ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות - 8 ימים במערב

פורום צפון אמריקה
    10
    16
    4242
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eviul1
      eviul1 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מגיעים ללוס אנג’לס בסוף יוני ויש לנו 8 ימים לטייל, עדיפות שלנו, עם קרוואן. האם עדיף לנו לנסוע מזרחה לאזור הגרנד קניון, פייג’, ברייס וכו’, או לעלות צפונה לאזור סקויה יוסמיטי וסאן פרנסיסקו. 

לקיחה והחזרת הקרוואן מלוס אנג’לס. 

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ נערך לאחרונה על ידי

מה עדיף תלוי בטעם שלכם.

אני אוהבת את המסלול של סקויה-יוסמיטי-סאן פרנסיסקו - כביש1 כי הוא מגוון יותר (וכולל את סאן פרנסיסקו). אבל 8 ימים זה קצת קצר. 

לקרוואן נראה לי שהמסלול המזרחי יותר נוח טכנית.

לסאן פרנסיסקו לא נראה לי ריאלי להכנס עם קרוואן. צריך למצוא חניה בחניון קרוואנים ולקחת משם הסעה. לא התנסתי אז לא יודעת כמה זה נוח / מעיק. 

גם בסקויה / יוסמיטי לא בטוחה שאפשר לנסוע בקרוואן בכל הכבישים. אולי בחלקם. תבררו את זה. 

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

כדי שאפשר יהיה לענות לכם כדאי שתפרטו טיפה יותר.

קודם כל מי אתם – זוג, משפחה עם ילדים (בני כמה), הרכב אחר?

מה הרקע שלכם בטיולים באיזור ובכלל?

מה אוהבים / שונאים?

וגם על הטיול עצמו -האם הטיול כולו זה 8 ימים? טסים ללוס אנג’לס, שוכרים קראוון ל-8 ימים וטסים חזרה לישראל? אני מניח שלא ושזה חלק מטיול גדול יותר. אז תרצו לפרט קצת?

אני לא אוהב להתייחס לחלק קטן מהטיול, ואני חושב שצריך להתייחס אליו כמכלול.

אם לפני ה-8 ימים האלה חרשתם מדבריות באמריקה – אני מניח שכיוון ירוק יותר של יוסמיטי יכול להיות גיוון נחמד. אם הגעתם ממסלולים מאד ירוקים, אולי כדאי מדבר וכו’.

בכל מקרה – אני לא בטוח שהבחירה בקראוון ל-8 ימים כאלה היא נכונה. יש לכם נסיון בקראוון?

אין לי נסיון אישי בקראוון, אבל ממה שאני קורא פה בפורום לא מקובל לעשות טיולי קראוונים לפחות משבועיים. בייחוד בפעם ראשונה. לקראוון יש “בזבוז” זמן מובנה ביחס לטיול אוטו – היום הראשון והאחרון מנוצלים הרבה פחות טוב עד כדי בכלל לא. החל מזה שתהליך ההשכרה של הקראוון הרבה יותר ארוך מאשר לשכור רכב (כמה שעות מול חצי שעה), דרך ההצטיידות הראשונית בוולמארט, זה שמומלץ לא להתרחק מאד ביום הראשון, יום ההחזרה שגם מנוצל פחות טוב וכו’. בנוסף יש לקראוון עלויות לא מבוטלות של הצטיידות חד פעמים שבטיול קצר הן יחסית דרמטיות.

מתוך ה-8 ימים שיש לכם – כמה ימים חשבתם להקדיש לערים עצמן (לאס וגאס וסן פרנסיסקו). מהתרשמותי פה בפורום זמן טיפוסי לביקור בהן הוא כ-5 ימים. מתוך 8 ימי טיול זה המון ובעייתי מאד.

לשני המסלולים שהצעתם – לא בהכרח טיול מעגלי מלוס אנג’לס זה אידאלי. בתנאים מסויימים שווה לשקול טיסה לחלק מהמקטע. או טיסה חזרה ללוס אנג’לס, או טיסה ישירות ליעד הבא. ובאופן דומה אפשר לשקול טיסה בהתחלה.

• eviul1

ראשית, תודה על התשובה המהירה.

אנחנו זוג +3 ילדים בגילאי 8-12. אנחנו שוהים זמנית בארה”ב בשליחות של המדינה, ואנחנו נהיה במערב כחלק מהשליחות השמונה ימים האלו הם לפני שנתפנה לעבודה, כך שאנחנו נשמח למצות אותם. זו לא פעם ראשונה שלנו במערב, אך בפעם הקודמת חרשנו את לוס אנג’לס עד סן דייגו, עכשיו אנחנו יותר בכיוון של מדבריות ונופים. יש לנו מיום רביעי עד רביעי שאחריו בסוף יוני, ואנחנו שומרי שבת, כך שנצטרך למצוא מקום לעצור בשבת. 

אין לנו נסיון בקרוואן אך אני לא בטוח שעד שנחזור לארץ תהיה לנו עוד הזדמנות לטיול קרוואן, גם אם הוא קצר.

אשמח לדעתכם,

תודה רבה מראש!  

• eviul1

אם להיות יותר ספציפי..

בהנחה ואנחנו רוצים בעיקר חוויה עם הילדים בטיול קרוואן, קצת נופים ורוגע, על מה הייתם ממליצים בשמונה ימים האלו?

לוס אנג’לס – סאן פרנסיסקו – יוסמיטי – לוס אנג’לס? 

או:

לוס אנג’לס – גרנד קניון – פייג’ – פארק ציון – לוס אנג’לס?

תודה!

• keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

אין שום היגיון בשכירת קראוון לטיול בעיר. לכן אופציה מספר 1 לא מתאימה לפרמטרים שהצבתם 

• sd_love_nature
                  sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם כבש

אם לוס אנג׳לס וסן פרנסיסקו יהיו חצי מהימים (4 מתוך שמונה) אז זה לא הגיוני לקחת קרוואן.

אפשר לבנות טיול יפה של כביש 1 ויוסמיטי (ואולי קצת סקויה וקינגס) גם בלי סן פרנסיסקו

אפשר ללכת לכיוון של המדבריות

אין פה תשובה נכונה ולא נכונה

שתי האפשרויות יפות מאוד!

רשמת באחת ההודעות שאתם מחפשים יותר נוף מדברי – אם כך אז נסי לבנות שלד לטיול מדברי ותראי אם זה מתאים מבחינת שעות נסיעה וכו…

• שירליץ
                    שירליץ נערך לאחרונה על ידי

בשביל חווית הקראוון – השני (פייג, ציון). 

• aesytz
                      aesytz נערך לאחרונה על ידי

אל תשכחו שאם זה 8 ימים ברוטו, אז רק האיסוף וההחזרה של הקראוון יגמרו לכם כמעט יומיים מהטיול, יומיים שאולי הייתם יכולים לנצל לטיולים.

• אנשיםטובים

אפשר בכל זאת עוד טיפה הסבר?

ה-8 ימים זה מיד אחרי ההגעה מישראל? או אחרי משהו אחר? אני שואל משיקולי ג’טלג, עייפות וסידורים

ה-8 ימים האלה – הם מיום רביעי ב-6 בבוקר ועד יום רביעי ב-10 בלילה? או שהיום הראשון מתחיל מאוחר יותר והאחרון מסתיים מוקדם יותר

ביקור בלוס אנג’לס עצמה – יש בכלל? הוא לפני/אחרי ה-8 ימים האלה? או שצריך להוריד ימים ללוס אנג’לס?

שבת – נדרשת קהילה יהודית? סתם מחנים את הקראוון איפשהו ל-30 שעות? מוכנים לטייל ברגל בסביבות הקראוון? 

ככל הידוע לי קראוון בדרך כלל שוכרים בשעות הבוקר המאוחרות ומחזירים בשעות הבוקר המוקדמות. לא יודע מה האפשרויות להשכרה מוקדמת והחזרה מאוחרת. זה בהחלט עשוי לקצץ הרבה מה-8 ימים האלה.

• eviul1

שוב, תודה על הרצון לתת את המידע המדוייק ביותר.

כאמור, אנחנו מתגוררים כעת בארה”ב, הטיסה שלנו מניו יורק ללוס אנג’לס, וננחת ב9 בבוקר. נוכל לקחת את הקרוואן בשעה 13:00 בצהריים. 

מבחינתנו אין צורך כלל להיות בלוס אנג’לס עצמה כי כבר חרשנו אותה לארכה ולרוחבה. 

זה נכון שההשכרה לוקחת זמן, השאלה העיקרית היא, באיזה מסלול לבחור, האם כביש 1, סן פרנסיסקו, יוסמיטי וחזה ללוס אנג’לס, או לנסוע מזרחה לגרנד קניון, פייג’, ציון וחזרה. 

מבחינת שבת, ברור שנעדיף להיות במקום שיש קהילה יהודית\ בית חב”ד. מבחינת הנסיעה צפונה זה יכול להיות בסאן חוזה, ובנסיעה מזרחה יכול להיות בסאדונה או פלאגסטאפ. 

תודה!!

• los-angeles
                            los-angeles נערך לאחרונה על ידי

יכול להמליץ על שבת בבית חב"ד בפלאגסטף.

היה שם ממש אחלה!!

• אנשיםטובים

אולי אני פסימיסט, אבל אני פשוט לא מבין איך זה יכול לקרות

בלאס וגאס או בסן פרנסיסקו רוצים לבקר?

שאלה – איך מסתדר קהילה יהודית עם קראוון? להבנתי זה בעייתי להחנות את הקראוון בשכונות מגורים. אז עם הקראוון רחוק – איך עוזרת הקהילה? או ששוכרים גם מוטל לשבת בנוסף לקראוון (למעשה לשני לילות כי נדרש פינוי מאוחר מאד מאד בשבת)?

יום ההגעה – כדי לנחות בלוס אנג’לס ב-9 בבוקר אני מניל שהטיסה ממריאה בסביבות 6 בבוקר. מה שאומר השכמה אי שם בין 2 ל-3 לפנות בוקר. כלומר לילה קשה לפני הטיסה.

בנוסף יש את הפרש השעות של ה-3 שעות. לא ג’טלג קשה כמובן, אבל בצירוף עם הלילה הקצר מאד שלפני יביא אתכם לעייפות גבוהה ביום הראשון כבר בשעות אחר הצהריים המוקדמות.

כלומר בפועל עם השכרת קראוון בצהריים, זמן להצטיידות (כולל אוכל כשר במידה ואתם לא מטיסים ציידנית) – זה מתחבר עם ההמלצה המקובלת של לא להתרחק עם הקראוון ביום הראשון.

נבחן רגע את המסלול הצפוני:

רביעי בפועל לא התרחקנו יותר מדי. מלוס אנג’לס לסן חוזה יש על פי גוגל למעלה מ-5 שעות נסיעה נטו. ברכב פרטי אני הייתי מעריך כ-7 שעות נסיעה. ובקראוון זה ככל הנראה סדר גודל של 9 שעות. בהנחה שביום רביעי עשינו שעתיים זה משאיר לנו כ-7 שעות ליום חמישי. בפועל זה יגזול פחות או יותר את כל יום חמישי (עם עצירות כאלה או אחרות בדרך).

לסן פרנסיסקו לא מומלץ להכנס עם קראוון. ההמלצה לרוב היא להחנות את הקראוון באיזו תחנת רכבת בשולי העיר ומשם להכנס עם רכבת. אז לטובת העניין הייתי מנסה להתמקם בקמפ באיזור סן חוזה לשלושה לילות.

בשישי תוכלו לעשות ביקור קצר בסן פרנסיסקו. אבל צריך לזכור ששבת נכנסת בסביבות 8 בערב. אז לא יאוחר מ-6 בערב, ואולי אפילו 4 אחר הצהריים כבר צריך להתחיל לחזור

האם בחצי יום הזה בסן פרנסיסקו מספק אתכם?

ביום ראשון תסעו ליוסמיטי. הנסיעה עם קראוון מסן חוזה צפויה לקחת לפחות 5 שעות ואולי גם 6. כלומר תגיעו כבר בשעות הצהריים

ביום שלישי אחר הצהריים כבר תצטרכו לצאת מיוסמיטי כדי להתחיל לנסוע לכיוון לוס אנג’לס.

כלומר בפועל מתוך ה-8 ימים יש לכם 48 שעות ביוסמיטי, ו-8 שעות בסן פרנסיסקו. לי זה מרגיש כמו ניצול מאד גרוע של הזמן.

לא ניתחתי את אפשרות הטיול המזרחי, אבל אני בספק אם יצא יותר טוב.

אז מה כן?

לטעמי:

קודם כל וותרו על הקראוון. זה סתם גוזל המון זמן מהטיול

ובנוסף אל תטוסו ללוס אנג’לס, או אם כבר הזמנתם טיסות – תוסיפו טיסה נוספת. לסן פרנסיסקו/סן חוזה אם מדובר על הטיול הצפוני, או ללאס וגאס / פיניקס

למשל – נוחתים ברביעי בבוקר. ישר לוקחים טיסת המשך ללאס וגאס

חמיש בלאס וגאס

שישי נוסעים לפלגסטף 

שבת פלגסטף

ראשון – קמים מוקדם אחרי מנוחת השבת לראות את הזריחה בגרנד קניון וממשיכים לפייג’

שני – ממשיכים לציון

שלישי – ציון וברייס

רביעי – נוסעים לוגאס וטסים חזרה

גם זה גבולי ודחוס, אבל לפחות הספקנו טיפה יותר

• ronitzaw
                                ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

גם לי לא ברור למה טסים ללוס אנגלס אם לא רוצים לבקר בה. 

אם אתם יותר בכיוון של מדבריות אז נראה לי שמסלול מעגלי מווגאס יהיה יותר הגיוני. הוא גם יותר מתאים לטיול בקראוון וש בו כמה אטרקציות לילדים כמו שיט באגם פאוול והמסלול במים בפארק ציון. 

• עמיחי13
                                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אפשר גם להתחיל בפיניקס ואז מרוויחים גם את סדונה.

• אמא שלהם
                                    אמא שלהם נערך לאחרונה על ידי

מנסיון של 3 פעמים – לדעתי יהיה לכם מאוד קשה להנות מחווית הקרוואן בטיול ברוטו של 8 ימים.

לא לוקחים את הקרוואן ב13:00, אלא החל מ13:00, מה שאומר שתלוי עוד כמה משפחות יהיו איתכם באותו זמן, תלוי עד כמה תחנת ההשכרה גדולה וכמה זמן לוקח תהליך ההדרכה וההשכרה, אבל זה אף פעם לא צ’יק צ’אק. אמנם עדיין אין לנו נסיון בארהב, אבל באירופה ואוסטרליה, לקח זמן.

ההתארגנות בתוך הקרוואן והקניות הראשונות, גם כן לוקחות לא מעט זמן, כך שביום הראשון אין הרבה סיכוי להתקדמות משמעותית אם בכלל.

ההחזרה היא מוקדם בבוקר, כך שיום ההחזרה בכלל לא רלוונטי ונשארו לכם 6 ימים, מתוכם יום וחצי שאתם מקורקעים….

כתבת –

“אין לנו נסיון בקרוואן אך אני לא בטוח שעד שנחזור לארץ תהיה לנו עוד הזדמנות לטיול קרוואן, גם אם הוא קצר.”

לדעתי מדובר פה על קצרצר, אפילו לא קצר וזה לדעתי יהרוס לכם את כל החוויה.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון