ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פארקים במערב ארה''ב

פורום צפון אמריקה
    6
    14
    4523
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gstier
      gstier נערך לאחרונה על ידי

נוסעים ביולי  בהרכב משפחתי זוג + 3 ילדים בוגרים, נוחתים בלוס אנג’לס ואחרי יומיים מתחילים בטיול . מתלבטים מאד לגבי חלוקת הימים בפארקים. (יש לנו כ3 שבועות כשבתוכם נרצה להיות בסן פרנציסקו, כביש 101). כמה ימים כדאי להקדיש לפארקים ליוסיטי וליילוסטון? את הדרך עד שם נעשה בנסיעה, האם כדאי להכניס למסלול את לאס וגאס , קניון ציון? קניון אנטילופ? וברור לי שזה עיניין של טעם אישי, אנחנו אוהבי טבע , אך רוצים גם לגוון….אחרי יילוסטון נמריא מסולט לייק סיטי לוושינגטון ומשם עוד 3 שבועות טיול .אשמח מאד לעזרה ועצה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Chen0487
        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

יעזור אם תפרטו את המסלול כולו בחוף המערבי. קשה לדעת כמה ימים אתם מקצים לשאר המקומות מההודעה.

• dhz
          dhz נערך לאחרונה על ידי

שלושה שבועות הם פרק זמן קצר מידי לטיול שציינתם במערב.  אתם מדברים על קליפורניה, כך שאני מניח שמדובר ב- 10 -12 ימים מהנחיתה ועד לאס וגאס (3 ימים לסן פרנסיסקו, 3 ללוס אנג’לס, 1 יום לנסיעה ביניהם, עוד 2-3 ימים, כולל נסיעה מסן פרנסיסקו ליוסמיטי והביקור בפארק ועוד 1-2 ימים לנהיגה משם עד לאס וגאס).  עוד 3-4 ימים לסבב הפארקים של צפון אריזונה/דרום מערב יוטה (גרנד קניון, ברייס קניון, פייג’ וסביבתה ופארק ציון).  משם תתזדקקו לעוד יומיים נסיעה או אפילו קצת יותר עד ילוסטון, 4 ימים כמינימום לילוסטון וגרנד טטון ועוד יום חזרה לסולט לייק סיטי.  הגענו ל- 3.5 – 4 שבועות., ואני הייתי מעדיף עוד יום, יומיים לספאר + זמן לאס וגאס.

בקיצור, אם רוצים לבקר בילוסטון, תצטרכו לותר על דברים אחרים.  למשל, אם תוותרו על לאס וגאס והפארקים של דרום יוטה/צפון אריזונה, תוכלו מיוסמיטי לחזור לסן פרנסיסקו ולקחת טיסה לסולט לייק סיטי.  זה יחסוך לכם את השבוע החסר, ואפילו ישאר לכם קצת ספאר.  אפשרות אחרת היא לותר על הטיסה, ולנסוע מיוסמיטי לאגם טאהו ומשם לחצות את נבדה על I-80 או על כביש 50 (המוגדר הכביש הכי בודד כי לאורכו יש מעט מאד ישובים) לסולט לייק סיטי.  לדעתי, זו נסיעה של יום וחצי עד יומיים עד סולט לייק סיטי  ועדין תוכלו לעמוד בלוח הזמנים.

• gstier

תודה רבה! 

• imeshy
              imeshy נערך לאחרונה על ידי

חתיכת טיול אתם מתכננים! חודש וחצי בארה”ב זה נהדר.. 

כמה הערות – הצד המזרחי יהיה חיוור ביופיו אחרי הצד המערבי! אמנם יש טבע, והרים ומפלים פה ושם, ובעיקר שלכת (החל מאוקטובר) – אבל הצד המערבי מרשים פי כמה וכמה ממנו.

כדאי לחשוב על הפיכת הסדר.. לטייל במזרח קודם, לעבור למערב  ואם השלכת היא בראש מעיינכם – אז אולי לחזור למזרח להשלמה. 

עוד אופציה היא להאריך את השהות במערב על חשבון המזרח ולא לוותר על הפארקים הצפוניים (בוויומינג, יוטה, מדינת וושינגטון)

ואז להשאיר למזרח רק את הערים המרשימות שבו (וושינגטון, ניו יורק, בוסטון). 

שלושה שבועות הם זמן לטיול סטנדרטי בצד המערבי שכולל את קליפורניה (ל”א, סן פרנסיסקו, סן דייגו, כביש 1 , יוסמיטי) ואת הפארקים הדרומיים (לאס וגאס, ציון, ברייס, פייג’). אולי יהיה לכם עוד אפשרות להוסיף פארק/שניים באחד מהאיזורים אבל בטח שלא לעבור לפארקים הצפוניים יותר. 

• gstier

סליחה על התגובה המאוחרת, תודה רבה על העצות !

כרגע בתיכנון כנקודות חובה לוס אנג’לס (יומיים) , כביש 101(יומיים) סאן פרנציסקו (4 ימים) , פארק יוסימיטי (3 ימים), ופארק טיטון+ ילוסטון (7 ימים- אולי זה יותר מידי?). לחלק זה של ארה’’ב הקצבנו כ3 שבועות.

לחלק המזרחי שכולל את ניו יורק(8 ימים- אולי יותר מידי? ) וושינגטון (3 ימים), מפלי הניאגרה + טיול עם חברים (כ6 ימים).

