לינה בפארקים
-
היי לכולם,
בעלי ואני מתכננים לעשות טיול בפארקים במערב ארה”ב (סאקויה, יוסמיטי, ברייס, גראנד וציון) בין ה-8-18/10/2018.
האם עפ”י נסיונכם צריך להזמין בתקופה זו של השנה מקומות לינה מראש?
תודה מראש לעונים.
-
היי,
אומנם אני לא בקיאה בנושא של הזמנת מקומות לינה
אבל אולי אוכל לעזור לחדד את השאלה שלך כך שאחרים יוכלו לענות יותר בקלות:
איזה מקומות לינה אתם צריכים?
בכמה אנשים מדובר? (משתמע ש-2 ?)
איפה בפארקים אתם רוצים לישון? בחלק מהפארקים יש מקומות לינה (לודג׳ים ואפילו מלונות) ממש בתוך הפארק. לעיתים קרובות הם יקרים משמעותית מהאפשרויות שאינן בתחומי הפארק, אבל נותנים ערך מוסף של קירבה לטבע ונוחות. אם מדובר בטיול קצר (כמו במקרה שלכם) זה יכול להיות מאוד שווה את המחיר.
מקומות בתוך הפארקים לרוב צריך להזמין מראש.
כמו כן – יתכן ומקומות הלינה שדרושים לכם הם בכלל לא בפארקים עצמם, אלא במקומות בין לבין.
קשה לתת תשובה כוללת לנושא הזה.
אני יכולה לספר מההתרשמות שלי:
הייתי בחלק מהאיזורים האלה באוקטובר האחרון (לינה בקמפינג)
בסקויה למשל הפארק עצמו היה די מלא באנשים. וגם בגיחה הקטנה שלנו לברייס (להשלמות בלבד) היו די הרבה אנשים.
אני חושבת שכמעט תמיד אפשר למצוא מקום לינה גם בלי הזמנות מראש – פשוט אולי הוא יהיה רחוק יותר ממה שהייתם רוצים, או יספק תנאים פחות טובים.
כשטיילתי באיזורים האלה לא בטיול קמפינג לא הזמנתי מקומות לינה, אבל הספקנו במוטלים מאוווווד פשוטים (ולפעמים, מה לעשות, לא הכי נעימים) וזה היה מחיר שממש היינו מוכנים לשלם.
** מוסיפה בעריכה – אם אפשר למצוא זמן גם לקינגס קניון, אני ממליצה מאוד! מקום חמוד ומקסים. דומה בדברים מסוימים ליוסמיטי אבל יותר רגוע מבחינת אנשים. והנסיעה לשם מטריפה (וגם קצת מפחידה, בעיני לפחות)
בכל מקרה בטוחה שתהנו מאד!
-
תודה על התשובה המושקעת.
אכן, נהיה 2 בטיול.
ננחת בלוס אנג’לס (מגיעים עם שחר עם טיסת אל על) ונסע עד לפארק הסאקויה. ננצל את היום הראשון ל”נחיתה” והתארגנות ואת הלילה הראשון הזמנתי ב- Three Rivers שזה קרוב לפארק. למחרת, התוכנית היא לטייל בפארק הסאקויה וללון את הלילה ביוסמיטי (המלצות למקומות לינה יתקבלו בברכה).
ליוסמיטי ייעדתי יומיים עד יומיים וחצי, הווה אומר לישון בפארק 2 לילות. האם שם להערכתך עמוס באוקטובר?
לאחר היוסמיטי אנו מתכוונים לנסוע מזרחה לכיוון ה- Zion Park, Brice Canyon, Page (כולל Antilop canyon ו- Lake Powell), גראנד קניון ולקינוח לאס וגאס (בתכנון 2 לילות לוגאס).
לפי מה שראיתי, יש עיירות קטנות עם מוטלים בכניסות לפארקים. כיוון שאנחנו מעדיפים לזרום, אני חוששת לעשות הזמנות מראש כי אני לא ממש יודעת כמה נרצה להישאר בכל פארק ולכן שאלתי את השאלה…
כמו כן, אשמח לשמוע מדעת בעלי הנסיון בפורום – מתי הכי טוב (באיזו שעה?) לסייר ב Antilop Canyon באוקטובר (יותר נכון אמצע אוקטובר)?
-
לגבי הסקויה – אנחנו היינו בלודג’ שנמצא בתוך הפארק. הלודג’ הזה מדהים וממש מומלץ. הלודג’ יושב ממש על אגם פרטי יפה. מחיר הלינה כולל גם ארוחת ערב ביום ההגעה, ארוחת בוקר למחרת וארוחת צהריים ארוזה שתיקחו איתכם.
כתבתי טיפ על המקום באתר.
אם יש אפשרות, מומלץ להוסיף זמן לפארק קניון קינגס, וגם לבקר בסדונה. לדעתי אזור סדונה הרבה יותר יפה מפארק ציון.
-
תודה עמיחי.
איך אני מגיעה לטיפ על הלינה בפארק הסאקויה? (נשמע ממש מענין) אני חדשה בפורום

אם יש לך המלצות על מקומות לינה נוספים בפארקים שהזכרתי ו/או שהמלצת, אשמח לשיתופך.
-
הנה כאן
-
היי
בכיף

נזכרתי שהייתי ביוסמיטי באוקטובר לפני שנתיים וחצי (לינה בקמפינג)
היינו בתחילת אוקטובר לדעתי (לא זוכרת בדיוק).
היה מאוד עמוס. בקמפינג בקושי בקושי מצאנו מקום (רק לילה אחד מתוך שלושה הצלחנו למצוא בתוך הפארק, שניים מחוץ לפארק)
המסלולים היו עמוסים באנשים, העמק היה עמוס, החניות בעמק ובמסעדות בו היו עמוסות – מכל זה אני מסיקה שכנראה גם מקומות הלינה היו עמוסים.
כמובן שאין זה מעיד בהכרח על המצב תמיד, אבל כך היה בימים שהיינו שם.
אם אתם רוצים לישון ביוסמיטי בתוך הפארק ממש – אין ספק שכדאי להזמין מראש.
אם אתם רוצים/מוכנים לישון מחוץ לפארק, גם במרחק נסיעה של עד שעה – אולי אפשר לא להזמין מראש.
באותו טיול גם היינו באיזור ברייס וציון ושם ישנו במוטלים בעיירות הקטנות שאת מתייחסת אליהן. ההתרשמות שלנו הייתה שדי עמוס, ולא הזמנו שום מקום מראש אבל כן דאגנו להגיע לעיירה בבוקר יחסית, למצוא מוטל שיש בו מקום ללילה הזה ואז ללכת לפארק. זה גרם לקצת הלוך ושוב כזה אבל מכיוון שלא היה המון מבחר לא רצינו להגיע בלילה אחרי ביקור בפארק (אנחנו מתחילים את הימים שלנו מאוחר ומסיימים אותם מאוחר) ולהתקע. אם אפשרי – באופן כללי אני ממליצה למצוא מוטל ואז לטייל. (אם במקרה זה אחרי שעת הצ׳ק אין או שלמקום יש חדר פנוי ונקי, אז אפשר כבר לשים שם את המזוודות שלפעמים זה יותר נחמד מאשר להסתובב איתן באוטו. למרות שגם זה בסדר...)
שימי לב שהנסיעה מיוסמיטי לאיזור הקניונים היא לפחות יום שלם (לדעתי יותר)
אז צריך לראות אם יש לך זמן לכל מה שאת רוצה להספיק.
אם אני מבינה נכון:
1 – נחיתה
2 – סקויה
3 – יוסמיטי
4 – יוסמיטי
5 – יוסמיטי + התחלת נסיעה
6 – נסיעה
7-??
8-??
9-וגאס
10-וגאס
11- חזרה לל.א. וטיסה הביתה?? (מאיפה אתם חוזרים והאם זה יום שניתן לעשות בו משהו?)
בימים 7, 8 את רוצה להספיק את ציון, ברייס, אנטילופ, פאוול והגרנד קניון.
אומנם מהמקומות האלה הייתי רק בציון וברייס, אבל זה נראה לי צפוף מדי.
איזה כיף יהיה לכם! מלא יפה בעיניים.