מקלוז' ליאש בשבוע- אשמח להמלצות
-
שלום וברכה,
ביולי 7/7-13/07, אנו (2 זוגות) מתחילים מסלול ברכב מקלוז’ לכיוון וישאו דה סוס ומשם לכיוון יאש.
אשמח להמלצות על מקומות מעניינים (הבנתי שיש היכן שהוא בדרך מערת קרח), המלצות לכפרים ועוד.
בוישאו תכננו להשאר יומיים- יום לכיוון בראסנה ויום ברכבת הקטר.
כפי שכתבתי- אשמח להמלצות גם של מקומות לינה.
תודה,
בת-עמי
-
המסלול נראה סבבה לגמרה.
בדרך למנזר בארסנה,מתחם יפייפה במיוחד.עוברים עיירות קטנות עם שערי עץ ענקיים וכנסיות עץ כתיקות מאוד. אנחנו ויתרנו על הרכבת.החברים עלו אבל אמרו שכביכול היה סתמי.נסיעה קלה בנוף שעוברים גם ברכב עצירה והכנת בשר על האש,לא חייבים לרכוש,וחזרה. במסגרת טיול קצר הייתי חוזרת ברכב,
אם כבר עוברים את עיירת VAMA ממליצה מאוד על פנסיון לידנה. תבדקו מחיר גם ישירות באתר שלהם. מתחם יפייפה עם נוף מקסים.תבקשו לאכול ארוחת בוקר בחוץ במרפסתמול הנוף. אחותי לנה ב Pensiunea Casa Elvira גם מעולה.תבקרו במנזרים מצויירים,לפחות את הקרובים.אם יצא לכם ביום ראשון,בכלל חגיגה לעינים.אולי חתונה,אנשים בבגדים חגיגיים מסורתיים,עוגות,שווקים.כייף.בעלת הפנסיון שפית,האוכל מאוד טעים..
-
אמה יקרה,
תודה על התגובה המהירה וההמלצות.
חג אביב שמח,
בת-עמי
-
שלום בת-עמי !
- טיולך ביולי ולא מבין מה הדחיפות כש מומחי רומניה עסוקים עם ההכנות לפסח .
עדיין לא היה לי זמן לענות לאלה שנוסעים בשבוע הבא, ראי כאן .
- למה לפתוח שרשור חדש כש יכולת להמשיך את הקודם .
- שאלת פעמים על מערת הקרח ולא ענו לך במסגרת ההמלצות .
- בשרשור הקודם כתבת :
“ אוהבים טבע, ארים ( הטעות במקור ) מיוחדים וגם קניות. אוכל טוב ואשמח להמלצה לכפרים מעניינים” – אז למה לא לבקר באגם האדום וקניון ביקאז שהם בין אטרקציות המסט של רומניה ! האם ביקרתם שם בטיולכם הקודם ?
- לידיעתך , מערת קרח נמצאת בהרי האפוסני , בדיוק בכיוון נגדי למסלולכם . תשאירו אותה בנסיעתכם הבא למערב רומניה .
- לאור ניסיוני הרב, אני מציע לך את המסלול הזה שכולל הרבה יותר טבע מהמסלול שלך אך הוא גם קצת יותר ארוך .
- לאור זמנכם הקצר לא הייתי משקיע את היום בנסיעה עם רכבת המוקאניצה . נסענו עם רכבת מוקאניצה בהרי האפוסני והאמיני לי שאחרי 20 דקות התחיל לשעמם לנו, מזל שכל הנסיעה הייתה חצי שעה בלבד לכיוון.
אם תרצי אשלח אותכם לבקר בכביש עם אותם מראות נוף אך ללא העשן של הקטר, הארוחה הקרה וקצת הריקודים של הטיול עם הרכבת .
- במסלול שהצעתי תוכלו לבקר במקומות אלה :
א. הגן הבוטני ב- JIBOU
ב. מקום נהדר לארוחת צהריים ( עולים עם רכבל )
ג. מעבר ההרים TRANSRARAU והליכה ל – PIETRELE DOMNEI .
- כמובן שאוכל להציע שינויים, אם יהיו לך דרישות נוספות שלא ציינת , אך רק אחרי החג .
- בכל האזורים תמצאו מקומות לינה בכל הרמות ( השאילה מה הרמה שאתם אוהבים כדי להמליץ לכם ) ואוכל טעים וזול . ראי כאן בהודעה מספר 3 .
חג פסח שמח !

-
חג אביב שמח לכם גם!
אני אהבתי את יאש עצמה.עיר נעימה.מדרחוב נעים,מתחם הארמון מקסים.הפארק,גנים בוטניים..יש ביאש מסעדה ששיכת לרשת לה פלצינטה,אם תהיו בעיר כדאי לנסות. למרות שגם מקומות אחרים בעיר היו טובים מאוד.גילינו את הרשת במולדובה בקישנב.טעימה מאוד מאוד ועולה גרושים..
על העיר עצמה,אם יהיה לכם זמן אליה,תוכלי לקרוא בבלוג שלי,
-
שלום חצבית
עשינו טיול בצפון רומניה לפני 5 שנים (מעגלי מבוקרשט), הנופים והאתרים נשארו ולא זזו את יכולה להיכנס לקישור מסלול טיול לרומניה
הימים לאזור שאת מחפשת הם ימים 4+5
ב ה צ ל ח ה
-
צביקה,בלוג מקסים!
-
אילן, בהתייחס למי שמאד עסוק בהכנות לפסח היה לך שפע של זמן לנזוף..
צביקה – יופי של טיול היה לכם.