טיול משפחתי לקוסטה ריקה
-
הי,
אנחנו מתכננים טיול משפחתי, עם שלושה מתבגרים לשבועיים לקוסטה ריקה בחודש יולי.
בנוגע לטורטגרו – הבנו שההגעה לשם די מסובכת ודורשת טיול מאורגן של יומיים/שלושה, כך שחשבנו לוותר. האם זה ממש חבל?
איך נראה התכנון הבא, מתאים לפרק הזמן ולמשפחה שאוהבת טיולים רגליים ומספר אטרקציות תוך כדי?
הר געש פואז/באחו דל טורו > ארנל > ריו סלסטה >רינקון דה לה וייחה > מונטה ורדה > מנואל אנטוניו
נשמח לשמוע כמובן גם רעיונות אחרים
-
התכנון שלכם מסודר מצוין, וגם לא מאוד לחוץ.
הייתי שאתם שוכרים רכב האם זה נכון?
לגבי טורטוגרו. ממש לא מסובך. בהנחה שאתם עם רכב. אתם נוסעים לקריארי ומחנים שם בחניון השמור. מגיעים מספיק מוקדם כדי לתפוס סירה לטורטוגרו. בגלל שאתם חמישה הייתי מזמין לינה מראש שלא תגיעו לשם ותגלו שהכל מלא.
למיטב ידיעתי עדיין אפשר לסגור שם במקום מדריך ללילה להעלות ושייט במנגרובים ליום המחרת..
אנחנו עשינו ככה אבל זה היה מזמן. הייתי רק מוודא שאפשר עוד להזמין במקום, אם אתם לא רוצים מראש, או כותב למקום הלינה עם השאלות הללו...
-
למיטב ידיעתי הר הגעש פואז סגור למבקרים.
מצרפת את סיפור הטיול שלנו, אולי יתן לכם כמה רעיונות.
-
תודה שירלי,
נהנתי מקריאת החוויות שלכם!
מנסיונך, כדאי להזמין מראש אטרקציות, כמו קנופי, רפטינג, סיורים וכו’ או שאפשר להיות ספונטניים ולזרום אם מה שמתחשק.
יש הבדלים ברמה בין החברות השונות?
-
אני אמנם לא שירלי. אבל לדעתי אם יש לכם " עוגנים" חשובים ביעד. כאלו שבאתם בשבילם, אז כדאי אולי לקבע אותם מראש. את השאר תנסו לקבוע בשטח, אבל תהיו מוכנים גם לויתורים כי יהיה מלא.
לדוגמא. לנו בהגעה לפורטונה היתה בעיה והגענו מאוד מאוחר ככה שהיינו צריכים לעדכן תוכניות ולוותר על דברים. מאחר שהוזמנו רק סיור אחד במונטה ורדה יכולנו לעשות את זה בקלות…
והקנופי לא הסתדר לנו בסוף וזה לא היה סוף העולם ( אפילו הרבה יותר טוב מזה). שנה וחצי אחרי הם עשו את זה בטיול אחר...
-
אנחנו כמעט ולא הזמנו דברים מראש, מקסימום יום-יומיים קודם בהתאם לזרימה של הטיול. ועוד היינו בתקופת שיא בתיירות (חופשת חג המולד).
הדבר היחיד שלא הצלחנו לעשות בגלל שלא נשארו כרטיסים זה מרחצאות tabacon.
-
אנחנו היינו לפני שנתיים בטיול משפחתי בקוסטה-ריקה.
טיילנו שם 10 ימים (נטו) ובכל זאת הצלחנו לדחוס נסיעה לטורטוגרו.
לדעתי השייט לשם ובחזרה, השייט בשמורה ועצם והשהות במקום המבודד והמיוחד הזה שווים מאד את הטירחה.
מצרפת את סיכום הטיול שלנו:
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4325116/srch-#m sg_4325116
-
מוזמנים לקרוא את המסלול שעשינו בבלוג שלי, אולי זה יתן לכם כיוון