ה פ י ל י פ י נ י ם - סיכום הטיול שלנו
-
גם אני עוד כאן שירה.
הריזורט משגע! !
תמונת השקיעה כמו ציור. איזה צבעים
מחכה גם להונג קונג

-
תודה איריס
שמחה שגם את עוד כאן

מבטיחה לכתוב גם על הונג קונג (למרות שיש לי מעט מאוד מה לתרום בנושא).
-
יום 13- יום אחרון בהחלט
קמים מוקדם מוקדם (אפילו השמש עוד לא יצאה), מתארגנים ויוצאים למזח. הסירה כבר מחכה לנו. מקבלים שוקו חם וטעים, מצלמים תמונות אחרונות בהחלט ויוצאים לדרך.
שטים חזרה לאל נידו. באסה שנגמר.
באל נידו מחכה לנו וואן (מטעם הריזורט) שלוקח אותנו לשדה התעופה (הפיצפון במיוחד) של אל נידו.
מגיעים לשדה התעופה (נראה ממש כמו לובי של מלון), בכניסה יושב איש עם רשימה מודפסת ובה הוא בודק שאכן נמצאים ברשימת הטסים.
אופס, אתם לא ברשימה. אנחנו לא מתרגשים, הרי יש לנו כרטיסים, אומרים לו לבדוק שוב. אחרי כמה בדיקות ללא תוצאה הוא שולח אותנו לדלפק הבידוק הביטחוני והצ׳ק אין. הצוות בודק שוב וכלום, אין כרטיסי טיסה על שמנו. אנחנו פותחים את קלסר ההזמנות שלנו כדי להראות להם את הכרטיסים.
ואז מתגלה- הזמנו כרטיסי טיסה לאותו תאריך בחודש שעבר!
. איזו פשלה! פשוט לא מאמינים איך עשינו דבר כזה (הרי תמיד בודקים כמה פעמים לפני הזמנה). טוב, אין ברירה אלא לרכוש כרטיסים חדשים (מבאס אבל יש לנו טיסה הערב להונג קונג ככה שאין כל כך מקום לפתרונות יצירתיים או גמישות). אלא שאז מתגלה בעיה מס׳ 2- אין על הטיסה מקומות פנויים. מה עושים??? יש לנו טיסה ממנילה להונג קונג הערב! ומחר טיסה מהונג קונג לישראל! אנחנו בבעיה והלחץ חוגג.
to be continued. בינתיים תמונות מהבוקר (כשעוד הכל היה שלו ונטול לחץ
). -
אתם עדיין באל נידו?

-
מה ? מה נשמע ? איך השארת אותנו ככה במתח

-
דניאל
הייתי רוצה

ורד- ממשיכה היום, מבטיחה!

-
לא ברור איך אבל פתאום מודיעים לנו שיש מקום על הטיסה. סוף טוב הכל טוב. לא שואלים יותר מדי שאלות ומכרטסים. מבאס ששילמנו על הטיסה הזו בעצם פעמיים (הטיסה המקורית פלוס מה ששילמנו עכשיו שהיה מן הסתם הרבה יותר יקר) אבל לפחות ניצלנו מהסתבכות של שאר הטיסות הצפויות. אפשר לנשום לרווחה.
באולם ההמתנה לטיסה יש עוגיות מקומיות מיוחדות ותה קר. טועמים ואחרי כמה דקות קוראים לעלות למטוס. כל הנוסעים הולכים רגלית למטוס קטנטן. אנחנו עולים ויושבים במקומות שלנו (מרגישים מזל שבכלל יש בטיסה הזו ״מקומות שלנו״
).המטוס מסודר די מצחיק וזוג מושבים אחד נמצא בכיוון הפוך מהשאר (יושבים עם הגב לכיוון הטיסה). משהו שמעולם לא יצא לי לראות, עוד חוויה לאוסף.
הטיסה עוברת בנעימים ואנחנו מגיעים למנילה.
במנילה משאירים את המזוודות בשמירת חפצים ולוקחים מונית לקניון קרוב לשדה התעופה (במקור התלבטנו אם לצאת לטייל ביום הזה אבל החלטנו שמדובר בסיכון גדול מדי לצאת מהעיר, ובמנילה עצמה לא התחשק לנו לטייל).
הקניון ענק ומערבי לחלוטין (כולל המחירים). שום דבר מיוחד. לפחות הhalo halo מקומי (מדובר בקינוח מקומי, קרח עם חלב מרוכז, שעועית ומיני תוספות מוזרות. דווקא טעים).
לבסוף אנחנו חוזרים במונית לשדה התעופה לטיסה שלנו להונג קונג.
וזהו, מגיע הזמן ואנחנו ממריאים להונג קונג. עוצרים ליום מהמם בהונג קונג והביתה. תם ונשלם

-
לסיכום-
אם לא השתמע מהכתוב עד עכשיו אומר שוב- היה טיול מדהים(!).
מלא בנופים, באנשים, בחוויות מיוחדות ושונות, בצחוק, בחיוכים, במשפחתיות.
מדובר במקום מקסים ממש, שמציע המוווון ומגוון מאוד (מטרק בכפרים ועד שנורקלינג בין האיים).

נהנתי מאוד לכתוב פה בפורום ולקבל תגובות כל- כך תומכות ומתעניינות (וחייבת לציין שחששתי לפני
), תודה שליוויתם אותי. אם יש שאלות אשמח לענות ולעזור.
בהמשך אצרף גם עלויות ורשימת מלונות (נכון לעכשיו הלפטופ עם החומר שבק חיים (כותבת מהנייד)... ברגע שיסודר אוסיף).
מצרפת תמונה מקמפיין התיירות הפיליפיני (מפוזרים שלטים ועלונים כאלה בכל רחבי המדינה), יכולה רק להסכים!- its more fun in the Philippines
!שירה.
-
וואו איזה טיול משגע !!! ממש השראה . אשמח לקבל עלויות זה יעזור לי לתכנון . שוב תודה רבה על הסיכום המושקע . שתזכו להיות בריאים ולטייל מלא !
-
וואו איזה טיול משגע !!! ממש השראה . אשמח לקבל עלויות זה יעזור לי לתכנון . שוב תודה רבה על הסיכום המושקע . שתזכו להיות בריאים ולטייל מלא !
-
מאוד מרשים
התמונות מהממות
הכתיבה בהחלט עושה חשק..
האמת שהפיליפינים לא ממש בצמרת הרשימה שלי, אם בכלל... אבל אחרי שראיתי שהפוסט כבר הרבה זמן רץ בפורום... הייתי חייב לראות במה מדובר, ושמח שקראתי!
המשך מסעות מעניינים.!
-
ורק משהו לגבי הביטחון. בעיקרון רוב האיים של הפיליפינים בסדר. אבל החלק המסוכן הוא לא רק מינדנאו אלא כל האיים סביבו בעיקר בסולטנות סולו. עד מלזיה. מחתרת אבו סייף אכזרית מאוד ומכוונת לתיירים.
-
ורד וגדליהו, תודה

ורד- מבטיחה להוסיף עלויות אבל זה ייקח זמן, הלפטופ עם כל החומר שבק חיים אז אוכל להוסיף את זה רק אחרי שיתוקן.
לגבי ביטחון- אני קראתי ספציפית על מינדנאו. בכל מקרה גם לפי מה שאתה כותב מדובר באיים בדרום המדינה (פשוט נמנעים מלהתקרב אליהם). ממש כמו שיש אזהרת מסע מקו רוחב מסויים בדרום תאילנד ועד מלזיה, ועדיין ברור לכולם שתאילנד מדינה בטוחה. פשוט לא מתקרבים לאיזור המדובר, לא לוקחים סיכון.
לעוד המון טיולים בטוחים ומהנים לכולנו

-
שירה,
וואו!! וואו!
איזה טיול נהדר. ממש עושה חשק לחזור לשם.
היה כייף לטייל אתכם
ושמרתי את הלינק למקרה ש.. -
שירה,
טיול מ-ה-מ-ם!!!

כשסיפרת על הטעות עם הטיסה...החסרתי פעימה
במצב כזה אני הייתי מתעלף במקום 
מזל שסופו של דבר היו מקומות על הטיסה

מקווה שנגיע בקרוב לפיליפינים
שחזק על הכוונת שלנו
והטיול שלכם רק מגביר את החשק 
תודה על השיתוף

רובי
-
שירה-
וואו, איזה טיול!
כל הכבוד על הקור רוח בעיניין הטיסות.
אל נידו והריזורט באמת מעוררים חשק.
-
יורם, רובי ושרון
תודה
, באמת היה טיול מדהים!רובי, סעו! באמת מדהים! ועל הדרך אנחנו נזכה בסיפור טיול משובח מבית היוצר rubit
יורם ושרון, חייבת להודות שכבר פוזלת חזק ליעד הבא- תאילנד בספטמבר(?). אז ישבתי כל השבת לחקור את הנושא וקראתי את סיפורי הטיול של שניכם מתאילנד. היה כיף גדול, תודה לשניכם על כל המידע המפורט! מחזיקה אצבעות שיצא לפועל.
-
הי
עקבתי בעניין אחרי סיפור הטיול שלך. אנחנו מתכננים לעשות טיול דומה בעוד כחודש וחצי. אני מנסה להימנע מלהזמין הכל דרך סוכנים ולכן אשמח לקבל יותר פירוט על המלונות בהם הייתם, הטיסות הפנימיות וגם דברים אחרים שאותם סגרתם מראש .
אני מנסה לשלוח לך הודעה פרטית אבל לא מצליחה משום מה אז אשמח אם תפרסמי כאן או תחזרי אלי בפרטי
-
הבטחתי רשימת מנהלות, מלונות, העברות וכ״ו.
עלויות יבואו בהמשך- המחשב לא עובד וייקח זמן עד שיתוקן (וקשה לי לשחזר פירוט עלויות מהראש
). העברות-
מנילה-> בנאווי: נסענו באוטובוס לילה בחברת coda line, הזמנו מראש דרך האתר שלהם. הנסיעה אורכת כל הלילה(ואל תצפו לשינה טובה מדי...), מגיעים לפנות בוקר לבנאווי. צריך להביא דברים חמים כי המיזוג קר ממש.
קאוויאן-> סבו: הזמנו טיסה (מראש) בחברת cebu pacific. אין טיסה ישירה, עצירה קצרצרה במנילה. חברת לואו קוסט. אחלה חברה!
סבו-> בוהול: שייט, יוצא ממרחק נסיעה קצרה משדה התעופה בסבו. לא הזמנו מראש. הגענו וקנינו כרטיסים. אתר עם פירוט- https://www.bohol.ph/article107.html
סבו-> פוארטו פרינססה: טיסה שהזמנו מראש בחברת air asia. יצאה באיחור של כמה שעות. בדיעבד אחרי החזרה לארץ קראתי עוד סיפורים על החברה שלא אהבתי (למשל אי מוכנות של הדיילות למצבי חירום). בדיעבד הייתי בוחרת חברה אחרת (למרות שהטיסה עצמה למעט האיחור הגדול היתה בסדר גמור).
אל נידו-> מנילה: טיסה שהזמנו מראש בחברת airswift. זו החברה היחידה שטסה מאל נידו (ולכן היא גם יותר יקרה). היתה בסדר גמור (בדיעבד הייתי טסה איתם גם מסבו לאל נידו).
**בנוסף סגרנו מראש נהג+ וואן שיהיה איתנו ליומיים בסבו. סגרנו עם- [email protected]
היה בסדר גמור- נהג נחמד (לא ממש דובר אנגלית אמנם), וואן חדש ונקי, דייק בזמנים לפי מה שקבענו.
**רשימה מטריפ אדוויזור עם המון נהגים וסוכנויות-
מלונות-
את כל המלונות (למעט ההוסטלים בטרק והלילה במואל בואל) סגרנו מראש. דרך בוקינג/ אגודה (בדר״כ אגודה הציע מחיר יותר טוב) או ישירות באתר המלון.
מנילה-
one pacific place hotel and resident
באנו מאוחר בלילה ויצאנו מוקדם בבוקר כך ששימש אותנו רק לשינה. היה בסדר, מספק. לא שום דבר מיוחד להמליץ עליו (הייתי מחפשת מלונות אחרים בדיעבד...).
בנאווי-
לילה ראשון בהוסטל בפולה, לילה שני בהוסטל בבטאד. פירטתי על הלינות הללו בתיאור הטיול, ראו שם

סנטיאגו-
oryza hotel
לנו לילה בסנטיאגו ע״מ לקצר את הנסיעה למחרת לשדה התעופה.
היה נחמד, שום דבר מיוחד. הרגשה של ״מלון עסקים״ - באים, ישנים, הולכים. האמת שבכלל לא היה היצע אז לעומת האפשרויות הייתי מרוצה (וגם מקלחת חמה אחרי שלושה ימי טרק זה פינוק!!). צוות אדיב מאוד, חדרים נקיים. אבל שוב- שום דבר מיוחד.
בוהול- טגבילאראן-
kew hotel
גם כאן היה נחמד, מספק, אבל לא שום חוויה מיוחדת מבחינת המלון. מלון ״רגיל״. בבוהול הייתי ממליצה לחפש מלונות ליד הנהר או בפנגלאו- התרשמתי ששם האווירה אחרת לגמרי מאשר בטגבילאראן שלא מעניינת במיוחד ויכול להיות חוויתי הרבה יותר מבחינת הלינה.
סבו- מואל בואל-
the blue orchid resort
היה מדהים!! הצטערתי שאין לנו עוד זמן. האווירה במלון באמת מדהימה, הבעלים נחמד ורוצה לעזור, האוכל מעולה. החדרים מרגישים קצת ישנים אבל זה חלק מהאווירה במקום, והחוויה הכוללת מהמלון לגמרי(!!!) לגמרי שווה את זה (מחכה לחזור לשם
). אווירה באמת מדהימה. כמו שכתבתי בסיכום הטיול- מין הרגשה של הרמוניה, ש״כל דבר במקומו״. מדהים. רק שימו לב- לקחנו דרך המלון את הטיול שנורקלינג ודווקא מהבחינה הזו ארגון המלון היה פחות מוצלח- ציוד שנירקול ממש לא איכותי וזה מפריע לשנרקל, סירה רועשת מאוד. היה כיף אבל הייתי ממליצה לסגור לא דרך המלון.
פוארטו פרינססה-
hue hotels and resorts puerto princesa managed by HII
מלון מעולה. חדש, יפה ממש ונעים מאוד. ארוחת בוקר טעימה. גם כאן הגענו בלילה ויצאנו על הבוקר (דווקא הצטערתי שאין לנו זמן להינות מהמלון ומהבריכה כי היה נראה ממש טוב).
שימו לב שאם סוגרים הסעה דרך המלון במידה ואתם רוצים וואן פרטי תדגישו להם- אנחנו סגרנו פרטי והופתענו לגלות עוד לא מעט נוסעים איתנו (מה שמסרבל את המסיע מאוד- להעלות להוריד בכל מיני נקודות בדרך).
אל נידו-
matinloc resort
כמה כתבתי על הריזורט הזה... מדהים מדהים מדהים! חוויה יוצאת מהכלל!! ממליצה ממש!
ראו בפירוט הטיול

***באופן כללי הלינות במנילה, סנטיאגו, בוהול היו בהחלט מספקות אבל לא משהו מיוחד. מלון לשים ראש, נקי כמעט תמיד, צוות אדיב. לא משהו שמפנטזת על הפעם הבאה שם אבל כן מספק.
הלינה בפוארטו פרינססה גם היתה ״רגילה״ אבל המלון היה ממש מוצלח ונעים.
הלינה במואל בואל היתה חוויה ואווירה מושלמת (למרות מה שכתבתי על החדרים).
והדובדבן שבקצפת- מטינלוק באל נידו- מדהים!!!!!!!!
מבחינתי מלונות שמחכה לחזור אליהם הם במואל בואל ובאל נידו.
טיולים-
בגדול היתה לי תוכנית עם מה נרצה לעשות בכל יום וסגרנו את רוב הדברים תוך כדי תנועה. דווקא ממליצה חלק לסגור מראש- מוריד את ההתעסקות תוך כדי הטיול. מצד שני זה מאפשר לראות את האפשרויות בשטח ומאפשר גמישות.
-הטרק- מדריך מעולה(!!!) ממש(!!!)- קוראים לו jhef biniahan ,אפשר ליצור קשר בפייסבוק או בטלפון- 09367305044
באמת ממליצה בחום.
-יום טיול בבוהול- סגרנו דרך המלון.
-יום בסבו- צלילה עם כרישים באוסלוב, מפלי אגיניד- סגרנו (עוד מהארץ) עם נהג ליומיים בסבו (צירפתי פרטים למעלה), הכנתי לי מראש רשימת אתרים ואמרנו לו לאן לקחת אותנו.
-יום שנירקול במואל בואל- סגרנו דרך המלון.
-כל ימי הטיול באל נידו- דרך הריזורט (הטיולים יקרים אבל מעולים ומפנקים ממש! עם חשיבה על כל פרט).
מקווה שעזרתי,
במידה ויש פרטים נוספים שהחסרתי תכתבו, בשמחה אוסיף
.