ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שלג בסוף מרץ - דולומיטיים

פורום סקי וסנובורד
    3
    6
    1516
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mcmcmc
      mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

שאלו את זה בכמה וריאציות ובכל זאת אשאל בכיוון שלי: 

אנחנו נוסעים בשבוע האחרון של מרץ. נוסעים לדולומיטיים ליומיים וחצי, רק לטעום. לא עושים סקי, רוצים לעלות למרמולדה וללכת בקניון סוטוגונדה, למשל. יש גם ילדים קטנים. אני מבין שמזג האוויר, ככל שניתן לנבא, הוא בערך (עוד עשרה ימים) משהו סביב האפס ביום (נניח עד מינוס חמש). ויש תחזיות לשלג (10-20 ס”מ). 

1. האם במצב זה יש טעם לעלות למרמולדה. אני יוצא מנקודת הנחה שאנו לא נמצאים בחוץ הרבה זמן, אלא יוצאים מהרכבל, מצטלמים רבע שעה, ומקסימום חוזרים ומתחממים, ויוצאים שוב. האם זה אכן כך והאם לאור השלג תהיה בכלל ראות (בהנחה שיהיה שלג)? 
      2. 2. האם יש טעם לטיול רגלי בקניון למטה או שזה יהיה כמו ללכת בארץ כשיורד שלג, כשכל צעד מחושב בזהירות…
      3. 3. לגבי נסיעה, קיבלתי רכב עם צמיגי שלג, אך לא עם שרשרת, אני מבין שזה מספיק – נכון? 
      4. 4. מצנח רחיפה – יש סיכוי שנרצה לעשות. האם יש סיכוי שבאפס מעלות יעשו את זה (האם זה בכלל פונקציה של הקור)? המפעיל אומר לחכות לימים שלפני, אני רוצה לתת לילדים הערכה כדי שלא יתאכזבו… אם יורד שלג קליל, האם הם יבטלו?

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mcmcmc

מישהו ?  indecision

• dfl
          dfl נערך לאחרונה על ידי

לגבי ראות וכיו”ב, תלוי ביום. הנוף מהמרמולדה מאד יפה בתנאי מזג אוויר טובים. גם מ-lagazuoi .

הליכה בשלג יכולה להיות מאד מהנה, אפילו מרוממת רוח, אם יש לכם נעליים מתאימות. יש לא מעט מטיילים שמבלים כך שעות.

אם אין על הכביש שלג טרי כבוש או קרח ממש, צמיגי שלג יספיקו.

ראיתי הרבה מצנחי רחיפה בטמפ’ נמוכות ובשלג קל. זה שכיח באתרי סקי. כמובן שתנאי מזג האוויר יכולים למנוע פעילות כזו ביום מסוים.

• mcmcmc

תודה רבה. 

הליכה בשלג – אנחנו עם ילדים קטנים. נהיה עם נעלי התעמלות או ‘מקסימום’ עם מגפיים. מדובר במסלולים סטנדרטיים (בקיץ...) של ללכת שביל מסומן כמו למשל בקניון שמתחת למרמולדה. אם אין לנו נעליים אחרות, האם היית ממליץ לוותר? 

• dfl
              dfl נערך לאחרונה על ידי

הליכה בשלג

אתה מגיע לשם במרץ.

הפריחה טרם החלה וכל מה שיש על הקרקע, זה עצים ועשב שהיה קבור תחת שלג במשך חודשים.

הסיבה היחידה לטייל שם בעונה הזו, היא הנוף המושלג עם כתר הצוקים המחודדים שמקיף אותו. אם מגיעים אחרי שהשלג נמס, אין טעם לכתת רגליים בבוץ ובמים. ואם מגיעים כאשר יש שלג, אין טעם לעשות זאת ללא נעליים סגורות, אטומות ונוחות. ההליכה בשלג לא קלה, יש סכנת החלקה ואפילו חשיפה רגעית לשלג שנכנס לנעל, הופכת למטרד אמיתי תוך דקות.

• רונימי
                רונימי נערך לאחרונה על ידי

הייתי באיזור באותו הטפ’ ובאותם תנאים.

מרמולדה בהחלט אופציה, כמובן בתנאי שלא הכל אפור (יש בתחנה האמצעית איזה מוזאון חביב – בונוס כניסה חינם),

תוכלו גם לעשות באיזור טיולים עם נעלי שלג ייעודיות שניתן לשכור.

תוכלו לשכור מזחלות לילדים.

תוכלו לטייל באגם הקפואים\בטיילות מושלגות לצד הנחלים.

תהנו

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון