שינוי כיוון ל- TMB ?
-
שלום לכולם,
לפני מספר חודשים חפרתי לכם מספר פעמים על “טיול חברים” שקיבל צורה לבסוף על הפירינאים והחוף הבאסקי.
הטיול כבר מוכן לחלוטין (כולל מצגת הכנה שעשיתי לחברים – מי שמתעניין – אשלח)
אז למה אני כאן שוב?
אחות של אחד החברים חלתה במחלה קשה
ומאוד יכול להיות שכל העסק הזה יבוטל/ידחה למועד לא ידוע (שנה הבאה?)אז מעבר לאיחולי החלמה מהירה לאחות, אני מנסה לשנות כיוון ולתכנן טיול לאשתי ולי לחלק מסובב מון בלאן TMB. בשרשור שעשיתי כשעוד בחנתי מה אפשר לעשות הוצא לי מסלול של 4-5 ימים מ Lake Champex (או לחילופין עוד קודם מ fouly) ועד לשאמוני. אני מנסה לבחון את האפשרות הזו – לטיול זוגי בתחילת יולי.
אנחנו פתוחים לחלוטין גם להצעה נוספת למקטעים אחרים על גבי המסלול – שאינם קשים.
אשמח לעזרתכם במספר שאלות ממוקדות
1. המסלול הזה מחייב לינה בבקתת La Flegere – אך מבדיקה במספר אתרים (לא הצלחתי למצוא משהו מעבר לכל ספק) – נראה שאיחרתי את המועד ואת מקומות פנויים בבקתה בכל התקופה.. האם זה נכון? האם יש מקום אחר שבו אפשר לישון באותו יום? או לחילופין – למצוא אלטרנטיבה ראויה?
2. באותה סוגיה – האם יכול להיות שהמועד כבר מאוחר גם למלונות בשאר המסלול?
3. העברת תיקים – יצרתי קשר עם שתי חברות כאלו לבחינה האם ניתן להעביר את התיק גם לבקתת La Flegere – שאינה לצד כביש אולם כן צמודה לרכבל. האם למישהו יש ידע על כך? ויותר חשוב – בהנחה שלא יהיה ניתן להעביר את התיק לבקתה, האם זה סביר ללכת באותו יום פשוט עם תיק יום (פלוס קצת אביזרי הגיינה) ולהסתדר איכשהוא בבקתה?
4. תחבורה ציבורית – בטיול כזה אני ככל הנראה אצא מאיזור הנוחות שלי ולא אשכור רכב. כיצד מגיעים בדרך הנוחה ביותר מנמה”ת ז’נבה ל fouly או Champex ? לאיזור שאמוני ראיתי מספר שאטלים – אבל לא לאיזור השוויצרי, ונסיעה באוטבוסים לשם כרוכה בשלוש החלפות
. האם יש דרך טובה יותר להגיע ל Champex?5. חלוקת ימים – האם זה הגיוני למסלול של 5 ימים בטרק עצמו ועוד יום אחד להגעה/התארגנות לכל כיוון – כלומר שבוע בסך הכול?
6. האם ג’נבה שווה יום טיול נוסף? ואם כן – בהתחלה או בסוף?
תודה רבה!
-
ועכשיו אחרי בדיקה זריזה בבוקינג – נראה שבכל המקומות הללו – כמעט ואין מלונות יותר פנויים לתחילת יולי – האמנם?

-
לגבי booking. לבוקינג יש הקצבה מסויימת שלא כולל את כל החדרים במקום. מנסיון (גם בארץ וגם בחו"ל), הרבה פעמים בפניה ישירה ללינה עדיין יש מקומות. שווה לנסות ליצור קשר ישיר.
-
לא עשיתי את הTMB (שלשום בדקתי לחברה)
תנסה באתר הזה-
http://www.autourdumontblanc.com/en/
יש עוד אתרים במרשתת העוסקים בנושא (גם בעברית).
אם לא תקבל מענה, נסה לפנות בפרטי לאלה שכתבו כאן בלוגים על המסע.
-
לא עשינו את הטרק אבל טיילנו באזור בכמה טיולים משפחתים בכל המדינות שבאזור.
יש מגוון עצום של מסלולי הליכה באזור ושל מקומות לינה. קשה להאמין שהכל סגור.
כדאי להעזר באתרים נוספים.
אם הבקתה ב la flegere מלאה אפשר פשוט לרדת ברכבל לשאמוני ולישון בעיירה.
ג’נבה עיר יפה על אגם יפה אבל בהחלט לא חובה. תלוי מה אתם אוהבים.
-
זה שאין כרגע מקומות פנויים במקום X ליולי בבוקינג אומר בדיוק את זה: שאין כרגע מקומות פנויים במקום X ליולי בבוקינג.
יש מלונות שמקצים לאתר רק חלק מהחדרים (כי הוא גובה מהם עמלה אז זה פחות משתלם להם), וכבר נתקלתי לא מעט במקומות לינה שלא פותחים חדרים באתר כל כך הרבה זמן קדימה. חפש דרך אתר אחר או ישירות מול מקום הלינה.
-
-
שבוע טוב ומבורך.
ולך imeshy חביבי.
ייתכן ובכתבת הפורום,בעמוד של קישורים שונים,שפירסמתי באוקטובר 2017 ,עם צפי תוכניות,מסלולים ומחירים לתאריכים 1.7.18 – 16.9.18 ,תמצא מענה לבקשתך,וכן אולי פתרון,לשאר החברים המתכננים,וזאת בנוסף להמלצות המלומדות,של חברי הפורום.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4471544/srch-tmb #msg_4471544
בהצלחה וכייפו.
שבוע טוב וחודש שמח חיים.
-
תודה רבה.
ניסיתי את האתר הזה.. הוא זה שהלחיץ אותי.. נראה שהוא לא מקושר לחלק מהבקתות.. מציג רק שתיים זמינות ליולי
-
TELO – הבקתה יושבת ממש על הרכבל? כלומר ממנה לשאמוני זה עניין זריז?
את לוצרן מאוד אהבנו… לא רק בגלל האגם אלא בגלל מספר אטרקציות שהיו בה. תוהה אם ג’נבה דומה
keves – אני אבדוק באתרים נוספים גם.. בהחלט. ואולי גם ישירות מול המלונות..
-
אני לא יודע בדיוק כמה הבקתה רחוקה מהרכבל אבל אפשר למדוד המרחק בגוגל.
הרכבל עצמו די מהיר ובתדירות סבירה אבל צריך לבדוק כמובן את שעות הפעילות.
אפשר גם לרדת ברגל לשאמוני.
את לוצרן אני לא מכיר כך שלא אוכל להשוות.
אנחנו נהנינו בשני הטיולים שלנו באזור לסיים בג’נבה לחצי יום בכל פעם, כי בטיול עצמו לא שילבנו עיר או אגם גדול.
לטעמי העיר יפה ומעניינת אבל אני לא מייצג.
-
בקתת la flegere ממש צמודה לרכבל.צריך כמובן להתעדכן לגבי שעות פעילות הרכבל. במאמץ רב יותר אפשר גם לרדת ברגל (לא ניסינו).
-
לא הייתי עדיין. אבל גם אני מתכנן עליו השנה ואני בדיוק מסיים את ההכנות. הטרק ניתן להליכה רק כחודשיים וחצי בשנה והפופולריות שלו בעליה ולכן הבקתות נתפסות מוקדם. כן, גם חצי שנה לפני בהחלט יתכן שכבר הכל מלא בבקתות. מצד שני, בעיירות יש הרבה יותר אפשרויות.
- אין בעיה לרדת מלפלגר לשאמוני. הרכבל פעיל עד איזור שעה 5. שים רק לב שאתה יורד לשכונה צדדית. לישון בעיירה, לעלות חזרה בבוקר ולהמשי.
- 2. כבר עניתי. גם אני גיליתי שבבוקינג הכל מלא וכשהתחלתי לפנות ישירות למלונות/צימרים ראיתי שיש עוד לא מעט מקום. (זה היה לפני כחודש, לא יודע מה המצב עכשיו)
- 3. העברת תיקים – בדיוק כמו שאמרת. השירות ניתן רק לבקתות שיש אליהן כביש. אז כן, כשמתכננים שינה בכזה מקום התיקים מדלגים לילה קדימה ואתה לוקח קצת יותר דברים בתיק יום שלך.
- 4. לא יודע לגבי הגעה לשמפקס, אבל שאלה אחרת, למה ללכת דווקא את הקטע שבחרת? אפשרו יותר נפוצה זה ללכת מלה-זוש לקורמיאור ולחזור לשאמוני ברכבל שחוצה את המון בלאן – חוייה בפני עצמה
- 5.
- 6. להבנתי גנבה מאוד יקרה והרבה פחות אטרקטיבית מאיזור שאמוני. לדעתי עדיף להשאר עוד יום בשאמוני במקום ל”בזבז” יום בזנבה.
גילוי נאות – כמו שאמרתי, עדיין לא עשיתי את הטרק, אבל חולם אותו כבר שנתיים וחופר במרץ כבר כמה חודשים.
-
1.אני כבר פעמיים היתי באיזור שמוני. מכוון שמאז השתחררתי מהצבא עברו כמה שנים, גם חיפשתי איך אפשר לעשות את ה- TMB עם העברת ציוד. מכוון שזה נראה לי מאוד מסובך החלטתי להתמקם בשמוני ומשם לצאת לטרקים יומיים.
- 2.יש לי דווח מפורט על הטיול שלי בשרשור מאוגוסט 2016.
- 3. אם מחליטים בכל אופן לעשות TMB חלקי אפשר לעשות מ-Les Houches עד Courmayeur בארבע ימים.
- 4. ההזמנה לבקתות נפתחת כחודש לפני העונה כלומר בסביבות חודש מאי אבל את זה יש לבדוק פרטני.
- 5.כפי שנכתב, אפשר לרדת מ-La Flegere ברכבל או אפילו ברגל (כשעה הליכה)
-
הי,
- כמה תשובות/תובנות:
- פלג’ר אכן ממש צמודה לרכבל. למיטב זכרוני/אם אינני טועה יש הובלת תיקים לבקתה (אבל תצטרך כמובן לקבל אישור של החברות שבחרת או לבדוק נוספות).
- האלטרנטיבות ללינה בפלג’ר הן: 1. כמו שכבר הציעו לך – לינה למטה (בסיוע רכבל – חשוב לבדוק שעות פעילות בתאריכים שלכם; כשאני הייתי שם עבד עד סביבות 5 עד כמה שאני זוכרת). לא הייתי בונה על ירידה רגלית אחרי יום הליכה – אני לא מכירה את השביל אבל בטוחה שזה יהיה… מאתגר. 2. לינה בבקתת Lac Blanc הפרטית; רק שאליה אני די בטוחה שאין הובלת תיקים! וכן היא יוצרת חלוקה פחות אידאלית של הימים/מקטעים והופכת את היום הבא – ללה זוש – לארוך וקשה (ניתן לפתור ע”י סיום מוקדם יותר של ההליכה – בעזרת רכבל Le Brevent; שוב – חשוב לבדוק שעות פעילות מדויקות).
- את ההתניידות בתחבורה ציבורית ל- Lake Champex או La Fouly אני לא מכירה כי לא השתמשתי, אבל אם אתה אומר שזה… מאתגר – אני בהחלט מאמינה! זה איזור מאוד הררי עם טופוגרפיה מאתגרת. תשקול לשנות כיוון למסלול לה-זוש עד קורמאיור, זה הקטע שהכי קל לוגיסטית מבחינה תחבורתית. בעיני זה בהחלט שיקול במיוחד מכיוון שגם זה קטע נפלא!
- 7 ימים נשמע לי הגיוני מאוד כאשר בפועל מתוכננים 5 ימי הליכה. וכמובן שאם אפשר להוסיף, להליכה עצמה ו/או מסביב – אז ברור שעדיף! וכן – גם ג’נבה שווה יום. אני מאוד מסכימה עם הדיעה שהוצגה כאן לגביה – עיר חביבה, אפשר בכיף לטעמי לבלות בה יום נינוח כדי לגוון אחרי הטרק (אני חושבת שאחרי זה עדיף) אבל לא מדובר ב “must” – אם מסתדר כן אם לחוץ אז אפשר לוותר.
-
לכל המגיבים – תודה רבה (!) על העזרה (בעיקר מנטלית
)אז ככה –
shamayny – גם חשבתי על כך שאם ישנים ברפיוג’ – אז פשוט לוקחים קצת יותר ציוד על הגב באותו יום. בהחלט נשמע סביר.
IO – קודם כל תודה רבה על המסלול דאז..
א. האם, בעיניך, החלק של שמפקס עד שאמוני יפה יותר מאשר לה זוש עד קורמיור? אני מכיר חברים שעשו את החלק הדרומי (טרם תוחקרו לעומק). ואיך רמת הקושי כהשוואה?
ב. אנחנו לא מתכננים ללכת עד לה זוש ביום האחרון אלא לרדת ברכבל לשאמוני. האם לינה באותו לילה בבקתת לה בלאנק הגיונית (בהנחה שאין מקום בפלג’ר) ?
ג. מוצא חן בעיני דווקא להתחיל ביום בג’נבה מכמה סיבות – הראשונה – כמו אצלך שמא התיק לא יגיע.. וזה הימור גדול. ושנית – מוצא חן לעצור בדרך במונטרה – עבור טירת שיון המרהיבה. האם מישהו יודע אם ניתן להשאיר חפצים ברכבת של מונטרה?
ד. התחבורה לשמפקס מאתגרת במובן שצריך להחליף 3 אמצעי תחבורה. לא בלתי אפשרי כמובן. ואם נצליח לעבור בשיון בדרך – זה כנראה שווה את זה
נשמע נחמד את היום האחרון , לאחר הטרק “לנוח” באטרקציות בשאמוני עצמה.
מודה שקצת מעצלות – טרם בדקתי – האם יש בשאמוני עצמה רכבת הרים (tobogan) שווה?
-
א. חד משמעית לא! לה זוש עד קומראיור זה קטע יפיפה; אבל שים לב ליום הראשון לפי החלוקה שאני הלכתי ובואריאנט הזה – זה יום ראשון קשה!
ב. כן, זה הופך את הלינה בלאק בלאנק לעוד יותר הגיונית
-
IO היקרה – תודה ל שמצאת זמן לענות גם בתקופה עמוסה בשבילך .
לאחר בדיקה נוספת – נראה שעדיין יש מקום בבקתות ושמרבית המלונות לא נמצאים בבוקינג.. אני קצת יותר אופטימי.
ועוד משהו – מוצא חן בעיני להתאמץ קצת יותר להגיע לפולי/שמפקס בהתחלה – כי זה מאפשר לנו לטייל בטירת שיון היפה בדרך – מסתבר שהרכבת שנוסעת למרטיני (בדרך לשמפקס) עוצרת במונטרה.
אז הטיול שמסתמן לי בינתים הוא
1. הגעה מוקדמת לג’נבה (טיסות נוחתות בשעות לפני הצהרים) + חצי יום טיול בעיר
2. נסיעה למונטרה, טיול בטירת שיון והמשך נסיעה לשמפקס/פולי. התארגנות לטרק
3-6 – טרק
6 – הגעה לשאמוני (כמות הליכה כתלות בלינה בבקתה יום קודם לכן לה בלנק/פלג’ר) ואולי שעשועים בעיר (רכבת הרים.. פארק חבלים)
7 – חזרה לג’נבה וטיסה לארץ
הדילמה היחידה שעוד נשארה לי היא שוב – סוגיית הכושר. שאני צריך לשקול בכובד ראש.
אנחנו אנשים רגילים. לא הולכים לחדר כושר. אשתי הולכת 3 קמ ביום הלוך וחזור לעבודה ואני מדי פעם משחק כדורסל ופה ושם רץ.
שמעתי על ההמלצות להיכנס לכושר לפני הנסיעה ובכנות – אני לא רואה את עצמנו מסוגלים לעשות את זה (עקב מגבלות שנקראות “ילדים קטנים ואין בייביסיטר”) .
כעת אני שואל ברצינות.
לפני מספר שנים טיילנו באותו “כושר בסיסי” בנפאל ברכס האנאפורנה. 5 ימים עם פורטר ותיק יום קל. היה בהחלט נסבל ומאוד נהנינו. אני מתאר לעצמי שתצורת הנוף דומה. טיילנו מספר פעמים טיולי יום שכללו עליות (למשל שליש גבוה של הגרנד קניון), והתמודדנו.
קראתי מספר סיפורי טיול. אנשים מספרים על רמות שונות של קושי. ההבדל המרכזי ביננו לבינם הוא שאנחנו בוודאות נמסור את התיק שלנו לחברת הסעות ונלך עם כמה שפחות ציוד עלינו במהלך היום. זה הבדל תהומי כמובן – עם/בלי תיק.
האם אני חסר אחריות שלוקח אותי ואת אשתי לכזאת הרפתקאה?
כל סיפורי הטיול כוללים הליכה של כ- 6-7 שעות כולל הפסקות. אלו ימי הליכה לא ארוכים במיוחד ולכן נשמע שאם ממש קשה – אז עוצרים.. לכמה שצריך (אפילו שעה). אני מסתמך על כך שנצא מוקדם ויהיה לנו יום ארוך “לקחת את הזמן שלנו”.
מה דעתכם?
מודה מאוד
-
אם אתם בכלל לא בכושר וגם לא מטיילים בארץ טיולי הליכה ארוכים, אני לא הייתי יוצא לטרק. זה לא עניין של חוסר אחריות או של הרפתקה.
גם אם תוכלו למסור את התיק הגדול שלכם, תאלצו ללכת עם תיק לא קל עם מים, אוכל, בגדים להחלפה ועוד.
אני חושש שיהיה לכם קשה ולא תהנו. אתם עלולים להתקע באיזה בקתה נדחת עם כאבי ברכים וזה פשוט לא כיף.
אפשר במקום טרק להתמקם בשאמוני או מקום דומה ולצאת לטיולי יום בהרים.
משאמוני אפשר להגיע למקומות מדהימים בשילוב של רכבלים.
תבנו את הכושר בהדרגה ובכל יום תוכלו לנסות טיולי קשים יותר.
אחרי כמה ימים תוכלו לשלב לינה של לילה אחד או שנים בבקתה בהרים בשביל החוויה.
-
לדעתי, אם זה בוער בכם – גם בכושר נמוך, זה אפשרי ואפילו כדאי לצאת לטרק. אפילו כזה באלפים.
החוכמה היא להתאים את המסלול ליכולות שלכם ולא להתעקש על תוכנית הליכה שמתאימה למישהו אחר.את הצעד הראשון – והוא חשוב ומשמעותי מאוד לטעמי – כבר עשיתם, עם ההחלטה להעזר בחברה שמובילה תרמילים. אל תוותרו על זה! תרמיל כבד על הגב משנה את התמונה, במיוחד בעליות ובירידות של האלפים.
הצעד השני צריך להיות תכנית ההליכה שלכם. אז בוא נפרק את זה ביחד (בהנחה שההתחלה היא בשאמפקס):
יום ראשון – הליכה במסלול Alp Bovine מאגם שאמפקס ל- Col de la Forclaz או Trient. בלי תרמיל כבד – אפשרי בהחלט! זה המסלול שאני הלכתי במסגרת ה- TMB. זה אחלה יום ראשון לטרק. לא טיול קליל בפארק אבל לא משהו משוגע בכלל.
האופציה השנייה – דרך Fenetre d’Arptte – קשה בהרבה! ממש תמנעו! זה בדיוק מסוג המסלולים שיכולים להפוך לסבל כשלא מוכנים לו... (הלכתי את המסלול הזה במסגרת טרק אחר, אז במקרה אני מכירה את שניהם).יום שני – הליכה מ- Trient ל- Tre le Champ. ביום הזה יש עליה מאוד משמעותית על הבוקר ל- Col de Balme. אין איך להמנע ממנה – וגם לא כדאי! יש אחלה נוף ותחושת הישג מובטחת שם למעלה
תלכו לאט לאט ותהנו.
משם, ה- TMB ממשיך דרך Aig de Posettes שזה מקטע שלא הלכתי אותו (מפאת מזג אוויר) אבל הוא נחשב ללא מאוד קל לפי מה שידוע לי. תשקלו ללכת כמוני מ- Col de Balme דרך Le Tour. זו חתיכת ירידה! אל תזלזלו בכלל. תעשו הפסקה ארוכה בקול ותלכו לאט ותעצרו אם צריך.אבל בלי תרמיל כבד – גם זה יום ממש אפשרי.
והכי טוב: אם התקשתם מאוד עד פה או אינכם בטוחים בעצמכם או שמזג האוויר לא מתאים לכם או מכל סיבה אחרת – אפשר לקצר כמעט את כל הירידה מהקול בעזרת רכבל (לא ממש ממעבר ההרים, אבל לא רחוק משם, תסתכל במפה). תודות לגיבוי של הרכבל הזה (תבדקו שעות פעילות!!!) – בהחלט אפשרי גם למתקשים.
יום שלישי - ביום הזה הולכים עד בקתת Flegere או אם לא מצאתם מקום –הבקתה שליד האגם הלבן. זה הרבה עליה… וחשוב להיות מודעים לכך שיש בדרך סולמות! אבל אפשרי מאוד. אם אתם הולכים לפלג’ר אז יש עוד איזו שעה וחצי (אם אני זוכרת נכון; לא יותר) ירידה אח”כ לבקתה (לא קשה מאוד!).
יש אפשרות לאיזה קיצור של הירידה בעזרת רכבל כיסא שנקרא Index. אני לא יודעת בדיוק עד כמה מקצר (לא ראיתי אותו מהשביל, רק למטה, אז לא יודעת כמה רחוק הוא מהאגם הלבן; לא לשכוח לבדוק פעילות!).
בסה”כ באמת שזה יום ממש אפשרי בלי תרמיל כבד.
יום רביעי – בהנחה שאתם מסיימים ברכבל Le Brevent והולכים עם תרמילי יום אז שוב מדובר באתגר אפשרי בהחלט לטעמי. שוב חשוב לדעת שיש סולמות קטנים בדרך. כמו כן, אין פה ממש סיכון – אם התקשתם מאוד עד פה, פשוט וותרו על היום הזה ורדו בפלג’ר.
ההמשך ללה-זוש או ירידה ישירה לשאמוני כבר משנה את היום הזה מכיוון שמדובר בהפרש גובה עצום והשביל תלול. תמנעו!
(יום 5 שהוא למעשה הראשון – את תחליטו להוסיף יום, אז תתחילו בלה-פולי. ההליכה בין העיירה לבין אגם שאמפקס היא יחסית לא קשה. לא ששטוח – אבל לא מודבר במעברים אלפיניים משמעותיים).
כמה המלצות כלליות:
- אל תתחילו מאוד מאוחר. אני לא חושבת שצריך להשתגע ולצאת לדרך ב 7, אבל אם תתנו לעצמכם הרבה שעות-אור תוכלו לעשות הפסקות ארוכות ולא תהיו לחוצים בזמן.
- תרמילי היום לא צריכים לשקול המון! תפעילו שיקול דעת ותדאגו שכל הציוד שעליכם הוא קל משקל (למשל – לא מעילים כבדים! מעילי גשם קלים בלבד; שיטת השכבות). לא לסחוב דברים מיותרים (דוגמת פק”ל קפה...).
- תעשו הפסקות! גם יזומות, קבועות מראש. אל תגיעו למצב של עייפות גדולה מידי. הימים שלכם לא מאוד ארוכים אז אתם יכולים להרשות לעצמכם.
- אל תוותרו על מקלות הליכה! ובירידות – תאריכו אותן לפי הצורך.
ודבר אחרון (בינתיים) לגבי ההשוואה לנפאל: לא הלכתי את האנפורנה אבל הלכתי באברסט וגם את הפון היל. ההשוואה אינה נכונה לטעמי. האתגר העיקרי שאני לפחות חוויתי באברסט היה ההתמודדות עם הגובה. מבחינת תצורת הנוף זה דווקא לא ממש בר השוואה בעיני. בנפאל (ושוב – בהתבסס בעיקר על המסלול שאני עשיתי באברסט) המרחקים היומיים ואפילו הבדלי הגבהים המצטברים היומיים הם דווקא לעיתים קרובות קטנים יותר! זה אולי נשמע מפתיע אבל בשל הצורך לאפשר התאקלמות בנפאל “נאלצים” לסיים את היום לפעמים בנק’ מסוימת מכיוון שמסוכן להמשיך לעלות. אם זה הנסיון שיש לכם בטרקים אז אני לא אומרת שזו לא נקודת יחוס עבורכם אבל… יש הבדלים מאוד מהותיים. יש מסלולים שעשיתי באלפים שבהם עוברים 3 מעברי הרים רציניים ביום (עם ירידות ועליות מאוד משמעותיות בינהם) והפרשי הגבהים המצטברים הם גבוהים מאוד, יותר ממה שתלך בד”כ ביום “ממוצע” במסלול של 5 ימים נפאל. ושוב – זה כמובן בהכללה.
החשוב הוא שהמסלול שלכם נראה לי אפשרי, גם בכושר שלכם, עם הדגשים שנתתי והסתייעות ברכבלים כשצריך ואפשר.
יכול להיות שאני טועה, ושיהיה לכם יותר מיד קשה. הרי אני לא ממש מכירה אותכם וא היכולות שלכם אז קשה לייעץ באופן חד משמעי.
אני חושבת שאם אתם באמת רוצים – זה בהחלט שווה לפחות את הנסיון!אני כן מאוד ממליצה לכם לנסות להעלות מעט את הכושר. מבינה שזה לא תמיד אפשרי – אבל עד כמה שאפשר. ונסו לכוון לפעילות שתהיה יותר מועילה לטרק: בעיקר עלייה וירידה במדרגות. זה לא משהו שלוקח המון זמן והאפקט אמור להיות מאוד משמעותי (מודה שלא ניסיתי
.עוד עיצה: נסו לברר עם חברת הובלת התיקים האם במקרה שאתם נשברים הם יכולים אולי לסייע לכם בהעברה (שלכם...) ליעד הבא! באנגליה פגשתי אדם שהתקשה מאוד והוקפץ ביחד עם המזוודה שלו ביום הבא… זה יתן לכם גיבוי מקסימלי (בתקווה שלא תצטרכו). לחלופין – תבדוק תחבורה אחרת מכל נק’ סיום לנק’ הבאה. זה יכול להיות מאוד מאתגר אבל…
בהצלחה!!!