24 שעות באיסטנבול
-
היי
א. מהם האתרים שחובה לראות בביקור של יום באיסטנבול? האם קיימת תוכנית מומלצת ליום אחד עמוס?
ב. היכן מומלץ ללון? Sultanahmet?
ג. מה לא מומלץ לעשות כישראלי?
תודה רבה!
-
אני מניח שיהודה טל יכנס כאן בקרוב ויתן לך סקירה מפורטת מאוד אולם אתרום לך מעט מנסיוני
במדה ותבחר את הלינה שלך במרחק הליכה (ותהייה הרבה הליכה) תוכל לראות את המירב ממש כמעט מחלון המלון שלך. (למשל: מלון ALZER) התחל את הסיור שלך מהככר שמול המלון שבו נצבים שני אובליסקים. משם צעד לכוון המסגד הכחול שנמצא ממש צמוד לככר זו. לאחר הביקור במסגד, תוכל לבקר במוזיאון קטן שצמוד למסגד. מוזיאון השטיחים. משם, תחצה את הככר הצפונית לכוון מסגד האייה סופיה. לפני שתגיע למסגד, פנה ימינה ולך לכוון הכניסה לארמון טופקאפי. בארמון (ובחלק של ההרמון) תוכל לטייל לפחות 3 שעות. צא מהשער המערבי וחזור לכוון ההאייה-סופיה והכנס לביקור. באלכסון מהכניסה הראשית, תמצא את הכניסה למערכת מאגר המיים התת קרקעי שגם בו אני ממליץ לבקר.
כשתצא, תוכל להמשיך עם הרכבת הקלה לכוון צפון ותחצה את המפרץ לכוון גלאטה (חצית ‘לאירופה’). כאן תוכל לבחור את האפשרות לבקר בארמון החדש או אולי להגיע לגשר גלאטה החוצה את הבוספורוס ולבקר במסגד הכחול שמצא לידו.
לאחר מכן, הייתי חוזר לגלאטה לכוון טקסים ומטייל ברחוב הקניות והמסעדות איסתיקלאל ואולי מסיים בראש מגדל גלאטה. כמובן שלא הכנסתי כאן את השוק (במדה וזה מעניין אותך יותר מכל האתרים שהוזכרו)
אין לך הרבה לעשות כנגד ישראליותך מכוון שיזהו אותך ממרחק של 100ק”מ אבל אף אחד לא יתעסק אתך במקומות תיירותיים. פשוט תהייה ‘אתה’.
אני גם מציע לך לקרוא מראש הרבה ככל האפשר על כל אותם מקומות המוזכרים כאן.
-
eytanin בוקר טוב. מתייצב.
לשואל: קבל קישור מפורט : איסטנבול מדריך למבקר העצמאי
תעבור עליו יש הסבר פרטני על הכל.
כללית מצטרף בהחלט למסלול שקיבלת מ: eytanin כיכר סולטן אחמט ואח”כ אמינו, השוק המיצרי……...אבל חסר:
באיזה ש.ת. אתה נוחת ?
בין אלו שעות אתה נימצא בעיר ?
ע”מ להתאים את האתרים לשעות שיש לך בעיר.
-
כללי התנהגות:
ראשית יש המלצה של המטה ללוחמה בטרור לא לנסוע. כל אחד ינהג לפי הבנתו.
אין שום הבדל בהתנהגות באיסטנבול מאשר בכל מקום אחר בחו”ל.
ללא שרשראות עם מגן דוד, חולצות ותיקים עם “גולני שלי” “סוף מסלול מחזור x” צעקות משני צידי הרחוב וכדומה, אין סיבה למשוך תשומת לב מיותרת. להתרחק מהאזור במידה ויש הפגנה תהלוכה וכד’.
מעבר לכך העיברית נישמעת בעיר, אמנם לא כמו לפני עשור. רוב המקומיים בכלל לא מזהים שאתם מדברים עיברית או פורטוגזית.
מאחר ויש פחות תיירים רוסים וגרמנים הסוחרים “רעבים” ושמחים לשרת כל תייר, גם אם תגידו שאתם מישראל.
בשווקים ישאלו אתכם כל הזמן: מהיכן אתם ? זה ממש לא מעניין את הסוחר גם אם תענו מפקיסטן, זה רק ע”מ לפתוח בשיחה.
-
נוחת בחמש בערב (נגיד שב-7 אגיע למלון). ממריא חזרה יום לאחר מכן ב8 בערב (נגיד שב-5 אצא חזרה).
תודה רבה!
-
באיזה ש.ת. אתה נוחת \ ממריא אתא טורק או סביאה גוצן ?