ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

באזור סיגישווארה - לינה בעיר או בכפרים ליד

פורום אירופה
    4
    16
    10392
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dov41
      dov41 נערך לאחרונה על ידי

נהיה שניים שלושה לילות באזור סיגישווארה, כשבסוף הכוונה היא להדרים לכיוון בוקרשט לטיסה חזרה, דרך סיביו או דרך כביש טראנספאגרשן, האם עדיף ללון בעיר עצמה, או בכפרים ליד, אשמח להמלצות על דירה לזוג, עם עדיפות לנוף יפה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

מי מטייל?משפחה עניפה או זוג?

לדעתי לילה אחד בתוך העיר העתיקה סיגהשוארה.

ממנה ממשיכים לסיביו ומשם לבוקרשט?

עושים טטיול כוכב?

אפשר להגיע לסיביו,ללון בעיר,לטייל בכייף באזור או רק בעיר עצמה ולהמשיך בבוקר.

הדרך אולי נראית לך לא ארוכה אבל היא תקח לא מעט זמן.

• dov41

אנחנו זוג, ומחפשים דירה עם מטבחון כדי לבשל. הכוונה להיות שני לילות באזור, ואכן להמשיך לסיביו ולבוקרשט, כשעוד לילה בדרך יהיה אחרי כביש הטראנספאראגאסן, עוד לא הוחלט איפה. משם עוד יום עד לבוקרשט, גם עוד לא הוחלט מה יכלול, כשהטיסה הביתה היא בערב.

את חושבת שעדיף ללון בסיביו בלילה השני, ולא לחזור לסיגישווארה?

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי לנה בסיביו.

נותנת יותר אפשרות לבילוי בעיר.

הכבישים עוברים דרך עיירות,מהירות הנסיעה נמוכה. לוקח הרבה זמן הגעה. למה לחזור?

עד שתקומו בבוקר,אולי תרצו עוד סיבוב בסיגהשוארה?אולי יהיה איזה יום שוק מיוחד? עד שתגיעו לסיביו-אם עצירות בדרך...כבר יהיה לפחות אחרי צוהרים.

סיביו עיר יפה..אהבתי את הכיכרות שלה. הייתי נשארת ללון בה או בדרך.

הבישול בחדר מטעמי כשרות?.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • dov41

תודה רבה

אכן הבישול מטעמי כשרות.

ייתכן שנעדיף ללון בכפר בסמוך לסיביו, כדי להרוויח את הנוף והאווירה, ואז להגיע לעיר בנסיעה קצרה, מאשר ללון בתוך העיר עצמה, אחפש מקומות בסביבת העיר. ייתכן שיש לכך גם השלכה על המחיר, א”כ לא בטוח.

האם יש מקומות ציוריים קרובים לסיביו שבאים בחשבון שאת מכירה, כמו כפרים לאורך הציר ממדיאש?

• אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

האמת שכפרים יפים היו לנו בצפון ,ומעיירת סיביאל לא התלהבתי בכלל .לכן העדפנו לטייל בסיביו. לטעמי עיר מקסימה וירוקה.אפשר לעבור ב Biertan,כנסיה עתיקה,מוזיאון ישן,נוף מעניין. עיר מדיאס,רגילה..הייתי מגיע ישר לסיביו

ערים עתיקות רומניה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • אילן Ilan
                  אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

באזור סיגישווארה - לינה בעיר או בכפרים ליד

שלום דב !

- דירות תמצאו בערים ולא בכפרים , ראה כאן חלק מהדירות בסיביו . בסיביו גם גשר השקרים היפה שהיה גשר הברזל הראשון ושקרנים כנראה מדירים את רגליהם ממנו.

בכפרים אפשר למצוא פנסיונים אשר לא מגישים ארוחות אך יש להם מטבחים לשימוש האורחים .

- הכפר סיביאל יחד עם תשע כפרים אחרים מסונפים לעיר סאלישטה ( SALISTE ) ובשנת 1973 הוכרז ככפר תיירותי.

סיביאל היה בין הראשונים שהחלו את התיירות הכפרית ברומניה, תיירות כפרית היא שקט, שלווה ואויר נקי, ללא גושי בטון ורעש מכוניות .

כ- 400 תושבי הכפר התעסקו בגידול חיות בית וחקלאות , בעיקר גידול תפוחי עץ וכאמור משנת 1973 בתיירות הכפרית . למקום כזה מטיילים רגלית ולא ברכב . 

ממש לא מבין איך מביאים דעה מבלי לבקר במקום.  ראה את המצורף מהודעה מס’ 3 . הכפר נמצא כ-5 ק”מ מהכביש המחבר את סיביו עם אלבה יוליה .

“ סיביו-במודעין בכיכר המרכזית מקבלים מפת העיר והסברים. עיר כל כך יפה.שלוש כיכרות,הכל נקי כל כך,פורח. חנויות יפות. מסתובבים מכיכר לכיכר. מקסימה העיר,אהבנו מאוד.נעים מאוד להסתובב,הצעירים מדברים אנגלית, כולם משתדלים לעזור לענות ואם לא מבינים אותם,ממש לוקחים אותך ביד ומובילים.
                  יוצאים לאלבה יוליה-בעיר קצת מסתבכים עם הכניסה למתחם. משום מה כל אחד שולח לכיוון אחר עד שפתאום רואים את השלטים החומים לצ'יטטה . “

מוזאון ציורי הזכוכית - ro.wikipedia.orgסביבת סיביאל - ro.wikipedia.orgגשר השקרים סיביוהצבעים מזכירים את ברגן - ro.wikipedia.org
                  • אמה
                    אמה נערך לאחרונה על ידי

אני שמחה שאילן מאתגר את עצמו לזכור וחוזר לעיין בטיולים שלי.

לא מצאתי לנכון לכתוב בכלל על עיירת סיביאל. הגענו כמובן אליה..ציפינו למקום כפרי תיירותי ,לעגלונים וסיבוב בעיירה,לבתים הפתוחים…

מה לומר?אולי כל תושבי העיירה יצאו ממנה לסידורים או הלכו לנוח.. היא הייתה ריקה לחלוטין,עד שראינו נער צעיר ממלא מים בנחל .שאלנו אותו היכן ניתן לאכול ומה לעשות בעיירה,את העיניים המופתעות שלו מסוגלת עדיין לזכור.

במודיעין בסיביו שאלנו כמובן על העיירה הריקה והתשובה הייתה שטיולים מאורגנים או נהגים פרטיים שמביאים קבוצת מטיילים מסכמים מראש עם עגלונים,ומבשלות הכפר, עם נערים מנגנים.  ואלה פוגשים את התייר בכניסה לכפר,עם ניגון,עגלה וריח אוכל. אנו,הגענו לבד,מבלי לסכם מראש..מי חשבתי  לי יצפה לבואנו??

כל זה היה מזמן,אולי היום אחרת..

וכן,המודיעין בעיר מאוד עוזר. כמו בכל עיר שניגשנו לקבל הסבר,מידע..

אילן,אולי כשאקבל את הדרכון הרומני יהיה פחות מעניין לחפש מעמקי הפורום את הסיכומים שלי? כן כן...זכאים לדרכון לא פחות מיליד רומניה. 

כדי להקל,כול  סיכומי הטיול ,חוץ מטימישוארה עדיין,נמצא בבלוגים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                    • dov41

תודה רבה אילן

החכמתני, ובהחלט נקדיש לסיביו את הזמן הראוי לה.

אם יש לי יום מעבר בין סיגישווארה לסיביו, על מה אתה ממליץ לאורך הדרך, הן מבחינת כפרים יפים, והן מסלולי טבע מומלצים

שוב תודה

• שושי
                        שושי נערך לאחרונה על ידי

סיביו

היינו 3 ימים בסיביו, ומאוד אבל מאוד אהבנו, יש מוזיאון פתוח ענק, שיחזור של כפרים, אבל על שטח מאוד גדול, כולל אגם וטבע, היינו שם יום שלם טיילנו, העיר העתיקה גם מעניינת אם כי לא גדולה, ואם אתם חובבי מוזאונים קטנים ומיוחדים, יש כמה,

הבית הכנסת שמור וכדאי לבקר בו

הכי זכור לי שבמכולת קרוב לבית שהיינו מכרו דובדבנים בגרושים והכי טעימים שבעולם!!

Astra
                        • אמה
                          אמה נערך לאחרונה על ידי

שושי,כייף לראות/לקרוא אותך!!!

• שושי
                            שושי נערך לאחרונה על ידי

היי אמה

לא תאמיני, אבל שונו את אופן של הוספת תמונות, בכלל לא יודעת איך עובד ולמה התמונות יצאו כאלה קטנות,,,

ואם חוזרים על רומניה, לבטח סיביו לא  בראשוב, ואין לה חיים תוססים וכל כך הרבה מה לטייל מסביב, אבל היה כיף לטייל בה ברוגע בלי צורך הרצון להספיק

• אמה
                              אמה נערך לאחרונה על ידי

בדיוק! אני אהבתי את הכיכרות בסיביו. 4 כיכרות. הזכירו לי את כיכרות איטליה

• dov41

תודה שושי

אם יש לי שלושה ימים לחלק בין סיגישווארה וסביבתה לסיביו וסביבתה, איך לדעתך עדיף לחלק יומיים בסיגישווארה ויום בסיביו או להיפך. במקום שבו נמצאים רק יום על מה לא היית מוותרת

• אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

דב,זה תלוי במזג האוויר ואיך תרגישו עם המקום.בגלל זה לזוג לתקופה קצרה,שרוצה לראות מקומות ולא רק להיות בעיר אחת,לזוג שלוקח רכב בכל מקרה..אולי לפעול לפי נתוני השטח.אם בימים שלכם אין משהו מיוחד בעיר,לא מתעכבים באיזה שוק מקומי,אפשר להמשיך לסיביו..אפשר לעלות אפילו לאלבה יוליה.אם מזג אוויר נעים(לא גשום) .מתחם המצודה מאוד יפה.

• dov41

בנתונים שלי, שאני מחפש דירה עם מטבח, ולא כל חדר, אני מעדיף להזמין מראש, ולכן פחות גמיש בנתוני שטח, ומעדיף להחליט מראש.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון