אשמח להערות/הארות למסלול
-
מדובר על ספטמבר 2018 (החגים) – סה”כ 3 שבועות – זוג
טיסה ללוס אנגלס
4 לילות לוס אנגלס
2 לילות מואב/גראנד קניון
1 לילה ציון
3 לילות לאס ואגס
2 לילות עמק המוות/פארק סקויה
2 לילות יוסמיטי
3 לילות כרמל/מונטריי/טיול יום לסן פרנסיסקו
חזרה ללוס אנג’לס דרך כביש 1 + 1 לילה בדרך (סן לואיס)
טיסת לילה לניו יורק
4 לילות בניו-יורק
חזרה לישראל
-
את מואב כדאי להוציא מהתוכנית. רחוקה מדי. יקח לכם יום שלם לנהוג לגרנד קניון שזה הלילה הראשון והיום השני לטייל... עוד חלק ניכר מהיום אחרי לנהוג לציון... ככה שסביר שלא תעשו בה הרבה ביום הראשון ויותר ביום השני שבמהלכו תסעו ללינה לוגאס... לא נראה לי שתוכלו לדחוס שם יותר.
-
כדאי לכתוב כל יום איפה תהיו ובאיזה יהיו המעברים ממקום למקום שלוקחים לפעמים חצי יום או יותר.
לדעתי חסר לכם זמן בסן פרנסיסקו שהייתי מקדישה לה בכיף שלושה ימים ואפילו יותר. מה אתם מתכננים בארבעה ימים בל.א. ? אני הייתי מקצצת שם.
אחרי יוסמיטי הייתי ממשיכה לס.פ. ואת מונטריי וכרמל עושה בדרך מס.פ. לל.א, הן נמצאות על כביש 1 ומהוות בד”כ חלק מהטיול בו.
-
לסאן פרנסיסקו ראוי להקדיש 2-3 ימים משלה. טיול יום ממונטריי זה לא הכי הגיוני (שעתיים נסיעה לכל כיוון).
-
מואב היא בדרך לגראנד קניוןואז בגרנאד קניון יש 2 לינות ורק ביום השלישי יוצאים לציון..
לילה בציון ואז יציאה לוגאס
עדיין נראה לך שדחסנו יותר מדיי?
-
ל.א. אין ברירהבגלל ביקור משפחתי…
3 לילות באיזור מונטריי כי לקחנו בחשבון טיול חד יומי לסן פרנסיסקו.
לא רצינו להיכנס עם רכב לס.פ ולכן חשבנו להשאיר את הרכב במונטריי.
אפשרי גם את הלילה שלפני הטיול לס.פ לעשות קרוב יותר לס.פ. לא?
-
המטרה שלנו לא להיכנס לס.פ עם רכבהאם יותר נכון יהיה לילה אחד קרוב יותר לס.פ במקום באיזור מונטריי?
-
למה לא להיכנס לסן פרנסיסקו עם רכב? אחת החוויות הכי כיפיות של הטיול זו הנסיעה בכבישים בגבעות התלולות של סן פרנסיסקו.
-
אין שום בעיה להכנס עם רכב לסאן פרנסיסקו. אנחנו עושים את זה לפחות פעם בחודש. משאירים את הרכב בתחנת רכבת רק באירועים מיוחדים (ברמה של מצעד הגאווה).
עדיין חושבת שחצי יום בסאן פרנסיסקו זה ממש מעט מדי. הייתי לוקחת לפחות לילה אחד בעיר.
-
מואב בדרך לאן?? מואב היא בסיס מצוין לטיול בפארק ארצ’ס המרהיב (יותר מרהיב מגרנד קניון...) ולפארק קניונלנדס. אם אתם כבר שם, שווה להקדיש למקום שלושה לילות (שני ימים מלאים או במינימום יום וחצי).
-
מואב לא קשורה לכאן, מניחה שזו טעות…
לגבי ההמשך:
יום נסיעה לגרנד קניון, אפשר דרך הובר דאם ולייק מיד. בגרנד קניון עצמו תטיילו למחרת רק.
ממליצה, אם ממילא מתוכננים להגיע לציון, להמשיך לקראת סוף היום הזה ללינה בפייג'- לייק פאוול, ולשהות שם למחרת. אז אלה כבר היו שני הלילות שכתבת בגרנד קניון.
