כמה אפשרויות נפלה הבחירה על מדינת ראג’סטאן.
המדינה הגדולה ביותר מבין כל המדינות שמרכיבות את הודו.
הפירוש למילה הסנסקריטית ראג'ה הוא מלך, והכוונה בשם רג'סטאן היא לארץ-המלכים או בשפה המקומית לארץ המהרג’ות.
לכן, היא מלאה במבצרים, ארמונות, מקדשים וערים צבעוניות כמו ג'ייפור, אודייפור, גא'ייסלמר, פושקר ג’ודפור ועוד.
רג'סטאן היא מדינה מדברית ועונת התיירות המומלצת מתחילה בספטמבר-אוקטובר ומסתיימת בחודש מרץ שאז הטמפ’ מאד נוחות ובערבים אף קריר קצת.

-
גולני, ניחשתי כי תגיע בקרוב. מי כמוך מבין את הודו.
-
יורם אין ספק שהודו מחכה לי .אחרי שבני חזר ממנה עם רק סיפורים וחוויות .כולם מסכימים עם המיוחדות שלה .אין מי שחזרה ממנה ולא מתאהב בה .לפחות עכשיו אני נהנת מהסיפורים ותמונות.
-
לוגיסטיקה ופרטים טכניים:
עמדו לנו 10 ימים נטו לטיול והזמנו כרטיסי טיסה למומביי עם אל על.
בגלל קוצר הזמן, התאים לנו מאד שסוכן מקומי יארגן לנו את הסידורי קרקע גם אם נשלם עמלה קטנה, אבל הנוחות וניצול הזמן היו כאן הרבה יותר חשובים.
קיבלנו כמה המלצות על סוכנים מקומיים, שבמסגרת הזמן שלנו כולם הציעו פחות או יותר אותו מסלול, כך שמה שהכריע בבחירה שלנו היה מהירות התגובה והקשר אתי באימיילים והמחיר. היה לי מאד חשוב סוכן זמין, שישיב לי מקסימום למחרת על שאלות בזמן בניית התכנית ולכן בחרתי ב- Piar Chand – .
לאחר שהסברתי לפיאר את מסגרת הזמנים והרצונות שלנו, הוא שלח לנו הצעה ראשונית למסלול, ואחרי לא מעט התכתבויות וסבלנות מצידו, התגבשה התכנית הזו:
2 לילות באודייפור
2 לילות בפושקר
2 לילות בג’אייפור
לילה באגרה
לילה בדלהי
לילה במומביי
שתי טיסות פנים (מומביי-אודייפור, דלהי-מומביי) הוזמנו על ידי מספיק זמן מראש בחברת אינדיגו הנהדרת.
ועכשיו, כשיש כרטיסי טיסה, בתי מלון שהוזמנו על ידי פיאר (חוץ משניים שאני הזמנתי), נהג ורכב צמוד לכל הטיול ומדריכים יהיו לנו בכל מקום, נשאר רק לחכות בסבלנות שה 13/11 כבר יגיע.
-
היי יורם,
הודו לא על הכוונת שלנו... אך מנסיון העבר הטיולים שלכם תמיד "עשו לנו את זה" ועוררו חשק להגיע בעקבותיכם…
אז אני כאן מחכה להנות מהצבעוניות הנהדרת הזאת

רובי
-
יום רביעי 14/11:
טיסת אל על נחתה בזמן בשמונה וחצי בבוקר במומביי וב 12:15 יש לנו נטיסת המשך מנמל תעופה אחר בעיר שזמן הנסיעה אליו גם יכול בשעות הבוקר להתארך יותר מדי אבל ביקורת הדרכונים מתמהמהת ואנחנו בתור של התיירים עם הויזה האלקטרונית. אחרי זחילה איטית שמכניסה אותנו במהירות לקצב ההודי, מגיעים לבקר, מציגים לו את הויזה המודפסת ומקבלים אישור להיכנס לחצי היבשת ההודית.
אוספים את המזוודות עוברים במהירות את ביקורת הדרכונים, אוספים מזוודות, מכס ויורדים לקומת המוניות. משלמים בדוכן מיוחד על הנסיעה ויוצאים לדרך לטרמינל השני. למזלינו, למרות העומס בכביש הנסיעה קצרה ומגיעים בזמן לטרמינל לטיסות הפנים. אנחנו אפילו מספיקים לשבת לקפה וכריכים ומתחיל הבורדינג.

-
אחרי טיסה קצרה שנמשכה שעה וחצי, נחתנו בשדה התעופה הקטן באודייפור, התחנה הראשונה שלנו בטיול. מחוץ לטרמינל המתין לנו ווקאם הנהג הצמוד שלנו שיסיע אותנו בנאמנות לכל מקום שנרצה ובשעות הנסיעה הארוכות גם יספר לנו על החיים בהודו, על החברה, הפוליטיקה, דת אבל בעיקר על חיי היום ועל משפחתו שהוא רואה אותה רק כשיש לו טיולים בחלק הצפוני של הודו.
הוא קיבל אותנו עם מחרוזות הפרחים המפורסמות, ונסענו למלון המעולה שלנו
The Lalit Laxmi Vilas Palace Udaipur.
גם שם התקבלנו ברוב טקס כמיטב המסורת הראג’סטאנית, עם מחרוזות נוספות, מי בשמים וטיקה במצח.

-
המלון היה בעבר ארמון של אחד המהרג’ות של אודייפור, ובשנים האחרונות המשפחה הפכה אותו לארמון. הקישוטים והעיצוב של המלון נשארו מלכותיים, והיה זה אחד מהמלונות הטובים שהיינו בהם בטיול. אחרי הצ’ק אין פקידת הקבלה הוליכה אותנו לחדר שנתגלה כענקי, מואר ועם נוף לאגם.
להפתעתינו, היא סרבה לקבל מאתנו טיפ, גישה שמצאנו בעוד בתי מלון במשך הטיול.
היו לנו שעתיים עד שווקאם יחזור וניסע אתו לארמון הרוחות לקראת השקיעה, ובנתיים ישבנו לצהריים במסעדת המלון, והתוודענו לחריפות האוכל ההודי. כדי לאזן את החריפות, מקבלים צלוחיות של יוגורט.

-
רובי,
פיספסתי שהצטרפת..
מקווה שתהנה ואולי אף תשנה את דעתך.
-
עוד לא היינו בהודו. ומשום מה תמיד חשבתי שצריך הרבה יותר זמן לטיול כזה.
והודו שלך ממש מזמינה – צבעונית ואפילו הריחות מורגשים.
כאן עם כל החבר’ה, מחכה להמשך. אולי יפתה גם אותנו להגיע לשם -
הי,
כשאתה מספר חבל לפספס

הודו הכי פחות מושכת אותי אבל סיפור שלך תמיד כדאי לקרוא. מי יודע, אולי אשנה את דעתי

יעל