מחפשים יעד - טיול קצת אחר
-
שלום לכולם, אנחנו זוג+3 (13,9,5) מחפשים יעד לטיול בן שבועיים בערך.
עלתה בנו מחשבה לעשות טיול שבו אתה כמעט ”תושב המקום” ... מה זה אומר?:
ללון בחווה/וילה מאובזרת בעיירה/כפר פסטורלי ורגוע שלא מרוחק מידי מעיר מרכזית (נסיעה של עד שעה- פחות או יותר).
שניתן להתנייד בתחבורה ציבורית לכל מיני מקומות שונים ומעניינים (עיר, פארק, נהרות, שווקים) לא מעוניינים לשכור רכב מראש לכל התקופה, אלא רק לטיולים ספציפיים שבהם נצטרך לפי התכנון.
חשוב שיהיה סופר בקרבת מקום הלינה.
רצוי מקום לינה פסטורלי: על גדות אגם, סמוך לחוות חיות וכד’
אנחנו אוהבים מאוד טיולי טבע (פראי ומישורי), טיולים רגליים ואופניים.
לא מחסידי פארקי השעשועים, אבל כן נלך אליהם פעם או פעמיים במהלך הטיול.
חשוב לנו להספיק לראות דברים. אבל יחד עם זאת רוצים טיול רגוע ולא להיות במרוץ...לחוות את המקום באיזי ולהנות מהשהייה ביחד.
אשמח לרעיונות שלכם.
תודה מראש,
עינב
-
הרעיון של טיול כפרי מבוסס על לינה אחת לשבוע שבועים מקובל מאוד באירופה.
הרעיון של התבססות בעיקר על תחבורה ציבורית למשפחה עם ילדים לדעתי לא נוח. לא מציאותי כל כמה ימים לבזבז זמן טיול על השכרת רכב לכמה שעות.
זה יהיה יקר ומסורבל.
זה יגביל אתכם למקומות קרובים לתחבורה ציבורית שהם בד”כ פחות פסטורלים וגם יותר יקרים.
אם אתם מתכננים טיול קיץ קחו בחשבון שברוב אירופה עלול להיות חם מאוד וכדאי לכוון לאזורים הררים.
הרעיון של להיות קרובים לעיר מרכזית במרחק של שעה הוא מאתגר, כי הכניסה והיציאה מעיר גדולה לוקחים הרבה זמן. אם אתם רוצים כמה ימים של טיול עירוני הייתי מתחיל או מסיים בעיר הגדולה הקרובה לשדה התעופה.
-
אני גם לא חסיד גדול של תחבורה ציבורית בחו”ל. בעיני קיומו של הרכב הופך את הכול לנוח משמעותית, גם אם ישנם ימים שלא משתמשים בו – ובטח ובטח אם יש הרבה אנשים, הרי שהשיקול הכלכלי והיתרון של רכב גדל.
לאחרונה עמיחי תכנן כאן טיול נהדר לאיזור הפיק דיסטריקט באנגליה. יכול להיות ששם היא הנקודה המושלמת עבורכם – קרוב למנצ’סטר (עיר גדולה) מספיק אטרקציות מקומיות (עם מקומיים) לשבוע (ואולי יותר). פחות חם מבשאר אירופה
כמו”כ אפשר לשקול שבוע באיזור זה ועוד שבוע באיזור אחר של אנגליה (אגמים, וויילס, דרום..)
-
תודה telo על המענה.
במחשבה שנייה ולאור תגובותיכם – אכן תחבורה ציבורית מסרבלת, ונשכור רכב לכל התקופה.
מבחינת קיץ – אנחנו אנשי קיץ...אבל אולי נתכנן לחוד’ ספטמבר או מאי.
אשמח להמלצה על יעד אופציונלי.
תודה שוב
-
תודה imeshy
אז נשכור רכב. אכן מסורבל תחבורה ציבורית.
אסתכל בטיול של עמיחי-תודה על ההמלצה.
-
אשמח ותפנה אותי/ תוסיף קישור לתכנון טיול של עמיחי לאנגליה.
לא מצאתי ...
-
היי
אנחנו מתכננים בקיץ טיול לצפון אנגליה. בשבוע הראשון נבלה באזור פיק דיסטריקט – לינה ליד אשבורן. באיזור יש המון חוות מאובזרות, יש כמה פארקי שעשועים גדולים (אחד מהם זה הפארק הגדול בבריטניה – אלטון טאוארס), יש שפע של עיירות פסטורליות, המון טבע, אטרקציות וכו. גם הרבה אפשרויות להשכרת אופניים (חפשו למשל monsal trail) והמון אטרקציות. מבחינת ערים, מנצ’סטר וגם ליברפול נמצאות בטווח כוכב מהצימר לצפון, נוטינגהאם למזרח ובירמינגהאם לדרום.
שבוע נוסף נבלה בצפון ויילס בעיירה בטסי (Betws-y-Coed) בלב הפארק הלאומי סנודוניה. גם שם כמובן שפע של אתרי טיולים, השכרת אופניים, אטרקציות וכו.
טרם פירסמתי תיכנון מפורט לטיול. בניגוד לטיולים קודמים, זו פעם ראשונה שאני נתקל במקום טיול עם כל כך הרבה אופציות… ממש קשה להחליט. אפילו לא הספקתי למפות ולסקור את כל האופציות… ממש בקרוב אעלה כאן תוכנית מסודרת וגם אשתף חוברת מפורטת עם המון אתרים.
-
קשה להמליץ על אזור ספציפי כי בכל אירופה יש מקומות מתאימים.
אם תסעו בקיץ כדאי להתמקם במקום גבוה וקריר.
באביב או בסתיו אתם גמישים יותר והיתרון שהמחירים נמוכים יותר ופחות עמס של תיירים. מצד שני אם אתם רוצים לבקר בפארקי שעשועים קחו בחשבון שהם פעילים בהקף מצומצם בשעות ובימי השבוע.
-
אכן, טיול כזה ניתן להוציא לפועל באינספור מדינות. אני אפילו עשיתי את זה (כלומר מגורים במקום אחד לחודש או יותר עם טיולים מסביב ודגש על לחיות יותר מלטייל, כולל לפגוש ולהתחבר עם אנשי המקום) גם במקומות באסיה ואפילו בפסיפיק.
באירופה עצמה גרתי 3 שבועות בעיירה קטנה בבריטניה אצל חברים, ויצאתי למסלולי הליכה באזור, לחופי הים שליד וכו’.
מאוד פשוט לביצוע, אתם רק צריכים לחשוב על איזו מדינה מדברת אליכם, ולהתחיל לחפש בה.
-
זה לא באמת “כמו מקומי” כי מקומיים עובדים, לא מטיילים…
אבל הקונספט הזה מאד מקובל באירופה כמו שכתבו לפני.
כל איזור באי הבריטי יתאים, אבל כפרי ופסטורלי בדרך כלל לא הולך יחד עם תחבורה ציבורית זמינה.
אנחנו היינו באנגליה בכמעט כל האיזורים, היותר פופולריים הם קוטסוולדס, פיק דיסטריקט, לייק דיסטריקט, דרום וויילס, צפון וויילס, סקוטלנד והשנה חוזרים לסקוטלנד. בדרך כלל לנים בדירות, זה נקרא self catering כלומר לינה ללא אוכל, ומבשלים לעצמנו. יש היצע גדול של דירות אבל לקיץ כדאי כבר להזמין כי גם המקומיים נופשים בקיץ.
מצטרפת למה שעמיחי כתב, יש המון המון אפשרויות.
-
אני גם משום מה ישר חשבתי על אנגליה. יש מצב שזה בגלל שגם אני עכשיו בתכנוני אנגליה לקיץ הקרוב..., אבל מהשיטוטים והמחקרים נראה שזו באמת ארץ מתאימה מאוד למה שאת מתארת, עם אפשרויות מאוד מגוונות סביב כל אזור שתבחרי. אנחנו גם לכיוון פיק דיסטריקט (לצערי זה יהיה קצר משמעותית ממה שהייתי רוצה), אבל יכולתי למלא שבוע ויותר גם באזור הדרומי מעט ללונדון, או קוטסוולדס...ובטח יש עוד אזורים מתאימים.
אני בטוחה שיש עוד ארצות מתאימות, בעצם כל מקום, אבל, שוב רק מהממצאים של לפני, כי עוד לא נסענו, נראה לי שבאנגליה האטרקציות איכשהו עשויות יותר טוב...(נגיד, בצפון ספרד עשינו טיול דומה, עם שהיה של עשרה ימים בחווה ויציאה לטיולים יומיים, והיתה לי רשימה מאוד ארוכה של אתרים ואטרקציות, יכולתי למלא עוד כמה ימים בקלות, אבל איכשהו הכל היה עשוי לא מספיק טוב, "ליד", קצת צולע...לא נעים לכתוב ערב יום העצמאות שלנו, אבל- קצת כמו בארץ...)
-
בוקר טוב,
הולנד אולי ? (לא היינו).
מצ”ב קישור לאתר שיוכל אולי לעזור ברעיונות.
תהנו,
אביה
-
אנגליה אכן נהדרת. אנחנו טיילנו באיזור האגמים ומאד נהננו. רוצה להציע עוד אפשרות: אירלנד. בדבלין יש המון מה לעשות ואם מתמקמים נכון , אין צורך ברכב. הרוב נגיש ברגל . האירים היו מאד נחמדים ולבביים , הארץ יפה מאד ושמחת החיים של האירים מדבקת. אפשר גם להתמקם באיזור הפארק הלאומי קילארני. האיזור יפיפה וגדוש באפשרויות טיול ופעילות. בפארק מסתובבים צבאים חופשיים והמראה מקסים. אירלנד לא צפוייה מבחינת מזג האוויר אבל לנו למרבה המזל היה מזג אוויר נהדר מרבית הטיול. אלו האיזורים שאנחנו ביקרנו בהם. אירלנד גדולה ויש איזורים נוספים, כנראה לא פחות יפים. ממליצה בחום. תהנו!
-
עמיחי, תודה רבה על המענה. נשמע מאוד מעניין. אמתין בסבלנות שתעלה את התוכנית. חג עצמאות שמח

-
הולנד נראית לי מתאימה מאד לדרישות שלכם. את יכולה לראות בבלוג שלי סיכום טיול. תהנו!
-
בכל מדינה באירופה אפשר לממש את הפנטזיה הזאת
-
משום מה כשתארת את מה שאתם מחפשים ישר קפץ לי , שייט תעלות בצרפת באזור בורגנדי או באזור האלזאס. אפשר שבועיים סירה ואפשר גם שבוע סירה ושבוע רכב.