פנסים סינים - שאלה לרועי ואחרים שמכירים
-
מה הבעיה איתם? שריפות?
רועי, רשמת שאתה לא משתתף בפסטיבלים כעיקרון.
רציתי להזמין מאי ביי לשימוש בארץ… מעל שדה פתוח כחלק מאירוע.
האם בסופו של דבר הם נופלים דולקים? או שהשימוש בהם בטוח?
מעולם לא ראיתי במזרח שימוש בהם.
משהו שעליי לדעת?
תודה מראש לעונים וסליחה על ההתפרצות עם השאלה…
-
אם הם נופלים כשהם דולקים, זה סיכון אש – וכבר קרו מקרים של שריפות כתוצאה מהפרחת פנסים. אבל גם אם הם כבים לפני כן, בשביל האפקט קצר המועד באירוע כל הסביבה כולה זוכה במטר של אשפה. בפסטיבל גלסטונברי המפורסם בבריטניה אסרו על השימוש בהם גם מהנימוקים הללו, וגם כי החוואים באזור התלוננו על פגיעות ותמותה של חיות משק וחיות בר שאכלו את הפנסים הנופלים (שמכילים גם חוטי מתכת דוקרים) ונחנקו או נדקרו. הפנסים אסורים לשימוש בכמה וכמה מדינות בעולם (מוייטנאם וברזיל ועד אוסטריה, שכבר הבינו שיש בהם לא מעט נזק.
-
תודה רבהבישראל מותר?
-
מה שכבש כתבה.
הם לפעמים נופלים כשהם עוד דולקים ויכולים לגרום לשריפה.
רובם כוללים חומרים בלתי מתכלים שמזהמים את הסביבה וגורמים לבעיות – הפלסטיק (זיהום רגיל) וחוטי מתכת (דוגמאות שכבש כתבה).
אין לי מושג אם מותר בישראל. אני אצא מנקודת הנחה שאסור (אלא אם זה בחלקת אדמה שלך, או שאתה חבר של יו”ר המועצה המקומית, או שאתה חבר של גלעד ארדן שעדיין מחפש אנשים להאשים באינתיפדאת הצתות
).יש כרגע בטאיוואן כאלה שמוכרים פנסים שבנויים מחומרים מתכלים: https://www.facebook.com/tw.bankofculture/videos/18198157613 91578/
(בסרטון מצולמים גם חבר’ה ישראלים)
-
זה משנה אם יש חוק או לא? אחרי התשובות הללו עדיין יש לך חשק לזהם את הסביבה, לפגוע בבעלי חיים ולסכן טבע, רכוש ובני אדם בדליקה, והכל בשביל 3 דקות של תמונות אינסטגרם מאירוע?
-
- אז ננסה לחשוב על בלון הליום עם פנס לד קטן כתחליף.
- נשמע הגיוני. לא?
-
זה פותר את עניין סכנת הדליקה, אבל לא את עניין האשפה אם את לא הולכת לאסוף אותם אחד-אחד מיד אחרי ההפרחה. קיום מסיבה לא מצדיק לכלוך סביבתי.
-
השתתפנו בחנוכה בהפרחת פנסים כאלה, ועל אף המרחק מבתי יישוב , אחד מהם נחת דולק על סככה של גינת משחקים וגרם לשריפתה.
נראה לי שזו היתה הפעם האחרונה שיארגנו אצלינו הפרחת בלונים כאלה.
-
תודה על השיתוף