ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות

פורום טיולי משפחות
    7
    18
    4503
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • baty29
      baty29 נערך לאחרונה על ידי

לנסוע עם ילדות ותינוק בן שנה וקצת לקרוז 11 לילות באמצע יוני בנורבגיה לאורכה עד החוג הארקטי כולל 8 ימים של עצירות ברויאל קריביאן או שבעה לילות בתחילת יולי בהולנד אמריקה עם 4 עצירות. האופציה הראשונה מאוד אטרקטיבית מבחינת המסלול אבל בעייתית יותר מבחינת מזג האויר - יותר קר מיולי וחלק מהטיול באזור צפוני יותר ונוסעים עם תינוק.

לרוב העגינות משבע בבוקר עד אחר הצהריים

מצד שני לא כל שנה אעשה טיול לנורבגיה ומזג האויר יכול להיות רע גם ביולי. ואולי בחלק הצפוני הורה אחד  ירד עם הילדות ואחד ישאר עם התינוק או שכולם ירדו ונלביש אותו טוב.

התלבטות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

תמיד כדאי למקד את השאלה בכותרת.

כי התלבטויות יש לכולם -כל יום וכל שעה.laugh

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

השאלה היא האם בטיול יקר אתם רוצים לכופף הכל – לקחת טיול פחות אטרקטיבי, שכל הורה יוותר על חצי מהעצירות (העיקר של הטיול) בשביל להיות בייביסיטר בחדר וכו’ – לכופף הכל בשביל תינוק על חשבון כל שאר בני המשפחה. 

אישית, ההעדפות שלי היו בראש ובראשונה או למצוא פתרון לתינוק בארץ כדי שלא יצטרף לטיול, או לדחות את הטיול לגיל בוגר יותר אם כל ההתנהלות כרוכה בחשש כה רב עבורכם, או פשוט להפנים שאם הוצאתם כל כך הרבה כסף על טיול שכזה אז זה לא סיפור גם להשקיע בביגוד חורף טוב לתינוק וכך לטייל איתו כרגיל, ללא שום פשרות. הרי אמהות נורבגיות לגמרי מטיילות עם התינוקות שלהן בעגלה בחוץ. זה עניין של לבוש. 

• לימור ועופר
            לימור ועופר נערך לאחרונה על ידי

הקרוז 11 ימים לנורבגיה הוא מדהים ולא זול , לכן לא הייתי מתפשרת מבחינת תאריך ויוצאת רק באוגוסט !

גם ביולי קר, באוגוסט נעים , כמו אפריל בארץ ועדיין יכול לרדת גשם , הימים ארוכים ומוארים וממש מושלם. 

• משפחה בהכנה לטיול
              משפחה בהכנה לטיול נערך לאחרונה על ידי

באופו כללי הייתי מתלבטת אם שייט כזה בכלל מתאים עם ילדים בגילאים צעירים ולא רק לתינוק

• baty29

כמובן שנשקיע בביגוד.

עם הגדולה יותר הייתי כבר באלפים בשוויץ בחורף במינוס 10 מעלות ביום.

מבחינתי מדובר ב 8 ימי עצירות רק יומיים בעייתיים שהן ממש בצפון נורבגיה בתחום המעגל הארקטי. בשאר המקומות נראה בערך 15-18 מעלות שזה די סביר.

אוגוסט אומנם היה באמצע אוגוסט אבל נורבגים בטריפאדוויזר יעצו לי שלא כי אמצע אוגוסט כבר די חורף ויוני או יולי עדיפים 

מבחינת אור החל מסוף מאי יש אור גם בלילה עד תחילת אוגוסט.

אני מתלבט בעיקר בגלל התינוק. אין לי ספק שעם ביגוד מתאים הבנות יכולות בכיף להסתובב.

• keves160

גם בצפון נורבגיה בתאריכים הללו זה לא מתקרב למינוס 10. זה לא כזה נורא. אני עברתי את החוג הארקטי בהרבה בסוף יוני ותחילת יולי (לאיים מצפון לנורבגיה), ונדמה לי שבכלל לא ירד למינוס. היה קר, אבל בשביל זה חייבים לבוש טוב, והכוונה לבאמת טוב ואיכותי כשמדובר על תינוק. 

וכמו שאמרתי, אם זה חשש כזה גדול עבורכם, אולי עדיף לשקול לדחות לגיל בוגר יותר או לצאת בלי התינוק. בעיניי אם מוציאים כסף על קרוז כזה, לא עושים בו פשרות על העצירות. 

• baty29

אולי אני טועה אבל אני כן בונה על חצי ההנאה מהנוף מהקרוז עצמו. נניח בפלאם או בפיורד גיירגנר יש מה לראות מחוץ לספינה אבל בחלק מהמקומות  זה עיירות/ערים שלא ממש שונות אוחי ממקומות אחרים באירופה. יש לי איזו הנחה שאני אראה פיורדים, ומפלים ובעלי חיים גם מהשייט עצמו.בשביל רק לרדת מהאוניה כנראה שלא הייתי לוקח את השייט

• ronitzaw
                      ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

מזג האויר זה לחלוטין ענין של מזל. אנחנו היינו לפני כמה שנים טובות בנורווגיה בסוף יולי והטמפרטורה הממוצעת היתה 28 (!) מעלות רוב הטיול. לא היינו ערוכים לכך אבל מהכיוון השני (הבאנו בעיקר בגדי חורף). 

אני לא בטוחה שטיול מהסוג הזה בכלל מתאים לתינוק (ולא ציינת בנות כמה הילדות הגדולות). עד כמה אתם מנוסים בטיולים עם הילדים? איפה כבר טיילתם איתם? אני באופן אישי הייתי מחכה לטיול כזה שהילדים יהיו יותר גדולים.

• baty29

הילדות יהיו בנות תשע וחמש. טיילנו איתן בהולנד ועם הגדולה גם בשוויץ ואוסטריה בקיץ וגם בחורף.

טיילנו בקיץ כבר עם תינוקת בת חצי שנה בברלין בקיץ.

זה המסלול:

יום אחד - קופנהגן

יום שני - שייט

יום שלישי - Geiranger

יום רביעי - שייט בחוג הארקטי 

יום חמישי - Tromso

יום שישי -   honningsvag

יום שביעי - שייט

יום שמיני - alesund

יום תשיעי - flam

יום עשירי - ברגן

יום אחד עשר - שייט

יום שנים עשר - קופנהגן

ירידה  מהאוניה לפעמים שבע עד ארבע בערך ולפעמים עשר עד שש.

הסיפור הוא שתכננתי טיול לאיסלנד לבד בפרטי פרטים ועקב פציעה הטיול התבטל ושנה לא נסעתי.

חשבתי מקום שאוכל לראות נופים בלי להתאמץ בהליכה ובלי שהילדות יסבלו שעות ברכב. כל המשפחה רוצה לבוא גם. בינתיים נולד תינוק.

שוויץ אוסטריה ובוואריה חרשתי וחיפשתי טבע שלא נופל מהם  ואז חשבתי שאולי קרוז לנורבגיה יספק את כל הדרישות. בונה על נופים יפים מהספינה וגם קצת טיולים כשיורדים. מעין םשרה. נושא הקור והתינוק זה הדבר היחידי שמעורר חששות בפרט שלעיתים הספינה עוגנת בשבע בבוקר. אין לי בעיה לקנות לבוש מתאים לתינוק אם יש כזה שמספק.

• keves160

היות ואני גם מהטיפוסים שאוהבים טיולי טבע, בעיניי קרוז כזה בספינה גדולה ממש לא מספק את הסחורה. לטעם האישי שלי זה מלון ענק צף, וגם כשרואים ממנו נוף שרוצים לבקר בו אתה לכוד בפנים עם אלפי אנשים עד שיעגנו וגם אז יושבים לך עם סטופר כי עליך לחזור לפני שהספינה ממשיכה הלאה. זה לא באמת תחליף לטיול טבע, מה גם שלפיורדים צרים יותר לא תמיד יש יכולת להיכנס עם ספינה גדולה, ולמעשה זה יותר עבור אנשים שנהנים מחוויית הקרוז עצמה – מסעדות, בילוי בספינה וכו’, ומבחינתם השהייה בספינה עצמה היא העיקר. 

ברור לי שיש אנשים שמתים על צורת הטיול הזו, אבל אני לא מהם… 

• baty29

נכון אבל הבחירה היא בין זה לבין כלום.

האלטרנטיבה זה לדחות בכמה שנים.

ברור לי שאני לא אראה חצי מנורבגיה ולא אמצה את הטיול בטח לא עם תינוק. השאלה האם אני אראה כן נופים מהממים שלא ראיתי עד כה בשוויץ וגרמניה מהספינה ואראה משהו גם כשארד או שאראה סתם ים או נןף שיש בכל מקום מהקרוז.

