נורבגיה קיץ 2018
-
שלום לכולם!
משפחה זוג + שלושה ילדים (7,12,15) נוסעים לנורבגיה בקיץ!
הרכבנו טיול, רציתי לשאול מי שהיה ומכיר:
האם המסלול הגיוני – האם יש משהו שפספסתי:….?:
הגעה לאוסלו במעבורת מגרמניה (עם רכב) נסיעה לפארק יוטנהיים.משם צפונה לקריסטיאנסוד, משם נסיעה לאולסונד בדרך האטלנטית ואז דרך אנדלסאנס ודרך הטרולים לפיורד גיינגר.
משם לסונגדל והפיורדים משם לגודבנגן והפיורדים ואז במעבורת מברגן חזרה לדנמרק.
שאלות:
- לכל זה יש לנו 13 ימים נטו בנורבגיה. מספיק?…איפה להתעכב?
- 2. מתכננים לוותר על טיולים בברגן ואוסלו, באנו בשביל הטבע…אבל יש משהו שממש כדאי לראות שם?
- 3. האם להתאמץ ולדחוס בסוף נסיעה לצוק המטיף ( ולקחת מסטוונגר את המעבורת לדנמרק?) זו בכל זאת עוד נסיעה של שש שעות….
- 4. האם דרך הטרולים היא חד כיוונית ז”א צריך לעשות אותה רק בעלייה/ירידה?
- אנחנו רגילים להזמין מלונות בהוטלס/ בוקינג עם אפשרות ביטול – יש מקום אחר מומלץ להזמנת מלונות בנורבגיה? אני מקווה שלא מאוחר מדי…
- המון תודה!
-
שלום גם לך,
אפשר להספיק ב13 יום נטו בנורווגיה את האתרים שציינת, אבל מדובר בהרבה מאד נסיעות, בכבישים מרהיבים אבל פתלתלים שהנסיעה בהן איטית. אתם מכירים את הילדים שלכם ויודעים האם זה מתאים להם ולכם כשמשפחה. אישית, הייתי מצמצמת את המרחקים ואת טווח הנסיעות. הייתי משאירה זמן להליכה על קרחון, למוזאון מעניין לילדים, להנאה אמיתית מהטבע המדהים של נורווגיה. בנוסף, אמנם המיטב של נורווגיה בנופים , אבל דווקא באוסלו יש אתרים ממש מעניינים לילדים.
ולגבי דרך הטרולים, אפשר לנסוע בשני הכיוונים, היא לא חד סטרית (למרות שבחלקה -הכביש מאד צר).
-
תודה נירית – אכן לקחנו בחשבון נסיעות ארוכות….
-
שלום כרובית !
- היינו בנורבגיה לפני יותר מעשור ולפני שבועיים ביקרנו אצל חברים שחזרו מטיול מאורגן עם מעט משתתפים . כמו שקורה בטיולים מאורגנים לא בדיוק זכרו את שמות המקומות . הם עלו לבימת המטיף אך זה היה מאמץ , גם בעליה וגם בירידה. לא בטוח שזה מתאים לילד בגיל 7 . כתחליף מציע את תצפית דלסנניבה ליד היירנגר .
- נירית הזכירה מוזאונים ואני רוצה להמליץ על שניים שהם ממש קרובים : מוזאון פורצי הכבישים ו- הפארק המשפחתי עם הטרול הגדול בנורבגיה .
- בהמר תמצאו את מוזאון הרכבות המיועד לילדים ולא רחוק משם, בלילהמר את מקפצות הסקי .
- מקום נהדר ללינה על שפת הפיורד תמצאי כאן . תוכלו לקבל סירה וחכות לדוג במימי הפיורד ומסביב מסלולי הליכה .
-
מצטרפת לנירית בהמלצה גם על אוסלו ולאילן על לילהמר והסביבה (לילדים) מוסיפה את ברגן היפה מאד.
וכן גם מצטרפת להצעה למזער יותר את הנסיעות ולצמצם את הטווח.
לגבי לינה- מציעה לך לנסות לראות כעת מה זמינות הלינות ביעדים שבחרתם (2 חדרים בכל מקום) במיוחד במקומות התיירותיים. העונה הנורווגית קצרה מאד (6 שבועות) מספר בתי המלון קטן מאד מאד. הרבה מבתי המלון בכלל נתפסים ומשוריינים חודשים רבים מראש לטובת טיולים מאורגנים, והמסקנה----בעיה.
מאד מציעה להתארגן בזריזות על המסלול -ולהזמין לינות (עם או בלי ביטול)העיקר שתהיה לינה זמינה.
שימי לב- אין צימרים “על הדרך” זו לא תרבות של אוסטריה או צרפת עם שלוט לצימר מקומי.
מאידך יש אתרי קמפינג בהם יש הייטרים-בקתות, וכאן ניתן למצוא גם על הדרך לינה, אבל זה לא מלון וללא שירותים נלווים- ולעיתים גם נדרשים להביא סדינים או לשכור במקום (חד פעמיים מנייר).
-
אנחנו מורגלים בנסיעות ארוכות (אומנם בארצות הברית בעיקר ושם הכבישים נוחים מאוד) ודווקא חשבתי שהורדתי בהרבה את הנסיעות… בהתחלה ניסינו להגיע בתיכנון המסלול ללופוטן אבל ויתרנו בצער רב. מקווה להגיע בהזדמנות אחרת לשם.
תודה על הקישורים למקומות – הולכת לבדוק עכשיו ומייד לנסות להזמין מקומות לינה…כנראה שנוותר על הערים בכל זאת, יש לנו יום לגולנד ויומיים ברלין בסוף הטיול.
-
עוד מספר הערות:
- 1. אי אפשר בכלל להשוות את הכבישים של ארה”ב לכבישי נורווגיה.
- 2. לגבי הלינה-בנוסף לבוקינג ודומיו ניתן להיכנס לאתר הקמפינגים והבקתות ולהזמין בקתה ברמה שאתם רוצים. יש כאלו שאין בהן בכלל אפשרות לקבל מצעים ומגבות ויש כאלו שניתן לקבל הכל, כולל ארוחת בוקר, תמורת תשלום מתאים.
- כדאי גם לנסות לחפש באתרים המקומיים או ישירות באתרי הקמפינגים הרצויים.
- 3. אוסלו עיר מיוחדת, גם אם תהיו בלגולנד וברלין-שווה בעיני להקדיש לה זמן. בייחוד שהיא על הדרך שלכם. אחרי הביקור השני בעיר התאהבתי בה ממש.
-
אני מניחה שאתם מגיעים מגרמניה כי זול יותר לשכור שם רכב.
בדקתם כבר לגבי המעבורת מברגן לדנמרק? יש מעבורת להירטשלס – זו הנקודה הצפונית ביוטלאנד. אני ממליצה לכם מאוד להזמין מראש – לפי מה שראיתי יש מעבורת ביום (בדקתי תאריכים בקיץ וראיתי רק מעבורת אחת ב 13.30 בצהריים, זו הפלגה של 18 שעות, מגיעים לדנמרק ב 07.30 בבוקר) ןהמחיר מאוד גבוה (רכב+5 אנשים +תא משפחתי מגיע ל- 600 יורו בערך, אולי קצת יותר).
אתם בטוחים ששווה להגיע ברכב מגרמניה – המעבורות יקרות, יש לינות בדרך, וכמובן יותר ימי שכירות של הרכב עצמו.
אולי שווה לבדוק את ההפרש במחיר?
-
לגמרי מצטרפת להצעה. 3 פעמים בדקתי את העיניין (לפני כל טיול לנורווגיה). לנו התאים לשכור בשבדיה או דנמרק. ולפעמים עצם הנסיעה היא טיול גם.
-
המסלול שלך = 13 יום = זמן מעולה .
פעמיים טילנו במסלול דומה שכתבתם.
בנורווגיה לאן שתגיעו ,ההנאה,הפסטורליות והטבע מדהימים.
לוותר על אוסלו ועל ברגן לדעתי זאת טעות (להקדיש להם לפחות יום.)
(ציינת את איי לופוטן,זה טיול שונה לחלוטין והשנה לאחר נסיון נצא לאיים ולצפון הרחוק, בשילוב לפלנד הפינית/שבדיה).
-
- גם אנו התלבטנו היכן לטוס והיכן לשכור את הרכב . ארבעה זוגות חברים שנסעו לפנינו שכרו את הרכב בקופנהגן ואני החלטתי על שינוי . בזמנו היו בקיץ טיסות צ’ארטר לקופנהאגן ולא לשטוקהולם . לכן החלטתי להתחיל ולסיים את טיולנו בן השבועיים בשטוקהולם, מה עוד שהשכרת הרכב הייתה זולה ב -40% מאשר באוסלו .
החלטה לא קלה גם עבורכם איך להגיע ללב הטיול , נורבגיה !
- אפרופו מעבורות, תראי בתמונה שצירפתי איך פותחו שולחן זוג צרפתים . כמובן שהוזמנתי לטעום אך סירבתי בנימוס !

- מתנצל על איכות התמונות שצילמתי מהתמונות שבאלבום נורבגיה. בשטוקהולם פרצו לי את הרכב וגנבו לי את התיק עם מצלמת הרפלקס והעדשות בחנייה של הנורדיש מוזאון .
