ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון ראשו

פורום צפון אמריקה
    3
    3
    986
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Niv3277102
      Niv3277102 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם , 

אנחנו זוג שמתכננים טיול לארה”ב בחודש ספטמבר,החישוב 35 יום פלוס מינוס כולל הטיסות וכו’ כך שיתאפשר לנו 30 יום נטו של טיול

שנינו בני 24 ( נכללים בהגדרה של נהג צעיר בארה”ב- אני מתכנן לשלב נהיגה איפה שמומלץ לטייל עם רכב)

זאת תהיה הפעם הראשונה שלנו בארה”ב וכרגע אני בעיקר משוטט בפייסבוק וכאן בפורום בניסיון להבין מאיפה להתחיל.

ישנם כמה יעדים שאני כבר יודע שאנחנו רוצים לבקר בהם , מדובר ביעדים הקלאסיים לטיול ראשון, אשמח לדעתכם כמה זמן מומלץ לשהות בכל יעד.

מערב ארה”ב:

סן פרנסיסקו

לוס אנגלס

וגאס

מזרח ארה”ב:

ניו יורק

מיאמי

אופציה לבטן גב או בהוואי או קרוב לקריביים(מה מומלץ יותר?)

כרגע הכל כללי ואני לא מתמקד במה לעשות בכל יעד.

אשמח לעזרתכם בתכנון וחילוק נכון של הטיול.

בינתיים אני נוגע ומתעסק בתכנון ראשוני של החלק המערבי בטיול

אני יודע שאנחנו רוצים להתחיל במערב ארה”ב אבל מתקשה להבין איפה כדאי לנחות. מהמפות של גוגל נראה כי נכון להתחיל בסן פרנסיסקו ולהתחיל “לרדת” ברכב את כביש מספר 1 ללוס אנגלס ומשם לוגאס (נכון לעשות הכל ברכב? או לשלב גם טיסת פנים)

אני מתלבט האם לשלב ביקור בפארק יוסטמיטי, בגדול אנחנו לא כ”כ חובבי טבע ולכן אני מתלבט אם כדאי , במידה וכן, איך אפשר לשלב את זה במסלול שפירטתי מעלה?

בהנחה שאני מקדיש שבועיים לחלק המערבי ושבועיים לחלק המזרחי האם מדובר במספיק זמן?

מעוניין לאורך כל הטיול להנות מאטרקציות מקומיות ולקחת בחשבון בכל יעד יום אחד לפחות של טיולים ספונטניים, הכוונה היא להנות ולחוות בלי לחץ והידבקות ללוז מטורף וגדוש באטרקציות גם במחיר של וויתור על יעדים שונים.

אשמח לעזרתכם בחילוק ראשוני של הטיול .

תודה רבה לעוזרים!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr נערך לאחרונה על ידי

קודם כל אני רוצה לציין שמיאמי היא לא יעד קלאסי לטיול ראשון, היא לא אחת מהערים המעניינות ביותר, היא אולי יכולה להתאים לכם ל”בטן גב”, אישית הייתי בוחרת אחת מהאופציות הרבות האחרות (בוסטון, וושינגטון, ניאגרה?). טיסה להוואי יקרה מאוד ולדעתי חבל להוציא כזה סכום אם לא מתכננים ממש לטייל שם, יש שם לא מעט דברים לראות. לקריביים תוכלו לטוס במחיר סביר וזה יכול להיות נחמד. אנחנו היינו עשרה ימים באזור קנקון, יעד ממש כיפי (מוזמנים לקרוא את הבלוג שלי על הטיול הזה). בקשר לבנית המסלול במערב – למרות שאני טיילת ותיקה ומנוסה אני נוהגת להעזר בספרי “מסלולים” של נטע דגני, היא מציעה מסלולי טיול לפי חלוקה לימים, כמובן שאני מוסיפה/מורידה לפי מה שמתאים לי, אבל זה בסיס מצוין לתכנון. 

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

בסן פרנסיסקו הייתי משהו כמו 4 ימים ואני חושב שזה היה ממצה ( בניגוד אליכם אני לא חובב ערים). לוס אנגלס ביום אחד עשיתי את שדירת הכוכבים, התיאטרון הסיני וכ'ו. לא ממש אהבתי אותה. אם אתם עושים גם פארקים שעשועים - אתם צריכים להכניס את זה בחישוב הימים.

החיבור בכביש אחד מצריך במינימום לפחות לילה אחד בדרך.

וגאס זה או שאוהבים או שלא, וגם אם מתכננים על הופעות או לא... אני מהלא אוהבים... אבל אם תסתכל אחורה בפורום תמצא כנראה שהרוב אוהבים ו- 4 ימים יהיו משהו כמו זמן סביר... מפה לשם עם פארקים שעשועים... יש מצב שכבר מלאת שבועיים פלוס ונחתתם או בסן פרנסיסקו או בוגאס.

ניו יורק זה גם כמה ימים לפחות,  מניח שבין 4-7 יהיה בהסכמת הרוב. מסכים עם ההערה הקודמת שמיאמי לא ממש  יעד מסקרן.. מאחר ונשארים עם כשבוע ואולי קצת יותר- החוף הקריבי של מכסיקו יוכל לתת מענה לזמן החוף...

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון