חוות דעת מסלול בחבל הבסקים והפירנאים
-
שלום לכולם
זוג בני 50+
חובבי טבע
טיסה סגורה ב 8 לאוגוסט עם איזי גט לבורדו,
חזרה ב 18 לאוגוסט
מסלול מתוכנן:
08.08- הגעה איסוף הרכב ונסיעה לסאן סבסטיאן,לינה באיזור
09.08– מוקדש לסאן סבסטיאן
10.08– נסיעה דרך עיירות החוף סטנדר דל מאר וכו הגעה לפיקוס דה אירופה ולינה בפוטס
11.08 – טיול בשמורת פיקוס דה אירופה
12.08 – טיול בשמורת פיקוס דה אירופה
- 13.08– נסיעה לכיוון שמורת אורדסה (הפירנאים)
- 14.08– שמורת אורדסה
- 15.08– הפירנאים הצרפתים
- 16.08- הפירנאים הצרפתים נסיעה לכיוון בורדו
- 17.08- בורדו וסנט אימליון
- 18.08- טיסה חזרה
- אשמח לקבל חוות דעת ,בעיקר לגבי פיקוס דה אירופה ואיך הנופים ביחס לפירנאים,
- זוהי הפעם השניה שלנו באיזור,בפעם הקודמת היינו בטיול ארוך יותר שכלל את ואל דה נוריה ,שמורת האגמים המרצדים,וקרקס גוב וגוורני,לורד והתהלוכה,וכמה ימים בדורדון,
- חשוב לנו לחוות את איזור הבאסקים בעיקר את סן סבסטיאן אך רוצים גם לחוות את הפירנאים באיזורים הגבוהים
- מאד אהבנו את האיזור
- האם הייתם ממליצים להגדיל איזור ,מקומות הלינה עוד לא נסגרו סופית
- תודה לכל המשיבים
-
שלום,
אני אתייחס לחלק הספרדי של המסלול שמוכר לי היטב.
לא ציינתם האם אתם אוהבים לעשות מסלולי הליכה ואם כן, באיזו דרגת קושי. יש לכך השפעה על חלוקת הזמנים. אני אניח לצורך תשובתי שכן.
תוכל לראות בבלוג שלי פוסטלינק שפרסמתי לפני שבוע ובו תיאור מפורט של מסלול טיול שכלל גם את האזורים האלו.
חלוקת הזמנים נראית לי בסדר, למעט שמורת אורדסה שבה הייתי מוסיף יום מכיוון שבשמורה מומלץ לעשות 2 מסלולים:
- מסלול סירקו דה סואסו עד מפל זנב הסוס שאורך כ-7 שעות הלוך וחזור.
- מסלול קניון אוניסקלו שלוקח גם הוא מספר שעות.
בפיקוס דה אירופה אני ממליץ לטייל ב-3 מוקדי עניין:
- הכפר פוטס והרכבל לפואנטה דה
- העיירה קנגס דה אוניס ואגמי קובדונגה
- הכפר בולנס
לגבי השאלה על ההבדל בין 2 השמורות (אורדסה ופיקוס דה אירופה), תוכלו להתרשם מתמונות של שתי השמורות גם בבלוג שלי.
מבחינה גיאוגראפית, שמורת פיקוס דה אירופה יותר קרובה לים (הנקודה הצפונית שלה מרוחקת 25 ק”מ בלבד מהאוקיינוס האטלנטי) וכמובן שהיא מושפעת מכך. הפסגות בה פחות גבוהות. הפסגה הגבוהה ביותר בשמורה היא בגובה של כ- 2,700 והנקודה הנמוכה ביותר היא 75 מ’ מעל פני הים, . אבל גובה הפסגות הוא לא חזות הכל והשמורה הזו פשוט מקסימה
שמורת אורדסה גבוהה יותר. הנקודה הגבוהה ביותר בה היא בגובה 3,350 מ’ מעל פני הים והנקודה הנמוכה ביותר בגובה 750 מ’ מעל פני הים.
הקסם של שמורת פיקוס דה אירופה הוא גם הנופים וגם השילוב עם הכפרים הנידחים. הכפר בולנס למשל הוא כפר שניתן להגיע אליו רק בקרונית פוניקולר והוא כפר שממש קפא בזמן.
אני ממליץ על שתי השמורות. הן שונות אחת מהשנייה ושתיהן יפות ומעניינות.
תהינו, אזור מקסים.