מכאן אני ממליצה להמשיך קודם כל לברייס לפני ציון, מה שדורש להוסיף לילה לכל הקטע הזה (זה יתקזז בהמשך), כי תטיילו יום אחד בברייס ויום אחד בציון. בסוף היום של ציון אפשר להמשיך בנסיעה עד ווגאס.
בדרך מווגאס ליוסמיטי הייתי עושה בכל מקרה רק לילה אחד ולא שניים כפי שתכננת, אז הנה התקזזנו.
בעמק המוות לא הייתי. סקויה נחמד, אבל גם ביוסמיטי יש יער סקויות, שנקרא מריפוסה.
לגבי סן פרנסיסקו- זה לא הגיוני להקדיש לה יום טיול שיוצא מאזור כרמל מונטריי וחזרה...אם רוצים סן פרנסיסקו, אז ההגיון הוא לנסוע אליה קודם, לפני כרמל מונטריי, ולהקדיש לה לפחות יומיים מלאים של טיול (שאפשר להוריד אחד מווגאס ואחד ממונטריי כרמל)
-
לאחר מחשבה נוספת שינוי מסלולרוצים קצת רגוע יותר והורדנו את הפארקים במזרח וזה המסלול המסתמן. מה דעתכם?
(יש לילה נוסף שהשארנו גמיש כרגע עד לסגירה סופית)
4 לילות לוס אנגלס
3 לילות ואגס
1 לילה לי וינינג ( בדרך ליוסימיטי)
1 לילה יוסימיטי
3 לילות סן פרנסיסקו
2 לילות כרמל-מונטריי
טיסת לילה לניו יורק
4 לילות ניו יורק
-
זה נשמע הרבה יותר הגיוני.
אולי הייתי מחליפה בין מונטריי וסאן פרנסיסקו, בהנחה שהטיסה לניו יורק היא מסאן פרנסיסקו. זה גם מאפשר להחזיר את הרכב אם אתם חוששים מהנהיגה בעיר.
עכשיו הייתי כותבת את המסלול בימים כולל זמני נסיעות נדיבים כדי לראות כמה זמן טיול תכלס יש לכם בכל מקום.
-
לא, אני חושב שזה ישים. אתם אחרי הג'ט לג כי העברתם אותו בשהייה בלוס אנג'לס.. יש יום נהיגה ארוך, אם אתם מתחלקים או שיש נהג שאוהב לנהוג הרבה ( אני לא מאלו אבל מכיר כאלו שנוהגים 10 שעות ביום בלי בעיה).. ורק תקחו בחשבון שביום ההגעה לוגאס תרצו עוד בבוקר להספיק עוד בציון.. וגם זה אפשרי.. ממילא וגאס ערה בעיקר בלילה... וזה 3.5 שעות מציון…
תהנו!
-
המסלול נראה סביר הרבה יותר..
כמה הערות נקודתיות
1. לינה ביוסמיטי צריך להזמין הרבה זמן מראש.. במיוחד בvalley. יכול להיות שכבר כעת זה מאוחר מדי ולא תמצאו לינה בוואלי עצמו ותצטרכו לישון בכניסה לפארק (למשל mariposa, oakhurst)/ זה לא נורא!
2. יש לכם מעט זמן יחסית באחת השמורות היפות בעולם – יוסמיטי.
נסו לצאת מוקדם מלאס וגאס לכיוון יוסמיטי ואז תרוויחו כמה שעות יפות באיזור הכניסה המזרחית של הפארק.
ביום השני תעשו אתרים בדרך לצד השני של הפארק. וביום השלישי תוסיפו עוד כמה שעות ב mariposa gorve – שמורת הסקויות המרשימה שעתידה כבר להיפתח עד אז. ורק אז סעו לסן פרנסיסקו. אם זמנכם יהיה קצר – ניתן לראות סקויות גם בפארק muir woods שסמוך לסן פרנסיסקו.
3. נתתם זמן רב ללוס אנג’לס. בעיני 4 ימים לעיר הזו זה הרבה מדי. אם זה אילוץ – אפשר לבלות יום טיול יפה בסן דייגו. אם זה לא אילוץ בקלות אפשר להוריד משם יום אחד ולהעביר למקום אחר בטיול . מתאימים “לקליטת” היום הזה הם ניו יורק או יוסמיטי.
-
מואב יכולה להיות נקודה בדרך לגרנד קניון לו הייתם יוצאים מדנבר, למשל.
במסלול שלכם, מואב נמצאת הרחק בצפון מזרח והיא לא בדרך שלכם בכלל. כנראה שהתכוונתם לישוב אחר.