סה’’כ יש לנו 45 ימים. 6 שבועות.

היינו מאד רוצים להכניס את החוף המערבי הצפוני עד סיאטל ואולי לטוס מסיאטל לחוף המזרחי. האם נראה לכם שאפשר?

תודה רבה מראש!

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

כדאי לך להכניס לתיכנון את זמני המעברים בין המקומות.

איך אתם מגיעים מסן פרנסיסקו אל יוסמיטי? זו נסיעה שלוקחת בקלות חצי יום.

ואיך מגיעים לילוסטון?

• gstier

הכנסתי, לא רציתי להכביד. הימים הם נטו במקום. עצמו. מסן פרנציסקו ליוסימיטי בנסיעה. ליילוסטון , או נסיעה ואז ויתור על נסיעה על קו החוף עד חופי אורגון או אולי טיסה מסיאטל לסולט לייק סיטי ואחכ שוב טיסה לוושינגטון? 

• dhz
                      dhz נערך לאחרונה על ידי

החלק המערבי שציינת נראה לי פחות או יותר בסדר.  אין לי נסיון בנסיעה מאיזור יוסמיטי ועד ילוסטון.  מדובר במרחק גדול, הכולל את חציית נבדה בחלקה הרחב.  אני יודע שמדובר בחמש מאות ומשהו מיילים בין Reno ל- Salt Lake City על I-80, מה שאומר לפחות יומיים נסיעה מיוסמיטי עד סולט לייק סיטי.  משם יש לך עוד יום כמעט של נסיעה עד ג’קסון בוויומינג או עד ווסט ילוסטון במונטנה לתחילת הביקור בילוסטון + גרנד טטון.  תצטרך גם יום נסיעה חזרה עד סולט לייק סיטי, שאולי בסופו תהיה הטיסה מזרחה.

יתכן וזה אומר שיש לך חריגה קטנה מה- 3 שבועות ושתצטרך לקצר במעט משהו אחר (יום מניו יורק או מסן פרנסיסקו).  לגבי ילוסטון + גרנד טטון, אפשר להסתפק בפחות משבוע.  זה תלוי בך.  האם הכוונה לעשות מסלולי הליכה ברגל?  קצרים?  גם ארוכים יותר? (אני מניח שעדין מדובר במסלולי יום).

אם אתה רוצה לשנות כוון ולנסוע לאורך החוף עד איזור סיאטל, אז זה צריך לבוא על חשבון ילוסטון.  אני מאד אוהב את מערבה של מדינת וושינגטון וגם קו החוף בצפון קליפורניה ובאורגון יפה ושווה ביקור.  ההחלטה בידיך לגבי הכוון.  שתי החלופות ראויות.  טיול כזה, מיוסמיטי ועד איזור Redding זו נהיגה של חצי יום לפחות, אולי יותר (אני זוכר שלט מרחק בכוון ההפוך, אבל לא מה היה המספר.  200 ומשהו מייל או 300 ומשהו מייל).  משם, טיול לאורך החופים יקח עוד 4-5 ימים עד פורטלנד.  אם מוותרים על ילוסטון, מציע תחליף שאיננו באותה רמה, אבל בכל זאת, קצת מספר קצת תופעות וולקניות – Lassen Volcanic National Park שיכול להיות טיול יום מ- Redding.  בכל אופן, לא ישאר לך זמן מספיק לילוסטון + גרנד טטון ללא “גניבת” ימים ממקומות אחרים.

• gstier

תודה על התשובה המפורטת! אני מבינה שללא טיסה נוספת פנימית לא ניתן לשלב את החוף המערבי עד סיאטל ואת ילוסטון שעליו אני ממש לא מעונינת לוותר.

• גדליהו מהגרעין
                          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

בימים שספרת יש 18 זאת אומרת שהשארת 3 ימים לנסיעה.. מה שמביא להניח שזו הנסיעה מיוסמיטי לטטון.  לא יודע כמה אתם אוהבים לנהוג ביום. אנחנו עשינו מטיטון ללוס אנגלס את זה ב 3 ימים. והשתדלנו ללכת על 5 שעות נהיגה ביום ולראות עוד דברים בדרך.

אם למשל תורידי יום זמן פרנסיסקו ותרדו ל-4 ימים מלאים לילוסטון וטטון.. עכשיו יש לך שבוע נוסף. יום אחד תצטרכו לנסוע לסולט לייק לטוס ועכשיו נשארו 6 ימים נסיעה בקו החוף או מרכז אורגון ומשם לחתוך לילוסטון. לנו מסיאטל לילוסטון לקח יומיים.. שוב כ- 5-6 שעות ביום...תחליטו מה נראה מוצלח יותר מבחינתכם.

• gstier

תודה!

כרגע יש לנו 4 ימים לא מלאים לסן פרנציסקו ושבוע -7 ימים חשבנו על ילוסון והטיטון. זה יותר מידי?

• גדליהו מהגרעין
                              גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

את ילוסטון עשינו בלי מסלולי הליכה רגליים ארוכים, אלא יותר תצפיות ההליכות אליהם. היינו 3 ימים מלאים ויום לטטון, שם כן עשינו הליכה אחת יותר ארוכה. בסהכ זה היה לנו מספיק והשאיר עוד טעם של עוד . אבל אם אתם בעיקר בכיוון תצפיות שבוע יכול גם להמאס

• gstier

תודה רבה!

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון