עזרה בודפשט
-
נוסעים שבוע הבא לבודפשט . הטיסה חזרה היא בשעה 23.50 יום ראשון.
מבקשת המלצות ממנוסי בודפשט כיצד ניתן למלא את שעות אחהצ ערב .
הבנתי שמופע בקרקס כעת לא כל כך רלוונטי לכאלה שלא דוברים את שפה.
חנויות נסגרות מוקדם אם בכלל פתוחות. ואין לנו מלון כי שעת עזיבה בבוקר.
אשמח לרעיונות ועזרה.
רותי
-
היום האחרון שלנו בבודפשט גם היה ראשון והטיסה באותה השעה. אין בעיה למלא את היום, אתאר לך את היום שלנו לשם דוגמא

בבוקר צעדנו בשדרות אנדרשי לכייון הפארק וככר הגיבורים. בדרך עברנו באופרה וקנינו כרטיסים לסיור + מיני אופרה (שני שירים על המדרגות - מאד נחמד).
בילינו את הבוקר בסיבוב בככר, בפארק ובין הדוכנים. היתה גם הופעת צוענים.
אכלנו משהו קל בדוכנים והלכנו למוזיאון הטירור - היה עמוס מאד (כי היה בחינם), ולא הצלחנו להתחבר אז המשכנו לאופרה (בשעה שתיים או שלוש).
את אחר הצהריים הגשום היחידי בטיול ניצלנו לקניות אחרונות לילדים בקניון westend. החניות היו פתוחות. חלקן נסגרו ב 6 וחלקן ב 7.
תכננו לקנח בפאב forsale, ואף הזמנו מקום, אבל בסוף לא התחשק לנו ארוחה כבדה לפני הטיסה אז אכלנו בקניון, חזרנו לחדר לקחת את המזוודות ולשדה התעופה…
תהנו, בודפשט נהדרת

-
תודה.
הבעיה שלי מה עושים אחרי 6.00?
-
זה לא שבשש יש עוצר… כיף פשוט ללכת ברחובות העיר, אולי לעלות למקום גבוה להשקיף על העיר נדלקת עם האורות, או לשבת בבית קפה, או להיכנס לאחד מהאתרים שלא הספקתם. יש מספיק מה לעשות.
ובכל מקרה, צריך עוד להגיע לשדה התעופה מספיק זמן לפני, כך שהערב לא מאוד מאוד ארוך.
לגבי מזוודות, אפשר לשאול את המלון אם אפשר להשאיר את המזוודות איפשהו בשמירת חפצים אחרי הצ’ק אאוט ולאסוף אותם אחר כך.
-
תודה.
הבעיה שלי מה עושים אחרי 6.00?
-
. כמה מהרשתות היו פתוחות יותר, אנחנו המשכנו את הקניות עד שבע וחצי או מאוחר יותר (עד ש h&m סגרו עלינו... ). חנויות המזון, סופר פארם וסופר היו פתוחות גם מאוחר יותר. ואז ארוחת ערב, ונסיעה לקחת את המזוודות.
למעשה נכנסנו ללחץ זמן, ועדיף היה לסיים עם הקניות קודם ולשבת בנחת במסעדה.
-
וחוץ מזה, כמו שאמר keves, אפשר להסתובב ולראות את העיר בחשיכה. אם לא היה יורד גשם (ולא הייתי משאירה את הקניות שאינני אוהבת לסוף), הייתי בשמחה מעדיפה לנצל את הערב האחרון לסיור ערב ותצפית לילה מבודה לפשט.
-
כאמור, יש בלי סוף אפשרויות במרכז העיר…
מאפסנים את המזוודות
ומטיילים,
ביום א’ בבוקר אפשר להתחיל עם השווקים הקטנים, בפסג’ גוזדגו, ציורי קיר ברובע היהודי, שוק איכרים קטן בפאב הסמוך לבית הכנסת
סיור מודרך בבית כנסת + המוזאון בקומה 2סיורי חינם באנגלית (יש גם בצהריים)
שופינג (?)
מוזאון,
מרחצאות חמים, ממליצה על סצני מהצהריים.. בבריכה החיצונית עם הזרמים..
ביום יפה להתחיל לפני כן בפארק הצמוד.. גן החיות גם אופציה מהנה
תצפית מבודה לפשט, מרחבת הארמון וממצודת הדייגים, סיבוב עד שער וינה,
אפשר להתחיל ברגל מגשר סצני או באוטובוס 16
בבודה יש את מסעדת השף העירום האיטלקית (רצוי לתאם), בית קפה רוסרום לקרמשניט ועוד...שייט בהפלגה עם הסברים להאזנה (גם בעברית בחב’ לגנדה),
סיבוב בחשמלית 2 המוארת לאורך הדנובה, ועוברת סביב הפרלמנט המואר…
סיור יומי מודרך ליום שלם.. דרך מארגני הדילים...
מסעדה טובה,
רק תבחרי...
עוד רעיונות תמצאי אצלי בבלוג
תבלו

-
אולי להגיע לסנט אנדרה?
אני תמיד אוהבת לעלות לבודה לראות ממול את אורות פשט.
כייף מאוד להסתובב בבודה בין סמטאות המיוחדות.
קו אוטובוס 16 יקח אותכם לשם.לעשות שייט אולי עם מוזיקה.
ללכת למופע פולקלור.מרחצאות?דווקא נראה לי הייתי הולכת עלRUDAS לג’קוזי תחת כיפת הזכוכית.
מטיילת בVárbazár עולה במעליות ומדרגות נעות לתצפית,מטיילת על חומות המצודה.להגיע אפשר עם חשמלית 19 ממלון גלרט או לחצות גשר מפשט.משם להמשיך לבודה,עוד עוגה במצודת דייגים או רוזוום.
-
תודה תודה לכל משיבים.
נראה לי שנצליח למלא את יום ראשון עם כל כך הרבה רעיונות.
פשוט קצת חששתי מיום ארוך ללא מנוחה וללא שינה אחר כך…
אמה אולי תפרטי קצת על סנט אנדרה
רותי
-
מצאתי הרבה מידע על סנט אנדרה .תודה אמה
-
אם את שוקלת יום טיול מציעה יום לברך הדנובה כולל סנט אנדרה, שאני יודעת שרבים עושים ביום האחרון. ממליצה מאד על המדריך גאבור סיפוס, יהודי מקומי דובר עברית, שלקח אותנו ליום נהדר. הוא מדריך מעולה ואדם מקסים! הוא בא עם הרכב שלו לקחת מהמלון, ואפשר לתאם איתו גם הסעה לשדה התעופה. מומלץ בחום רב

-
תודה צפנת. ולכל העונים.
רותי