ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התנהלות כלכלית בסין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    9
    14
    3213
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hadas903
      hadas903 נערך לאחרונה על ידי

אני טסה בקרוב לחודשיים לסין. מהי דרך ההתנהלות הכי טובה עם הכסף? לקחת את רוב או כל הסכום במזומן מהארץ או רק חלק ממנו ולמשוך את רובו באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

אצלי זה התנהלות קבועה בחו”ל ,

סכום חירום מוסלק במכנסיים , והשוטף במשיכות ממכשירי בנק אוטומטיים , או שימוש באשראי .

• ענתנת
          ענתנת נערך לאחרונה על ידי

בסין ברוב המקומות, לפחות אלה שטיילים בתקציב תרמילאי מגיעים אליהם, לא ניתן לשלם בכרטיסי אשראי בינלאומיים. מקומות ששילמתי בהם לא במזומן היו פה ושם מסעדות מרשתות בינלאומיות, חנויות מרשתות בינלאומיות ואולי באיזה פארק (טבע) יקר. באף אכסניה או סופר זה לא היה ניתן. הם מקבלים בהחלט כרטיסי אשראי ועוד יותר מזה הם עובדים עם תשלום בטלפון, אבל זה למקומיים.

לכן צריך לקחת בחשבון שצריך בעיקר למשוך כסף – יש לזה עלות נוספת בחלק מכרטיסי האשראי.

מעבר להערה הזו, שמטרתה רק שתהיי מודעת מראש, אני לחלוטין מסכימה עם קודמי – גם לי היה סכום מזומן (קטן מאד למען האמת, משהו כמו 50$ וזה לשני אנשים) למקרה הצורך והשאר כרטיס אשראי, שיש לי יותר מאחד ומחזיקה אותם במקומות שונים. אני לא אוהבת להסתובב עם כמות מזומן שהוא גניב יותר.

• רביב ט.
            רביב ט. נערך לאחרונה על ידי

מנסיוננו חשוב להחזיק סכום במטבע מקומי, כזה שיספיק לימים אחדים (במיוחד בסופ”ש).

יצא לנו להיות באזורים מתויירים שבהם לא קיבלו אף כרטיס אשראי מערבי, כלומר נאלצנו להשתמש במזומן. זה אומר למשוך כסף או להחליף דולר/יורו שהבאת מהבית.

לשתי האפשרוינות האלה צריך למצוא סניף של “בנק אוף צ’יינה” ומקומות מרוחקים זה לפעמים לא קל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • ענתנת

בשביל למשוך כסף לא צריך דווקא סניף של “בנק אוף צ’יינה”.

• רביב ט.
                רביב ט. נערך לאחרונה על ידי

תיאורטית זה אמור להיות נכון..

מעשית במחוז יונאן שבו היינו, גם בערים הגדולות הכספומטים סירבו לנו ורק זה של בנק אוף צ’יינה הוציא כסף.

• עופר21
                  עופר21 נערך לאחרונה על ידי

היום אפשרי לפתוח חשבון אליפיי ולשלם איתו דרך הסמארטפון בכל דוכן בשוק... 

• גילי ט
                    גילי ט נערך לאחרונה על ידי

מה שאמר רמי.
                    יש עמלות לכל משיכה, אז אולי זה קצת יותר יקר משיטות אחרות.

למרות זאת, זו הדרך הכי נוחה והכי בטוחה.

• ענתנת

אתה יכול להרחיב איך עושים את זה? כי זו אופציה נהדרת. כל הזמן קינאתי בסינים שמשלמים כמה פשוט.

• Papkin3267264
                        Papkin3267264 נערך לאחרונה על ידי

אני מגיע עם הסכום במזומן הוא מוחבא בכמה מקומות שונים (במדיה ויש כספת בחדר אז יותר בטוח לשם מבחינת הביטוח גם.) כיוון שמשיכות או תשלום באשראי גורר עמלות מיותרות, ככה לוקח כל יום מה שצריך לערנק ויש כרטיס אשראי אחד למקרה חירום

• yushon
                          yushon נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי ממליץ על ALIPAY או WECHAT לתיירים.

ראשית, זה לא זול יותר. עדיין צריך להכניס כסף לחשבון ולאף אחד אין יואנים אז צריך לבצע המרות בכל מקרה.

שנית, למרות שזה מאוד מקובל ונפוץ בכל סין, עדיין תצטרכו מזומן ולכן זה דורש כבר שתי שיטות תשלום ולא רק אחת.

• עופר21
                            עופר21 נערך לאחרונה על ידי

זה דווקא כדאי כי מאחר ובכל מקרה משלמים המרה, לא צריך לפחות ללכת לחפש כספומט מרוחק... 

• yushon
                              yushon נערך לאחרונה על ידי

נכון, מבחינת עלות אין הבדל, לכן זה לא יתרון (או חיסרון). בנוסף צריך לוודא כל הזמן שיש כסף בחשבון, כל כל חשבון בנק.

כיוון שלדעתי תייר עדיין חייב שיהיו עליו מזומנים, אז בנוסף לאפליקציה הוא בכל מקרה צריך כספומט או המרת כספים. ואז זה יותר עבודה.

בנוסף, יש לפעמים בעיות בתשלום או חיוב כפול, לא התקבל, כל מיני דברים קטנים כאלו. לתייר לרוב אין יכולת להתמודד עם זה עקב מגבלות שפה. 

למי שעובד או תייר שנוסע כל שנה, דבר מדהים.

למי שטס פעם בחייו לשבועיים שלושה, לדעתי האישית מזומן עדיין האופציה היותר פשוטה.

ואני מעולם לא מחליף דולרים, רק כספומט. הרבה יותר מהיר ונגיש מבלי להשוות בכלל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • dadog
                                dadog נערך לאחרונה על ידי

הי

אתמול חזרנו מסין.

התנהלות במזומן ב80% מהמקרים כולל בתי מלונות אלא אם כן אתם מזמינים מלונות יקרים. מלונות ברמת תיירות לרוב מקבלים מזומן בלבד. כנ”ל גם סופרים גדולים. בסין מקומיים משלמים דרך אפליקציית סמארטפון.

חלק ממכשירי ATM להוצאת כספים לא היו זמינים מסיבות שונות – הכי בטוח למשוך כסף במכשירי “self” הסמוכים לבנקים.

היה לנו נסיון להלחיף דולרים בבנק – הייתי בטוחה שחתמתי משכנתא – הפרוצדורה לקחה קרוב שעה. 

לגבי עמלה –לדוגמא  על 1000 CNY שזה 551.86 בתאריך 20.2  שלמנו 10.76 ש”ח עמלה במסטרכארד קורפורייט, שבד”כ נותן הנחה בעמלה אך לא בסין.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון