עדיין מחפשים מסלול מעניין....
-
לא יודעת למה, אבל בעלי קצת מתנגד לתאילנד…
אנחנו לא רוצים בטן גב, אלא טיולים.
יש שם מקומות טובים לכוכב? שהם לא בטן גב?
לא מכירה שם כלום

סינגפור דווקא חשבנו, אבל רק בשילוב עם משהו אחר (הבנתי שזה לא לחודש)
-
נכון שחודש חבל “לבזבז” על אירופה. אבל טיסה ארוכה עם ילדים זה גם לא עונג גדול.
ואם בכ”ז מה לגבי קנדה
-
מי כמונו יודע לגבי טיסה ארוכה עם קטנטנים…

טסנו איתם לפני שנתיים ולפני שנה לארה”ב מערב…
תוסיפי לזה ג’ט לג כפול ובכלל חגיגה…
כאילו נראה לי שקנדה ענקית… איפה היית ממליצה לעשות 3-4- טיולי כוכב?
מודה שלא בדקתי, אבל אולי באמת שווה לבדוק..
-
ברוקיז הקנדיים הייתם? אלסקה?...
-
את הרוקיז ואלסקה הייתי שומרת כשהילדים יגדלו.
לדעתי מתאים צפון מזרח ארה”ב והחוף האטלנטי של קנדה. 4 כוכבים – מיין ופארק אכדיה, קוויבק סיטי, חצי האי גספה, מונטריאול (עם אפשרות לטיולי יום לפארק אומגה ולמונטרבלנט)
יכול להיות מאד מוצלח בעונה הזאת. גוון של ערים וטבע, כולל ים, הרים, שייט לוויתנים ועוד.
בדיוק יש כמה אשכולות בפורום צפון אמריקה לאיזור הזה. -
לדעתי זה לא “בזבוז”. אם כבר, בעיניי זה יותר בזבוז לנסוע עם ילדים כה קטנים ליעד מאוד מרוחק ויקר, להתמודד עם טיסה ארוכה וג’ט לג עם קטנטנים זה לא תענוג, יותר מדי פשרות, וממילא הקטנים לא יזכרו הרבה מהחוויה.
גם באירופה אפשר לעשות טיולים נהדרים ומיוחדים כשיש זמן, וגם לחוות יותר לעומק, באיזי.
-
ברוקיז היינו באמריקאיים ולא בקנדים
אלסקה דווקא ביררנו אב ל זה מרחקים גדולים שם לנסיעה עם קטנטנים.
את קנדה אנחנו שוקלים..
לגבי קנדה – היינו בניאגרה פולס וגם בונקובר וויקטוריה, וקצת בגליישר (בגיחות מארה”ב).
בצפון מזרח ארה”ב גם היינו

שייט ליוויתנים לא נראה לי מתאים לא לי
ולא לבני 3.אני אכנס לפורום צפון אמריקה וקרא שם קצת…
תודה

-
כן.. מתלבטים גם בזה
המחיר של הטיסה מתקזז עם היוקר..
הג’ט לג בעייתי בעיקר בחזרה, וכל שנה זה משתפר (לנו ההורים אין ג’ט לג בכלל אז מקווה שגם להם זה יעבור בגיל כלשהו)
ודווקא הקטנים זוכרים הרבה!
בנות השנתיים וחצי שלי שואלות הרבה מתי נטוס לאמריקה, ומזכירות לי דברים שראו רק שם…. ומעבר לזה הם מרוויחים זמן איכות כמשפחה. אבל נכון שלהם זה לא משנה אם זה אמריקה או אירופה...
-
מנסה גם
אנגליה מאוד מגוונת.. ובכלל האי הבריטי.
אולי כדאי חודש באנגליה/וויילס/סקוטלנד/אערלנד..
גם נופים הרריים (איזור האגמים, היילנדס , צפון וויילס)
גם נופי ים (אירלנד, האי סקאי ודרום אנגליה)
גם גבעות ירוקות (סטייל צפון ניו זילנד בקוטסוולדס ועוד)
גם טירות נהדרות עם מופעים לילדים (ווריק וטירות נוספות בוויילס)
גם ערים גדולות יותר ופחות (לונדון כמובן, אדינבורו? ליברפול)
גם ערים עתיקות ויפות (צסטר, יורק)
ועוד ועוד
-
גם לדעתי, מבין כל האופציות האירופיות שעלו כאן, דוקא חודש רק בבריטניה יכול להיות ממש מגוון וכייפי. אמנם טיילתי רק בחלקים קטנים מאוד ממנה, ולא עם ילדים, אבל אנחנו כרגע בתכנון טיול לאנגליה בקיץ הקרוב, ואפילו בלי סקוטלנד או וויילס אני כל הזמן תוך כדי תכנון מתבאסת על הזמן המוגבל שלנו לעומת כל המקומות המקסימים שניאלץ לוותר עליהם, ועל זה שבשביל המון אטרקציות הילדים שלי כבר בוגרים מדי.
בריטניה מגוונת גם מבחינת נופים וגם מבחינת אפשרויות הבילוי והאטרקציות.
-
אז אמנם בסקוטלנד ואירלנד טרם הייתי – אבל הנה טעימה ממה שיש לאנגליה עצמה להציע
לונדון, צפון וויילס, איזור האגמים
קוטסוולדס (החל מעמוד 57) – ולפני זה קצת מעמק הריין שהוצע לכם גם כן
-
תודה, תודה!
אז התכנון המקורי היה אנגליה… ורצינו לגלוש גם לסקוטלנד / אירלנד – אבל הבנו ששם זה מרחקים אמנם ירוקים אבל גדולים מדי לילדים קטנים.. ולא ממש טיול כוכב..
אז נשארנו “רק” עם אנגליה, ואיכשהו חשבתי שזה יהיה לא מספיק מגוון.. אבל מודה, שלא חקרתי ותכננתי..
אני אקרא כל מה ששלחתם, ושומרת את ההמלצות..גם אם השנה נבחר יעד אחר, אז תמיד יש שנה הבאה

אז כרגע אני בודקת:
- חודש צרפת (4 כוכבים: שמוני, אנסי, ריביירה, פרובנס)
- חודש אנגליה
- חודש קנדה
תודה רבה, אתם עוזרים להתפקס...
-
לגבי קנדה. למרות מה שנכתב. אנחנו עשינו את הרוקיז עם ילדים צעירים מאוד... רוב ההליכות שם לא נורא ארוכות. אם זה במסלול האגמים או הגשרים באזור ג'ספ , או סתם מסלול שהחלטנו ללכת בו ליד אגם מלין ועוד... יקח לכם כל דבר יותר זמן מאילו הייתם לבד... אז תקדישו יותר זמן בכל אזור.... אחרי הרוקיז אתם יכולים לרדת לשמורת הקוטניז שלא מקבלת הרבה פרסום ולסיים ברשיון הוט ספרינגס ומשם לעלות לכיוון גליישר הקנדי, לרדת לקלונה שבאגמים סביבה ניתן להתרחץ, יש גם מסלולים קצרים באזור. אנחנו עשינו מסלול יפה לתצפית עם ילדים קטנים.אתם יכולים להמשיך דרומה לאבובים בפנטיקטון, סיור ביקב אם יעניין אתכם,משם לאוסויוס- המרכז ה"מדברי" של בריטיש קולומביה.. אנחנו עשינו בשהות שם טיול מדהים למכרה בהדלי ( מצריך האשמות לסיור- כתבתי טיפ בנושא בזמנו).. אחכ לונקובר בכביש 3. שם תוכלו לעצור גם בשמורת מנינג.
הייתי גם עובר לסאנשיין קוסט שגם בו מסלולים קצרים שעשינו עם גילאים צעירים ומקום יפה רק עם תיירות מקומית ,ועם מעבורות אפשר ממנו לעבור לצפון ונקובר איילנד וטיול באי…
לדעתי בטיול של קצב של גילאים צעירים בטוח מילאתם פה חודש.. ואני לא בטוח שתוכלו לעשות את כל מה שכתבתי במסגרת הזמן..
-
טרם הייתי בסקוטלנד אבל כבר יש טיול מתוכנן ומסודר עבורי לשם
איזור ההיילנדס הדרומיים/מערביים – אינו מרחקים גדולים במיוחד.. מתיישבים במקום אחד ומטיילים. וגם קרוב יחסית הן לגלאזגו והן לאדינבורו. זה מתאים בקלות לאיזה 3 ימים. אותו דבר לאי סקאיי. אמנם הנסיעה לשם קצת ארוכה (ובכלל הנסיעה לסקוטלנד לא קצרה – וכדאי לשקול קיצור בטיסה) – אבל האי עצמו מתאים ל 3-4 ימי טיול במרחקים לא ארוכים בכלל!
-
תודה לכולםתודה רבה!
עירא – אחלה תמונות

בודקת את האופציות...
-
וגילוי נאות – אני מסכים עם דעתם של חברי לפורום שאם יש חודש – כדאי לנצל אותו ליעד שלא נוסעים אליו אלא אם יש מספיק זמן..
נתנו כאן את קנדה כאופציה.. לדעתי – נהדר..
ומוסיף כאן גם את דרום אפריקה.. אמנם זה החורף שם, אבל הוא חורף ישראלי במהותו ולא מפריע מדי לטייל.. ספארי, אינספור חיות, קניונים, נוף ימי מרהיב, אטרקציות.. כדאי לבדוק גם
-
תודה..
כן, עברתי לבדוק את קנדה (ולשמחתי מצאתי התחלה של משהו כתוב אפילו)
זה נראה לי פחות ריכוז של טיולי כוכב, אבל אולי נזרום עם חצי חצי – כלומר טיול מתגלגל אבל 4-5 לילות בכל יעד…
לגבי דרום אפריקה – מסכימה איתך!
היינו שם עם הבכור כשהיה קטן (לפני שהבנות נולדו) והיה מעולה, גם בסוף אוגוסט – והיה לנו מזג אוויר מצויין. אחלה טיול, מומלץ בחום!