ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות לגבי סן פרנסיסקו

פורום צפון אמריקה
    8
    8
    2915
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • navasaar
      navasaar נערך לאחרונה על ידי

שלום,

בעקבות ההמלצות השונות בפורום ובניית תוכנית כללית לסן פרנסיסקו, יש לי עדיין התלבטות לגבי העיר- האם להקדיש 3 או 4 ימים בסך הכל לסן פרנסיסקו בטיול של 16 יום. ילדים בגיל 9+12.

יום 1: פארק שער הזהב (מוזיאון האקדמיה למדעים, האחו של הבאפלו, שייט בסירה באגם, הגן הבוטאני/יפני)- נראה לי יום מאוד עמוס ודי סביר שלא נספיק הכל. המוזיאון ועוד אחת מהאטרקציות שבפארק ימלאו את מכסת האנרגיות של הילדים שלי ליום אחד (יש לקחת בחשבון שנהיה בג'ט לג).

המדרגות בשדרה 16 (אריחי קרמיקה) -  16th Ave, San Francisco, CA 94122 - למרות שהיום מאוד עמוס, מבחינה הקרבה הגאוגרפית הכי סביר לעשות אותן ביום זה. או ביום האחרון לקחת מונית מאיזור המיסיון (כרבע שעה נסיעה לא כולל פקקים)  ומהמדרגות לנסוע לאיזור גולדן גייט פארק בתחבורה צבורית אם יש כוח וזמן לחזור לשם).

יום 2: נתחיל במדרגות למגדל קויט ואז נרד לאיזור רציף הדייגים (השיקול להתחיל בקויט- בסוף היום אולי לא יהיה כוח למדרגות).

פיר 39.

פיר 45: אוניית הקרב ג'רמיה אובריין (SS Jeremiah O'Brien) והצוללת פמפניטו (USS Pampanito), מוזיאון (חנות) מכונות המזל והמשחקים (Musée Mécanique)

רחוב 900 North Point, לאורכו פזורים בתי קפה עם שוקולדים וגלידות משובחות.

תצפית על גשר שער הזהב – ממגרש החניה של St. Francis Yacht Club- נראה לי אולי קצת רחוק ברגל עבור הילדים.

פסטיבל שוקולד (Ghirardelli Square) – כיכר ג'יררדלי -חנות שוקולד

רחוב לומברד (Lombard Street

כיכר אלאמו (Alamo Square) והבתים המצויירים (Painted Ladies)

יום 3:  

צ'יינה טאון ( אני מבינה שזה פשוט להסתובב שם בשכונה? כמה זמן בערך לקחת בחשבון?)

ציורי קיר ב- MISSION

ואם יישאר זמן וכוח אולי לחזור לפארק גולדן גייט ולעשות שם את אחד מהדברים שלא הספקנו (דרך המדרגות בשד' 16).

מתישהו גם נצטרך לאסוף רכב מחברת השכרה שזה גם לוקח את הזמן שלו.

האם התוכנית סבירה מבחינת לו"ז? כי מנסיוני עם ילדים תמיד בסוף מספיקים פחות. או להוסיף יום לסן פרנסיסקו ולעשות הכל יותר באיזי ולהנות עוד יום ממה שיש לעיר להציע.

סוף הטיול הוא בלוס אנג'לס (באמצעו יוסמיטי, מונטריי, כביש 1): יומיים דיסני, יום יוניברסל, יום אחד חופשי שכבר נמצא מה לעשות בו.

האופציה נוספת היא להישאר על 3 ימים בסן פרנסיסקו ולוותר על יוניברסל למשל ואז לעשות את סן דייגו. מצד אחד תוספת שעות על הכביש בסוף הטיול- הילדים כבר יהיו שבעים מנסיעות ומעברים. מצד שני אולי גם דיסני וגם יוניברסל יהיו קצת יותר מדי עבורם וסן דייגו יותר נינוחה (הם קצת מתעייפים במקומות הומי אדם וכו'+ יוניברסל אולי פחות ירגש אותם ממה שירגש בני נוער).

באופן כללי לדעתי ההנאה מהטיול היא לאו דווקא נגזרת של כמות האטרקציות ואולי כדאי לי להוסיף את היום הזה בסן פרנסיסקו שהבנתי שהיא מקסימה (בוודאי בהשוואה ללוס אנג'לס) ולסיים בדיסני שזה סוג של היי-לייט.

אשמח לשמוע תובנות והערות. תודה לכל המשתתפים הקבועים (עמיחי, אנשיםטובים ונוספים) והמזדמנים. ההערות שלכם ממש עוזרות!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא מומחה מספיק לסן פרנסיסקו כדי לענות קונקרטית

כמה שאלות

איך ומתי מגיעים? נוחתים בסן פרנסיסקו מישראל ערב קודם (יום 0)? בערב?

ישנים בעיר? שוכרים רכב לקראת היציאה?

היציאה מסן פרנסיסקו היא ביום 3 (או 4) אחר הצהריים? או ביום 4 (או 5) בבוקר?

על איזה ימי שבוע מדובר? מדובר על ספטמבר נכון? אחרי לייבור דיי?

אני מאד מסכים עם המשפטים “די סביר שלא נספיק הכל” וגם “באופן כללי לדעתי ההנאה מהטיול היא לאו דווקא נגזרת של כמות האטרקציות”

דווקא בגלל זה תמיד חבל לי שאנשים מתכננים טיול בלי להתייחס לאירועים מיוחדים, או כל דבר שתלוי בתאריך. זה יכול להיות הופעה, תערוכה, אירוע ספורט וכו’. לטעמי האירועים המיוחדים האלה נותנים המון טעם וריח לטיול. ופסטיבל מקומי כזה או אחרי יכול להיות הרבה יותר מעניין מאשר מגדל קויט למשל (לא שיש משהו רע במגדל חלילה)

מה בנוגע לספורט? היה יכול לעניין אתכם? בספטמבר זו כבר עונת הפוטבול, וטרום העונה של הכדורסל. הילדים (בייחוד אם יש בנים) לא ישמחו לראות משחק אימון של גולדן סטייט אם יסתדר? אז ברור שעוד אין תאריכים, אבל אם זה מעניין אתכם תעקבו ותשמרו על גמישות בתוכניות

אולי יריד מחוזי? בספטמבר יש בלוס אנג’לס ובמחוז קרן. לא מכיר פרטים אבל אולי יעניין אתכם

בשנה שעברה היה פסטיבל שוקולד של ג'יררדלי. לא יודע אם יהיה השנה או האם שווה משהו

אולי איזו הופעה נחמדה או משהו אחר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • splaw
          splaw נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

ממליץ לשלב את סן דייגו. עיר יפה עם חופים ואטרקציות מעולים לילדים ולמבוגרים.

• פוריה א.
            פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי

באיזו תקופה מדובר? דווקא אנחנו לקחנו את הרכב מיד שנחתנו בשדה התעופה בסן פרנסיסקו  והרכב היה איתנו בימים שבילינו שם..

נכון יש ימים שהיה בחניה אבל – אנחנו מאד נהננו לחצות את גשר הזהב

לכיוון סולסוליטו ומויר וודס.

מאד אהבנו את מויר וודס וגם את סולסוליטו וכן עשינו תצפית על גשר הזהב מנקודה מאד יפה ב Conzelman road.

פסטיבל השוקולד נחמד מאד בג’ירלדלי גם אנחנו היינו שם תנסו לבקש שהילדים ישתתפו בתחרות הגלידה בפסטיבל הם מאד יהנו.

הנסיעה בקרוניות היא חוויה כיפית לילדים.

בצ’יינה טאון יש את המפעל הקטן לעוגיות המזל בטוחה שהילדים יהנו.

מבחינת מוזיאונים שמעתי מכמה חברות שהאקפלוטריום יותר מוצלח מזה של האקדמיה למדעים בפארק שער הזהב.

השייט מרציף הדייגים מאד מהנה גם בלי העצירה באלקטרז.

לגבי יוניברסל – פארק מוצלח מאד !! ילדים בגילאים שלכם מאד יהנו שם !! דווקא עליו לא הייתי מוותרת

מה שכן אם מתוכננים יומיים בדיסני חשוב לעשות יום אחד פעילות אחרת יותר רגועה אולי סנטה מוניקה או יום בהוליווד ואז למחרת ללכת ליוניברסל כך שלא יצא שעושים פארקים 3 ימים ברצף.

ומה שהכי חשוב לא להגיע לפארקים בשבת וראשון !!!

אם יש לכם 16 ימים מלאים אני לא רואה סיבה לא לשלב גם את סאן דייגו.

פוריה

• שירליץ
              שירליץ נערך לאחרונה על ידי

משהו קטן לגבי להתחיל בקויט על הבוקר – קחי בחשבון שבסאן פרנסיסקו הרבה פעמים הבוקר ערפילי ולא מתאים לתצפית. 

לא הייתי בקליפורניה אקדמי אוב סיינס אבל כן הייתי עם הבנות (14, 16) באקספלורטוריום, והוא פנטסטי. לידו יש גם שוק מקורה (בסגנון שרונה) ואפשר לקחת משם טקסי-מים לכל מיני נקודות במפרץ. 

https://www.exploratorium.edu/

אם אתם עם רכב, ממליצה לעשות את מסלול של נסיעה על גשר שער הזהב, מיור וודס, סוסוליטו ומרין הדלנדס. במרין יש תצפיות נפלאות על המפרץ והגשר, וגם אתר נידח אבל מגניב לאללה של טילי נייק אמריקאים מזמן המלחמה הקרה.

https://www.nps.gov/goga/nike-missile-site.htm

בצ’יינה טאון, אם הילדים (ואתם) הרפתקנים באוכל, ממליצה להכנס למסעדת דים סאם מקומית, בה מגישים את האוכל על עגלות. יש מישהי שמכינה עוגיות מזל באיזה חור בקיר, חמוד לאללה. ותנו לילדים תקציב קטן לקנות שטויות. 

הנה קישור לאתרים בצ’יינה טאון:

https://www.inside-guide-to-san-francisco-tourism.com/chinat own-san-francisco.html

• איריס צ.ר
                איריס צ.ר נערך לאחרונה על ידי

הי,

ממליצה מאוד על אלקטרז, הזמנו מקומות מראש, עוד מהארץ והיה ממש מרשים. חשוב להזמין מראש, כי במקום יש תור מטורף.

המשכנו משם ליוסמיטי למספר ימים ואז דרך כביש 1 (במשך כמה ימים, לא בלחץ) ללוס אנג’לס ואחר כך לסן דייגו, שם הבנות שלי (גילאי 21, 15, 11)  היו בפארק האקסטרים של רכבות ההרים (לא זוכרת את השם) ומאוד נהנו.

• ronitzaw
                  ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

אני לא הייתי מוותרת על יוניברסל, אם כבר אז על אחד מהפארקים של דיסני. 

אולי הייתי מקצצת קצת בכביש 1, אני לא יודעת כמה זמן תיכננת להקדיש לו, לטעמי מספיק יומיים. 

• עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי התוכנית שלכם בסן פרנסיסקו יפה ומכסה חלק גדול מהמקומות היפים. כמובן שאי אפשר לראות את כל העיר היפה הזו ב3 ימים. 

בסביבות העיר סן פרנסיסקו יש אוסף של אתרים שהם פופולריים במיוחד בקרב גולשי הפורום (למשל טווין פיקס, יער מויר, נקודות התצפית הצפוניות על הגשר וכו וכו) וגם הרבה אתרים שלא נמצאים במסלול החומוס אבל בהחלט יפים (שירלי כתבה על כמה, אפשר להוסיף עוד כמו אוניברסיטת סטנפורד). זה ידרוש יום נוסף  עם רכב שלא כתוב כרגע.

עוד משהו שבולט לי זה שהתוכנית שלכם לעיר מתאימה יותר לבוגרים. אולי הילדים ירצו עוד אתרים בשבילם (האקוואריום למשל?).

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון