ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול בטירול

פורום טיולי משפחות
    5
    13
    4607
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Liora42
      Liora42 נערך לאחרונה על ידי

היי,
      אשמח לחוות דעתכם לגבי תכנון הטיול.

2 משפחות עם 4 ילדים סה”כ, גילאים 2.5-7

נוחתים במינכן בערב, ישנים ליד השדה ובבוקר יוצאים לכיוון מזרח טירול. אולי בדרך הלוך ניסע לפארק רופולדינג ובצהריים נמשיך הלאה. ישנים 8 לילות בעיירה שפאו בויילדר קייזר, נקנה את כרטיס KASC.

יום 1: מסלול המים המכושפים

יום 2: פארק הדינוזאורים

יום 3: עולמו של אלמי
      יום 4: Timoks Alm - Fieberbrunn‏‏ (רכבל ופעילויות לילדים, מגלשות הרים, טיול באיזור).
      יום 5: מבצר קופשטיין + פארק aurach בצהריים סביב שעת ההאכלה.

לפי הקצב שנספיק נשלב בימים האלה גם את האגם השחור, אגם Hintersteiner See, נקיק Kundler Klamm או Tiefenbachklamm‏‏, פסטיבלי רחוב שיש  אחה”צ בעיירות הקרובות, בריכה.

עכשיו מתחיל החלק לגביו אני מתלבטת ולא בטוחה מה עוד עדיף לשלב. הייתי רוצה לשלב משהו קצת שונה מבחינת הנוף והחוויה. 
      אלה האפשרויות שחשבתי עליהן:  נקיק זיגמונד טון, קפרון (פה אני קצת מבולבלת- האם כדאי את הסכר? או לעלות לקרחון? הגיוני גם וגם?), מתלבטת גם לגבי מפלי קימל, מעבר גרוסגלוקנר (פחות הנסיעה עצמה, אולי גן החיות בכניסה?), אולי להקדיש יום לאינסבורק (והבית ההפוך) או לזלצבורג (כדאי להגיע לארמון הלבורן?)? אשמח להצעות, מרחק של שעה וחצי נסיעה פחות או יותר.

אחרי 9 ימים באוסטריה אנחנו נוסעים לנירנברג. יהיו לנו שם 3 ימים מלאים (בלי להחשיב את יום המעבר ויום הטיסה). יום אחד נקדיש לפליימוביל פארק ועוד יומיים לעיר עצמה- מוזיאון הצעצועים, מצודה, קצת קניות…

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • efratm27
        efratm27 נערך לאחרונה על ידי

הי

בחרתם יופי של אזור לגילאים של הילדים אצלכם.

ישנן גם מספר בריכות מחוממות עם שעשועי מים שיכולות להשתלב נהדר בחצי השני של היום אחרי טיול.

לא רחוק מכם יש גם מתחם שגילינו במקרה שנקא Salvenaland והוא גם מעולה להירגעות של חצי יום. יש במתחם אגם קטן לשחייה, בריכה חיצונית, מיני גולף, מגלשות ומתקני שעשועים שאצלנו מאד אהבו. הכניסה למתחם חינם אלא אם בוחרים להיכנס לאזור השחיה. אם יש לכם מזג אוויר חמים ויפה ממליצה לקפוץ.

לגבי יתר האטרקציות עליהן שאלת - האם בדקת מה זמן הנסיעה לכל אחת מהאטרקציות? אנחנו עשינו חלק מהם כאשר ישנו בחבל זלצבורג.

את מפלי קרימל עשינו ביום המעבר מזלצבורג לטירול. המפלים יפים רק לקחת בחשבון שלמיטב זכרוני זה היה אחד היעדים היותר עמוסים שפגשנו בטיול. נהננו מאד לטייל שם אבל קחו בחשבון.

לגבי קפרון - לא עשינו את הסכר אלא רק את הקרחון. קחו בחשבון בקרחון שמדובר במשהו שלוקח חצי יום ללא הנסיעה. יש תור ברכבלים וכל ההתארגנות לעלות למעלה לוקחת זמן. אצלנו הילדים מאד נהנו מהשלג והמזחלות למעלה. חשוב לבוא ערוכים עם כפפות מעיל וכובע. קר למעלה סביב ה 0 מעלות וכאשר מתחילים להירטב מהשלג בכלל נהיה קר. אנחנו לקחנו בתרמיל לילדים מכנס וגרביים להחלפה וזו הייתה החלטה ממש חכמה כי הם היו ממש רטובים…

נשמע לי קצת צפוף להספיק גם את הסכר וגם את הקרחון באותו יום בטח בשילוב נסיעה הלוך וחזור…

אגב לגבי הנקיקים - הם נפלאים רק לוודא שהילדים בייחוד בן ה 2.5 יעמדו בהליכה (מנשא לקטן...)

• telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

אני מציע לכם להתמקד באתרים הקרובים ולהמנע מנסיעות ארוכות באוסטריה עם ילדים קטנים.

מפלי קרימל מאוד מומלצים אבל העליה תלולה. עלינו אותם עם ילד בן 4 וזה היה לא קל. לא הגענו עד הסוף. היה די צפוף אבל זה לא הפריע.

הגרוסלוקנר מומלץ אבל גן החיות בכניסה לדעתי נחמד אבל בפני עצמו לא שווה את הנסיעה.

את אנסברוק אנחנו מאוד אהבנו וחזרנו אליה בטיול שני בטירול. הייתי מטייל באנסברוק יום שלם ולא מנסה לשלב את הבית ההפוך באותו יום.

על הבית ההפוך ויתרנו. נראה לי די סתמי.

אם אתם במרחק סביר מקרחון ההינטרטוקס אז כדאי לעלות עליו. זה האתר שהילדים שלי הכי אהבו באוסטריה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • efratm27

לגבי הטיפוס במפלי קרימל – זוכרת שבזמנו אמרו לנו שהטיפוס קשה ותלול והיינו עם בת 3 וחצי. לפחות כשאנחנו היינו הייתה אופציה לקחת מונית ממגרש החניה אשר לוקחת אותך לראש המפלים (או תחנת האמצע) ומשם עושים את הדרך למטה חזרה במסלול הרגלי.

חייבת לציין שאפילו שירדנו ולא טיפסנו ההליכה עדיין לא הייתה פשוטה עם הקטנה שכבר לא הייתה במנשא. יחד עם זאת עשינו המון עצירות ונהננו מהנוף… יש המון טבע יפה באזור שלכם לא בטוחה שהייתי מרחיקה במיוחד בשביל זה…

לגבי קרחון ההינטרטוקס – לא היינו וממה שסיפרו העיקרון מאד דומה לשזה שבקפרון. בהחלט שווה לבדוק אם אתם בעניין של לעלות לשלג – ההינטרטוקס עשוי להיות קרוב יותר מבחינת נסיעה…

לבית ההפוך הילדים נכנסו עם בעלי – זה משהו קטן ומשעשע – לא יותר משעה של השתעשעות עם המצלמה – או משהו לעשות בדרך

• hilayr
              hilayr נערך לאחרונה על ידי

הבית ההפוך לטעמי האטרקציה הכי מיותרת שהיינו בה. אמנם יוצאות תמונות נחמדות אבל סתמי ומיותר, גם הילדים חשבו ככה.

ממליצה מאוד להגיע לשליק 2000 בעמק שטובאי. זה הר שעולים אליו ברכבל, יש תחנה בדרך ומשם לפסגה. בין התחנה האמצעית לפסגה (יותר קרוב לאמצעית) יש אגם מאוד יפה, ומהאגם לתחנה האמצעית יש מסלול של דיסקיות עץ שאפשר לקנות בקופה למטה, הילדים שמים את הדיסקית והיא מתגלגלת למטה, ויש גם משחקים עם הדסקיות. מאוד נחמד.

ממליצה גם על אגם אכנזה, אפשר לשכור אופניים ולטייל מסביב לאגם, יש כסאות לילדים לאופניים.

• עמיחי13
                עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אם זה עוזר להחלטה – אטרקציה של בית הפוך יש בהמון מקומות בעולם. רק בקיץ האחרון היינו בית הפוך (בדרך האגדות בגרמניה). וגם זה היה בגלל שהיה בוקר גשום אז זה התאים בתור פיתרון של מקום סגור.

אם מזג האוויר יפה כדאי לנצל את זה ולבלות בחוץ.

• Liora42

תודה לכולם.
                  telo – אחת הסיבות שבחרנו להתמקם באיזור ווילדר קייזר היא כדי להימנע מנסיעות ארוכות, יש שם מספיק אטרקציות לכמה ימים. יחד עם זאת, מכיוון שיש לנו 8 לילות באיזור אנחנו רוצים גם טיפה לגוון ואז מוכנים לנסוע ולהתרחק קצת בחלק מהימים. יש לך המלצות ספיציפיות לגבי אינסבורק? 

לגבי מפלי קרימל- אם ניסע לשם אז נעלה עם מונית ונרד ברגל. האם המסלול סלול? אפשרי לעשות אותו עם עגלה? אין לנו מנשא גב ואני בספק שהקטן יסכים (או יכנס) למשנא רגיל...
                  אני מבינה שלגבי קפרון לא נצליח להגיע גם לסכר וגם לקרחון באותו היום. עדיין מתלבטת במה לבחור.

גם ההינטרטוקס וגם הקיצשטיינהורן נמצאים במרחק של כשעה וחצי מאיתנו לפי גוגל מפות. הילדים שלכם הגיבו בסדר לעליה לגובה? הבנתי שזה סביב ה-3000 מ’ ואני קצת חוששת לעלות עם הקטנים…

אפרת המון תודה על המידע. כבר שמרתי את ההמלצה שלך על Salvenaland ואת בהחלט אופצייה. את חושבת זה שונה מששת העולמות? אני בעיקר מחפשת להכניס קצת גיוון לפחות ליומיים-שלושה מהזמן שנהיה שם.

