יום מחוץ לברלין - וילה ואנזה +פוטסדאם -ריאלי בתחצ?
-
היי,
במסגרת טיול של שבוע בברלין (הבנתי ששבוע זה ה-ר-ב-ה יותר מדי...) –
האם ריאלי לדחוס לתוך יום אחד נסיעה לפוטסדאם כולל עצירה בוילה ואנזה ואי הטווסים?
אם כן, מהן דרכי הנסיעה המומלצות ביותר? (מאלכסנדרפלאץ)
תודהד מראש
-
שלום
שבוע לברלין זה לא הרבה… במיוחד אם זו פעם ראשונה – עיר מרתקת ׁ – עם היסטוריה לצערנו מענינת – הרבה מוזאונים שונים ( היסטוריה, ארכאולוגיה , אומנות מודרנית, המלחמה הקרה ומה לא) – סטריט ארט – מקומות בילוי – שכונות שונות ומתחדשות – קניות למי שמעוניין בקיצור הכל מהכל.
אבל בכ”ז אם תרצו לצאת מהעיר ותלוי במזג האויר
אז נדמה לי שלדחוס את פוטסדאם וונזי WANNSEE ביום אחד זה תפסת מרובה לא תפסת.
אנו היינו בונזה ופוטסדאם בשני ימים נפרדים . בונזה עצמאית ובפוטסדאם בסיור מודרך .
בונזה עצמאית – ביקרנו באי הטווסים ומוזאון ליברמן -צייר יהודי שחי בונזה לפני מלחמת העולם – לא ביקרנו בוילה ונזה HAUS DER WANNSEE KONFERENZ בשל ההרכב המשפחתי בו ביקרנו באותו זמן – אך עברנו לידה וזה הספיק להבין את עוצמת הרשעות – הפער בין המקום של העיירה השלווה והיפה על שפת האגם (ונזי) לבין ההחלטות האיומות מכה בך.
בוילה של ליברמןLIEBERMANN VILLA AM WANNSEEביקרנו והמקום מקסים עם תערוכה יפה וגן מקסים – וכן באי הטווסים PFAUENINSEL -לא נפלנו אבל נחמד
אפשר בקלות להגיע לונזה מברלין העיר בתחב”צ כנסו לאתר BVG.DE
כיתבו את נקודת היציאה ונקודת ההגעה וקבלו קוים לוחות זמנים וכדומה . בהצלחה בכל בחירה שתעשו . בידקו ימי ושעות פתיחה. מזכירה שאי הטווסים ווילת ליברמן בגלל הביקור בגן דורש מזג אויר נאה .
-
לדעתי כן אפשרי בהחלט.
תחבורה ציבורית נוחה מאוד.
תלוי איך ומה רוצים לראות חוץ מוילה ונזה עצמה.
לי,היה לשוב מאוד לראות את הוילה עצמה,את הנוף הנשקף מחלונותיה.
פיצלנו את הימים,כי טיילנו בעוד מקומות(ברכב דווקא) באזור.גשר המרגלים,היער הקרוב,אלכסנדרובקה-מאוד אהבתי את המקום. למחרת פוטסדאם. לקחנו אוטובוס תיירים עם תרגום,אך פחות אהבתי. אולי כי היה יום חם מאוד,ולא היה זמן להיכנס לארמונות ולטייל עצמאית.
יש אפשרות לקחת סיור של נדב לפוטסדאם ולהישאר לחזור לעיר לבד או לעצור בחזור בוילה ונזה.
היינו שבוע גם,לדעתי פוטסדאם ושפנדאו היו בריחה מעיר גדולה וסואנת.
מצרפת בלוג טיול שבוע שלנו..
מקום שמאוד רציתי ולא הספקנו,שפריוולד. גם אפשרי בתחבורה ציבורית,מרוחק קצת יותר.
-
כמו שאמרו קודמיי שבוע זה ממש ממש לא הרבה לברלין בפעם הראשונה(או שניה) עיר עצומה ,מרתקת…. ולא יפה במובן הארכיטקטוני ,אבל שווה ומסקרנת.
לגבי האופציה המשולשת של וילה ואנזה ואי הטווסים ופוטסדאם (ארמונות,גנים, עיירה) בעיניי זה too much ליום אחד של טיול (2 מתוך השלשה אפשרי אולי).
טכנית אפשר לחבר בתחבורה ציבורית
אבל לוח זמנים נראה לי צפוף מאד עד בלתי אפשרי (תלוי כמובן מה בדיוק עושים בואנזה או פוטסדאם).
-
לדעתי אפשר שניים מהשלושההייתי נוסע לפוטסדם ברכבת ושם מסתדר עם השאטל.
חזרה אפשר בהפלגה דרך ואנזה, דרך קצת יותר מיוחדת של תחבורה ציבורית.
-
מסכימה לגבי השייט,שונה ומיוחד,הרבה יותר אולי משייט בעיר עצמה.
לגבי זמן מוקדש לוילה ונזה,לדעתי כל אחד יקבל אחרת את המקום.
מאוד רציתי להגיע אליה,ולאחר גג רבע שעה כבר הייתי מחוץ לוילה.
הרגשתי מחנק וחוסר נוחות.
אם לא נעמדים לקרוא באנגלית/גרמנית כל מסמך על הקיר,להרגשה ולראות פיזית את המקום בהחלט הספיק לי.היום,אולי כמו פעם,במקום פנסיונים בתי מלון יקרים מאוד,מכוניות פאר בחניות,ולרוב נובורישים רוסים/רוסיות מטיילות ויושבות בבתי הקפה. אולי סוג של “אנחנו כאן”.
לי היה מתאים ונוח בבוקר סיורים של נדב ואחריו זמן פנוי לטיולים עצמאיים.
חברה שלי שהייתה בסתיו,לא הרגישה נוח בסיור בגלל עומס אנשים,קבוצות גדולות מאוד.
ברלין,ברגע הראשון,מאוד הכבידה עלי. פחות התחברתי לכיכר אלקסנדרפלטץ,אפילו לשוק עתיקות,לאזור הסואן מול גן חיות.
“ברחתי” לניקולייב וורטל. אזור unter den linden היפה היה בשיפוצים עם מיליון צינורות צבעוניים. לאחר טיול גרמניה,ברלין הייתה שונה מאוד. היו ימים מאוד חמים(יוני) ללא מיזוג בכל המוזיאונים,תחבורה..
רק לאחר זמן מה הצלחתי לעקל אותה.
אם רוצים להכיר את העיר ממש,לא יספיק גם חודש..
*פוטסדם,הכוונה לא רק למתחם הארמונות,אלה למדרחוב שלה גם.
-
ערב טוב.
אלה האתרים המומלצים לביקור בפוסטדאם,מתוך כתבת הפורום – מטיילים מתכננים….,כך שהמשך התוכנית,תלויה בנקודות העניין שלכם,ונתונה לשיקולכם…
בנוסף להמלצות המלומדות,של חברי הפורום.
בכל שתחליטו עלו והצליחו חיים.