עזרה בתכנון טיול :)
-
היי לכם אחותי ואני (22, 23) מתכננות טיול של 30 יום לצפון אמריקה, טיול שיתחיל במיאמי יעבור באורלנדו, לאס ווגאס ויסתיים בניו יורק ואנחנו נורא מתקשות עם התכנון שלו בין היתר כי זה חודש ימים בנוסף אנחנו דתיות שומרות שבת כך שבשבתות אנחנו רוצות למצוא מקום לינה ליד פארקים או מקום פסטורלי שיהיה אפשר לנצל את הזמן לטיולים רגליים. יש לנו רשימה של כמה מקומות בדרך לבקר בהם כמו סי וורלד, אולפני יוניברסל, דאון טאון לוס אנג'לס, טיימס סקוור, סנטרל פארק, רודיאו דרייב וסנטה מוניקה
היינו שמחות אם מישו ידע ככה לכוון אותנו ולתת לנו קווים מנחים על איך בכלל ניגשים לתכנון של טיול כזה ואולי להמליץ על עוד מקומות שווים לבקר בהם
כל הצעה ועזרה יתקבלו בברכה!
-
שלום,
חסרים פרטים בסיסיים לתכנית הרצויה מבחינתכן, כדי שיוכלו לייעץ לכן, לדוגמא: האם אתן שוכרות רכב?
מה הערים או האתרים שבתכנית הרצויה?
אני אציע לכן מהידוע לי, מבחינת שבתות במסלול,כפי שתיארת בשאלה:
נסו לכוון להיות בשבתות בערים כמו בלאס ווגאס,ולברר מראש (באינטרנט: בתי כנסת, בית חב”ד, “כושר סופר ניאר מי” וכו) היכן יש בית כנסת או בית חב”ד מתאימים . יש בלאס ווגאס סופר גדול בשם סמית’ ובו אוכל כשר מוכן רב.
נסו לכוון להיות בשבת לסן דייגו, אם זה במסלול. בשכונת לה ג’ויה, בית כנסת גדול ונחמד “יאנג ישראל”עם קהילה ידידותית ומזמינה כולל קידוש מכובד בבוקר...או במרכז סן דייגו.
במנהטן ניו יורק, ברחוב 34 בית כנסת עתיק בו ארוחות שבת בהזמנה מראש בתשלום וכן ליד טימס סקוור בשד’ 5,חב”ד עם ארוחות שבת וכן ניתן לרכוש במנהטן אוכל מוכן בהרבה מקומות.
בלוס אנג’לס כנ”ל בסנטה מוניקה בתי כנסת ואוכל מוכן לרכישה ברחוב פיקו.
שמואל
-
שמואל תודה רבה לך!
אנחנו כנראה נשכור רכב למרות שהבנו שיש גם רכבות ואם מישהו יודע איזה מידע על הרכבות איך זה עובד ואיפה אפשר למצוא מידע על מחירים ותחנות נשמח לשמוע

את האתרים רשמתי בסוף
-
זמנים טיפוסיים נטו (לא כולל מעברים או שבתות) לטיול ראשון
מיאמי – 1-3 ימים
אורלדנו (פארקים) 3-7 ימים
ניו יורק – 3-6 ימים
לאס וגאס – 2-3 ימים
לוס אנג’לס (לא כולל פארקי שעשועים) 1-3 ימים
לא ציינתם אבל באיזור:
סביבות לאס וגאס (אתרי טבע מדבריים) 2-5 ימים
ביבות מיאמי לטיול אוטו (ביצות, איים ועוד) 1-5 ימים
סן דייגו (עיר יפה קרובה ללוס אנג’לס) 0-3 ימים
סן פרנסיסקו (קצת יותר רחוקה מלוס אנג’לס) 2-4 ימים
כביש 1 בין לוס אנג’לס לסן פרנסיסקו (הרבה שמורות טבע ונופים ימיים) 2-3 ימים
יוסמיטי (שמורת טבע מדהימה בקליפורניה) 1-4 ימים
כמובן שיש עוד הרבה אתרים
לשכור רכב בגיל שלכן זה יחסית יקר. יש תוספת של 20-30 דולר ליום לכל נהג צעיר (שתיכן צעירות). יש מקומות שחייבים רכב (בגדול – כל פעם שיוצאים מהעיר) ויש מקומות שרצוי (לוס אנג’לס, אורלדנו) ויש מקומות שממש לא חייבים (ניו יורק, לאס וגאס, מיאמי, סן פרנסיסקו)
-
הצפי שהייה בכל איזור מבחינת ימים מאוד עוזר לי תודה רבה! ולגבי הרכב אני בודקת את האופציה של השכרמת רכב, זאת האופציה הכי אופטימלית ונוחה..

-
אלו סתם כללי אצבע. בהחלט אפשר הרבה יותר, ואולי פחות