קיץ 2018 - שוב אוסטריה!
-
סיגל- תודה על העידכון. צריך לקחת זאת בחשבון.
מאיזה שעות ביום הייתם? כמה זמן לקח לכם כל הביקור באגם עם ובלי הפקקים? ביקור של שעתיים אמור להספיק? אם קראת את השירשור אז כרגע הכוונה להגיע לשם מעמק שטובאי ישירות (כשעתיים נסיעה) ולאחר הביקור באגם להמשיך ישירות להעירה gmund בקרניתיה (עוד שעתיים) שם מתרחש ביום זה ספציפית שוק אמנים גדול עם הפנינג והופעות (קישור מצורף באחת ההודעות הקודמות). שלחתי אליהם הודעה לבדוק עד איזו שעה מתרחש הארוע ביום זה, לאחר תשובתם אהיה חכמה יותר לדעת אם התכנון ראלי..
ד.א. האם באגם ישנם מעט נופים של הדולמטיים? כלומר אפשר להתרשם מהנוף השונה הזה של הדולמטיים ביחס לאלפים? סתם תוהה..
תודה!!!
-
ובכן –
לגבי גוסאו/האלשטט:
גם אנחנו בדקנו את האפשרות לעלות בגוסאו ברכבל ולרדת בחזרה ברגל והחלטנו לותר – הבנו שהירידה די תלולה ולא מאד מוצלחת לברכיים – ואם כן כדאי מאד עם מקלות.
אם אתם מחפשים מסלול באגם גוסאו – ממליץ על אגם גוסאו העליון. מקצה האגם ה-’רגיל’ לקח לי אם זכרוני לא בוגד בי משהו כמו שעה פלוס של עליה ל-’אגם העליון’. בעליה אבל די נוחה, הדרך די סלולה סהכ. יש אפילו סיכוי שתוכלו לעשות את זה עם טיולון (לא חותם על זה...זה היה מזמן...)
המסלול מקסים – בריכות מים קטנות, מעיינות, פלגים… והאגם למעלה מקסים!
הירידה חזרה כמובן קלילה ומהירה יותר.
עוד אופציה – בהלאשטט – לקחת את הפוניקולר למכרות המלח ולרדת ברגל. מסלול מקסים (!!!) עם תצפיות נוף מהממות לאגם.
יום אגם המלכים – בעיני יום ‘אוקסימורון’ – כלומר יום עם סתירה פנימית. בעיני אגם המלכים הוא אחד המקומות הכי שווים בטיול לזלצברוגלנד/בוואריה, ומגיע לו יום מלא. בדגש עם יום שמשי/בהיר/קיצי.
ביום בהיר – תשוטו עד קצה האגם ותמשיכו ברגל לאוברסי – אחד האגמים היפים שראיתי באירופה (וראיתי) – ביום בהיר לא הייתי מוותר על הרכבל להר ינר – לא צריך להזיז את הרכב מהחנייה, העלייה לרכבל באותו מתחם של אגם המלכים. תצפית מהממת ואחת המרשימות באיזור.
ואם נשאר לכם עוד זמן ביום הזה – שווה לבקר באגם הינטרסי (צמוד לעיירונת רמסאו) ולטייל ב-’יער הקסמים’ סביבו… מלא מפלונים ופלגי מים מקסימים.
לעומת זאת – מערת המלח (באמת שנשגב מבינתי מה הקטע של אנשים להכנס למערות חשוכות מרצונם החופשי אבל איש איש וטעמו, איש תחת גפנו ותחת תאנתו...) זו אופציה ליום חורפי דוקא…
אז אולי לעשות את היום הזה שתכננת ביום שמתחיל גשום ומתבהר או להפך
או פשוט לפצל אותו…
אופציה נוספת למז’א סגרירי באיזור זה וויבמך קלאם – קניון קטן ועוצמתי מלא במפלים – גם הוא ממש דקות נסיעה מאגם המלכים לכיוון רמסאו
-
הי שרית
אומנם חלפו לא מעט שנים ואני לא זוכרת כל פרט אבל שאלת על הזורבינג…
הנה הסיפור שלנו, האמצעי היה מבסוט
-
היי
הגענו לבראייס מהדולומיטיים בדרכנו לשטובאי באיזור 13:00. היינו משהו כמו 3 שעות שם כולל הפסקות אוכל. המקום מרהיב ביופיו . הקפת האגם לא קשה אבל בגלל עומס אנשים זה לקח קצת זמן (זה היה המקום הכי עמוס שראינו לאחרונה). כולל פקק בכניסה וביציאה משהו כמו 4 שעות. תחנו בחניונים שהכי קרובים לאגם.
נשמע לי מאתגר להספיק גם יום מעבר כולל נסיעות ארוכות, גם אגם ברייס וגם להספיק לפסטיבל.
בכל אופן אוסטריה עמוסה בחוויות ומקומות ותמיד אתה מרגיש פספוס שלא הספקת הכל.…
בשביל זה תמיד יש את הפעם הבאה

-
בוקר טוב. תודה לכל המגיבים בשעות הקטנות...
גיל- תודה שהקדשת לי מזמנת ועצותך החכמות. סיפורי הטיולים שלך הם השראה לכולנו..
ברשותך מספר שאלות על הרעיונות שזרקת לי ועשו לי הרבה שכל:
לגבי אגם גוסאו - איך אתה ממליץ לבנות את היום במידה ונוותר על הירידה הרגלית מההר?. (אני מאמינה שלעלות לתצפת ולרדת לא יקרה.. אנו לא מאוכלי המסעדות ולכן אני בטוחה שהתצפית יפה אך לא מצדיקה עבורינו רק עליה וירידה..)
להקיף את האגם ואז להמשיך לאגם העליון? ההפך? הקפת האגם לוקחת כשעתיים, גם ההליכה הלוך וחזור לאגם העליון תיקח כשעתיים ויותר.. האם לקחת בחשבון הליכה של כמה שעות טובות? לא מוגזם?? אוהבים מאד מאד ללכת אבל לא בחום ובדרכים חשופות.. עזור לי להנדס את הביקור..
לגבי יום אגם המלכים והמכרה- כמה אתה צודק!! גם לי היתה הרגשה שאני בעצם קצת "נסחפת עם הזרם".. האתרים קרובים אחד לשני, מככבים בספרים ובפורומים ולכן בעצם שידכתי אותם יחד.
אני שוקלת ברצינות גדולה לוותר עם המכרה ולהשאיר אותו רק כאופציה ליום גשום או ליום חמסין. (הילדים יעשו לי את המוות על ההחלטה הזו)
במידה וכך יהיה אשמח לדעת האם אגם המלכים ביום שמשי/קייצי לא צפוף וחם??? רק מלחשוב על זה אני מזיעה (כבר ציינתי שאנחנו משונאי חום מושבעים.. ?!) אין תורות היסטריים לאוניה חזור? בפורומים קראתי תיאורים גם על עמידה של שעתיים בתור לחזרה..
לגבי הצעותיך הנוספות באזור שקוסמות לי מאד מאד.. אפשר הסבר לגבי אגם הינטרסי והטיול ביער? איך מארגנים את הביקור? קודם לאגם, מקיפים אותו? השביל הנל מהיכן יוצא? מסלול מעגלי? הלוך וחזור? אגם המלכים ואגם הינטרסי זה לא עוד מאותו דבר? רק שואלת כי ממש לא מכירה את האזור והמקומות שציינת.. גם לא משיטוטי באתרים והפורומים. הצלחת להפתיע..
פנינית- הטיול שלכם נקרא כבר כמה וכמה פעמים וכל פעם אני מוצאת בו עוד הפתעה.. גם ההכרות עם הזורבינג בפלאכאו היא בזכות הספור שלך. מקווה שיצדיק את העלות..
יום נפלא לכולכם!!
-
תודה סיגל- בהחלט מאתגר!!
4 שעות שהייה זה בהחלט לא מאפשר את המשך התכנית.. אני מניחה שנזרום עם היום. ומה שיהיה יהיה! כך או כך בודאי שנהנה!
חג שמח!
-
הי אוסנת – וחג שמח
לגבי המסלול לאגם גוסאו העליון (hinnterer gosao) –
תחילת המסלול היא מהקצה של אגם גוסאו ה-’רגיל’
כלומר – כדי להתחיל את המסלול צריך ללכת לכל אורכו של אגם גוסאו ה-’רגיל’ ולא להקיף אותו…
במילים אחרות: אם הקפת אגם גוסאו היא שעתיים, אז במקרה הזה, ההליכה (המקסימה) לצד אגם גוסאו הרגיל היא שעה…
כמובן שבדרך חזרה אפשר ללכת לצד הגדה השניה של האגם הרגיל בדרך חזרה לחנייה ואז בעצם עשיתם את הקפת האגם

כלומר – אין ממש יותר מידי דרכים שונות לעשות את הטיול הזה: הולכים לצד גדה אחת של אגם גוסאו, ואז מתחילים לטפס לאגם העליון, עוצרים שם, מטיילים, שוחים, מצטלמים וחוזרים בחזרה… (אפשר דרך הגדה השנייה..)
צריך להבין את דרגות הקושי האוסטריות (ובכלל האירופאיות...) –
הם פחות ‘סופרים’ עליות וכמה מאמץ כרוך בהן ויותר תוואי שטח. מבחינתם המסלול מוגדר כקל/משפחתי – כי הדרך אליו נוחה ודי סלולה ולא מצריכה דילוג בין סלעים/חבלים/יתדות…
העלייה למעלה לא ארוכה אבל לפרקים תלולה וזה בעצם כל הזמן עלייה.
מצד שני האגם למעלה מקסים, ויש המון נקודות מקסימות בדרך עם המון מים, בריכות קטנות, נחלים, מפלונים.
בכלל – המסלול די מוצל ולא מדובר בהליכה חשופה בשמש הקופחת…. זה ממש לא מסלול לנחל יהודייה
הרוב בתוך צמחייה ויער…אני מניח שהמסלול המלא למעלה וחזרה הוא נטו בין 3-4 שעות הליכה סהכ מהאוטו ועוד האוטו.
זה לא מתאים אם מתכננים 3-4 יעדים ביום הזה.
אני כן חושב שזה יכול להיות נחמד אם זה היעד שלכם לאותו יום, ואז אפשר אחכ להוסיף עוד משהו קליל/קצר יותר: למשל האלשטט לאחהצ או מגלשות אבטנאו לתחילת היום לפני.
אגם המלכים –
אני הייתי ביום קיצי חמים ושמשי – בהחלט היו הרבה אנשים אבל לא העיק.
אני בהחלט ממליץ להגיע לשם יחסית מוקדם כמה שאפשר ביום קיצי. אני לא זוכר תור לסירה בהלוך, ולא בחזור (אם כי בחזור הסירה היתה די מלאה ולא נעימה).
מהחנייה לאגם יש תחושה של טיילת מאד ממוסחרת, ובהחלט מורגש עומס אנשים, אבל כשקצת מתרחקים מנמל הסירות והטיילת, ועולים בשבילים, או מטיילים מתחנות העגינה של הסירות ממש לא מרגיש עמוס.
לגבי הינטרסי – ויער הקסמים
האגם נמצא כמה דקות נסיעה מהעיירונת (המקסימה!) ramsau.
האגם הזה קטן ויפיפיה (וקרררר!!!!) וכן – שווה לבקר בו גם בנוסף לקוניגסי.
אני גרתי ברמסאו ולכן הגעתי להינטרסי ברגל – מסלול הליכה של שעה ומשהו שעובר דרך יער הקסמים (zauberwald) –
כעקרון למי שמגיע לביקור קצר – אין שום סיבה לעשות את הטיול מרמסאו:
מגיעים עם הרכב למגרש החנייה של הינטרסי, מקיפים את האגם (עשר דקות אולי רבע שעה הליכה ללכת לאורכו) ומהקצה השני של האגם יש סימונים למסלול הליכה לכיוון zauberwald – מסלול שמוביל בסופו של דבר חזרה לרמסאו
ממש ממש אין צורך ללכת עד רמסאו אלא פשוט לטייל קצת ביער הזה כמה שמתחשק לכם ולהסתובב – החלק ה-’שווה’ שלו עם כל המפלונים והמים זה החלק שקרוב לאגם – ככל שמתקרבים לרמסאו נשארים עם ‘סתם הליכה ביער’
מציע לך לגגל את הזאוברוולד הזה ואת הינטרסי ותראי בעצמך כמה שהוא מקסים…
והערה אחרונה:
אגם המלכים לדעתי זה יום שלם – בטח אם מטיילים לאוברסי ועולים ברכבל לינר. הינטרסי (כולל זאוברוולד) זה עצירונת לשעה שעתיים.
-
הי גיל. תודה רבה!!!
איזה פירוט והשקעה.. מעריכה מאד. קראתי את הבלוג שלך על הטיול באזור ברכגסטן והתגלגלתי מצחוק..
יום גוסאו כבר התגבש לטיול שהצעת. אמנם אנחנו עם ילדה קטנה אבל לא מפחדים מטיולים ארוכים ואפילו מחבבים מאד, ומנסים להסתדר עם מנשא. אנחנו כמה מבוגרים ומתחלקים בעומס. האם בכלל אפשרי לשקול עגלה ביום זה?
לגבי יום קוניגסי. נקדיש לו את הזמן שלו. התכנון כרגע הוא לרדת בתחנה הראשונה ולא באחרונה.. לצערי אני חוששת ששייט של שעה הלוך ושעה חזור יעמיס על החברה האנרגטיים שלי.
האם ישנו מסלולון גם בתחנה האמצעית? במידה וכך אני משערת שנסיים שם יותר מוקדם ואז אולי כן ניתן לשקול המשך להינטרסי, לא?
לגבי הר ינר.. לא ככ ברור אם יהיה פתוח. הבנתי ששנה שעברה היה סגור ובאתר שלהם יש תמונות בעיקר של חללים באמצע שיפוצים. לא ברור!
שוב, עזרת לי מאד להתגבש לימים אילו
אלפי תודות!
אשמח לשמוע דעתך גם על המשך הטיול..
-
שרית ערב טוב –
לגבי קוניגסי – בודאי שיש מסלול גם מתחנת האמצע (סט.ברתומאו) –
ויש גם מסלולים בלי שיט – מהתחנה של קוניגסי עצמו, אני עשיתי שם מסלול נחמד ויפה.
לגבי השייט באגם המלכים – היתרון היחיד של לעשות את כל השיט עד התחנה הסופית (salet) הוא שמשם אפשר לטייל טיול קצרצר לאגם obersee – שהוא אגם מדהים – במיוחד המראה שלו מהצד הרחוק שלו.
אם לא מתכוונים להגיע אליו גם ברור שהשייט הקצר מספיק.
אם הרכבל לינר עדיין סגור (מוזר – לרוב הרכבלים גם באוסטריה וגם בגרמניה נסגרים לעונה אחת לשיפוצים ולא לשתיים) – אז אני מניח שהביקור בקוניגסי יהיה כמה שעות בואכה חצי יום ובודאי שאפשר לעשות ביום אחד גם את אגם המלכים וגם ביקור ברמסאו – שוב: רמסו והינרסי זה גיחונת קצרה שמצויינת גם לשעות ערב מוקדמות לשעה שעתיים…
ובין שניהם הייתי גם עוצר בווימבאך קלאם המדהים! גם פה – גיחה קצרה של שעה מהאוטו לא יותר לקניון קטן ועוצמתי ומיוחד מאד מאד
לגבי נגישות לאגם גוסאו העליון – החלק הראשון, שצמוד לאגם גוסאו ה-’רגיל’ – נגיש בודאות.
לגבי החלק השני – כלומר הטיפוס לאגם גוסאו העליון – אני כבר באמת לא זוכר, זה גם היה מזמן וגם עוד לא היו לי ילדים אז זה לא משהו שעניין אותי לשים אליו לב…
אני כן זוכר בודאות שאנשים עשו את המסלול עם אופניים אז אני מניח שלפחות בחלקו/רובו הוא די נגיש אבל לא הייתי חותם על זה – בכל מקרה מייל לטוריסט אינפו המקומי יפתור לך את הסוגייה...
-
לגבי הרכבל להר ינר, לפי האתר של ברכסטגאדן נראה שהוא ייפתח מחדש במאי הקרוב - ראו כאן:
https://www.berchtesgaden.de/en/come-view/cable-cars/jennerb ahn
-
בוקר טוב!!
גיל- תודה. סגרת לי יומיים מלאים:
1) גוסאו מסלול הקפי כולל כליה לאגם העליון,
ביקור הלשטאט -אודה לקבלת מידע על שייט בהלשטאט ומקומות חניה נוחים ובכלל איך למקסם את הביקור בה,
מגלשות אבטנאו בחזור שפתוחות ביום ה' ביולי אוגוסט עד 9 בערב
2 ) קוניגסי עד תחנה אמצעית,
ווימבך קלאם,
הינטרסי ומסלול zauberwald
אביבית- תודה רבה על העידכון. אני חושבת שנוותר ולו בגלל המחיר הגבוה של העליה בהרכב משפחתי כשלנו. במיוחד לאור זה שבשבוע השני בשטובאי ישנם כמה רכבלים ותצפיות מתוכננות הכלולות בכרטיס העמק.
מניסיוני בנסיעות עם משפחה גדולה , כדי לעמוד בתקציב שהוגדר (ותמיד ישנם חריגות) צריך לבצע סדרי עדיפות גם ע"פ מחירי האטרקציות. גיליתי שישנם ככ הרבה אפשרויות לטייל במקומות מדהימים גם בלי "להתרושש" ורק צריך להיות מתוכננים נכון ולחשוב קצת מחוץ לקופסא. גם כך המסלול שלנו מלא בכל טוב....
אשמח לעוד תובנות על המסלול ובכלל..
-
הי שרית –
לגבי חנייה בהאלשטט – כשאת מתקרבת לעיר יש הכוונה לחניונים כולל צג אלקטרוני שאומר לך כמה מקומות פנויים בכל חניון –
אני באמת לא זוכר להגיד לך איך מגיעים לכל חניון וזה גם לא מידע שאת צריכה מראש לדעתי – זה באמת מאד פשוט עם ההכוונה של השלטים.
לגבי שייט –
יש מעבורת שמשייטת באגם האלשטט – יש לה שתי תחנות עגינה בהאלשטט – אחת בעיירה עצמה ואחת קרוב לפוניקולר למכרות המלח.
יש לה גם נקודת עצירה באוברטראון וגם בצד השני של האגם.
לא הייתי אומר שזה שייט חוויתי במיוחד אלא משמש יותר כאמצעי תחבורה לאלו שגרים בעיירות שונות על האגם ורוצים ‘לקפוץ להאלשטט’ –
לא יודע כמה זה יהיה פרקטי עבורכם כי התדירות של ההפלגה הזו לא מאד גבוהה, ואז זה אומר שפשוט תצטרכו לעשות ‘סיבוב שלם’ מהאלשטט עד האלשטט שהוא די ארוך ושוב – לא ממש חווייתי לדעתי…
יש אפשרות לשכור סירות באופן עצמאי ולשוט בהן (לא זוכר שראיתי ‘טיולים מאורגנים’ כאלו עם סקיפרים מקומיים – אבל אולי יש...).
זה בדיוק מסוג הדברים שממליץ לך לשאול בפורומים של טריפ אדוויזר או בטוריסט אינפו המקומי…
אני מאד ממליץ לקחת את הפוניקולר למכרות המלח, גם אם אתם לא מתכוונים להכנס למכרות (אנחנו לא נכנסנו) וגם אם אתם לא מתכוונים לרדת חזרה ברגל – התצפית משם מהממת!!! הנסיעה למעלה קצרה ולא יקרה, והפוניקולר עולה ויורד כל הזמן. מניח שתראו הרבה תצפיות נוף בטיול אבל זו בהחלט שווה ומיוחדת מאד, דוקא בגלל שהיא (יחסית) לא מאד גבוה.
אנחנו מאד (!!!) אהבנו את החוף של האלשטט עם המגלשות למים והמקפצה, ביום חם זה כיף גדול מאד להקדיש לו שעה שעתיים.
(אגב – יש לי פה בלוג על הימים שלנו בהאלשטט – גרנו 4 ימים באוברטראון הסמוכה… יש שם המון תמונות מהתצפית של מכרות המלח ומאגם האלשטט… אני אפילו מתועד קופץ שם למים מהמקפצה המפורסמת

-
הי גיל,
האם זה החוף שדברת עליו בהלשטאט:
Badestrand Hallstatt/Lahn
Lahn, 4830 Hallstatt, אוסטריהhttps://goo.gl/maps/Vq6i7Wb7DrP2
לגבי השייט, כמובן שהתכונתי לשייט עצמאי. לפי שיטוט בגוגל מאפ הוא מרוחק מעט מהחוף הנל. אשלח מייל כדי להבין יותר.
תודה!!!!
-
האלשטאטהיי,
לגבי שאלותייך על החניה בהאלשטאט, והעלייה בפוניקולר אל מכרות המלח (לטובת ביקור בהם או רק להשקיף מלמעלה על הנוף הנפלא של האגם) - את מוזמנת להיכנס בלינק הזה אל הפוסט שפרסמתי בבלוג שלי, על יום הטיול שלנו בהאלשטאט, ובו מידע על מה ששאלת.
אורלי
-
תודה רבה אורלי!
טיולך מלווה אותי בשלב התכנונים ואני מחכה לכל פוסט שאת מפרסמת..
אני שוקלת ברצינות לעלות לתצפית ולרדת ברגל. תלוי בזמן שיהיה ברשותינו ותלוי אם החברה יתגייסו לכך כי ביום זה מתוכננת הליכה יחסית רבה (גוסאו הקפה +האגם העליון) את המכרה נשאיר לפעם אחרת, או שנבקר בזה שבברכגסטן (יש לי קטנה מתחת לגיל 4)
מחכים לפרסום ההמשך..
-
כן זה החוף
-
פוסטים נוספים על חבל זלצבורגאני שמחה לשמוע שסיפור הטיול שלנו לאוסטריה מסייע לך בתכנון הטיול שלכם!
פרסמתי עוד פוסטים חדשים אחרי האלשטאט:
- “צלילי המוסיקה של זלצבורג” – יום טיול בעיר זלצבורג עצמה
- “מפלים, מגלשת הרים ומרחצאות חמים הכי שווים!” – יום חגיגי בגולינג ואבטנאו
- “רכבת הקיטור העתיקה בעמק הטאורך” – על יום נפלא ורב חוויות, הכולל מיני-גולף ובריכה, מצודה מימי הביניים, ורכבת מיוחדת במינה
קריאה מהנה!
אורלי
-
הי אורלי.
"אודה ולא אבוש" שהצלחת לבלבל אותי ולשנות לי תכניות..
התלהבתי ממש מהתיאור של הנסיעה ברכבת העתיקה ואני שוקלת ברצינות להכניס את האטרקציה הזו ללוז מכמה סיבות עיקריות:
1. חיבה יתרה לרכבות וקטרים מצד זכרי המשפחה.
2. הקרבה היחסית למקום הלינה פלאכאו (40 דק)
3. התיזמון ביום שישי (שבו הרכבת יוצאת) עם חזרה מוקדמת להתארגנות לשבת בשילוב טיול אופניים קליל באזור הדירה (השכרה חינם) שלא מצאתי לו את הזמן הראוי לו בתכנון הקודם.
או אז אשנה ואשלב את הביקור באגם המלכים ביום המעבר לשטובאי טירול. (ואוריד כנראה את אכנסי)
(אודה לחוות דעתך על השינוי..)
מספר שאלות ברשותך:
ביום חם, האם השהיה ברכבת ככ הרבה זמן לא מעיקה?
מהיכן בדיוק יוצא הטיול? וכמה זמן מראש יש להגיע?
האם צריך להרשם מראש או פשוט להופיע? (מקומות מוגבלים וכד') .
הטיול עצמו מרשים מבחינת נופים בדרך? או שהאטרקציה היא בעיקר הנסיעה עצמה בסוג הרכבת הזה?
בקיצור.. כל בדיל מידע נוסף יעזור להחליט.
תודה רבה לך!!!
-
תשובות לשאלותייך על רכבת עמק הטאורךהיי שרית,
אנסה לענות על כל שאלותייך, על הטיול ברכבת עמק הטאורך, ולספק את מירב האינפורמציה:
הטיול ברכבת הקיטור יוצא מתחנת הרכבת של Mauterndorf, בכתובת:
Bahnhofstraße 153, 5570 Mauterndorf
הנ.צ. של תחנת הרכבת: 47.130380, 13.684073
הנה לינק למיקום ב-Google Maps.
קרונות הרכבת פתוחים לרווחה, כך שהם די מאווררים, וגם ביום חם (כמו שהיה לנו) החום ברכבת לא מעיק. בנוסף לכך, בנסיעה עצמה אפשר להוציא את הראש החוצה, ויש משב רוח נעים.
בדרך יש כמה עצירות, בהן יורדים מהרכבת, כך שלא מרגישים שהנסיעה מעיקה.
מבחינת הזמנת מקומות מראש – אני לא חושבת שיש צורך, אבל בכל זאת הייתי ממליצה לך לשלוח להם מייל ולשאול האם נדרש. אנחנו נסענו בסיור של 14:00, והגענו תחילה לתחנה בסביבות 11:00 כדי להזמין מקום לסיור – אך הקופה היתה סגורה באותו זמן (בדיעבד התברר לנו למה – כי הקופאי, שהוא גם הקונדוקטור, נסע באותו זמן ברכבת בסיור של השעה 10:00...
). בהמשך, הגענו ב-13:30 שוב לתחנה, ואז כבר הקופה היתה פתוחה, ויכולנו להירשם לסיור עם כרטיסי זלצבורגרלנד שלנו (וניתן גם לקנות במקום כרטיסים, למי שאין כרטיס זלצבורגרלנד). כך שאני ממליצה לך לשלוח להם מייל עם השאלה, לאחת משתי כתובות המייל הללו שמצאתי באתר שלהם, ואם לא תקבלי תשובה – להגיע לקופה חצי שעה מראש לפני תחילת הסיור:הטיול היה נחמד מבחינת נופים, חצינו את העמק וראינו נוף ירוק של שדות וכפרים חמודים, ומסביבם הרים. רואים בדרך מרחוק גם את מצודת מאוטרנדורף. העצירה בתחנת סנט אנדרה נחמדה גם היא מבחינת הנוף, כי ניתן לרדת אל הנהר ולשכשך את הרגליים.
לסיכום – זאת חוויה מיוחדת מאד בעיניי, רגועה ושלווה ואפילו משעשעת, ולחובבי הקטרים והרכבות היא תהיה אטרקציה אמיתית, כי הם יוכלו לצפות בכל התיפעול של קרון קיטור עם בולי העץ שמחממים את דוד הקיטור, ולקבל הסברים מנהג הקטר.
חג שמח,
אורלי
-
תודה יקירה.
מעריכה מאד את הפירוט והעזרה רחבת הלב.
חג שמח גם לך ולמשפחתך.
שרית.