ממש אשמח לעזרה לגביי טוסקנה
-
פעם ראשונה אחרי הילדים שאנחנו טסים לבד
טוסקנה במאי . ארבעה ימים . אשמח לטיפים מה כדאי לעשו. בעיקר טבע לשוטט ולאכול טוב.
בנוסף- לאן עדיף לטוס ? רומר פירנצה או מילאני . מה ההבדל ?תודה מראש
-
אם אפשר לטוס לפירנצה ולחזור מרומא או מילנו זה שילוב מנצח.
אם לרומא: תעברו דרך Villa d'Este טיבולי ומפלי Marmore בכיוון אחד ודרך המעיינות החמים Terme di Saturnia . מפירנצה ל- פיזה
אם נוחתים במילאנו אפשר לעבור דרך Parco Nazionale delle Cinque Terra
-
יש 4 ימים
לא מציעה לטוס ליעד אחד ולחזור מאחר
אלא להתמקד בסביבה קרובה של אזור הטיסה.
פרט לכך אין טיסות ישירות (נכון לעכשיו) תל אביב-פירנצה, כך שאם רוצים טיסה אליה (אגב הלוך וחזור ) כדי לקצר את הזמנים ולהשקיע את כל הימים-יש למצוא יעד כלשהו אליו יש טיסה מתל אביב וממנו לפירנצה- ושעת נחיתה טובה(והמראה חזרה) ואז להתמקד ביעדים של פירנצה-חבל קיאנטי- ואולי גם להגיע לפיזה -לוקה.
העיתוי תחילת מאי
לוח זמנים קצר מאד- 4ימים
הצעתי – להשאר באזור הטריטוראילי הקרוב לנקודת הנחיתה וההמראה
להשתדל למצוא טיסה שנוחתת בבוקר וממריאה בשעות הערב חזרה.
מכאן השאלה-
למה דווקא טוסקנה?
האם הייתם ביעדים אחרים באיטליה?
(זה לא היעד עם הטבע הכי מרשים, או משמעותי- המיקוד הוא כפרים,עיירות,יין,)
האם יש חלופות אחרות אפשריות?
-
תודה רבה קודם כל .
רומא וונציה היינו .ואני ממש רוצה איטליה .
שמעתי ממש חוויות טובות על טוסקנה. במיוחד לזוגות. אני רוצה לשוטט ככה במקומות לא תיירותיים מדיי, לאכול טוב ולהנות מה נוף. היעד דיי סגור .
המטרה היא מנוחה. לא רוצים ללרוץ כדי לראות . וגם לא לטוס יותר מדיי . לא צריכה טבע לטרקים… וגם הבייביסיטר מוקצב בזמן בארץ משאירה 3 ילדים ששניים מהם קטנים . לכן רק ארבעה ימים . -
הצעה אחרת
לנחות במילאנו או בברגמו
לטייל באזור אגם מאג’ורה-
יש כל מה שתרצו-נופים מהממים, אוכל טוב (איטליה, איך לא?) עיירות, הרים,אגמים
ו..מרחק קצר לשדה התעופה הלוך וחזור.
אם אתם בטוסקנה הפעם הראשונה- סביר להניח שתהיו דווקא באתרים תיירותיים כי טוסקנה לעומק וליעדים פחות מתוירים תגיעו במהלך החיים, בטיול שני שלישי רביעי בטוסקנה.
בטיול ראשוני-לרוב מגיעים לפירנצה-סיינה-חבל קיאנטי פיזה-לוקה וזהו. לא תספיקו יותר ב4 ימים.
הבעיה המשמעותית היא המרחק של טוסקנה מכל שדה תעופה ממנו יש טיסות מישראל ואליה.
בטיול של 4 ימים “לשרוף” חצי יום לכל כוון על נסיעה-מאד חבל.
-
אני מתכנן עכשיו טיול למחוז אברוצו לתחילת אפריל. פחות משעתים נסיעה מזרחה מרומא.
טוסקנה קצת יותר רחוקה מרומא וגם ממילאנו.
אברוצו אזור הרבה פחות תיירותי מטוסקנה עם נופים הרבה יותר מרשימים. הרים גבוהים מאוד. פארקים לאומים גדולים שמכסים חלק גדול מהמחוז. עלויות נמוכות יותר. יש לאזור הזה הרבה להציע גם מבחינה קולינרית. הנופים של טוסקנה זה לא הצד החזק של האזור במושגים איטלקים.
-
אגב...וואלינג טסים ישירות לפירנצה
-
4 ימים בטוסקנה זה קצת אבל עם חלומות לא מתווכחים, מקסימום תחזרו שוב
הצעה שלי:
בסיס בפירנצה
אופציות לביקורי יום: לוקה, קורטונה (חוץ מרכבת נדרש גם אוטובוס), על פיזה אני ממליץ לוותר.
ניתן להגיע מרומא לפירנצה דרך רכבת מהירה, שעה וחצי מכל כיוון ופעמיים ביום יש רכבת מהירה שיוצאת מפיומיצ'ינו,אחרת תצטרכו להגיע לרומא טרמיני או טיבורטינה.
אם אתם לא נעולים על טוסקנה תרשו לי להציע לכם יעד חלופי:
בולוניה, שעה וחצי ברכבת מהירה ממילאנו, אוכל מדהים,אוירה מקסימה, אין הרבה תיירים, עיר כיפית של צעירים.
-
קפץ לי
אין לנו בעיה עם נסיעה . ראיתי שזה שעתיים וחצי מרומא.
אנחנו נהנים מנהיגה במיוחד שזה ללא ילדים רבים מאחור ששכחנו מה זה …נטוס לרומא – מניחה שביוםן הראשון והחרון נישן יותר קרוב מבחינת טוסקנה. אנחנו אנשים שממצים את המקומות דיי מהר .
רוצים בעיקר שקט מנוחה ואוכל טוב -
קצת מלחיץ לתכנן על מקום שאני לא מכירה ובחיים שלא שמעתי עליו .
אני דיי רוצה ללכת על בטוח אחרי ככ הרבה זמן שלא טסתי
-
מצד אחד אתם מחפשים שקט ומנוחה ומקום בלי הרבה תיירים וטבע. מצד שני אתם מגבילים את עצמכם למקומות הכי מוכרים וממוסחרים שיש.
ברור שגם בטוסקנה אפשר למצוא עיירות שלוות עם אוכל איטלקי בלי הרבה תיירים אבל לא חייבים לנסוע עד טוסקנה בשביל זה.
חבל לשרוף זמן טיול קצר על נסיעות ארוכות.
רק לחדד: אני לא מנסה להשפיע עליכם באופן אישי ולשנות את התכניות שלכם. תעשו מה טוב לכם. אני בטוח שתהנו. הדיון בפורום משמש גולשים נוספים ולדעתי חבל שאנשים חושבים שרק בטוסקנה אפשר למצוא את איטליה האמיתית פשוט בגלל שיש על טוסקנה הרבה מידע.
היום הרבה יותר קל מפעם לתכנן טיול באזורים פחות מוכרים.