חוות דעת על מסלול לצפון מזרח ארצות הברית
-
שלום לחברי הפורום המופלא.
הגיעה העת להסתייע בכם ואשמח לכל תגובה לגבסי שלד הטיול המוצע בזאת.
רעייתי אנוכי ושני ילדינו בני 10,15 מתכננים טיול יציאה ב 18.6 בבוקר קונקשיין. וחזרה ב 10.7.
הערה: במסגרת הטיול אנחנו מחוייבים להגיע בראשית הטיול לסנט אלבנס בוורמונט.
שלד הטיול:
18.6 מגיעים לנמל תעופה קנדי אחהצ 16.00 נחיתה. לנים במלון סמוך לשדה התעופה.
19.6. נסיעה ישירה לסנט אלבנס וורמונט. בקור בעיר ברלינגטון לינה בסנט אלבנס.
20.6 טיול באזור וכן במפעל בן אנד גריס ולינה ב STOW.
21.6-23.6 טיול בהרים הלבנים, הנהר הנעלם דרך 112 קניות אאוטלט. לינה שני לילות בנורט קונוואי.
23.6-25.6 יציאה לבוסטון ושהייה בה שני לילות
25.6 יציאה לניו פורט טיול ולינה בעיר זו. (כמה צריך להקדיש לניו פורט?)
26.6. יציאה לניו ג’רסי אולי דרך מיסטיק ולינה בניו ג’רסי (יום הולדת לבן הבכור -אשמח להצעה לבילוי)
27.6-30.6 יציאה לוושינגטון די.סי. ולינה 3 לילות.
30.6 חזרה לניו ג’רסי ובדרך איימיש והרשי. לינה בניו גרסי.
1.7. יום מנוחה בניו ג’רסי עם אופציה לקפיצה לפילדלפיה או קניות או פארק שעשועים. (מה ריאלי? אולי אלטנטיק סיטי?)
2.7-3.7 טיול מאורגן לילה אחד למפלי הניאגרה. חזרה בשעות הערב לניו יורק למלון במרכז העיר.
3.7-9.7 ניו יורק
9.7 שיבה לישראל טיסה בשעה 18.00.
מה דעתכם?
האם להוסיף לילה בבוסטון ולהוריד לילה מניו יורק?
האם 4.7 בניו יורק יהיה בעוכרינו? צפיפות וכולי..
האם ניתן לראות את הרשי ואיימיש ביום אחד?
האם יום שלם בניו פורט זה יותר מדי? אולי לגוון?
תודה רבה
רן
-
יש לכם די הרבה ימים ורכב שכור, למה לא לנסוע לניאגרה ברכב שלכם ולעצור באטרקציות בדרך (ויש המון?)
אני אישית לא שמעתי חוות דעת כ”כ טובות על הטיול המאורגן...
-
קודם כל תודה על ההתייחסות. שנית נסיעה פרטית גם עלתה במחשבה פשוט חשבנו על טיול מאורגן בגלל המרחק והידיעה שמישהו אחר מארגן לנו שהייה ארוחה כניסה.. וכולי.. אגב אנחנו חשבנו על עזרא טורס.
רן
-
אין תשלום בכניסה אל מפלי הניאגרה. זה מקום פתוח לכולם.
עושה רושם שאפשר לנסות לארגן את הטיול שלכם בצורה כזו שתשלב את בוסטון, ההרים הלבנים, ניאגרה, אגמי האצבעות ועוד בלי נסיעות של 8 שעות לכל כיוון בטיול דו יומי לניאגרה – אם תוותרו על החלק הדרומי.
-
במקום לשלם עבור טיול מאורגן (יקר) לניאגרה ועל מנת לרווח את הנהיגה מציעה את המסלול הבא:
JFK- סנט אלבנס – הרים לבנים – בוסטון – ניו פורט (אפשר גם בטיול יום מבוסטון) – עצירת לילה באלבני, ניאגרה. אפשר לחגוג יום הולדת במסעדה המסתובבת בניאגרה.
מניאגרה לטוס לוושינגטוןואז ביקור בעיר ונסיעה לניו יורק ברכבת. לא תפסידו שום דבר אם לא תבקרו בהיימיש. גם באטלנטיק סיטי אין מה לעשות. אם תרצו קניות בג’רסי גרדן תוכלו לעשות את זה בטיול יום מניו יורק
-
לטעמי המסלול שלכם לא היגוני. עתיר נסיעות ומעט זמן בכל מקום.
אני מניח שהטיסות הבינלאומיות סגורות נכון? עוד משהו?
אני מציע מאד לספור ימים ולא לילות. למשל 2 לילות בבוסטון אומר ככל הנראה יום אחד בלבד שזה לא הרבה. זה גם נכון למקומות אחרים במסלול
מה יש בניו ג’רסי - משפחה? איפה בניו ג’רסי? הביקור המשפחתי זה בשביל ביקור משפחתי או כדי “לקבל לינה בחינם”? כי הנסיעות דרך ניו ג’רסי מבזבזות לכם זמן וחבל.
בואו נחתיל מהיומיים הראשונים.
הנסיעה מ JFK עד לורמונט ארוכה מאד. קשה לעשות אותה ביום אחד בכל מקרה. לא כל שכן למחרת טיסה ארוכה, וכשיש לכם אילוץ של שעה מסויימת להיות בורמונט.
אני מציע לקחת טיסה. למשל טיסת דלתא שיוצאת ב-9 בלילה ביום ההגעה, או טיסת ג’ט בלו שיוצאת ב-9 בבוקר יום אחרי. כל אחת מהן עולה פחות מ-100 דולר כולל מזוודה. אף אחת מהטיסות לא מדהימה בשעות שלה, אבל בסך הכל הן סיברות. ויחסכו לכם הרבה שעות אוטו, ויבטיחו שתגיעו בזמן. אגב, אני הייתי מעדיף את הטיסה של 9 בלילה. למרות השעה המאוחרת והקונקשין הארוך, אני רוצה לדעת שהטיסה מאחורי. אתם הרי לא רוים חלילה לפספס את הפגישה שלכם.
אם אתם מתעקשים על רכב, אני מציע לשכור רכב מיד אחרי הנחיתה ב JFK ולנסוע שעה לפחות מחות לעיר. זה לא קל, אבל זה יקדם אתכם משתי בחינות. האחת – אותה שעה נסיעה תחסך למחרת. השניה היא שהיציאה בבוקר ממוטל על הכביש הראשי כשהרכב כבר בחניה תהיה הרבה יותר מהירה מאשר היציאה מהמלון בשדה, הגעה להשכרת הרכב וכו’.
-
הרים לבנים, בוסטון – בפועל יש לכם יום וחצי בהרים הלבנים ויום אחד בבוסטון. זה לא הרבה.
להרים הלבנים – כנראה שתצטרכו לנסוע מסטו לנהר הנעלם ואז את כביש 112. זה בהחלט אפשרי ביום אחד, אבל שימו לב שזה לוקח לא מעט זמן.
קודם כל יש לכם קצת יותר משעתיים נסיעה לנהר הנעלם. כלורמ אני מניח שתגיעו לשם לקראת 11. הביקור יקח שעתיים ויותר, ואז תעצרו לארוחת צהריים באיזור לינקולן. בקיצור תתחילו את כביש 112 רק אחרי 2 ואולי אפילו אחרי 3. תלוי כמה עצירות תעשו, אבל הכביש יכול לקחת גם 3 שעות. למלון בנורת קונווי תגיעו כבר בשעות הערב המוקדמות מותשים מעייפות אחרי הרבה שעות באוטו.
אם לא חייבים לבקר בניו ג’רסי(ובעיקר אם לא חייבים לבקר פעמיים בניו ג’רסי) הייתי מוותר על הנסיעה מבוסטון לוושינגטון וממיר אותה בטיסה. שוב מדובר על טיסה שעולה סדר גודל של 100 דולר לאדם כולל מזוודה. טיסה ישירה ונוחה לשדה DCA שקרוב למרכז העיר ואפילו מחובר ברכבת התחתית לעיר אם רוצים.
אבל אם רוצים ניאגרה הייתי מנסה לשלב אותה בין בוסטון לוושינגטון. כנראה עם זוג טיסות. כלומר לטוס מבוסטון לבאפולו, ולמחרת לטוס מבאפולו לוושינגטון.
מוושינגטון אפשר לעשות נסיעה לניו יורק, כולל ביקור בניו ג’רסי
בכל מקרה טיול מאורגן ללילה אחד לניאגרה זה סיוט. מדובר על 8-10 שעות נסיעה כל כיוון. כלומר בפועל תהיו קרוב ל-20 שעות באוטו, ובקושי תראו את הניאגרה. לא חבל?
-
תודה על הייעוץ. מאחר וזהו טיול ראשון בארה”ב . ראינו לנכון להגיע לוושינגטון כנראה על חשבון מפלי הניאגרה.
-
היי ריקי. תודה על התשובה. האם בקרת בהרים הלבנים?כמה ימים להקדיש? כמו כן לבוסטון?
-
ערב טוב. תחילה תודה על הזמן שהקדשת. שנית. לגבי ניו גרסי בחרנו בה כמקום לינה בין בוסטון לוושינגטון ובפעם השנייה מתוך מחשבה לעלות על טיול מאורגן למפלים. אני מבין שאתה ממליץ לוותר על לינה בניו גרסי.
לגבי המפלים יתכן ונוותר ונשמור לטיול בפעם אחרת שיכלול גם טיסה מבפאלו לאורלנדו ..
מספר שאלות :
האם אכן הגיוני לוותר על המפלים ולרווח את הטיול?
אם כן היכן היית מציע לנצל את הימים שנוספו?
כמו כן כמה ימים לדעתך להקדיש להרים הלבנים? כמה ימים לבוסטון?
בנוסף – לגבי טיסות פנים האם ההליך הוא כמו טיסה בינלאומית או קצר יותר? האם למשל צריך להגיע לשדה תעופה שעתיים לפני וכולי..האם ידוע לך אם ניתן לעלות עם מזוודת טרולי בנוסף למזוודה גדולה?
לגבי הנסיעה לורמונט משדה התעופה קנדי יתכן ונחלק הנסיעה ליומיים היכן היית מציע ללון? חשבנו תחילה על אולבני או סארנא לייק. ואולי להכניס באמצע את אוסיבל צ’ויזם.. בכדי לגוון בנסיעה לסנט אלבאנס.
שוב תודה
רן
-
בטיסות פנים ההליך די דומה לטיסות בינלאומיות. בגלל שיש לכם מזוודה נדרש להגיע הרבה זמן קודם. לדעתי לא פחות משעה וחצי ואולי גם שעתיים.
אם אין לכם משפחה בניו ג’רסי אני לא רואה מה מעניין שם. לא שיש לי משהו נגד ניו ג’רסי, אלא שזה פשוט לא מקום מאד אטרקטיבי.
אפשר לבקר איפה שרוצים. אני לא טוען שוושינגטון יותר חשובה מהניאגרה או להיפך, או בוסטון, או הרים לבנים וכו’. אפילו על ניו יורק מותר לוותר. אתם צריכים לבחור. אבל לא כדאי לנסות לבלוע יותר מדי.
הייתי בארה”ב ובחוף המזרחי הרבה מאד פעמים ורק השנה הגעתי לניאגרה בפעם הראשונה. לא היה מאד חסר לי עד עכשיו. אבל זה מה שהתאים לי. אם לכם חשובה הניאגרה – לכו על זה.
אני חושב שלערים הגדולות שווה להקדיש לפחות 48 שעות (יומיים מלאים). עדיף 3 לילות למרות שלא חייבים (ואגב, אפשר גם לישון מחוץ לעיר). גם 48 שעות לא מספיק לערים הגדולות, אבל זו לפחות התחלה. בפחות מ-48 שעות זה באמת טעימה מאד מאד ראשונית.
אם למשל תרצו סיור בקפיטול בוושינגטון – זה גוזל 3 שעות בקלות (ברוטו). שייט לווינים בבוסטון זה כבר 5 שעות וכו’. בביקור חטוף קשה להקדיש לזה את הזמן.
ולא לשכוח שחלק מהכיף זה לראות הופעות רחוב, להכנס לחנות מעניינת, לשבת לנוח על ספסל ולנשנש משהו וכו’. והדברים האלה פשוט לוקחים זמן.
.
אם בכל זאת רוצים הכל אני מציע משהו בסגנון:
19.6 סנט אלבנס.
20.6 ורמונט
21.6 הרים לבנים
22.6 הרים לבנים
23.6 הרים לבנים ונסיעה לבוסטון
24.6 בוסטון
25.6 בוסטון
26.6 בוסטון
27.6 טיסה לבאפולו
28.6 ניאגרה
29.6 אגמי האצבעות
30.6 אגמי האצבעות ונסיעה לפנסילבניה
1.7 פנסילבניה
2.7 וושינגטון
3.7 וושינגטון
4.7 מעבר לניו יורק וניו יורק
5.7 ניו יורק
6.7 ניו יורק
7.7 ניו יורק
8.7 ניו יורק
9.7 שיבה לישראל טיסה בשעה 18.00.
-
היי . שוב תודה. לא מובן מאליו. לקחנו בחשבון את כל ההערות וההארות של כולם. כנראה שנוותר על המפלים הפעם. אם אכן נוותר מה תציע במקום?? כמו כן אנחנו מתלבטים האם לרווח את הנסיעה חסנט אלבנס ליומיים נסיעה. אם כן היכן כדאי לישון בדרך? ואיזו אטרקציה שווה ל בדרך? תודה.
-
לגבי סנט אלבנס – משהו לא מסתדר לי
אתם צרכים להיות שם ב-19 או ב-20?
אם ב-19 – איך אפשר לרווח?
ואם ב-20 – האירוע הוא בשעות הבוקר? כי אם כן נראה לי שכדאי לישון שם בערב לפני (או מאד קרוב) ולא לקחת סיכון
בגדול מסלול הנסיעה ה”קלאסי” יהיה כנראה דרך עמק ההאדסון.
במקרה כזה אני אציע לכם ביום הנחיתה לנסוע שעה בערך כדי לצאת מהעיר. למרות שזה יותר משעה הייתי מתעניין באיזור וודברי. הסיבה היא שאף פעם אתם לא יודעים איך תרגישו בערב ומתי תתעוררו בבוקר. לאיזור וודברי אתם צפויים להגיע בשעה 8 בערב, ככל הנראה גמורים מעייפות. אז תוכלו ישר ללכת לישון אם תרצו. ובבוקר בהנחה שתקומו מוקדם תוכלו לצאת מוקדם לדרך.
אבל אם לא תלכו לישון ישר, או שבבוקר לא כולןם יקומו מוקדם, אז היתרון של המקום הזה שבמרחק מאד קרוב (אולי אפילו הליכה) יש גם וולמארט ענקי שפתוח 24 שעות (וגם טארגט אבל לא 24 שעות), ועוד כל מיני דברים. מה שמאפשר לכם הן קניות והן אוכל. כולל למשל אם מישהו מתעורר ב 3 או 4 לפנות בוקר (בהחט אפשרי) ויוצא לעשות קניות לפני שכולם מתעוררים. או בערב אם למישהו יש עוד כח.
מאיזור וודברי יש לכם כ-7 שעות נסיעה עד סנט אלבנס. זה לא משאיר לכם הרבה זמן לטייל, אבל אפשר קצת.
אבל אני באמת חושב שטיסה תהיה עדיפה בהרבה. זה לא קל לעשות כזו נסיעה ארוכה ועוד יום אחרי טיסה בינלאומית. ובכל מקרה לא ישאר לכם הרבה זמן לטייל. לעומת זאת טיסה תהיה מאד נוחה היות וגם ככה אתם בשדה התעופה.
-
הי,
לדעתי, במקרה שלכם הייתי מוותרת דווקא על בוסטון.
כמי שמגיע לשם מדי שנה לא מוצאת שהביקור לשם חובה עם ילדים
הייתי אולי עושה כך
ניו יורק
ניו פורט
הרים לבנים – נורט קונוואי – יומיים
ורמונט
לייק פלאסיד
מפלי הניאגרה
אגמי האצבעות
פנסילבניה -לינה בדרך
וושינגטון
ניו יורק
פוריה
-
אגב, אם ההתנגדות לטיסה היא מסיבות כלכליות, אני רוצה להזכיר שזה לא חישוב כזה פשוט.
יש נוסחה שאני אוהב לתת. היא מאד לא מדוייקת, אבל זה כיוון מחשבה מעניים בעיניי.
כל יום בטיול עולה לנו לפחות 300 דולר מחייה – מלון, אוטו, אוכל בסיסי, ביטוח, טלפוניה וכו’. אנחנו מוכנים לשלם סכום כזה כדי להנות בטיול (אחרת הייתם טסים ליום אחד ישר לסנט אלבנס).
אבל אם לא נהננו אלא למשל אם “בזבזנו” יום שלם על נסיעה הרי ש”בזבזנו” 300 דולר.
אם תקחו את טיסת הבוקר שהזכרתי, תוכלו ב-12 בצהריים כבר לטייל בנחת באיזור ורמונט, עד שיגמר לכם הכח. כלומר “בזבזתם” פחות מחצי יום או סדר גודל של 100 דולר. ואם תקחו את טיסת הלילה הקודם לא בזבזתם בכלל זמן.
לעומת זאת אם תבלו את היום השני בעיקר בנסיעה לא תצליחו להנות ממנו כמעט. במקרה כזה “בזבזתם” 300 דולר. ומכאן שעלות הטיסה היא 500 דולר (400 לטיסה עצמה ו-100 על שווי הזמן), בעוד שהנסיעה עולה 300 דולר. כבר לא הפרש כזה גדול.
כמובן שזה חישוב מאד פשטני ומאד לא מדוייק. אבל אני לא בטוח שהוא חסר משמעות.
-
היי שוב. לגבי סנט אלבנס מבחינתנו אנחנו יכולים לקבוע את המפגש שאנו נדרשים אליו או ב 20 בבוקר ואו 21. האם זה משנה את התמונה? מאפשר נסיעה יותר מתונה מניו יורק?? אולי עם לינה.. מה דעתך?
-
כן, זה בהחלט משנה את התמונה בעיניי. אם קובעים את המפגש ל-21 בבוקר זה מאפשר לכם לעשות את הנסיעה ביומיים. זו עדיין לא נסיעה קלה, אבל בהחלט אפשרית, עם 3-4 שעות נסיעה ביום
במקרה כזה הייתי שוקל שנית את הלינה בוודברי כי אולי זה קצת אגרסיבי מדי ואולי שווה למצוא משהו מעט קרוב יותר.
לינה שניה הייתי מנסה למקם באיזור אולבני או סרטוגה ספרינגס. מדובר על סדר גודל של 3 שעות נסיעה ביום הזה שזה סביר. אפשר לכוון את הנסיעה לשעות אחר הצהריים שבהם חלק מהנוסעים עשויים להרדם במושב האחורי.
לאורך נהר ההאדסון בין ניו יורק לאולבני יש כמה וכמה בתי אחוזה מרשימים שאפשר לבקר בהם, הבסיס הצבאי ווסט פוינט (בה”ד 1?) ועוד. מספיק למלא טיול נחמד בשעות הבוקר. ואז אחרי ארוחת צהריים הייתי מכוון לנסיעה הרצינית יורת לכיוון אולבני ואחרי.
ושוב בגלל החשש מג’ט לג הייתי שוקל להתמקם ללינה שניה קרוב לוולמארט גדול או קניון או כל דבר לא מחייב שמאפשר להעביר בכיף כמה שעות בערב אם יש כח, אבל גם לא מרגישים פספוס אם ב-6 נכנסים לחדר וב-8 כבר הולכים לישון. בלילה השלישי זו כבר בכלל לא בעיה. אבל בראשון זו בהחלט בעיה ובשני לפעמים.
למחרת אפשר להמשיך לטייל לאורך עמק ההאדסון, או לסטות להרים הירוקים. או אפילו לרוץ מהר לכיוון ברלינגטון ולבקר בברלינגטון או סטאו כבר ביום הזה.
בכל מקרה – אני לא המומחה הגדול לאיזור (רחוק מכך). אבל אם תחליטו על כיוון כזה אני בטוח שיהיו פה אנשים נחמדים בפורום שיעזרו לכם (מקסימום תפתחו הודעה נפרדת – “מניו יורק לברלינגטון ביומיים”)
-
רוב תודות על ההצעות המחכימות והזמן שהוקדש..