נשארתי עם מצלמת פוקט קטנה למשך כל הטיול. אלה היו מצלמות עם סרטים ומההחזר של הביטוח קניתי את הדיגיטלית הראשונה .
- חג פסח שמח !!!

-
לגבי נסיעה לנורבגיה דרך גרמניה שווה או לא:
עלות השכרת הרכב בגרמניה היא חצי מחיר מנורבגיה וזה היה גם שיקול… בנוסף המעבורת היא חלק מהחוייה לדעתי (וחוסכת לילה במלון!)
וגם הטיסות שמצאנו לברלין (250 דולר ביולי) היוו שיקול במחיר והן כבר הוזמנו מתוך מחשבה שנראה קצת דנמרק וגרמניה (יש לנו עוד שבוע לכך) למרות שאכן מעבורת לחמישה עם רכב כ 600 יורו בהחלט לא זול.
הלוך ניקח את המעבורת מגרמניה לאוסלו ובחזור תכננו מברגן או סטוונגר להירטלשס ואז לחזור דרך טיול בדנמרק לברלין. ככה אנחנו גם חוסכים את הנסיעה חזור לאוסלו.
אני עדיין מתלבטת האם לעשות את הנסיעה לסטוונגר או לוותר ולקחת ישר מברגן? זו אותה מעבורת שיוצאת מברגן בצהרים ומסטוונגר בשמונה בערב.
-
לא יודעת אם אני עוזרת או מבלבלת.
אנחנו עשינו את צוק המטיף וזה היה קשה.
אבל שווה כל טיפת מאמץ.
אנחנו זוג בגיל 50 בכושר רגיל.
האם הילדים שלך מסוגלים? רק את יודעת.
ברגן היתה נחמדה ולא יותר מזה.
אוסלו יותר מעניינת.
אם הייתי מתכננת מחדש הייתי מוותרת על שתיהן.
אבל כמו שאת רואה בתגובות, אנשים שונים עם טעמים שונים.
-
צוק הדרשןאכן רק אתם מכירים את הילדים שלכם ויודעים אם יכולים ללכת הדרך למרומי הצוק
זו דרך לא קלה, ויחסית ארוכה (לוקחת לפחות שעתיים ובקלות אפילו יותר, כי עוצרים המון להתפעם מהנוף גם בדרך).
לדעתי זו חוויה שווה מאד !! וכדאי לעשות את המאמץ הזה !
בעיניי זה היה אחד משיאי הטיול שלנו, ואחת הסיבות לחזור לנורבגיה שנה אחרי שנה.
אם מסתדר לכם, ואפילו אם מדובר במאמץ קל להגיע, ואם אתם יכולים פיזית לעשות את המסלול הזה, לדעתי “לכו” על זה.
אבל
שימו לב, לצוק הדרשן חובה !! מזג אוויר טוב עם ראות טובה, אחרת אין שום טעם בטיפוס. אם ניתן תכינו תוכנית חלופית, כלומר להגיע לצוק רק אם מזג האוויר יצדיק זאת.
מקווה שלא בלבלתי יותר מידי.
בכל מקרה – היכן שלא תסעו, איפה שלא תהיו, נורבגיה היא אחת המדינות המהממות בעולם.
אחריה – הכל מתגמד לגמרי ...
-
שלום לכרובית
13 ימים הם פרק זמן מצויין לנורווגיה רק שצריך לתכנן היטב.
כמה עצות ומסלול לפנייך
1- ותרי על קריסיטיאנסונד- נוסעים לשם בשביל לעשות את הדרך האטלנטית שהדעות עליה מאוד חלוקות בקשר לאטרקטיביות שלה.
2- תתחילי את טיולך מהעיירה אנדלסנס Åndalsnes בכניסה אל דרך הטרולים כביש 63 לכיוון דרום. ותתקדמי בכיוון כללי דרומה. כך יהיה לך זמן להגיע עד סטוונגר.
3- על אוסלו ותרי. לברגן אפשר להקדיש עד יום בתנאי שיסתדר טוב עם זמני המסלול
4- כן להמשיך עד סטוונגר מכיוון שהמראות שיש לכם בדרך הזאת הם מרהיבים… עמק המפלים ליד אודה, מפל Svandalsfossen וכמובן צוק המטיף שהוא הרבה יותר שווה מקריסטיאנסונד. גם השייט חזרה מסטוונגר יהיה יותר מהיר ויותר זול אז לדעתי הרווחת פי 3
לגבי צוק המטיף- את מכירה ביכולות של בני משפחתך וההחלטה היא שלך בהתאם.
מצרף לך מסלול אומנם הפוך לכיוון ההתקדמות שלך אבל ללא ספק שתוכלי לנצלו היטב--- נורווגיה
דוידי