בודפשט עם תינוקת + עלויות
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג + תינוקת טסים לבודפשט לחמישה ימים וחמישה לילות בסוף מאי-תחילת יוני.
התכנון הוא להיות יום אחד בבודה ובכל האתרים בו ומס’ ימים בפשט, כולל האזור של הרובע היהודי, אזור הפרלמנט, כנסיית סנט אישטוואן וכל מה שמצפון לואצי אוצה, שדרות אנדראסי, כיכר הגיבורים ופארק המילניום, האי מרגיט וכו’.
אני מתלבט לגבי צורת ההתניידות עם התינוקת,
אשמח לשמוע האם יש מקומות / מסלולים בבודפשט שלא כדאי להגיע אליהם עם עגלה ועדיף מנשא או להפך.
חשוב להדגיש שאנחנו מתכננים ללכת הרבה ברגל, פרט ליומיים שנקנה כרטיס לאוטובוס תיירים.
אודה להמלצות!!
בנוסף אני מעוניין לקבל הערכות של עלויות. ברור לי שזה תלוי במה עושים וכו’ אך אשמח לקבל הערכה בהתחשב בכך שמלון וטיסה כבר שולמו, כלומר, כמה עלות של יום לזוג + תינוקת על אוכל בירה וקפה, כניסה למקומות, תחבורה (התכנון הוא לקנות כרטיס לאוטובוס תיירים ליומיים, וכל השאר לעשות ברגל),קצת קניות וכו’..
אודה לקבלת מידע!!
תודה רבה וחג שמח
-
- אוטובוס תיירים מיותר, בטח עם תנוקת. בבודפשט התחבורה מצויינת, האטובוסים נגישים לעגלות. אם עגלה תהיה אולי בעיה רק בגבעת הארמון בבודה.
- כיכר הגיבורים 2 קמ ממהמרכז ואי מרגיט 3 קמ.
- בקשר להוצאות בבודפשט רוב הדברים חצי מאשר בארץ. הכי טוב לקחת כרטיס אשראי.
-
מצרפת את סיפור הטיול של עדי בודפשט עם עגלות
שם תמצאו תשובות מצויינות לאפשרויות טיול מגוונות, לנגישות והתניידות עם עגלה בעיר.
תהנו

-
תודה על התגובות ועל ההפנייה לסיפור טיול.
לגבי האוטובוס תיירים, אנחנו מתכננים לקנות כרטיס ליומיים גם ואולי בעיקר בשביל השייט שיש, גם ביום וגם בלילה. בנוסף לזה אני מניח שנשתמש בו גם לנסיעות לאתרים היותר מרוחקים.
נראה לכם שזה מיותר?
לקנות שייט בנפרד ולהתנייד בתחבורה ציבורית זה זול יותר ומומלץ יותר?
אם כן, באיזו חברה ומה המחיר?
לגבי עלויות… מישהו יכול לתת מידע לגבי עלות ליום? גם אם הערכה גסה…
תודה
-
לגבי עלויות – כתבו לכם כבר שבגדול העלויות נמוכות (משמעותית) מישראל.
אז תעשו חשבון כמה עולה לכם יום כזה בישראל.
יש טווח עצום בין אנשים שונים, אבל אתם מכירים את עצמם ויכולים לנבא כמה אתם הייתם מוציאים בתל אביב למשל. אז קחו את מה שהייתם מוציאים בתל אביב ותורידו 20-30 אחוז. אולי אפשר גם להוריד 50% אבל עדיף לא להיות אופטימיים מדי.
ותזכרו כמובן שאתם באיזורי תיירות ולכן מוציאים כמו תיירים ולא כמו מקומיים.
רק כדי להמחיש את הטווח העצום – כמה מוציאים על ארוחת צהריים בתל אביב? אני בטוח שבין גולשי הפורום יש מי שיסתפק בשווארמה או אפילו פלאפל, עם או בלי שתייה (20-40 ש”ח), יש מי שילך על עסקית נחמדה (50-80 ש”ח) ויש מי שיוציא גם הרבה יותר. ובערב יש מי שיסתפק בשני משולשי פיצה (20 ש”ח), אחר יבחר בסנדוויץ בארומה (30-40) ואחד אחר ילך למסעדה נחמדה ב-150-250 ש”ח לאדם (כולל טיפ ויין). ולא הזכרתי פה טווחים קיצוניים יותר של מי שהולך למסעדה באמת נחשבת ומוציא הרבה מאות שקלים לאדם. כלומר הטווח בין האנשים יכול להגיע לפי 5 בקלות! לעומת זאת ההפרש בין תל אביב לבודפשט הוא לכל היותר פי 2!
-
נראה לכם שזה מיותר? לי נראה מיותר.
לקנות שייט בנפרד ולהתנייד בתחבורה ציבורית זה זול יותר ומומלץ יותר?אם תקנה כרטיסיה לתחבורה יכלול גם שייט באוניות של התחבורה העירונית בימי חול. תוכל להפליג לאן שתרצה מתי שתרצה.
-
היי
טילנו בבודפשט בינואר ארבעה לילות,
עלה לנו 3500 ש”ח כל הטיול
(כולל טיסות, לינה, אוכל, ביטוח, פלפון, ונסיעות).
סעדנו את לבנו במסעדות הכשרות (חנה, כרמל, קפה תל אביב וקונדטורית פרויליך) היה ממש מצוין!.
לגבי תחבורה,
ניתן לקנות כרטיס לשלושה ימים, לכל התחבורה הציבורית – מטרו, חשמלית, אוטובוסים,
אין סיבה שתלכו הרבה ברגל.
אומנם לא נסענו עם תינוק,
אבל רוב המקומות מרווחים ולא נראה לי שתהיה בעיה עם עגלה.