המלצות הגעה למאצ'ו פיצ'ו
-
לאחר קריאה של האפשרויות ב-”עפתי”, אני מתלבט בין מסלול האינקה, מסלול סלקנטאי והמסלול מצ’וקקיראו אל המאצ’ו פיצ’ו.
הבנתי שסלקנטאי יותר ממוקד נופים, אך כמעט ולא מצאתי מידע על צ’וקקיראו. אני מתכנן לעשות את המסלולים דרך סוכנות בכל מקרה.
האם משהו עשה את צ’וקקיראו ויכול לספר עליו קצת יותר?
ומה המחירים של סלקנטאי וצ’וקקיראו (לאינקה ראיתי ש-600$), והאם צריכים להזמין מקום להם מראש כמו לאינקה?
תודה מראש,
איתי
-
יש הבדל גדול בין שלושת הטרקים .
האינקה טרייל – 4 ימים , יש להזמין מקום בטרקים חודשים מראש , ויקר .
הסלקנטאי 5 או 4 ימים , עולה 250 $ , אפשר להירשם בקוסקו מהיום למחר .
טרק קל יחסית . טרק נחמד , אבל הטרקים הוואראז יותר יפים בהרבה .
הצ’וקוקראו טרק קשה של 8 ימים , די נדיר שהסוכנויות מארגנות טרק , בגלל מיעוט הנרשמים . אפשר להתארגן כמה אנשים ולצאת לבד . ניתן לשכור חמר עם חמור בעיר שבה מתחיל הטרק . יש כמה בלוגים של אנשים שעשו את הטרק . בעיקר באנגלית . בלשון המעטה, לא הרבה ישראלים עושים את הטרק הזה . בכלל , מעט אנשים עושים את הטרק הזה .
-
ממליץ בחום על טרק לארס, Lares.
טרק של 3 או 4 ימים, כבר לא זוכר.
היום הראשון הוא קליל, מתחילים ברחצה במעיינות חמים.
ביום השני עולים לפס ומשם הרוב בירידה.
נופים מדהימים, פוגשים מלא מקומיים. מלא ילדים רצים אליך , באנו מוכנים עם סוכריות.
אנחנו היינו 4 חבר'ה והיו לנו 3 אנשי צוות (כנראה אחד מהם היה בהתלמדות). הם מכינים הכל, נותנים שקית נשנושים לכל אחד במהלך היום, מכינים 3 ארוחות פלוס שתייה ונשנושים כשמגיכים למקום לינה ומקימים אוהלים.
הטרק מסתיים בתחנת רכבת הראשונה שממנה מגיעים לאגוואס קליינטס. השם של התחנה זכור לי שם ארוך.
החבילה שלקחנו הייתה הטרק, כרטיסי רכבת הלוך חזור, כולל חזור לקוסקו מהתחנת רכבת, לינה באכסניה באגוואס קליינטס (חיכו לנו עם שילוט בתחנת רכבת). כרטיסים למאצ'ו פיצ'ו לא זכור לי אם גם הם נכללו בחבילה. והיה לנו מדריך שם שחיכה לנו.
אז כשעשינו את זה הכל עלה לנו 200 דולר. סביר להניח שהמחיר עלה מאז. עשינו את החבילה דרך איזו סוכנות בקוסקו.
-
רק בטרק האינקה מגיעים למאצ’ו פיצ’ו באמת ברגל, ובאופן דרמטי למדי דרך “שער השמש”.
טרק הסלקנטאי וטרק הצ’וקקיראו חופפים ביומיים האחרונים שלהם, כאשר עשרת הקילומטרים האחרונים הם על מסילת הרכבת לאגואס קליינטס (עיירת המלונות שמתחת למאצ’ו-פיצ’ו). אפשר לעלות ברגל מאגואס קליינטס למאצ’ו פיצ’ו, אבל זו עלייה תלולה מאוד ולדעתי מיותרת, עדיף לעשות באוטובוס ולשמור את הכוחות לסיור במאצ’ו פי’צו וסביבתה.
בטרק צ’וקקיראו (לא עשיתי) מבקרים בעיר אינקה עצומה בשם זה. שלושת הימים האחרונים של הטרק, מהכפר ינאמה, הם על דרך ג’יפים ואם אין זמן או חשק אפשר לנסוע את החלק הזה.
אם אתה מחפש טרק נופי באזור קוסקו הייתי הולך על טרק אוסנגאטה.

-
ערב טוב האתי רוצה עוד קצת פרטים על הטרקים בהוואראז עים יש לך.
-
קרא את השרשורים הזה , וגם זה , ואולי גם כאן .
-
יש עוד טרק שעשיתי אותו פעמיים שניקר אינקה גנגל טרק
היום הראשון שלו דאון היל מטריף באופנים מגובה 3800 ל2000 בנוף מדהים של האנדים. בסיומו ואחרי ארוחת צהרים יש רפטינג (אופציונלי)
ביום השני מסלול מרהיב בגונגל של 21 קמ עם המון עצירות ומנוחות כולל סיסטה על ערסלים אחרי ארוחת צהרים. היום הזה חופף למסלול האינקה. את היום מסיימים במרחצאות חמים באמצע קניון מרהיב
יום שלישי מתחילים עם אומגות (5) מעל קניון יפיפיה ומשם ממשיכים על פסי הרכבת לאייגואס קליינטס. קיימת אפשרות לוותר על ההליכה ולעלות על הרכבת
יום רביעי מאצו פיקצו, אפשר לעלות ולרדת ברגל ואפשר באוטובוס. יש הדרכה של שעתיים באתר ואחכ זמן חופשי. אם יש בכוונתכם לטפס על הוויאן פיצו או על המונטנייה יש לבקש זאת בזמן הזמנת הטרק. אי אפשר אחרי!!!
מומלץ לבקש את הכרטיס חזרה מאייגואס קליינטס לקוסקו לשעה 14:00-15:00