אקרופוליס יוון
-
שלום לאנשי יוון , קראתי באיזה מקום – שבימי ראשון לכל חודש הכניסה לאקרופוליס חינם. האומנם?
יש טיפים לגבי שעות וכו’…
שאלה נוספת- כדאי באתונה לקחת את האוטובוס תיירים?
תודה מראש לכולם
-
בימי הראשון הראשונים לכל חודש מנובמבר ועד מרץ.
ראי לינק
לגבי אוטובוס תיירים. לדעתי אין צורך. אפשר לטייל לבד ברגל ולהעזר גם הרכבת התחתית.
-
שבת שלום.
כהמלצה....
שכרנו מונית ל 6 שעות ברוטו,במחיר של 10 יורו לנוסע.
הנהג הסביר באנגלית את המסלול היומי,ומה נקודות הביקור המרכזיות.
לפני כל ירידה באתרים,נתן הסבר מלומד על האתר,אופיו ומשמעותו,במשך
השנים בהיסטוריה היוונית.
שילמנו חצי מראש,עבור ההמתנה של
כשעה וחצי ,באקרופוליס והאתריה.
משם למרכז העיר,לשעה של אוכל וטיול,
קביעת נקודת איסוף ושעה,ומכאן לנקודת ההתחלה.
לשיקולכם.…
בהצלחה וכייפו.
הארמון והחלפת משמרות.
האיצטדיון האולימפי.
אקרופוליס.
סיור על טיילת החוף.
ועוד אתרים מרכזיים..…
הסיום היה בבית מאפה יווני,ואכילת בוריטס,עם 4 סוגי גבינה בתוכו.
יאמי....ללקק את האצבעות,ושאריות
הפירורים....
שבת שלום חיים.
-
אנחנו גם מתכננים ביקור באתונה בקרוב – אז מה שאני כותב כאן זה רק מקריאה.
אני מאוד נרתע בהגעה לאתרים מרכזיים בימים שבהם הכניסה בחינם. האקרופוליס הוא אולי האתר החשוב ביותר באתונה, מקום כזה שרבים יגיעו עד אתונה אפילו במיוחד כדי לבקר שם. ביום שבו הכניסה חינם אפשר לצפות לעומס רב ביותר. במקרה כזה אני מעדיף לשלם על כניסה ולהגיע ביום פחות עמוס – ולהנות מהביקור הרבה יותר. הכלל הזה הוא בעיקר לאתרים הכי מעניינים בטיול.
לגבי אוטובוס תיירים – בד”כ אני לא נוהג לקחת אוטובוסים כאלה באף יעד. אבל באתונה נדמה לי שאולי זו תהיה הפעם הראשונה שכן ניקח אוטובוס כזה. הפחידו אותי מאוד לגבי כייסים באתונה בכלל, ובמיוחד ברכבת התחתית. כמו כן קראתי שבאוטובוס הכחול (בניגוד לצהוב או האדום) יש הסברים בעברית ולילדים זה יהיה נוח.
-
חזרנו עכשיו מ 4 ימים עם הילדים באתונה.
אתונה נהדרת והרגשנו ביטחון מוחלט. חבל על הכסף עם אוטובוס התיירים. הוא מאד יקר. לדעתי מומלץ רק למתקשים בהליכה. כמעט הכל הלכנו ברגל. לגבעת ליקבטוס לקחנו מונית והיא עלתה 5 יורו.
לא נתקלתי בשום כייסים.
האתונאים מאד ישרים וזה נכון לגבי מסעדות, מים ברחוב (בקבוק עולה חצי יורו) ונהגי מוניות שלא מנצלים את התיירים.
עלינו לאקרופוליס ביום חינם שהיה ביום רביעי. חסכנו לא מעט כסף היה עמוס אבל באנו יחסית מוקדם אז לא נורא.
אתונה לא מומלצת בקיץ חום אימים. יותר מתל אביב
-
עמיחי שבוע טוב.
ראשית מעט פירגון,על פועלך המלומד,
לטובת חברי הפורום.
המשך בזו הדרך,לשנים יפות וארוכות.
שני טיפים מנסיון אישי מצויין.
איני יודע מה הרכב הטיילים שלכם,אך
כפי שחיזקו את המלצתי,שכירת מונית נמצאה היעילה והחסכונית,כפי שתיארתי לעיל.
שנית...וכך נהגנו.....באקרופוליס ביום
לא חינמי,נחלקנו לשניים...חצי עמדו בתור לכניסה,וחצי לרכישת הכרטיסים
בקופות.
את המפגש עשינו ליד שער הכניסה ממש.
בהצלחה וכייפו,שבוע טוב חיים.
-
בתור חובב רכבות תחתיות דווקא באתונה אני ממליץ על מוניותבמרכז העיר יש מחיר אחיד לנסיעה,
לא זוכר מהו אבל די זול.
הרבה יותר נוח ואם אתם קבוצה יכול להיות שגם יותר זול.
לא ראיתי איזשהו יתרון לאוטובוס התיירים
לגבי גבעת הפרתנון אני הייתי נמנע:
א. מחודשי הקיץ בגלל החום. אחד הילדים שלי אמר שהוא עכשיו מבין איך הצ’יפס בפלאפל השכונתי מרגיש תחת מנורת החימום.
ב. מימים חינמיים בהם התורים יהיו בלתי נסבלים
אני ממליץ:
א. לקחת הדרכה. יש מדריכים בכניסה המחיר לא יקר והם מוסיפים הרבה.
ב. אם בכל זאת מגיעים כשחם למעלה על הגבעה יש ברזיה ולמטה בכניסה יש מכונות לבקבוקי מים במחיר סביר.
-
הדרכה על האקרופוליסדרקון – לגבי ההמלצה לקחת הדרכה על האקרופוליס
אנחנו נוסעים עם ילדים (גילאים 14, 12, 8 ). הייתם עם הילדים או רק מבוגרים? אם הייתם עם ילדים – לא הייתה בעיה שההדרכה באנגלית? המדריך חיכה כל פעם כדי שאתם תתרגמו? זה לא היה מתיש?
-
הייתי עם ילדים בוגרים מעט יותר שהבינו את האנגליתהקבוצה די גדולה, לא נראה לי שהיתה אופציה שהמדריכה תמתין לתרגום לעברית.
בעבר בסיטואציות דומות כשהם עדיין לא הבינו מספיק את האנגלית (היו קרובים יותר לגיל
עמדנו בשולי הקבוצה (כדי לא להפריע) ותרגמנו. לא חייבים להספיק לתרגם את הכל.המדריכה (אנחנו הצטרפנו לקבוצה עם מדריכה, יכול להיות גם מדריך) לא כל הזמן מדברת.
הצטרפנו לקבוצה ליד שער הכניסה והיא הובילה אותנו במעלה הגבעה עם נקודות עצירה בהן היא נתנה הסברים.
להערכתי הבקיאות שלי בהסטוריה של יוון גבוהה מהממוצע בישראל אבל עדיין היא הפכה את הביקור להרבה יותר משכיל ומעניין.
אחרי כן המשכנו את הטיול בירידה לאתונה העתיקה, חלק ממוקד העניין של הילדים היה לתפוס פוקימונים של יוונים

-
הילדים קראו את כל ספרי פרסי ג'קסוןמכירים את תרבות יוון היטב. אמשיך להתלבט לגבי ההדרכה. תודה.