האם בגלל שאני לוקח איתי תינוק תהיה חצי הנאה כי חלק מהדברים המיוחדים לנורבגיה כן אראה או שבעצם אפספס את הכל וסתם אזרוק כסף.

ברור לי שיש פה סוג של התפשרות.

לא יודע אם עוד כמה שנים אסע או אוכל לנסועהאו לא.

ברור לי שאני לא נוסע בשביל הפינוקים בספינה עצמה. כן בשביל הנופים גם אם לא אראה הכל. זאת ההתלבטות בעצם

• יונית

מצטערת לחרב לך את החלומות.

המשמעות של קרוז זה בית מלון צף.

אם זו המטרה? אז אפשר גם באגן הים התיכון.

אם המטרה לראות את נורווגיה- אז הקרוז לא בדיוק מספק את הסחורה .כלומר “לראות” כן , מהספינה.

אני מתקשה להבין למה בגיל כזה צעיר (של התינוק) וילדות בגיל(?) צעיר- צריך לרבע את העיגול ולהגיע דווקא ליעד זה?

האם הילדות יאהבו את השהייה הממושכת בקרוז? (אתם מכירים אותן ואת הסבלנות שלהן).

זה גם אומר שמבוגר אחד כל הזמן צמוד אליהן.

יש עוד טריליון יעדים פחות מסורבלים ומאפשרים טיול עם תינוק, עם שירותי לינה, בריאות ויכולת לטייל בטבע – גם במסלולים קצרים בגלל האבא ובגלל התינוק.

לחלופין בכלל ללכת על כוון אחר של טיול- משהו יותר נופשוני, אולי כפר נופש עם פעילויות.

• baty29

תודה. אעשה חשיבה מחדש.

לגבי נופש מעולם לא הבנתי אנשים שנוסעים לכפר נופש. גלידה ובריכה ופעילויות יש גם ליד הבית בפחות מאמץ 

• keves160

אמרת שאתם לא אוהבים כפר נופש – קרוז זה בדיוק זה, רק שבניגוד לכפר נופש הוא נראה פחות כמו כפר ויותר כמו מלון דירות עצום, ושכשנמאס לא בדיוק אפשר לקפוץ החוצה מתי שבא לכם. 

לפי מה שאתה אומר, כדאי לדעתי לוותר על כל העסק. קרוז כזה לא נועד לראות את נורבגיה, הוא נועד בשביל מי שרוצה להיות בקרוז. הנופים הם די משניים. גם ספינות כאלו לא יכולות באמת לעגון במקומות הקטנים והיותר מיוחדים. אתם הולכים לשלם הרבה כסף בשביל משהו שלפי הדברים שלך בכלל לא מתאים לכם ולא מספק תחליף מתאים לטיול שפספסתם או קרוב לספק את מה שאתם רוצים לחוות. 

• keves160

ואני אגיד עוד משהו לגבי “לא יודע אם עוד כמה שנים אסע או אוכל לנסועהאו לא”: אף אחד לא יודע. גם אדם בן 20 יכול מחר למות בתאונת דרכים ליד הבית. זו עדיין לא סיבה לשלם ביוקר על טיול שלא מתאים לך ושאולי ייגמר בתחושת החמצה רק בגלל הפחד מהעתיד שלא תספיקו לסמן V – כי אולי כן בעוד שנתיים, ארבע, שבע שנים תוכלו לבצע את הטיול האולטימטיבי עבורכם בנורבגיה, רק שכבר הייתם, וביוקר. 

• יונית

אם כפר נופש אינו מודל של חופשה עבורכם---אז אולי גם קרוז לא מתאים בהיבטיו השונים.

מציעה כי תעשו חשיבה מחודשת על הצרכים.

• keler1
                                        keler1 נערך לאחרונה על ידי

כמי שבלתה חלקים ניכרים מילדותה באניות אם כי לא נוסעים ויכול להיות ששם החויה שונה הפלגה היא לא תמיד עניין נעים לילדים.

ועוד, הייתי מבררת לפרטי פרטים מה קורה עם ההיבט הבטיחותי לילדים ושזה שיט מותאם למשפחות.

האם הבנות תוכלנה להסתובב בעצמאות יחסית? זה כלי ששט במים,  האם תוכלנה לשוטט בסיפונים?גרמי מדרגות רבים , דלתות כבדות וגם הרבה אנשים זרים. מה גודל תא הלינה? חלונות סבירים?

אם תמצאו את עצמכם רצים אחריהן כל היום ודואגים לא תהנו.

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון