לוס אנג'לס עם תינוק
-
אנחנו נוסעים בקרוב ל-10 ימים, מתוכם שבוע בלוס אנג’לס אצל משפחה ועוד שלושה ימים בסן דיאגו.
אנחנו עם תינוק בן 1.5 וכבר היינו פעמיים במערב ארה”ב כולל בלוס אנג’לס, אז לא ממש דחוף לנו לרוץ ולראות את כל הדברים התירותיים, בטח כשאנחנו עם תינוק. אבל בכל זאת יש כמה דברים שאנחנו רוצים לעשות, תוך התחשבות בזה שאנחנו לנים שבוע באותו מקום:
אנחנו מחפשים לעשות איזה טיול טבע של יום אחד, שאפשר לנסוע ולחזור באותו יום. חשבתי על ג’שוע טרי, אבל זה נראה לי קצת גבולי מבחינת המרחק. יש המלצות על מקום אחר יותר קרוב שיכול להיות מעניין לכמה שעות?
כמו כן אנחנו רוצים לעשות לפחות פארק שעשועים אחד. כבר היינו בדיסני בלוס אנג’לס ויוניברסל באורלנדו (יש טעם ללכת גם ליוניבסל בלוס אנג’לס?). היינו בעבר גם ב-knott's berry farm וחשבנו הפעם על six flags. מישהו ניסה את ה-parent swap שלהם? זה נוח? ויש משהו בפארק הזה גם לילד בגיל קטן שהוא יכול להינות ממנו, או שהוא רק יסחב איתנו כל היום?
-
ממליץ לצאת ליום טיול אל האי סנטה קטלינה
-
גיל שנה וחצי לפארקים זה גיל צעיר מידי.
אולי בסן דייגו, סי וורלד, גן החיות, ובשכונת לה ג’ויה בחף הילדים וכלבי הים.
-
בחוף הים, חוף הילדים וכלבי הים.
-
אנחנו הולכים לפארקים בשבילנו, לא בשביל התינוק. השאלה רק איך מסתדרים איתו שם בזמן שעולים למתקנים ומה יש לעשות איתו בשאר הזמן.
-
מחזקת את ההמלצה. מקום מקסים, כשעה הפלגה מלונג ביץ׳. אם כי זה לא טיול טבע נטו כמו שמורת טבע.
כתבתי על זה בבלוג שלי:
https://zeppeltour.blogspot.com/2017/11/2.html?m=0
עוד מקום שהיינו בו בחורף לסקי אבל נראה לי שיהיה יפה גם בעונות אחרות – big bear lake
https://www.bigbear.com/m/?detected=yes
-
בהרבה מתקנים בפארקי שעשועים אסור להעלות תינוק. אז מישהו צריך לחכות איתו בצד. זה די מייגע, במיוחד כשיש תורים ארוכים כדי לעלות למתקנים.
-
בהרבה מקומות יש בייבי סוואפ מ שאומר שאחד מחכה עם התינוק והשני עולה למתקן, ואז הם מתחלפים בלי להמתין שוב בתור.
בעיני זה נשמע סבל, אבל מניחה שזה תלוי כמה אוהבים רכבות הרים.
-
כתבת שאתם אצל משפחה. אולי בעזרתם אתם יכולים למצוא משהו (אפילו בתשלום) שישמור כמה שעות על הילד. לדעתי הילד ממש יסבול בפארק כזה. אי אפשר להחזיק ילד בן שנה וחצי כל היום בעגלה ולשחרר אותו במקום כזה נשמע לי בעייתי.
אני חושבת ש-3-4 שעות שתבלו שם בלי הילד זה כמו יום שלם איתו. -
בהנחה שמדובר על גיל שנה וחצי ולא חודש וחצי, הרי שכבר לא ממש מדובר על תינוק אלא ילד,ילדון, פעוט.
הסיבה שאני מחדד היא שתינוק בגיל חודשים ספורים הוא במידה מסויימת סוג של מטען. ישן חלק גדול מהיום, מסתפק בעגלה/מנשא ולא צריך הרבה.
לעומת זאת בגיל שנה וחצי כבר מדובר על ילד. שער רוב היום, מדבר, הולך, אוכל, ובכלל צריך לקבל מכנה לצרכים שלו שהם הרבה מעבר ל”להיות קרוב להורים” ואוכל.
לגבי פארקי שעשועים – החלפת הורים או בייבי סוואפ קיים בשתי גרסאות בעצם:
האחת ה”רשמית” שלא קיימת בכל פארק או בכל מתקן – מגיעים לתור ומראים את התינוק. רק הורה אחד עומד בתור, אבל מקבל פתק שאיתו אחרי זה ההורה השני נכנס בלי תור (או עם תור מקוצר) אחר כך. זה פתרון טוב למשפחות עם כמה ילדים. הורה אחד עומד בתור עם הילדים הגדולים, בזמן שההורה השני מסתובב עם הקטן/קטנים. אבל אני פחות בטוח שזה מה שמתאים לכם, כי בפועל המשמעות היא לבלות חלק ניכר מהיום בנפרד.
האפשרות השנייה היא לא רשמית אבל בגדול עובדת בכל מקום – עומדים כולם בתור, אבל ברגע האחרון רק אחד ההורים עולה למתקן וההורה השני נשאר לסיבוב הבא שאז מעבירים את הילד בין ההורים. היתרון – כל הזמן אתם ביחד (למעט הדקה של המתקן עצמו)
ילד בן שנה וחצי יכול מאד להנות בפארקים של דיסני, סי וורלד ואולי גם אחרים.
-
תודה לכל מי שענה.
אנחנו לא הולכים לפארק בשביל הילד כי בגילו אין הבדל בין דיסני לסתם לרוץ בדשא בפארק ציבורי. אנחנו הולכים כי אנחנו אוהבים מאוד רכבות הרים וזו הזדמנות בשבילנו לעשות משהו שאין בארץ.
יש אפשרות נוספת שהיא לשלם עוד 35$ לראש עבור כרטיס שעוקף את התורים, אולי נעשה את זה אם נראה שהתורים ארוכים מידי. בכל זאת אנחנו מגיעים בתקופה לא עמוסה ובאמצע השבוע, אז נקווה לטוב.
יש המלצות על טיול טבע שאפשר לעשות ביום אחד? סנטה קטלינה נשמע נחמד, אבל זה לא באמת טיול בטבע זה נשמע כמו סתם להסתובב באיזה עיירה, וההפלגה לשם בכלל לא זולה. יש משהו אחר שאפשר לעשות? או שבלי לינה מחוץ לעיר אין מה לדבר?
-
לוס אנג’לס זה מתחם עירוני ענקי ממש. שבילי הליכה בטבע שקרוב לעיר יש בפארק גריפית’, הבת שלי עשתה איזה מסלול במליבו.
אולי פה תמצאו רעיונות: