ורנסי אגרה אוטובוס לילה
-
-מה עדיף אוטובוס לילה “סליפר” או רכבת 2c לילה. האם יש הבדל משמעותי?
- המלצה לחב’ אוטובוסים
-
לדעתי רכבת זה פחות טילטולים.
-
אוטובוס שעתיים פחות ובלי איחורים. מבקש חוות דעת של מישהו שנסע באוטובוס.
תודה על התשובה
-
לא נסעתי בקו הזה אבל נסעתי מספיק בסליפרים בקווים אחרים. כך גם ברכבות. הרכבת עדיפה. בה באמת אפשר לישון. באוטובוס קשה. וגם הנוחות שהתנועה עדיפה.
רכבת, ללא ספק, גם אם זה אולי לאט יותר.
-
רכבת עדיפה בהרבה! ככלל בנסיעות ארוכות בהודו – איפה שאפשר רכבת זה עדיף. אמנם לעיתים זה מעט יותר ארוך, אבל הנוחות עדיפה פי כמה! הבעיה היחידה – קשה מאד להשיג כרטיסי רכבת על קטע נסיעה זה (אגרה-ורנסי) – הרכבות עמוסות ואין הקצאות לתיירים. אם מתכננים מראש אפשר לנסות להזמין בהתראה של מספר ימים במשרד ההזמנות בדלהי. אם אין מקום ברכבות – אז אכן צריך לקחת אוטובוס.
-
יש מכסה בשם “tatkal” (שעד היום לא הבנתי בדיוק מהי. נראה לי שהיא יותר יקרה) שגם ברגע האחרון, כמה ימים לפני, אפשר להשיג דרכה כרטיסי רכבת.
-
תודה לכל התשובות. האם ניתן להזמין רכבת מישראל באתר הרכבות או באתר אחר
-
הזמנה באתר הרכבות עצמו היא קצת בעייתית מכיון שנדרש מספר טלפון מקומי (הודי) כדי לקבל קוד של ההזמנה. היו על זה הרבה דיונים בעבר אבל באופן כללי זה בזבוז זמן – ובוודאי אם עוד לא נמצאים בהודו. אפשר אבל לגשת לסוכנות נסיעות שעובדת עם השוק ההודי והם אולי יוכלו לעשות הזמנה שכזו תמורת עמלה קטנה – הם עובדים עם סוכנויות בהודו שיבצעו את ההזמנה

-
אני בזמנו נסעתי בדיוק את הקטע הזה. אכן היה קשה למצוא רכבות פנויות. בסוף מצאתי סוכנות בוראנאסי שמצאה לי כרטיס לקרון שינה 3 ימים מראש (בתוספת תשלום כמובן, לאור ההתראה הקצרה).
אני לא זוכר איזה קלאס בדיוק זה היה. היה כמה דרגשי שינה בתא, אני הייתי בעליון ביותר (השלישי), כשסביבי רק מקומיים, ללא תיירים.
אני בעיקר זוכר שהרכבת הגיעה לאגרה באיחור של 8 (!) שעות. למעשה במשך חצי יום היא נסעה על 10 קמ”ש בערך עם המון עצירות, לדעתי בגלל ערפל כבד. אבל אולי זה היה מקרה נקודתי. בכל מקרה - רוב נסיעות האוטובוס שעשיתי בהודו היו הרבה יותר קשות – רועשות, מטלטלות וללא שירותים.