ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה זה טריפל A?

פורום צפון אמריקה
    12
    27
    8944
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ahuva1966
      ahuva1966 נערך לאחרונה על ידי

היי

אני רואה הרבה את המושג הזה ואשמח לדעת מה זה.

תודה לעונים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

AAA הוא מועדון מכוניות אמריקאי פופולארי. חבריו משלמים מיסי חבר לא זניחים ובתמורה זוכים לשלל שירותים כמו מנוי גרירה, ביטוח מוזל ועוד. הכוח שלו בארה”ב דומה לכח של “חבר” (של משרתי הקבע) בישראל, אבל עם אוריינטציה של מכוניות ונסיעות.

AAA עצמו לא רלוונטי לנו התיירים מישראל. אבל ל AAA יש הסכם עם מועדון דומה בשם ממס”י בישראל. גם חברים בממס”י הישראלים זכאים לכל מיני תנאים והטבות בארץ, אלא שממס”י הישראלי הוא לא מועדון כל בל חזק ולרובנו החברות בו לא תיתן כלום או לפחות לא הרבה.

אבל כאמור לממס”י יש הסכם עם AAA שחברים בממס”י מקבלים חלק מהשירותים של AAA. זה כולל את היכולת להשתמש בכרטיס המועדון של AAA לקבלת הנחות בבתי מלון ואטרקציות תיירותיות, קבלת ייעוץ בסניפי AAA, ואולי גם שירותי גרירה וחילוץ מסויימים. בזמנו הייתה אפשרות לקבל חינם מפות ומדריכים בסניפי AAA. לא ברור האם האפשרות הזו עדיין קיימת.

בנוסף חברות בממס”י נותנת כמה הטבות בישראל שרלוונטיות לטיול לארה”ב – ייעוץ חד פעמי לטיול, ספר לבחירה (מהסדרה של נטע דגני), רשיון נהיגה בינלאומי (שווי של כ-20 שח) וקצת הנחות בחנות שלהם בארץ על השכרת רכב, מזוודות ועוד.

פעם (עד לפני עשור בערך) ההטבות של AAA היו מאד חשובות למטיילים בארה”ב. בתחילת הטיול נכנסים לסניף AAA ומקבלים חינם ייעוץ בתכנון הטיול (ממומחים מקומיים), מפות, מדריכי טיול ועוד. אפשר היה לקבל הנחות חשובות במלונות ובשלל אטרקציות. השווי של זה היה הרבה מאות שקלים ואולי אפילו אלפי שקלים.

היום הנושא הזה הרבה פחות רלוונטי. את הניווט עושים עם הסלולרי ואני למשל כבר לא נעזר במפות פיזיות. את תכנון הטיול אני עושה באופן מדוקדק בעזרת הפורום ומקורות אחרים באינטרנט אז הייעוץ כבר פחות חשוב. הנחות וקופונים אפשר לחפש באינטרנט ולכן הרבה פעמים אפשר למצוא חלופה להטבות AAA במלונות במקומות אחרים וכו’.

זה לא שאין הטבות לממס”י/AAA, אבל זה מאד לא חד משמעי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ahuva1966
          ahuva1966 נערך לאחרונה על ידי

תודה על המענה

שבוע טוב

• shai.
            shai. נערך לאחרונה על ידי

מה עם הרוד אסיסטנט?
            AAA עדיין נותנים את העיניין של הגרירה וחילוץ או שזה כבר פג מזמן?

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

AAA נונתים שירותי דרך בסיסיים.  אני השתמשתי פעם בשירות המנעולן שלהם.  שירותי הגרירה הם למרחק של 5 או 8 קילומטר בלבד.  מעבר לכך, יש שירות החלפת גלגל, שירות הספקת דלק במחיר הדלק בלבד וכמובן שירות המנעולן.

ניתן לראות את פירוט השירותים באתר שלהם.

לגבי ספרות ומפות, אני עדין קיבלתי מסניפים שלהם במסצ’וסטס וגם בפיטסבורג ספרות ומפות ללא תשלום.  קראתי בו שבמנהטן, כמדומני, כבר רצו כסף.  כנראה שאם הולכים לסניפים פחות מלאי תיירים, עדין אפשר לקבל.

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני חייב לשאול – בשביל מה ספרים ומפות בימיינו? 2-4 מכשירי GPS שונים (אחד בכל טלפון, אולי גם טאבלט, מכשיר יעודי וכו’) עם מפות און ליין ואוף ליין לא מספיק טוב בימינו?

וגישה ישירה לאינטרנט בכל רגע של הטיול – לא יותר טוב מספרים?

אני באמת שואל, ולא ציני. ברור לי שכל אחד הוא אחר ועושה דברים בצורה שונה ומאמץ טכנולוגיה בצורה שונה (אני רחוק מלהיות בחזית הטכנולוגיה).

אבל הנושא של ספרים ומפות מרגיש לי כלכך 2010 Smile

מאז שמכשיר ה GPS פרץ לימינו – בהתחלה הייתי עדיין קונה מפות (אגב, גם לארה”ב קניתי מפה בסיסית בארץ כדי שיספיק עד שאגיע לסניף AAA) כדי שיהיו גיבוי באוטו. גיליתי שמעולם לא פתחתי אותן, ובשנים האחרונות הפסקתי לקנות.

מאז שהפורום הזה ומכשירים מקבילים באינטרנט פרצו לחיינו, הפסקתי לקחת איתי ספר שהוא מדריך טיולים לחו”ל. אני קורא בארץ אם אני משיג (מהספריה, חברים וכו’), אבל לא טורח לסחוב איתי משקל מיותר לחו”ל.

עזבו עלויות. בזבוז הזמן בכניסה לסניף AAA (זה לא רק הזמן בסניף אלא גם הסטייה מהמסלול להגיע לסניף בשעות הפתיחה שלו) בעיניי לא שווה את המאמץ.

• splaw
                  splaw נערך לאחרונה על ידי

הי,

מסכים עם רוב הדברים שנכתבו, אך מפת ניר אחת טובה למסלול, כעזר נוסף ו/או כגיבוי, למשל כשאין אינטרנט או כשיש תקלה בנייד וביתר העזרים או בטריה ריקה, זה נדרש וגם בטיחותי וחוסך זמן ,כולל למניעת  התברברות מיותרת כשכם העזרים לא עובדים, מה גם שלא כל מטיילים מיומנים ו/או מעונינים בכל מגוון הגאדג’טים …

שמואל

• dhz
                    dhz נערך לאחרונה על ידי

אני מה- late adapters של סמארטפון ומעולם לא קניתי מכשיר GPS.  עד ל- 2015, הסתמכתי רק על מפות.  היו מעט התברברויות קטנות, אבל הסתדרתי טוב למדי.  ב- 2015, נסעתי עם סמארטפון ישן של אחותי ועשיתי תוכנית עם data.  עדין ניווטתי בעיקר עם מפות, למעט באיזורים עירוניים (בהם הניווט קשה הרבה יותר).

בנסיעה האחרונה, נסעתי כבר עם הסמארטפון שלי וניווטתי עם google maps היכן שהיה בכך צורך.  עדין אני מנווט ללא GPS במקומות בהם אין צורך בכך.

נוסף על המפות, ב-סניפי AAA אני אוסף ספרי תיור (tour book) של המדינות בהן אני מטייל.  מבחינתי אלו הם מדריכי התיירות שלי באותם מקומות.  בהחלט מגיע גם לאתרי האינטרנט של אותם אתרי תיירות, אבל המידע הראשוני נלקח מהספרים.  אגב, גם המידע שבהם נמצא באינטרנט, באתר של ה- AAA, אבל בכל זאת, הספר נוח לי יותר.

• sd_love_nature
                      sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי,

כנראה שזה הרבה עניין של אופי, ולא בהכרח קשור רק לכמה מעודכן אתה טכנולוגית –

אני חצי מזוג מאוד מעודכן טכנולוגית (בעיקר החצי שלא כותב בפורום Smile)

ואנחנו מטיילים תמיד עם כמה אופציות של ניווט אופליין (sygic, google maps שקנינו מפות לכל החיים לכל העולם ועוד) על כמה מכשירים (גם סמארטפונים וגם טאבלט, פעם גם עם GPS ייעודי אבל דווקא פחות אהבנו אותו)

ועדיין אנחנו מקפידים שיהיו לנו מפות נייר של כל מקום שאנחנו נוסעים אליו,

והניווט היומיומי קורה כמעט תמיד עם מפות הנייר בלבד או בשילוב עם המכשיר (חוץ מבתוך ערים – שם רק המכשיר משמש).

בשבילי זה נותן תחושה יותר טובה של התמצאות במרחב ואיפה אני ביחס למקומות אחרים (במסך לא גדול קשה להבין), נותן אפשרות לחשוב על אלטרנטיבות נסיעה יותר בקלות (ולא רק מצביע על הדרך הכי קצרה להגיע ממקום למקום)

קרה לא פעם שבעזרת מפות הנייר בחרנו לקחת דרך אחרת, שהאריכה את הדרך אבל עברה בעוד משהו מעניין, שלא קראתי עליו לפני וזכינו בכל זאת לראות.

גם לגבי ספרים אני בדיעה שונה – ואני מקפידה לקחת לפחות מדריך אחד (אם לא יותר) לטיול. אגב לגבי גישה לאינטרנט – בהרבה מאוד מקומות אין גישה לאינטרנט, ואני מנסה לא להסתמך על זה. 

כמו dhz גם אני לוקחת ספרונים של תיירות מ-AAA. יש להם ספרונים טובים של הפארקים הלאומיים וגם של סטייט פארקס. למשל בטיול האחרון אספנו שם מדריך לסטייס פארקס של אריזונה, שאם לא היינו לוקחים אותו היינו מפספסים כמה מהמקומות הכי נחמדים שהיינו שם (שהם לא מהמוכרים והמפורסמים)

כמובן שכל אחד עם הסגנון שלו, וכל אחד צריך לעשות מה שעובד עבורו Smile

• shai.

רק מעדכנת

דיברתי היום עם ממסי והם טענו שהחברות אצלם והכרטיס AAA שהם נותנים לא נותן את הרוד אסיסטנס.
                        הם כן הציעו לי ביטוח מורחב להשכרת רכב עצמה, שמשות ומפתח ועיניינים- אבל כחבר בטריפל A לא נקבל את הגרירה והדברים האלה.

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

מכשיר ניווט נותן לך פניה אחרי פניה עד להגעה ליעד

אבל הוא לא נותן לך התמצאות כללית באזור בו אתה נמצא.

אמנם ברובם אפשר לעשות סוג של ZOOM OUT ואז אפשר לקבל איזשהו מושג,

אבל מפה גדולה מנייר נותנת לך מושג הרבה יותר טוב על איפה אתה נמצא ואיך נראה האזור + נקודות העניין שלך מאשר מסך “5 של הסלולר.

אני משתמש המון שנים במכשירי ניווט, הרבה לפני שסטיב ג’ובס פרץ עם האייפוד לחיינו, עוד מהימים של פאלם ופוקט פיסי.

אני חושב שהם מאוד עוזרים אבל עדיין הם לא לגמרי מחליפים מפה גדולה מנייר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • עמיחי13
                            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

גם אנחנו משתמשים עדיין במפות נייר – בעיקר כדי לבחור איזה אתרים לצרף יחד למסלול יומי ובחירה של מסלול נסיעה לא לפי הקריטריון “הכי מהיר” אלא דווקא “הכי יפה”.

מפות כאלה אני מזמין היום ב 20 ש”ח (כולל משלוח) מאתרים ברשת.

• shai.

אני ממש ממש אשמח להמלצה על מאיפה אתה קונה את המפות!
                              אני טסה ביוני ככה שיש לי זמן להמתין לאיביי.
                              מחפשת מפות של טנסי/ג’ורג’יה, האפלצ’ים עד פילדלפיה.
                              הכי טוב זה מפת כבישים, אבל גם משהו כללי יותר יעזור לי.

• עמיחי13

אני מזמין מפות מ2 אתרים מרכזיים:

https://www.bookdepository.com/

https://wordery.com/

2 האתרים שולחים בחינם לישראל וזמן המשלוח כ 10 ימים.

מפה של ג’ורג’יה:

https://www.bookdepository.com/Rand-Mcnally-Easy-Read-Georgi a-State-Map-Rand-McNally/9780528881183

ושל טנסי:

https://www.bookdepository.com/Rand-McNally-Easy-Read-Tennes see-State-Map-Rand-McNally/9780528882043

• shai.

וואו תודה!!!
                                  אתה מכיר אולי דרך להשיג מפות יותר כלליות? אני עוברת באיזה 6 מדינות ולא אקנה אחת-אחת. מעדיפה אולי משהו שמקיף איזור יותר גדול

• keves160
                                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

אני אגיד עוד דבר על עניין ה”לראות את התמונה הגדולה”: מעבר לכך שזה עוזר לך לתכנן יותר טוב ולהבין מה יש באזור תוך כדי הטיול (לא כולנו אוהבים לתכנן לפרטי פרטים מראש), כשמסתכלים גם על התמונה הגדולה ולא רק הולכים אוטומטית אחר תוכנת ניווט אז האוריינטציה נקלטת בראש יותר טוב, בין אם מדובר על בנהיגה או בהליכה. מחקרים מראים שהסתמכות על תוכנות ניווט ממש משנה את החיווט בראש, ומנוונת את יכולת ההתמצאות. 

כשהייתי בעיר עצומה ומסובכת למשל והשתמשתי גם במפות נייר לצד להציץ בטלפון איפה אני בדיוק, למדתי מהר את הכיוונים – לא ברמה של ללכת כל הזמן באותו נתיב שוב ושוב, אלא גם למצוא את הדרך ממקומות שונים בזכות זיהוי הכיוון הכללי. 

גם בטיול האחרון ברכב נסענו ללא תכנון. היה GPS מובנה ברכב שעזר כשידענו להקיש את שם המקום אליו אנחנו רוצים להגיע, אבל הסתכלנו במפות מנייר ו”רגע, יש 20 קילומטר לכיוון ההוא שמורת טבע, אולי ננסה להציץ?”. במבט אחד אתה רואה מרחקים, רוחב שטח, בלי להקטין-להגדיל-להקטין-לשאול-הוויי ז מחשב וכו’. 

גם נתקלתי בשנים האחרונות המון בשאלות של חבר’ה שיוצאים לטרקים או מנווטים בטיול ארוך במקומות שלא תמיד יש בהם קליטה: “אבל מה יהיה אם אין קליטה? אם הבטריה נגמרת אני אבוד! למה אין אפליקציה של מפה שיכולה לעבוד במקרים כאלו???” – יש, קוראים לזה מפה מנייר.

והאמת שגם לא בהכרח צריך לקנות אותן. אלא אם מחפשים משהו ספציפי, בהרבה מקומות בעולם אפשר לקבל מפות בחינם. 

• עמיחי13

ככל שהמפה מקיפה אזור גדול יותר כך קנה המידה קטן יותר והמפה מאבדת את האפקטיביות שלה. באירופה אני משתדל לכוון למפות בקנ”מ 1:300000 ומטה (רצוי 1:200000).

הנה מפה מקיפה אבל קנ”מ לא משהו:

https://www.bookdepository.com/USA-East-Marco-Polo-Map-Marco -Polo/9783829767378

או אולי זה:

https://www.bookdepository.com/Michelin-USA-Southeast-Map-58 4-Michelin/9782067175242

• שירליץ
                                        שירליץ נערך לאחרונה על ידי

פעם היו אטלסים – חוברת ספירלה גדולה כזו עם מפות במקטעים שמתחברות אחת לשניה. זה היה הרבה יותר נוח מהמפות הענקיות שקשה לקפל.

היו זמנים... 

• נוסע מתמיד
                                          נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

אטלס ספירלה

יש עד היום וזה באמת מאד נוח.

• shai.

היה לי כזה בטיול הראשון בארה”ב (2008) וזה היה קסום…
                                            היום, מי יודע איפה זה? Smile

אול זה?
                                            https://www.bookdepository.com/AA-Big-Road-Atlas-USA-2017/97 80749578411?ref=pd_detail_1_sims_b_p2p_1

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון