הולנד בלגיה
-
אשמח לעזרה
מתכננים טיול של שבועיים בהולנד(הורים עם 2 ילדים ותינוקת)
האם כדאי שבוע אחד בהולנד ושבוע שני בבלגיה ?
יש מה לעשות בבלגיה?ואם כן לאיזה אזור?
או להתרכז רק בהולנד כל השבועיים
אשמח לעצות
תודה
-
אם בלגיה מסקרנת אתכם אז בהחלט כדאי לפצל את הטיול שלכם לשתי המדינות.
האזור המעניין בבלגיה הוא הארדנים. יש בו יערות, נהרות, עיירות יפות, טירות, מערות, אטרקציות בשפע. -
-
גם בהולנד וגם בבלגיה אפשר לבלות שבועיים שלמים. בייחוד אם הילדים קטנים והקצב איטי. אפשר גם לשלב בכל יחס שמתאים לכם
-
לחילופין – אזור האייפל של גרמניה – שהוא המשך של אותה יחידה גאוגרפית של הארדנים רק מהצד הגרמני. מעניין מאוד!
-
היינו עם ילדים קצת יותר גדולים לפני שנתיים בהולנד ולפני שנה בבלגיה.
בשתיהן נהנינו אבל בסופו של דבר הולנד בעיני גם יותר יפה וגם עם יותר אתרים מהנים לילדים צעירים.
מבלגיה נהנינו בעיקר מהערים (ברוז', גנט), מהארדנים והאיזורים הכפריים פחות (יפים ברור, אבל לא מאד מרשימים)
אני הייתי הולך בלי להתלבט על שבועיים בהולנד.
-
ואפשר בקלות
שבועיים רק הולנד
ושבועיים רק בלגיה בעוד שנה/שנתיים.
לדעתי שבוע להולנד זה מעט מדי
תורידו יום של נחיתה והתארגנות ויום של מעבר לבלגיה.
מצד שני השילוב של 10 ימים הולנד ו3 ימים בלגיה- משאיר מעט מדי זמן לטובתה של בלגיה.
והארדנים הם החבל המעניין יותר של בלגיה לדעתי (וברוז’ וחנט יסלחו לי הפעם).
-
היינו באותה התלבטות שנה שעברה ובסוף עשינו שבועיים בהולנד
-
האם זו היתה החלטה נכונה מבחינתכם?
לא הרגיש שזה יותר מידי זמן בהולנד ואין מה לעשות..?
-
הי
היינו עם שלושה ילדים בגילאי 8, 5 ותינוק בן שנה. הטיול בגילאים האלו איטי יותר והיה לא מאוד אינטנסיבי. אטרקציה גדולה אחת ליום ועוד משהו קטן על הדרך אם התאפשר.
לנו בכפר נופש וניצלנו אותו כמעט כל ערב.
הלילה האשון ישנו ליד השדה כדי לצאת לדרך בבוקר (נחתנו בבלגיה) עשרה ימים נוספים היינו בכפר הנופש ויומיים נוספים באפטלינג. לנו היה בול
תהנו!
-
תודה לך!
אפשר לשאול אם הזמנתם מראש לאפטלינג?
ובאיזה שלב של הטיול כדאי ללכת לאפטלינג? בסוף,בהתחלה,באמצע?
-
הי
היינו יומיים בסוף הטיול. אומנם זה סיכון מבחינת מזג האויר אבל השתלם
לנו במלון ליד לא של הפארק
-
אני לא הייתי מפצלת
לפני שלוש שנים טיילנו עשרה ימים בהולנד ושנה לאחר מכן טיילנו כ-12 ימים בבלגיה. אפשר היה בכיף להאריך את הטיול בכל אחת מהמדינות.
אני לא יכולה להעיד איזה טיול היה מוצלח, כל אחד היה מוצלח מאוד בדרכו.
בהכללה בהולנד הערים והעיירות מוצלחות יותר (למעט ברוג’ המקסימה בבלגיה)אבל האטרקציות והאתרים בבלגיה לא נופלים מהאטרקציות בהולנד ולעיתים אף עולים עליהן.
בהולנד היינו שלושה לילות באמסטרדם, החלטה שעבורנו היתה מאוד מוצלחת ואפשרה לנו למצות את העיר ואח”כ לנו שבוע בכפר נופש.
בבלגיה לנו לילה ליד מכלן, שישה לילות בארדנים, שלושה לילות בכפר הנופש המוצלח דה ווסרמן ואת שני הלילות האחרונים בילנו לא רחוק מברוג’-השילוב זה איפשר לנו להנות מהאזורים השונים של בלגיה (בכוונה נמנענו מהערים הגדולות כמו בריסל ואנטוורפן)