ולגבי הבית ההפוך- ברור לי  שלא ניסע לשם במיוחד, רק כעצירה בדרך לאינסבורק וגם זה לא בטוח…. מניחה שהגדולים יתלהבו מהתמונת שיצאו.

זה באמת פתרון טוב להעביר שעה ביום גשום. אשמח להמלצות נוספות למקומות שיכולים להתאים באיזור.

• Liora42

תודה הילה.

אני רואה ששליק 2000 זה בערך שעה ורבע נסיעה מהבית שנהיה בו. הייתם שם עם ילדים קטנים?

גם באיזור שנלון בו הפעילות העיקרית היא עליה ברכבל להרים שונים ושם יש שעשועים ופעילויות לילדים. מתלבטת אם שליק 2000 זה על אותו עיקרון או משהו יותר מיוחד שיהיה שווה את הנסיעה...

• telo
                      telo נערך לאחרונה על ידי

בכל אזור בטירול יש מספיק אטרקציות לכל הטיול שלכם.

כשאנחנו עלינו להינטרטוקס ראינו ילדים קטנים מאוד והם לא נראו לי נהנים במיוחד. השילוב של נסיעה ארוכה ואחכ עליה ארוכה ברכבלים  וקור בפסגה נראה לי מתיש.

אנסברוק מאוד מגוונת. יש בה הרבה אטרקציות ואתרים. כדאי לקרוא על העיר ולשאול על אתרים מסוימים שמענינים אתכם. אנחנו אהבנו את טירת אמברס ambras כולל הפארק הצמוד וחזרנו אליה בטיול השני שלנו בטירול.

גם המרכז של העיר יפה ותיירותי.

מפלי קרימל הדרך תלולה. לא בטוח שמתאימה לטיולון. לא הבנתי איך תעלו במונית עם כסאות הבטיחות של הילדים. אנחנו בחרנו לעלות ברגל למרות שהיינו עם ילד קטן שהולך לאט. לא הגענו לשיא הגובה אבל רואים את המפלים המרשימים כבר בשלב די מוקדם של הדרך.

אני מאוד ממליץ על מנשא גב. כדאי להרגיל את הילד כבר בארץ וזה יאפשר לכם להנות מהטיול באוסטריה. קשה למצוא מסלולי הליכה שמתאימים לטיולון.

• efratm27

לא בטוחה לגבי הירידה במפלי קרימח עם טיולון. זה שביל עפר למיטב זכרוני. נוח ורחב אבל היו מקומות תלולים למדי. אפשר לעלות עם המונית לתחנת האמצע ומשם לרדת. הנסיעה במונית מאד קצרה...בתחתית המפלים יש מעין מוזיאון קטן שקשור במים. כשאנחנו היינו היה יום מאד חם נכנסנו לשם אחרי המפלים והילדים מאד נהננו להפעיל כל מיני תחנות מבוססות מים…

לגבי Salvenaland- אנחנו בילינו שם בעיקר אחהצ כמנוחה מיום הטיול. זה לא על אותו עיקרון כמו 6 העולמות בויילדר קייזר. יותר כמו גן שעשועים משודרג שיש בו גם בריכת שחייה חיצונית ואגמון קטן.

לגבי העלייה לשלג - מאד אינדיווידואלי. הבן שלי היה אז בן 6 ולא רצה לרדת מהשלג. עלה וירד עם המזחלת עשרות פעמים. הבת שלי הייתה בת 3 ומהר מאד נהיה לה רטוב וקר והיא פחדה להתגלש במזחלות. אז קנינו לה שוקו חם ונשנשה עוגיות בזמן שאח שלה גלש. לגבי הרכבלים - אצלנו בגילאים האלה דווקא הרכבלים היו האטרקציה האהובה עליהם. רק חיכו לעלות על רכבל... אם תלכו על זה קחו אתכם בגדים להחלפה...

• hilayr
                          hilayr נערך לאחרונה על ידי

אנחנו ישנו בעמק שטובאי אז טיילנו שם רוב הזמן. מכל האטרקציות באזור הכי אהבנו את שליק… הילד הקטן היה בן 4 ועשה את המסלול די בקלות, אבל אנחנו מטיילים הרבה אז הוא רגיל, לא בטוחה שהוא מייצג…

בכל מקרה אם נוסעים לעמק שטובאי יש שם מגלשת הרים נחמדה מאוד במדרס, גם מומלץ.

• Liora42

תודה לכולם.

נראה לי שבאמת נשלב יום באנסבורק.

לגבי מפלי קרימל- באמת לא חשבתי עד הסוף על עניין כיסאות הבטיחות. אני קוראת על הרבה משפחות שבאמת עלו עם מונית, מניחה שללא כיסאות…

אשמח לדעת אם יש למישהו המלצה נוספת למקום שיכול להתאים ליום גשום. תודה!

• עמיחי13
                              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו היינו בבוקר גשום בטירת אמרוז ליד אינסברוק.

לגבי ההסעה במפלי קרימל – הדרך למעלה עוברת בכביש פרטי (כדי להיכנס לשם עוברים דרך מחסום) שרק רכב ההסעה נוסע בה.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון