טיול ראשון לורשה ,סים קארד
-
טס לורשה בסוף מרץ תחילת אפריל.
רציתי לדעת,אם אני רוכש סים קארד נגיד בקיוסק כל שהוא,אז יש איזה שהוא תהליך של החלפת הסימים ואקטיביזציה שצריך לעבור?,או שזה נטו עניין של החלפת הסימים. המחירים בארץ פשוט לא הגיונים,
תודה רבה לכולם.
-
מן הסתם צריך להחליף את הסים, וכמובן יש תהליך אקטיביזציה. אני בעד לרכוש בחנות/דוכן של חברת סלולר מקומית שם, כי אז יש יותר סיכוי שהם דוברי אנגלית ואפשר גם לבקש מהם לעשות את האקטיביזציה עבורך.
-
תודה על התגובה,
אין לי בעיה עם החלפת הסימים,רק רציתי לדעת אם בזה זה מסתיים או שצריך עוד משהו כדי שהאנטרנט יתחיל לעבוד
-
כמו שאמרתי, יש תהליך הפעלה מסוים, משתנה מסים לסים.
-
הייתי ממליץ לשקול רכישת סים של וואללה מובייל בקופיקס/צומת ספרים.
מחיר הסים 6 ש”ח, ועלות השימוש היא כ-3.5 ש”ח לכל יום בו הסים פעיל. תמורת זה אתה מקבל 3GB גלישה בחו”ל ו-500 דקות ו-SMS-ים לארץ וממנה.
עוד פרטים ומדריך שימוש מפורט:
https://www.htmobile.co.il/vp2546811#2546811
-
“המחירים בארץ פשוט לא הגיונים”
מה המחירים בארץ, וכמה חשבת שתשלם שם?
תלוי בדיוק מה צריך, אבל הסים של פלאפון למשל שהוזכר פה נראה לי מחיר מאד הגיוני.
סים מקומי עשוי להיות יותר זול (אין לי מושג), אבל צריך לזכור שקניית סים מקומי זה סיבוך מסויים. צריך להגיע לחנות רלוונטית (בשעות הפתיחה שלה) לקנות אותו. אם לא מדובר על חנות של ספק הטלפונים אלא על קיוסק אז סביר שצריך לעשות איזו פרוצדורה באינטרנט (אגב, אני לא יודע אם אפשר לעשות אותה מהסים). נתקלתי במקומות שאי אפשר היה לעשות את הפרצודורה עם כרטיס אשראי ישראלי וכו’. וכמובן שעד שלא תשלימו את הפעולה הסים לא יעבוד.
אז אם נוסעים לתקופה ארוכה, הפרשי המחיר בין סים מקומי לסים ישראלי יכולים להגיע למאות שקלים. גנראה ששווה לסבול אי נוחות של כמה שעות ופרצודורה מסויימת כדי לחסוך כמה מאות שקלים.
אבל אם נוסעים לימים בודדים – אני מניח שהפרש המחיר בין סים ישראלי למקומי יעמוד על עשרות שקלים, ובכלל לא בטוח שאי הנוחות והפרוצדורה שווים את זה. זה כבר שיקול מאד אישי
-
זה שיקול אישי גם כי לכל אחד אורך טיול שונה, צרכים שונים (אני לעתים אצטרך שיחות מקומיות שסים ישראלי לא נותן), ותקציב שונה. מה ש”הפרש לא משמעותי” בשבילך יכול להיות משמעותי בשביל אדם עם תקציב של 100 ש”ח ליום כולל הכל.
מה שכן, לגבי אקטיביזציה – כשהולכים לחנות/דוכן רשמיים של חברת הסלולאר, הם יכולים לעשות את זה בעצמם בלי שתטרח לעשות דבר. אפשר לעשות את זה מהסים, ולא היתה בעיה עם כרטיס אשראי כי בהליכה לחנות כזו אתה משלם למוכר (אני השתמשתי במזומן).
אם זה נראה לכם מסובך, קנו סים ישראלי.
-
אני קניתי שם באחד מסניפי רשת מזון כלשהי נראה לי לידל, שילמתי 5 זלוטי וקיבלתי סים פריפייד.
הכנסתי למכשיר ותוך דקה הכל עבד.
כמובן שיכול להיות גם יותר בעייתי לפעמים.
שווה את הנסיון
-
קניתי סים של אורנג ב5 זלוטי ולא עבד כל ההסברים בפולנית בשרות של אורנג חיכיתי הרבה זמן רק עובד אחד דיבר אנגלית ואז סודר
אם אתה קונה רק אם יש מישהו שיודע גם לסדר את האקטיבציה וגם דובר אנגלית
דבר נדיר בסופרמרקטים כדי לקנות במקום מקצועי גם שם לא יקר
-
היינו לפני כשנה.
אנו קנינו SIM בשדה (למיטב זיכרוני בחנות הספרים). עלה 9 זלוטי (אינטרנט+שיחות).
יש תהליך של רישום כחלק מהתקנות של האיחוד האירופאי.
היתרון שבקניה בשדה הוא שניתן להתחיל את הטיול עם חיבור מיידי לרשת ואז לא צריך להתחיל לחפש היכן לקנות וכמובן שהעובדים שם דוברי אנגלית.
בכל מקרה צריך להחליף SIM.
-
אהלן
האם ידוע לך אם אני נוחת בשעה 23:00 יום שישי בוורשה החנויות בשדה לקניית הסים יהיו פתוחות?
תודה
-
לא הייתי בעצמי בפולין, אבל מחיפוש באתר של שדה”ת בורשה, נראה שרוב החנויות נסגרות לקראת 23:00, אם כי ייתכן שדוכנים מסויימים כן יעבדו.
מה שכן, יש בשדה”ת וויי פיי בחינם, אז אפשר שם ליצור קשר עם מי שצריך בוואטס אפ.
אם אתה לא רוצה (או מאוחר מדי בשבילך לרכוש) סים של וואללה מובייל או 019, לא תצליח להשיג סים פולני בשדה”ת ואתה עם רכב וצריך לנווט, הורד מראש את אזור הנסיעה בגוגל מפות לניווט אופליין. זה עובד מצויין, ואת הסים הפולני תקנה למחרת בעיר.
בהצלחה!
-
הכי פשוט זה לבדוק באתר