טיול משפחתי לצפון מזרח ארה"ב
-
היי לכולם,
אנו משפחה בת 4 נפשות, הורים + 2 זאטוטים בני חצי שנה ו-3 מתכננים טיול לצפון מזרח ארה”ב בין התאריכים 29.6-14.7 רכשנו כרטיסי טיסה כאשר הנחיתה והחזרה מJFK . אנו מתכננים לשכור רכב עם הנחיתה ב JFK ולהתחיל במסע…
המקומות בהם נרצה להיות הם אזור ניו אינגלנד ובוסטון ,אגמי האצבעות ,מפלי הניאגרה ,הרשי ואזורי האמיש ,וושינגטון וסיום במנהטן
מסלול שגיבשתי עם עצמי עד עכשיו –
יום 1 – נחיתה ולינה באזורנורווק
יום 2 נסיעה לאורך החוף המזרחי מיסטיק ניו פורט וכו’ הגעה לבוסטון בערב ולינה בבוסטון
יום3- בוסטון
יום 4 – נסיעה מבוסטון לכיוון איתקה לינה באזור איתקה
יום 5- טיול באיתקה לינה באיתקה
יום 6 – נסיעה למפלי הניאגרה ולינה בצד הקנדי
יום 7 – טיול קצר במפלים+ נסיעה לאזור הרשי הגעה בלילה לינה בהרשי
יום 8 – הרשי פארק לינה בהרשי
יום 9 – טיול באזור האמיש הגעה לוושינגטו בערב
יום 10 – וושינגטון
יום 11- יום שעד לא הוחלט מה לעשות בו…. מתלבט בין עוד יום בבירה או יום באטלנטיק סיטי או פילדלפיה או משהו בדרך בין וושינגטון לניו יורק
יום 12 הגעה לאזור הג’רסי גארדנס ולינה באזור שילוב יום שלם באוטלט
יום 13-16 – מנהטן
מספר שאלות:
- 1. כבישי אגרה-הבינותי כי ישנם מצבים בהם כבישי האגרה אינם מאויישים ולא ניתן לשלם במקום אלא רק דרך אתר האינטרנט או באמצעות EZPASS מישהו יודע האם ישנה חלופה אחרת לתשלום? וכיצד מתבצעת?
- 2. רכב ולינה בבוסטון-הלינה והחנייה בבוסטון מאוד יקרים(גם במלונות וגם בחניונים בעיר עצמה) האם זה רלוונטי ללון במלון זול בפתאי העיר הכולל חניה ולהגיע עם המטרו של בוסטון (מזכיר אני עם 2 זאטוטים) המטרו של בוסטו יעיל? האם מגיע לשכונות היות מרוחקות מבוסטון ? אשמח להמלצה למלון
- 3.מעבר לקנדה דרך גשר הקשתות עם רכב-משהו מיוחד שצריך לדעת על מעבר בין המדינות? תשלומים מיוחדים? בדיקות ?
- 4. החזרת הרכב -אני מאוד מתלבט מהי הדרך העדיפה להחזיר את הרכב לפני ההגעה למנהטן.. בגדול התכנון הוא לעשות לילה אחד לפני הכניסה למנהטן ולפני החזרת הרכב באזור הג’רסי גארדנס ואז להחזיר את הרכב בניוארק או להחזיר את הרכב כבר במנהטן מעולם לא נהגתי במנהטן ולא נראה לי שאשמח לעשות זאת
- האם יש השלכות על לקיחת רכב בJFK והחזרתו ב ניוארק מבחינת מחיר /שרות וכו’?
- 5. אשמח לגבי המלצות והצעות לגבי יום 11 מה כדאי לעשות?
אשמח לתגובותיכם ותודה רבה לכל העונים!!!
-
אני בדרך כלל לא נוהגת לבקר בחריפות ומכבדת כל אחד על תכניותיו ורצונותיו.
אבל המסלול שלך, מבוסטון עד וושינגטון, עם 2 זעטוטים הוא פשוט ריצה מטורפת, עם המון שעות כביש ובלי שום “בשר” של לטייל ולראות דברים.
אפילו בזוג (ומי שמכיר אותי כאן יודע שאנחנו זוג שנסיעות ארוכות לא מפחידות אותו) לא הייתי מתכננת מסלול כזה.
לדעתי, תוותרו על ימים 9-10-11 ותרווחו את הימים הקודמים.
אם תרצה עזרה באיך ואיפה לרווח אשמח לעזור. -
תודה על תגובתך ריקי אך לצערי לא ענית על אף אחת משאלותיי שנשאלו
בכל אופן ובהתייחס לתגובתך לא הבנתי כוונתך לוותר על יום 11 שכן ביום 11 לא הוחלט מה לעשות ומשאיר את האופציות פתוחות האם כוונתך לוותר על וושינגטון?
לעניין הריווח אשמח לשמוע הצעותייך באשר לריווח המסלול בתחילתו וכן להאיר את עיניי לגבי נקודות התורפה במסלול אותו בניתי
-
היי,
- בכבישי האגרה יש היו עמדות מאויישות למעט אחת, בה רשמנו את מספר הטלפון וכתובת המייל, ושילמנו באינטרנט. זה לא היה מסובך.
לא היה לנו איזי פאס. - אתם אחרי טיסה -יש גט לג ואתה מתכנן נסיעה מאוד מאוד ארוכה וגם תוך כדי להיות סבלני לילדים ולטייל. הנסיעה ניו יורק בוסטון- בגוגל 350 ק”מ, וזה בלי להוסיף פקקים, אוכל, שירותים, טיולים.
לדעתי יש לרווח ליומיים, או לוותר לחלוטין על בוסטון (לא הייתי מגיעה אליה ליום אחד) - לא היינו בתוך בוסטון.
- נסיעה מבוסטון לאיתקה- 540 ק”מ- זה המון!!!!! בלי ילדים, ולדעתי בלתי אפשרי עם שני ילדים קטנים.
כך גם הנסיעה המפלים להרשי- זאת דרך די משעממת- 524 ק”מ. - מעבר לקנדה- אסור להכניס פירות+ירקות+עצים למדורה+טבק+אלכוהול.
- ממליצה לך לקבל את העזרה של ריקי ולרווח את הימים.
- ממליצה לוותר או על בוסטון או על וושינגטון.
רינת
- בכבישי האגרה יש היו עמדות מאויישות למעט אחת, בה רשמנו את מספר הטלפון וכתובת המייל, ושילמנו באינטרנט. זה לא היה מסובך.
-
סליחה שלא הייתי ברורה
הכוונה שלי היתה שלדעתי עליך לוותר על הביקור בוושינגטון והאיזור, ואחרי האמיש להגיע לאיזור ג’רסי גרדנס, ואת הימים שמתפנים צריך לדעתי לנצל לרווח התכנית הקיימת, כלומר לקצר ימי נסיעה ארוכים (בוסטון – איתקה, ניאגרה – הרשי) ולהוסיף זמן במקומות שבהם אתה מבקר. יום אחד לבוסטון? חצי יום לניאגרה ? יום אחד לוושינגטון?
האם טיילתם כבר בעבר בארצות הברית. האם אתה מודע למרחקים והאם שמת לב שבתכנית שלך יש ימים לא מעטים, שבהם יש 5-6 שעות נסיעה נטו (שמנסיון שלי זה לא לעשות שום דבר באותו יום חוץ מלנסוע ולנסוע, ולעצור בדרך לאוכל ושירותים)? האם זה מתאים לך ולמשפחה שלך?אתה צריך לוותר על אחד מקדקדי המשולש בוסטון – ניאגרה – וושינגטון. לדעתי, עם ילדים קטנים, וושינגטון הכי פחות אטרקטיבית ולכן אני חשבתי שעדיף לוותר עליה.
כאמור, זו דעתי, מתוך נסיוני הארוך וזו תגובתי על התכנית שפרסמת. השאלות האחרות הן טכניות, ותקבל עליהן תשובה. שאלת התכנית היא מהותית, הרבה לפני השאלות האחרות.
-
היי תודה על התשובות
לגבי הנסיעה מניו יורק לבוסטון, אין לנו כוונה לנסוע נסיעה רצופה אלא להתחיל אותה מאזור סטמפורד או נורווק(לשם נגיע לאחר נחיתה בJFK ואמור לחסוך כשעה וחצי של נסיעה) עדיין זה לא סביר? בהנחה שלמחרת רוצה לשלב ניו פורט מיסטיק ופליימות’ לא “להיתקע” אלא להתרשם מהמקומות על הדרך?
לגבי הנסיעה מבוסטון לאתיקה אולי לפצל וליסוע דרך אלבני או עמק ההדסון ??
מהניאגרה להרשי אולי נפצל דרל ווטקינס גלן? המסלול עם המדרגות בווטקינס גלן נגיש לעגלת תינוק? יש המלצות על פיצול הדרך בין ניאגרה לאזור הרשי/האמיש?
טיילנו בעבר פעמיים בטיולים משפחתיים בחוף המערבי והיה מעולה (היה רק הילד הגדול שהיה אז בן שנה) בחוף המזרחי טיילנו רק בניו יורק ובניאגרה לכן אני חושב שלילה אחד בניאגרה יהיה מספק ביותר
שכחתי לציין שאנו נוסעים עם בני משפחה נוספים זוג+סבתא+3 ילדים 15 12 ו9
שלא טיילו בחוף המזרחי….
בכל מקרה נראה לי שצריך לעשות חישוב מסלול מחדש...

-
זו בדיוק כוונתי, להוסיף לילה פה ולהוסיף לילה שם.
אבל מכיון שהזמן מוגבל, כדי להוסיף משהו צריך לוותר על משהו אחר. -
עונה לגבי החלק שאני מכירה – מניו-יורק לבוסטון, ובהתאם לקצב הטיול ש*אני* אוהבת (במיוחד עם ילדים קטנים):
מיסטיק לטעמי חמודה וכיפית, ואני ממליצה על ביקור באקווריום וטיול קטן באיזור הנמל (עדיין לא הייתי אבל תמיד נראה לי מקסים, שומרת לקיץ) ו/או הרחוב הראשי, איפה שמיסטיק פיצה. אנחנו בדרך כלל מבלים שם שעתיים-שלוש בכיף, ובאופן אישי אני מעדיפה את האקווריום הזה על פני האקווריום בבוסטון למרות שגם הוא באופן כללי מומלץ.
ניופורט שווה לדעתי יום שלם, מה גם שהיא לא ממש “על הדרך”. גם זו עיירה מתוקה ויפה, ואפשר לשלב שם שייט אם אתם בעניין (אבל לא בטוחה אם יתאים עם קטנטנים).
בפליימות’ לא הייתי, חברים שביקרו אמרו שנחמד אבל גם כאן נראה לי שמדובר על סיבוב של כשעתיים (אם כבר מגיעים) ולא רק להתרשם תוך כדי נסיעה.
בנוסף, הייתי מקדישה עוד יום-יומיים לבוסטון. רק אחד המוזיאונים (ממליצה על מוזיאון הילדים, האקווריום או מוזיאון המדע) יכול למלא חצי יום בכיף, ואחר כך אולי תרצו לנוח ולהעביר את שאר היום בשיטוט קליל יותר ולא בנסיעה או מסלול הליכה.
בקיצור, לכל החלק הראשון הייתי מקדישה 5-6 ימים במקום השלושה שהקציתם.
-
אפשר מהתחלה?
בעצם מדובר על 10 משפחות? משפחה אחת עם שני פעוטות, משפחה שניה עם 3 ילדים גדולים יותר + סבתא?
כולם ביחד לאורך כל הטיול? שתי מכוניות? איזה רכבים?
אתם כותבים שכבר טיילתם בעבר באיזור עם פעוט, אז אולי אתם יודעים יותר טוב ממני.
אבל לטעמי האישי המסלול שלכם פשוט נורא. אגב, לטעמי הוא בעייתי מאד לזוג צעיר. אבל להרכב של שתי משפחות + סבתא שכולל ילדים בשלל גילאים הוא בלתי אפשרי.
נתחיל מזה שהרכב כמו שלכם הוא בעייתי ומכאן שאיטי
כי כשיש כלכך הרבה אנשים בממוצע כל 20 דקות מישהו צריך שירותים
כי קשה להסכים על מקום לארוחה. ואם עצרנו לא בפאסט פוד אז צריך לחכות שיארגנו לנו שולחן ל-10, ושיכינו ויגישו כלכך הרבה מנות
כי יש פער גדול בים הרצונות והצרכים של משפחה אחת, משפחה שנייה, והסבתא
כי הילדים הקטנים מתעוררים מוקדם ואז המשפחה שלכם רוצה לצאת לדרך כבר ב- 7-8 בבוקר. ולעומת זאת בערב אתם הייתם רוצים לסיים מוקדם ואולי אפילו מאד מקודם. לעומת זאת המשפחה השנייה עם הילדים הגדולים יותר מעדיפה לצאת מאוחר ולהגיע מאוחר. והפשרה עשויה להיות לצאת מאוחר ולהגיע מוקדם
כי אלא אם כן הסבתא משלמת על כולם, אז בטיול כלכך יקר אנשים לא רוצים להרגיש שהם מתפשרים על הרבה, אז הפער בין שתי המשפחות יכול לגרור צרות
אבל גם הלי קשר להרכב המורחב
אתם טוחנים קילומטרז’. אתם מכירים את הילדים שלכם יותר טוב ממני כמובן. אבל בגדול ילדים לא אוהבים נסיעות ארוכות. ויש לכם המון כאלה
צריך לזכור שהזמנים שגוגל מנבא לנו לנסיעה הם מאד מאד אופטימיים. לרוב אני ממליץ על להוסיף 20% לזמן של גוגל. אבל עם שני קטנים אז אולי אפילו 30%. כי לוקח זמן להכניס ולהוציא אותם מהאוטו. כי אולי יש עצירות כי הם בוכים. כי לקטן צריך לאגן בקבוקים ואולי לחמם וזה לא תמיד טריוויאלי בנסיעה וכו’.
ובלי קשר לקטנים
מתי תספיקו לטייל? יש לכם המון ימים עם המון שעות נסיעה. אז נכון שאפשר לראות נופים מהאוטו. אבל אין הרבה זמן לטייל
יום 1 – נחיתה ולינה באזור נורווק
באיזה שעה הנחיתה? משעת הנחיתה צריך להניח כשעתיים עד שתתניעו את הרכב. ובהרכב שלכם גם 3. עד נורווק זה קרוב ל-3 שעות נסיעה. כלומר לנורווק תגיעו 6 שעת אחרי הנחיתה. אם מדובר על טיסת הלילה הישירה זה אפשרי. במקרה אחר – בכלל לא בטוח
יום 2 נסיעה לאורך החוף המזרחי מיסטיק ניו פורט וכו’ הגעה לבוסטון בערב ולינה בבוסטון
5 שעות נסיעה בקלות. כמה זמן נשאר לכם לטייל ביום הזה?
יום3- בוסטון
בוסטון עיר מדהימה ויפיפיה. להקדיש לה יום אחד זה לעשות לה עוול. בייחוד אם ישנים מחוץ לעיר ולוקח זמן להכנס בבוקר ולצאת בערב. ובייחוד אם יש פעוט שיכול למשל להתקע בשלולית בפארק גם שעתיים ושלוש. בכל מקרה בוסטון זה המון המון שעות על הרגליים
יום 4 – נסיעה מבוסטון לכיוון איתקה לינה באזור איתקה
8-9 שעות נסיעה
יום 5- טיול באיתקה לינה באיתקה
סוף סוף יום רגוע
יום 6 – נסיעה למפלי הניאגרה ולינה בצד הקנדי
עוד4 שעות נסיעה
יום 7 – טיול קצר במפלים+ נסיעה לאזור הרשי הגעה בלילה לינה בהרשי
7-8 שעות נסיעה. ואתם רוצים להתחיל את זה לא על הבוקר?
יום 8 – הרשי פארק לינה בהרשי
מה יש לכם לחפש בהרשי פארק? אם כבר הייתי שוקל את הפארק של רחוב סומסום
יום 9 – טיול באזור האמיש הגעה לוושינגטו בערב
יום סביר בהחלט
יום 10 – וושינגטון
וושינגטון שווה יותר מיום
יום 11- יום שעד לא הוחלט מה לעשות בו…. מתלבט בין עוד יום בבירה או יום באטלנטיק סיטי או פילדלפיה או משהו בדרך בין וושינגטון לניו יורק
לאף אחד בערך אים מה לחפש באטלנטיק סיטי למעט הימורים. וזה גם לא כלכך בדרך. בכל מקרה – מוושינגטון לניו ג’רסי זה 4-5 שעות נסיעה. אז הרבה לטייל בדרך שוב לא נשאר
יום 12 הגעה לאזור הג’רסי גארדנס ולינה באזור שילוב יום שלם באוטלט
ניסיתם כבר יום שלם של שופינכ עם הילדים שלכם? נשמע לי נורא
יום 13-16 – מנהטן
לא הרבה אבל נחמד
-
לגבי השאלה על ווטקינס גלן אז אם זוכר נכון המסלול ממש לא מתאים לעשות את זה עם עגלת תינוק.
שאלה לgalialon : מתכנן בקיץ גם נסיעה מניו יורק לפרבר של בוסטון עם עצירה במיסטיק ובמוזיאון הצוללת הגרעינית – יצא לך להיותשם?
תודה
עופר
-
אתה יודע מה אורך של המסלול? האם אפשר לעבור אותו בכיף עם תינוק במנשא? או שזה ארוך וישבר לנו הגב??
-
לקחנו את ההסעה למעלה וירדנו ברגל, לקח לנו בערך שעה וקצת לרדת אותו בהליכה קלילה עם עצירות לצילומים.
לדעתי עם מנשא לא צריכה להיות בעיה.
עופר
-
אין בעיה לעשות את ווטקינס גלן עם מנשא, ביחוד אם מתחילים למטה ובאיזור הגשר מסתובבים וחוזרים חזרה (כי הקטע האחרון הוא עליה די קשה במדרגות, ולא מוסיפה כלום. החלק היפה הוא עד הגשר. לדעתי מאד יפה לעשות את שני הכוונים, כי כל מכל כוון רואים את הדברים אחרת)
לוקח בערך שעה – שעה וחצי -
טוב אז ככה...אחרי לבטים קשים והצעותיכם המועילות, הוחלט להוריד את וושינגטון מהפרק…
להלן המסלול המתוקן:
יום 1- נחיתה ב JFK ב15:40 לאחר טיסה ישירה מת”א.
השכרת רכב ונסיעה עד כשעה וחצי מהשדה לאזור וויט פליינס סטמפורד או נור ווק(על מנת להתקדם לכיוון בוסטון)
יום 2- יציאה מוקדם בבוקר (מקווה שהג’ט לג יעבוד כמו שצריך...
לכיוון מיסטיק סיור של שעה-שעתיים בעיירה והמשך לניו פורט דרך ה-ocean drive וטעימה מה-cliffwalk ואולי אם נספיק לפליימות’.לינה באזור פרובידנס/פליימות’/WARWICK
יום 3- נסיעה לכיוון בוסטון אולי לעבור בדרך באוטלט wrentham (מישהו מכיר? מומלץ?) דברים מעניינים נוספים בדרך?
הגעה לבוסטון אחה”צ. מתכוונן על מלון באזור קיימברידג’ סיור לילי בעיר/תצפית. אשמח להמלצות נוספות על מקומות לינה עם הסדר נח לבאים עם רכב לעיר
יום 4- בוסטון...שביל החרות/קווינסי מרקט/מוזיאון המדע ככל שנספיק…
יום 5- יציאה לכיוון אית’קה, הכוונה היא להגיע לאזור עמק ההדסון או לחלופין לאזור אלבני לעצירת לילה. אשמח מאוד להמלצותיכם על מקומות מומלצים ויפים בדרך מבוסטון לאית’קה… היכן כדאי להעביר את הלילה? איך fishkill?
יום 6- נסיעה לאית’קה הגעה בצהריים המלצות על אטרקציות באזור יתקבלו בברכה..(אני מכיר רק את הווטקינס גלן...)לינה באזור אית’קה
יום 7- נסיעה מאית’קה לכיוון מפלי הניאגרה. עצירה בצד האמריקאי לתצפית וחציית הגבול לקנדה. התמקמות במלון בצד הקנדי וסיור ערב.
יום 8- עושים אטרקצייה של הספינה שנכנסת למפלים ולאחריה נוסעים לניאגרה און דה לייק. נהיה שם ככל הנראה כמה שעות ונחזור אחה”צ למלון ליד המפלים בצד הקנדי
יום 9- נצא מקנדה לכיוון הרשי הכוונה היא להגיע לווטקינס גלן (במידה ולא נצליח לעשות אותו קודם ) או לחלופין מוזיאון הזכוכית בcorning ולינה באזור corning
גם כאן אשמח לקבל המלצות על מקומות מגניבים ושווים בדרך ממפלי הניאגרה לאזור הרשי
יום 10- יציאה מאזור corning ונסיעה לכיוון הרשי הגעה להרשי באזור הצהריים/אחה”צ כאשר הכוונה לשלב את מוזיאון השוקולד ואת ה-outlet בהרשי
לינה באזור הרשי/הריסבורג.
יום 11- יום שלם שמוקדש לאחד הפארקים באזור : הרשי פארק/סומסום/dutch wonderland. מישהו יודע האם הרשי פארק של המתקנים כולל גם את פארק המים?
יום 12- יציאה מאזור הרשי ביקור באזורי האמיש(מקדיש גג שעתיים לזה) הכוונה להגיע למלון באזור הג’רסי גארדנס עד לשעות אחה”צ/ערב.
אשמח לקבל טיפים והמלצות על מקומות עניין נוספים בדרך מאזור הרשי לאזור
הג’רסי גארדנס
ימים 13-16 ניו יורק לינה במנהטן
היכן כדאי להחזיר את הרכב לאחר הג’רסי גארדנס? האם בניוארק? ב-JFK? או אולי במנהטן עצמה(נראה לי סיוטטטט)
אשמח מאוד לחוות דעתכם ועזרה בשיפצורים נוספים
-
שמחה ששמעת לעצות. זה כבר נראה הרבה יותר טוב.
עכשו המסלול הגיוני מבחינת זמני נסיעה ומה שעושים בדרך.
ביום 5 אתם יכולים ללון באיזור הברקשיירס (פיטספילד או וויליאמסטאון או כל עיירה אחרת באיזור) או להמשיך לאיזור אלבני (TROY עיירה חביבה)
מציעה לעלות בדרך להר גרילוק לתצפית ולאנדרטה המעניינת שם.
באלבני בית הממשל שווה ביקור. מאד יפה ומיוחד
https://goo.gl/maps/BAKyCc1dqkD2
-
התעלמתם מה-4 ביולי. בכוונה?
התעלמתם משיקולים כמו ימי שבוע. למה?
אפשר להציע לטוס מבוסטון לבאפולו, ושם לשכור רכב, לעשות את הניאגרה, ובאיתקה לבקר בדרך חזרה דרומה?
טיש טיסות מבוסטון לבאפולו במחיר של 100 דולר לאדם כולל מזודה. התינוק לא משלם. כלומר סביבות 300 דולר לארבעתכם. (יותר לשאר המשפחה).
חסכתם 10 שעות נסיעה לפחות והרבה עייפות.
תזכרו שיום ש”מבוזבז” על נסיעה הוא גם בזבוז של כמה מאות דולרים – השווי של יום בטיול (מלון, אוטו, אוכל, ימי החופש שלכם, ביטוח וכו’).
-
למה התכוונת שרשמת אם התעלמנו מה4/7 בכוונה?? ידוע שמדובר ביום חג (ויצא לי כבר להיות ב-4/7/ בארה”ב בעבר ) וכל אתרי הטבע והנופש יהיו מפוצצים אבל אפשר לעשות משהו עם זה? האם אזור המפלים שהוא אחד האזורים המתוירים בעולם לא יושפעו מה-4/7?
בכל אופן לגבי טיסת הפנים... אם לוקחים בחשבון את מחירי הטיסות לכל המשפחה זמני ההמתנה בכל אחד מהטרמינלים לא נראה לי שכזה משמעותי בזמנים ובטוח לא כלכלי
כמובן שהמטרה בנסיעה היא לא שתהיה נסיעה “מבוזבזת” אלא לראות ולחוות מקומות חדשים וחוץ מזה הנהיגה בארה”ב זה חלק גדול מהחוויה
-
לגבי ה-4 ביולי כתבתי היום בשרשור אחר:
אם תייר היה מגיע לארץ בשבוע של יום העצמאות – הייתם ממליצים לו להתעלם מיום העצמאות (ומיום הזכרון)? ברור שלא. בחג עצמו – או שממליצים לו לתפוס מקום למפגן, לאחד מחניוני צה”ל או דברים אחרים. או שממליצים לו לשמור מרחק מהפארקים ומקומות שעתידים למנגלים, ובערב החג – במות בידור כאלה או אחרות, או לחילופין להתרחק מכיכר רבים למשל.
אני לא יודע איפה יותר עמוס ואיפה פחות עמוס ב-4 ביולי. אבל קודם כל השאלה היא האם מעניין אתכם להנות מאירועי החג. הפנינג קהילתי, זיקוקין ועוד. אם כן – איפה המקום לתפוס את זה. אם לא – איפה יהיה פחות עמוס.
אני חושב שאירועי ה-4 ביולי מספיק חשובים כדי לשנות את התוכניות. למשל (ואין לי נסיון) – אולי דווקא וושינגטון זה המקום הנכון? אני לא יודע מה נכון ומה לא. אני יודע שאם אני הייתי נוסע בתקופה הזו הייתי מנסה ללמוד מה יש ולהחליט מה אני רוצה לראות / לעשות ו/או ממה אני רוצה לברוח
לגבי טיסת פנים – טיסת פנים כזו כמו שהזכרתי לוקחת סדר גודל של 6-7 שעות ברוטו. 3-4 שעות לפני הטיסה לצאת לדרך, להחזיר רכב וכו’, 1-2 שעות טיסה, ועוד שעה אחרי הטיסה לאסוף מזוודה ורכב. אבל הנקודה היא שאי אפשר להשוות את ה-7 שעות האלה ל-7 שעות נסיעה. טיסה הרבה הרבה הרבה פחות מעייפת. קודם כל את הילדים בייחוד תמיד מעניין שדה תעופה. אפילו שהם היו באחד כזה לפני יומיים
. אבל בלי קשר, אחרי טיסה של 7 שעות ברוטו יש לכם כח לעשות דברים אחר הצהריים. אחרי נסיעה של 7 שעות ברוטו, אני רק רוצה ליפול למיטה. איך אפשר להשוות 7 שעות של ילד בכסא הבטיחות באוטו מול החופש להסתובב, מנשא חזה וכו’? איך אפשר להשוות נהיגה של 7 שעות לטיסה נינוחה?בפועל טיסה מבוסטון לניאגרה – אם למשל לקחת טיסה של 10 בבוקר (השכמה ב-6), ב-2 בצהריים אתם כבר במפלים, מסתובבים ונהנים עד הערב. אם נסעתם ישיר מבוסטון לאיתקה – תגיעו על 4 לאיתקה בלילה.
ואם פיצלתם את הנסיעה ועצרתם באולבני – זה מקום שנראה לכם מעניין לטייל בו? או שרק כי חיפשתם לשבור את הנסיעה? אם זה בעיקר כדי לשבור נסיעה – התוצאה היא שבזבזתם את היום על אטרקציות ליגה ג או פחות מזה.
אז לא חייבים דווקא לטוס מבוסטון לבאפולו, ובטח שלא חייבים להיות בניאגרה דווקא ב-4 ביולי. אולי אפשר לטוס לרוצ’סטר ולבלות טיפה באצבעות. אולי בכלל להפוך את כיוון הטיול ולטייל עם כיוום השעון. כל שמניו יורק נסע לפנסילבניה ונבלה שם ביום העצמאות. ואז נעלה לאצבעות והניאגרה ומשם נטוס לבוסטון.
אולי בכלל לוותר על בוסטון ולהחליך אותה בוושינגטון או פילדלפיה. לא אותו דבר כמובן אבל לא בהכרח פחות טוב. ואז מהניאגרה לטוס לניו יורק
בלי שום קשר – שווה לכם להתעניין במרכז המבקרים של קריולה (אלה מהצבעים) בזמנו בת השנתיים וחצי שלי מאד נהנתה ויכול להסתדר בדרך מהרשי לניו ג’רסי
-
לגבי כבישי אגרה רק במדינת מסצ’וסטס אין יותר אפשרות לשלם במקום וחייבים
easy pass. כביש האגרה היחיד במסצ’וסטס פרט למנהרות לשדה התעופה שאת ממילא לא צריכה הוא המס פייק שחוצה את מסצ’וסטס מבוסטון עד מדינת ניו יורק.
להבנתי את מתכוונת לנסוע בו אז בלי easy pass תקבלי קנס פרט לתשלום.
אגב את מסלול החירות בבוסטון לנו לקח לעשות יום וחצי אז אם את מקציבה יום אחד תצטרכי לדלל חלק מהאתרים.
-
עופר – לא יצא לי להיות במוזיאון הצוללת הגרעינית. אבל נשמע מעניין...