כפר נופש או מלון בהולנד?
-
שאלה שנשאלה פה בעבר..
אשמח לקבל מידע שעשוי להיות רלוונטי כיום. משפחה בהרכב של 2 +3 ילדים (10,14,18) בסגנון של טיולים יומיים כולל אטרקציות מדוברות בהולנד והפופולריות שבינהן. מה מומלץ יותר, מלון או כפר נופש מפנק?
ואם כפר נופש אז אשמח לקבל שמות של כפרים מומלצים.
תודה רבה ליאת
-
אנחנו לא רצינו מלון כי מעדיפים להכין אוכל בעצמנו, לכן צריכים מטבח.
לא רצינו כפר נופש כי באנו בשביל לטייל, וטיילנו מבוקר עד ערב.
העדפנו לינה בחווה. גם זול יותר, וגם יש אפשרות לילדים לצאת החוצה ולשחק בחצר גדולה עם מתקני משחק וגם חיות מחמד.
-
צריך להביא בחשבון גם היבט של עלויות
כשמדובר ב”נוער” והורים המשמעות של מלון זה שני חדרים (טריפל וזוגי) והעלות בהתאם.
לינה בדירה- חווה- כפר נופש ביחידת מגורים(בקתה,דירה) פחות מפנקת- איש לא מנקה את המקום, ואת ארוחת הבוקר תכינו לעצמכם (או תלכו לבית קפה סמוך)--- אבל מרחב המגורים האישי גדול יותר לכל אחד, ויש אווירה משפחתית ולא פיצול ל2 חדרי שינה של מלון.
מכאן לכל אחד ולכל משפחה ההעדפות שלה , על מה היא מוכנה להתפשר, ומה לא יעבור אצלה את הסף.
אם לוקחים כפר נופש- תבדקו היטב את המתקנים וההתאמה לגילאי הילדים הבוגרים שלכם.
אם לוקחים חווה- כנ”ל (לדעתי יותר מתאים לילדים צעירים שמתלהבים מלטוף של עגלים ).
האם חשוב לכם שתהיה בריכה? בריכה מקורה? בריכה עם מגלשות ? וכן הלאה
איך אתם רואים את החופשה? שוהים באתר הלינה במשך שעות? מטיילים מבוקר עד חצות?
זה יוביל אתכם להחלטות.
אין “נכון או “לא נכון”
-
רוב האטרקציות בהולנד נסגרות בשעות אחר הצהרים המוקדמות אבל השמש אינה שוקעת עד 10 בלילה.
מאוד נוח שיש את הבריכה המקורה והמגלשות ואת מסלולי האופניים בכפר הנופש בשעות הערב.
-
לדעתי כפר נופש עדיף, רק לוודא שהבריכה פתוחה עד מאוחר ושיש עוד דברים לעשות.
אני לא יודע מדוע כולם חושבים שכפר נופש זה יקר, כנראה כי כל הישראלים הולכים לאחד מ 2 פארקי הנופש – דה אמהוף או ראביט היל.
יש בהולנד עשרות פארקי נופש. אנחנו שילמנו בקיץ האחרון פחות מ 600 יורו לבקתה של 4 אנשים לשבוע בכפר נופש אחר. חווה עלתה יותר.
-
תודה רבה על ההתייחסות בהחלט עשתה לי סדר.
אשמח לדעת מהו טווח המחיר לשבוע של שהות בכפר נופש ברמה ממוצעת פלוס?
מה הרדיוס או האזור המומלץ לחפש בו כפר נופש? נכנסתי לאתר הבית של landal וכמות כפרי הנופש נראית מרשימה רק שאין לי הבנה באזורים.
תודה רבה שוב
-
המיקום הקלאסי בין הערים אוטרכט-אמרספורט-פוטן-אפלדורן.
(אם לא תמצאי במפה ,אאיית לך בהולנדית
)נפות מתאימות חלדרלנד בחלק המערבי שלה
אוטרכט רובה
ואוברסייל בחלק הדרומי שלה.
-
לא כתוב מתי אתם טסים.
היינו בשבוע הראשון של יולי 2017 ב LANDAL WATERPARK
VELUWEMEER. זה נמצא קצת צפונה ממה שיונית כתבה, ליד הדולפינריום. המחיר היה פחות מ 600 יורו ל 4 אנשים כולל כל התוספות החיוניות ומיקום מועדף.
בעוד שבועיים טסים לבלגיה ל CENTERPARCS ERPERHEIDE. מחיר ל 4 אנשים לשבוע 483 יורו.
שניהם הוזמנו הרבה זמן מראש, שניהם דרך האתר הרשמי של הרשתות.
אני יודע שבאוגוט הרבה יותר יקר, אבל ההנחות להזמנה מוקדמת עדיין קיימות.
-
אנחנו טסים להולנד בעוד שבועיים. אמנם המחירים הם לא אותו הדבר (אולי יותר מכפול שתיים באוגוסט) אבל בהתחלה כשבדקתי מלונות- אנחנו ארבעה- המחירים היו בשמיים. הכי זול שמצאתי היה דווקא בכפר הנופש הידוע- רביט היל- יצא לנו לשבוע 380 יורו לבקתה של ארבעה. הסיבה שבחרנו בכפר הנופש היא רק המחיר...אני לא יודעת עד כמה נשתמש במתקנים (למרות שאולי בסוף מאוד נהנה מהם) ברור לי שמחיר כזה לא יהיה בקיץ...אבל אני בטוחה שכמו שמחיר כפרי הנופש יעלה כך גם מחיר המלונות- ונראה לי חבל לשלם כל כך הרבה כסף על לינה – הולנד מקסימה ומלאה בעניין.
-
הי ליאת,
תפס את עיני המושג שכתבת, “כפר נופש מפנק”, ואני רוצה רק לציין משהו, לצורך תיאום ציפיות – כפרי נופש אינם “מפנקים” במובן זה שלא מנקים לך את החדר יום יום, צריך לסדר את המצעים לבד, ולפחות בכפר הנופש שאנחנו היינו, דה אמהוף, בבקתה שלנו, היא היתה אמנם נעימה ופונקציונלית אך קצת מיושנת ובשום אופן לא עונה על ההגדרה “מפנקת”. אגב גם היינו די רחוקים ממגרש החניה ואסור להכנס עם הרכב עד הבקתה בכפר הזה, למעט ביום ההגעה והעזיבה, וזה כשלעצמו לא מפנק בלשון המעטה….
מה היתרון הגדול של דה אמהוף – פארק המים שפתוח עד מאוחר, וכולל מתקנים שווים שמהווים פעילות מצויינת לסיומי ימים קצרים ו/או לימים שלמים גשומים, בעיקר לגיל הילדים שלכם. יש בפארק עוד פעילויות, רכיבה על אופניים, קירות טיפוס ועוד, שלא נפלנו מהם.
אין לי מושג מה פערי המחירים כיום בין זה לבין חווה, אבל בעיני תוספת המחיר למי שבא בעיקר לטייל, משתלמת רק למי שהשימוש בפארק המים יצדיק את זה. אחרת הייתי הולכת על חווה, או אפילו אירבנב שווה באיזה כפר במיקום טוב ומרכזי.