טיול של חודש לארגנטינה וצ'ילה
-
שלום חברים.
אני מתכננת לבעלי טיול לחגיגות גיל 50
וחשבתי על כחודש בארגנטינה וצ'ילה (הגשמת חלום בשבילו...).אשמח לשמוע טיפים /תוכנית לטיול של כ 30 יום שכולל גם טרקים לא קשים מידי.
ושאלה - האם כדאי להוסיף גם את מפלי האיגואסו אם בכוונתי להתמקד בקו של אזור פטגוניה? או להשאיר אותם לטיול של ברזיל?
תודה רבה מראש
-
היי.
לגבי מפלי האיגוואסו, מדובר במקום מרהיב ביופיו אבל צריך לקחת בחשבון שזה מצריך טיסת פנים מבואנוס איירס ואז כדאי 2-3 ימים שם(נניח ביום ה3 טיסת חזרה לבואנוס איירס).
בואנוס איירס עצמה עיר מדהימה ותוססת עם המון פארקים ומבנים היסטוריים, אוכל מדהים וחיי לילה, הייתי מקדיש לה לפחות 5 ימים.
הכל בהנחה שמדובר על טיול באופי רגוע שרוצה לשלב טיולים ונוף עם מנוחה ורגיעה.
הייתי הולך על
5 בואנוס איירס וסביבתה
שבועיים באיזור ברילוצה-פוקון ושבעת האגמים.
4 איגוואסו
אופציה- 3-4 ימים במנדוזה, עיר יפה שידועה ביקבים ובינות שלה. אפשר לעשות כל יום סיור ביקב אחר…
כמובן שיש עוד המון אפשרויות אבל זה נראה לי שלד הולם.
-
אני מסכים שכדאי להוסיף את מפלי איגואסו לטיול.
אם כי הערכה של 4 ימים לשם היא לדעתי קצת יותר מדי, אפילו אם אני כולל את הטיסות לשם וחזרה (יום של טיסה הוא לא בהכרח יום מבוזבז).
בנוסף, כיוון שכתבת שההתמקדות היא בעיקר פטגוניה, הייתי גם מוסיף יעדים דרומית יותר כאשר האופציה המועדפת בעיניי היא אזור אל קלפטה ואל צ’אלטן (יש בין שתי העיירות 3-4 שעות נסיעה), אלו נקודות גישה מצוינות לצפייה בקרחונים ובהר הפיצרוי, ויש להן פופולריות רבה בקרב מטיילים, ובצדק.
בהנחה שהטיול הוא בעיקר טבע ונופים, אז באופן אישי מנדוסה נמצאת אצלי נמוך יותר בסדר העדיפויות. -
תודה רבה לשניכם.
אכן הכוונה היתה להדרים ולהגיע אפילו לאושוואוה אם הזמן יאפשר.
אני יודעת שהמפלים מרהיבים ביופיים, השאלה שאני שואלת היא האם לעשות זאת בטיול הנוכחי או בטיול של ברזיל (שהינו הבא בתוכנית הרב שנתית...)
? -
תיראי,
גם אם תשמרי את המפלים לטיול לברזיל, 95 אחוז שתצטרכי לטוס אליהם בטיסת פנים של שעה-שעתיים. זה לא ממש בדרך בין יעדים אחרים בברזיל כשעושים טיול קצר (אם היה שיקול כזה).
אותו דבר נכון גם לטיול בארגנטינה.
כך שהשיקולים העיקריים הם:
- עד כמה יש אי-ודאות שהטיול הבא לברזיל ייצא / לא ייצא אל הפועל בקרוב.
- עד כמה הטיול הקרוב ירגיש לך עמוס או לא, וכנ”ל לגבי התכנית לטיול לברזיל.
אני אישית לא אוהב לבנות יותר מדי על תכנוני טיוליים עתידיים (שעלולים להשתנות מכל מיני סיבות) כשמדובר על אטרקציה שבאמת חבל לפספס.
-
הבנתי
אם כך אשלב אותם בטיול הנוכחי.
תודה רבה
-
בעיני עדיף בטיול הנוכחי בסוף או בהתחלה להקדיש 2 ימים. לא כולל הנסיעות
מבואנוס טיסה יחסית קצרה, החציה לצד הברזילאי של המפלים פשוטה ונעשית באוטובוס ישיר. אין צורך בהחתמת דרכון אם רק מבקרים במפלים!!!
יום אחד מלא לצד הארגנטינאי, וחצי יום לצד הברזילאי. אחרי הצד הברזילאי אפשר כבר לקחת טיסה ליעד הבא